Кремен Георгиев: 50% скок на цената на парното е санитарният минимум

През последните месеци всичко е повишило своята цена, самото тока, парното и водата не са променили стойността си, заяви председателят на Асоциацията на топлофикациите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кремена, на баба си ли е кръстен? Аман от комундета!!!

Ако ми паднеш друга ще я запееш. Мама ти проста . Тъпанар.

Скоро, санитарният минимум за България ще стане изолирането в Белене на 50% депутати, 75% от обслужващите пНС и правителството "екперти" и 100% на всички управлявали през последните 20 години.

Точно така.Много правилно.

Първата птичка на сегашната пролет пропя когато ЕС отказа дългосрочни договори за газ и предпочете спотови цени според някакви виртуални борси. Това безобразиесе вихреше месеци преди войната в Украина. Оставям настрана идиотщини от типа 3-ти енергопакет, според които руските тръби трябвало да са пълни максимум 50%. Сложете и саботажи и провокации на "колективния запад" с години срещу СП-2. Тогава никой от нас не попита откъде накъде ще купуваме на спот-борси на цена 2000€ вместо 300€ дългосрочен договор. Правителството нито за момент не се възпротиви на ЕС. После стана същото с тока-продажба на нашият евтин ток на виртуална евро борса, след което купуваме виртуално скъп. Отново мълчим, мълчи и правителството. Изпълнява директиви на ЕС. После забраниха да купуваме с рубли, отново мълчим и изпълняваме. Петков вчера се хвали че пресушил парите на Русия. Ние мълчим. Съгласихме се на забрана на руски кораби в пристанищата ни. Нефт не е ясно откъде другаде ще дойде, Нефтохим работи само с руски нефт. Ние пак мълчим. Цялата работа е опит на САЩ да удушат икономически Русия, ЕС е пионка, а ние сме последна дупка. Същите които ни плашат с пандемии, призовават да сме толерантни към идиотщини, да събаряме паметници, да се подчиняваме на НПО-та, да пуснем Македония, да приемем чужда валута сега ни смазват с външни ценови политики и безобразия. Почвайте с минусите.

Тези дни четох някъде информация че се готвела продажбата на Рафинерията в Бургас , пристанището за рафинерията и цялата верига бензиностанции под името Лукойл на голяма нефто-дбивна компания от Узбекистан като в статията се твърдеше че нефта който се добивал в Узбекистан бил много близък по качества както руският нефт. Компанията е Узбекистан притежава една от най-големите вериги бензиностанции в Румъния (според статията) под името Ромпетрол от 2007-ма година. Цената обаче за Рафинерията , пристанището към нея и веригата бензиностанции които ако сделката се осъществи щели да бъдат също ребрандирани под името " Ромпетрол " ми се струва малка от тази обявена в статията а именно 1 милиард евро

за коментара! Няма какво да се добави, освен че се чудя, защо всички мълчим и търпим???

Тотални глупости на щатен трол. Електроенергията има капацитет на износните мрежи. И на пазара електроенергията се продава от производителите. Газът на Хенри хъб е 300 долара за 1000 куб.м. С всички преработки и доставката е около 400 долара, доста по-ниска от руслямската цена в момента от 800-900 евро за 1000 куб.м.

от т.нар. "сградна инсталация" - абсолютен, конкретен грабеж! Радиоаторите в апартамента са ми сваление повече от десетилетие, а плащам като поп, вмест на мен да ми плащат, че съм им се явявам изолация по пътя на студа навън. Отделно дето се отоплявам с климатици и сигурно това и другите ги топли (ама на мен никой не ми плаща такса "кабел" или такса "комин"...)

РЕКЕТ НА ДЪРЖАВНО НИВО!!!

Да закриват тези люпилници на рекет наречени топлофЕкации. Толкова години никакви инвестиции не направиха за корекция на сградната инсталация за да плащат хората това, което действително са разходили, ама не им изнася, че ще им секнат кражбите. Мародери скапани и един в затвора няма от тях.

закрийте парното

защо не е арестуван за антиправителствена пропаганда и манипулиране на общественото мнение в полза на Русия?!

Овце сме ние и това си е! Я вдигнете цените в Гърция да видите какво ще последва! Гърците веднага се надигат и ще ги изметат! А ние, кротките овчици и 20 лв хляба да стане пак ще си блеем кротичко. С мизерни заплати и мега цени! Или сме много тъпи и не можем да смятаме, или сме ненормални да търпим и мълчим...

аз не ям хляб бе, простак, пастите ми излизат къде по-евтино и вкусно.

Не 50%, а реално цената трябва да се вдигне с поне 500%! Така народа ще усети “промяната” и ще разбере, какво правеше Бойко за него. А сега ни вкараха във война с Русия и ни карат да си плащаме за нея!

и с парно - много по хубаво е с парно

ти от народа ли си, щото Боко ебеше народа в гъза

На пръв поглед заглавието е лоша новина , НО тази новина може да се разглежда и като добра! Защо? Просто все повече хора ще се отказват от парното докато то стане икономически неизгодно даже за топлофикациите да поддържат все по-малък брой абонати. Интересно ми е в държава като Япония в която няма парно джапанките да не са умрели от студ бе ?

Тоя Кретен Георгиев е шлюха на Ковачки.

Промяна, а?! Герб били лоши?! И израждане ще ви намалят тока, като копейкин идел при пут.ин. викам да дадем още шансове на кокорчовци тотално да ни доведат до жан-виденовото време.ама го няма черпухин да плаща за протести...

