Кристалина Георгиева: Светът се променя по-бързо от всякога, правете структурни реформи

Българката очерта ролята на МВФ за постигане на новите цели на ООН за устойчиво развитие в периода до 2030 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кристалино, вашата работа е да го забавите, защото не отива света на добре, а не да го забързвате към самоунищожението.

Със стари готвачи нови манджи не може да приготвиш и особено когато влагаш и некачествени продукти ( като Африка например). Дали има такъв термин - глобален егоизъм и дали той не е в основата на политиката на МВФ и ще се спазва ли и при най-новия директор ( нищо че е от български произход )?

... ами да, но трябват и пари и то умно инвестирани, а не изхарчени по комунистически/социалистически...!!!!!! Защото Жан Виденов-и времена не ни трябват...!!!!!!

Нашето момиче казва да обезценим парите и да запазим инфлацията, както и да се измислят нови данъци, върху всичко което може да се обложи ....!

Да точно, повтаря да се намалява основния лихвен процент, за да свали лихвите по кредити и депозити, стимулирайки потреблението и инвестициите, а оттам инфлацията и растежа. И за данъците това е вероятният сценарии като се заиграят с фискалната политика и разбира се структурната реформа, че как без нея.

МВФ е пълен с агенти на ЦРУ и основната му роля е да осигурява доминантно присъствие на САЩ навсякъде по света в името на ,,жизнените,, им интереси! Е, и другите страни имат жизнени интереси,ама кой ги ,,бръсне,, за слива? А Георгиева мяза на доста затъпяла,явно се и храни по американски - с бургери,чипс и кока-кола.

Рецептите на тая са като рецепти за приготвяне на отрови. Не водят до никъде.

най-добре показва. На целия свят който слуша тези съвети, нека да проучат живота в България. Ние сме един експеримент. Как се краде държава, като първо се изгонят или изнесат образованите и можещите хора. После кражбите стават лесно и безпрепятствено, законово и успешно.

Ама трият яко,а нашата стрина Криталина иска да инвестира в Африка,,аама диамантите отиват в Сащ,а нашето злато е Канада,,А ние клетите хора се съревноваваме по Бедност и смъртност,,Е това сте световните обирници на беднитд народи с уродливо тлъсти заплати,,а народите гладуват.Лицемери

Не знам какво е казала още Кристалина Георгиева, но изложеното тук са само кухи фрази и мантри !

Временни кипели, да ни каже нещо

МВФ влезе в България в края на 1990-та, когато Луканов беше обявил мораториум по плащането на външния дълг. От този момент икономиката на България беше под мониторинг и управление на МВФ. Резултатите обаче бяха трагични. В България се извърши един грандиозен икономически експеримент на ултрависоки лихви - основният лихвен процент варираше около 40-50%, а много банки даваха лихви по депозитите от порядъка на 50-100%. Това привидно стабилизира икономиката и в продължение на 4-5 години изглеждаше, че нещата се движат напред. За да дойде Виденовата зима, където стана ясно, че цялата икономика е била базирана на класическа Понци-пирамида... Подобни проблеми имаше и в другите бивши социалистически държави, ръководени от МВФ. Толкова по отношение на компетентността на тази организация...

бързичко ще ни поучи, какво съдбата ни крои!

Толкова съ горда, че министърката на международния паричен комитет е българка!!! Народе мой, вдигни глава!!! Защо имаш такъво низко самочиствие??? БЪлгарите сми векила нация можи да сми 5 милиона ана сми качествен материал!!! Накъдето и да обърниш глава все българи на върхът на оправлението!!! Толкова се гордедя и с Станиешев който се оказа прецедател на ПЕД. Негого търсят от всички континетни и го подкрепят горещо и силно. Ама най голямото богаство на българоя е г-м Бойко Борисов които навря кумонистите в кучи задник а после ни управи магистралите. Кристалина Фандъкова може да се гордее е че е семка от българското родово дърво. Тя ни прослява по светът. името на българия вече е антоним ба гордос и лъфска сила....

Ако не е някакъв майтап е просто страшно неграмотно това, което е написано, ти Веселка от фермата ли си, но и тя е по-грамотна

Майтап е . особенно ме кефи "самочиствие"-то

Много неща се казват - елиминирайте паричните обеми и фискални пространства до степен на пълна немощ и парализа - тогава ще ни паднете в ръчичките . За правенето на реформи е ясно че не е съвет , нито констатация , а по- скоро злорадство .

"Правете реформи, сваляйте лихвите " рече стрина кристалина, докато се наслаждаваше на изгледа от вилата си на Женевското езеро и си пиеше кафето.

И тази година ще се пробват да съсипят някоя суверенна държава, та да и цицкат ресурсите природни и трудови на безценица банкстерчетата на Уолстрийт и Лондон сити.

Заливат ни с религиозните догми на религиозните мешерета МВФ, СБ- религиозни институти на налаганата религия на спекулативните пари от имамите и- банкстери и корпоративни олигарси и акционери.

Умна жена и мисли и за България!

Какво умно измисли за Бъюгария ,за да не сме толкова бедни и изчезваша нация.По скоро иска да ни затрият,с такова усеща не сме

От 30 години само в реформи живеем. Деформирахме се вече. Искам да поживея и нормално.

Тази жена защо я показват ? Прочетох статията два пъти , ала бала за изказване на тази жена , простотии и глупости ! Поне в почивни дни не ни я показвайте да си починем от ежедневие и лоши Политици ! Мразят я Българите ,защото до преди 2-3 години беше на всяко гърне миродия и загубихме един висок пост в Света !

Не знам дали Винету я чува що говори "правете структурни реформи", че само с празни приказки колко сме добре, сме за никъде.

Казано на обикновен език: Да затриваме още нещо в България и да пращаме млади гастарбайтери за " западните плантации", докато бизнеса е увиснал на държавна хранилка, лоби закони и сива икономика.