Кризата с руските газови доставки донесе на Uniper загуба от 12,3 млрд. евро

Германското правителство реши да инжектира милиарди евро, за да спаси от фалит най-големия вносител на синьо гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

толкова строги санкции на Русия, които сринаха икономиката ѝ ! А на Путин му омекна оная работа и е готов да подпише пълна и безусловна капитулация!

Вървят арменец и евреин в пустинята. Евреинът намерил торба със злато. - Хайде да делим - казал арменецът. - Аз я видях, за мен е! След време арменецът намира торба с храна. - Хайде да делим! - Аз я видях, за мен е! - Ще ти дам половината злато! - казал евреинът. - Ще направя пазар и ще дойдеш да си пазаруваш - казал арменецът. Отива евреинът и пита: - Колко струва половината храна? - Една торба злато. - Много е! - Пазар голям - избирай.

Значи печатането на евро ще продължи, т.е. продължава подгряването на инфлацията.

"Енергийният гигант очаква годишна загуба за 2022 година, без да посочва конкретна цифра, подобряване на резултатите през 2023 г. и завръщане към печалба през 2024 г." - просто 2023 ще се сключват новите договори и тогава новата цена на газа и печалбата ще бъде прехвърлена на потребителите

Ама още търси писалката .

Германеца ще спасява Газовата фирма, и в същото време ще плаща по-скъп газ ... и при тях стана като у нас, яко далавери за чиновниците и рекордни бонуси за мениджърите.

НОВО шокиращо назначение направи правителството на румен радев в енергетиката, където бе извършена поредната чистка. В условията на най-тежката енергийна криза тоя слага начело на енергетиката човек, който нищо не разбира от тези проблеми и е абсолютно чужд на бранша. Деница Златева застава като изпълнителен директор на държавната „Булгаргаз“. Златева е бивш вицепремиер от първото служебно правителство на Радеве и е част от т. нар. „вътрешна опозиция“ в БСП. Тя няма професионален и експертен опит в енергетиката, Чистката в мениджмънта на стратегическото предприятие е скандална, тъй като новоназначените в борда са хора без опит в газовата енергетника. Пробутването на Златева за шеф на „Булгаргаз“ е станало под натиска на Кирил Добрев, който има свои бизнес интереси в този сектор, Ясно е, че за чеп за зеле не става тая партийна кариеристка, та камо ли икономически експерт по горива. И какво точно разбира от газ, работила е в отдел „Административен“? Толкова ли нямаше някой специалист в тая област? Това е гавра и с политиката и с бизнеса. Съсипаха я тая държава и продължават… С назначението на Деница Златева се финализират усилията за ликвидиране на „Булгаргаз“. Тя е нереализиран вицепремиер на Борисов, поради несъгласието на БСП. Госпожата се изявяваше като завеждащ за известно време международния отдел на НС на БСП, вицепремиер, отговорен за председателството на България за ЕС по време на първото служебно правителство на Радев, нереализиран поради несъгласие на ръководството на БСП кандидат за вицепремиер на правителството на ГЕРБ от 2017 година, (несъгласие, превърнало я в отявлен критик на ръководството на БСП) и, о, да, административен директор на „Булгартрансгаз“, назначен от същия ГЕРБ през размирната 2020 година на върха на протестите срещу Бойко Борисов, отговарящ за кадровото развитие на трима шофьори и една секретарка. Една забележителна биография, която напълно отговаря на профила на всички днешни назначения от правителството на Радев. Прискърбно е да се вижда, как в навечерието на сложни избори в България в условията на върлуваща икономическа, социална и политическа криза, човекът, призван да обединява народа, не само че не го прави, но и полага всички усилия да разедини партията, която го издигна и подкрепи два пъти за президент. Може би целта е и по-стратегическа – в най-добрия случай осигуряване на вакуум в ляво, който да бъде овладян и структуриран след 2027 година. А може би това е стремеж за компрометиране на цялата многопартийна система като неспособна за управление на държавата и като следствие въвеждане на президентска република. И да не забравяме за икономическия интерес. Дали това назначение е случайно и от тази гледна точка? Защото с него се финализират почти едногодишните усилия за ликвидиране на „Булгаргаз“ в полза на многобройни търговци на газ, които отдавна се стремят към тази ликвидация, за да получат достъп до обществени поръчки със сладки комисионни на гърба на всички нас.

Надухте ми главата - ще назначават когото си искат - те носят отговорността.

Бахти тарикатските санкции, дето праснаха на руснаците. Рай за дивите животни, хем продаваш по-малко количество, хем вземаш пъти повече отколкото преди. Сигурно скоро ще фалират братушките. Ама така става, то Европа само педали, и то истински, не като едно време :)

а защо не ги фалират както в БГ след 1989 фалираха предприятията?!!?? нали така е при пазарната икономика- който е некадърен- фалира...

Питам за един приятел-Шмолци. Държавната помощ за частна фирма не бише ли забранена в европейския съюз?