Всички са еднакви, само леко пременени! След 89-та са едни и същи тъпунгери. Няма значение кой щеше да е, това нещо щеле да се случи. По темата с топлофикация сега, този тумор трябва да се закрие.

а, бе, мозъчно недоносен Протестър, що не си биеш сам два шамара и да се завреш обратно на майка си в ….

99% избесени по площадите е санитарният минимум да почнем да дишаме.

Писах ви го и ще ви го пиша, докато ви го набия у кухарките! Не можете да продължавате както досега! С това ниско КПД (10-20% макс, защото другата енергия се разхищава) заради вертикалните щрангове и стократно увеличение ще ви е малко. Вашето е класическото положение известно в теория на мениджмънта като "загуба на мащаба". Работите на загуба - колкото повече работите, толкова повече загуби генерирате. Освен пълно закриване, което се надявам да бъде избегнато, ви остава единствено да намалите капацитета, за да минимизирате загубите. Тоест, санитарният мининум е топла вода целогодишно, а зимата парно на мининум колкото да не замръзнат нашите и вашите тръби. Въпросът е при вашето КПД дали и това е постижимо, особено както имате и големи проблеми със събираемостта. Не е нужно да си гений, за да разбереш, че като вдигнете цената събираемостта още повече ще падне.

връщаме се във времето на Костов, когато хората масово изключваха парното, защото не можеха да си го позволят, магазините бяха студени, в училищата децата мръзнеха, вече колко години се сменят имена на формации, за да се върнат във властта, най-после успяха при това с две партии ПП и ДБ, защото те са едно и също.

А забрави ли Виденов?!

и война имаме като при Костов и отново сме срещу Русия

Закривай!

на ток за отопление, вкл. освен жилища, училища, детски градини, офиси, учреждения... Дали ще издържат сегашните инсталации?? Моля компетентен ел. инженер да даде мнение.

Не, няма. Инсталираната мощност на ТС е около 4,000 мегавата, в нормално натоварване е около 2,500 мегавата. Ако топлоподаването спре, съществуващата електрическа мрежа ще колабира и единственият шанс остава режим на тока, поне във формат 1:1. Пръстенът на София (трасе от високоволтови кабели) е правен преди 50 години и от тогава не е подновяван.

Може ли да ви запалим вас заедно с всички либерални утрепки с евроатлантически ценности, вместо да горим дърва зимата, а ?

Ми не отивай си в раша или китай.

Най-сетне първи в Европа! Да докажем че сме горди гейове и вдигнем цените тройно... Кремена напред!

Писна ми от някакви експертчета от асоциациики, синдикатчета, организациики, кокорчовци, киковци и т.н. тумори. Дай да посмятаме малко за санитарния минимум на акъл на всички тия. Пенсионер, живеещ сам в гарсониера. Плаща парно и топла вода около 150 лв., ток 20 лв., студена вода 5 лв., лекарства 100 лв., на ден за храна харчи по 7 лв., демек 30х7=210 лв., други разходи 40 лв. и смятаме 525 лв. разходи на месец. Парното се вдига със санитарен минимум 50%, демек със 75 лв. и закръгляме месечните разходи на 600 лв. Абе, тумори, при пенсия 400 лв. как пенсионерът ще плаща 600 лв. разходи на месец, ваш'та мамица да е.а, я това ми го сметнете! Нали си падате по сметките да ви го набия у г.за на всички до един пендели с пендели!

Сметката е точна , но има един проблем. Защо мислиш че на тия им пука за това пенсионерите , безработните , инвалидите , семейства с един родител и тн... как ще си платят парното ? Не им дреме бе човек това е истината

А какъв е санитарният минимум за скок на заплатите?

Кремен е кадър на Ковачки. Топлофикациите, които искат най-голямо увеличение на цените - Търново, Бургас, Враца, Плевен, също са на Ковачки! Кой ще направи връзката? А с игрите на борсата с цената на тока ?

Санитарния минимум е минимум два метра под земята. Ваш'та мама.

Малиии будали, ми искайте 1000% увеличение, че.да ви отпуснат 300% , какви са тия смешни 50%,!? Ненормални, 90% от българите живеят от години под санитария минимум, чудо голямо, че след поредното спекулативно увеличение на некадърното ни правителство ще спрат въобще да живеят, на кой му пука вече...!? Това нашето не е държава, а политическо сметище и гробница за простосмъртни, кочина...!

Много харесвам Промяната, БСП и ДБ! Не е скука при тях, както едно време. Върнаха ни в 1997-ма.

Божков и Прокопиев не харесват този коментар.

Връщат ни в 1984 по Оруел

Тоя е ненормален, 50% не е шоково.

На фона на първоначалните 300%...представи си каква веселба щеше да настане.:)))

Те нарочно казват нещо много високо като знаят че няма да мине, за да може после да се приеме нещо под това. Това е известно като "две стъпки напред една назад". Тоест заявяваш големи искания за да получиш под тях, иначе ако нямаш големи изисквания и малките изисквания може да не се приемат.

Този Кретен Георгиев направо ни уби.

е добро число! Моля да удовлетворите желанията на Топлофикациите. Искам да видя дали това най-накрая ще подпали заспалия български народ! Дори трептенията за масова ваксинация не го събуди това племе :) Чудя се къде е края на търпението :)

Правете събрания и спирайте услугите от топлофикациите. Централното топлоподаване е замислено да бъде социално и евтино, а не шменти капели. Спирайте абонатмните станции и слагайте по един бойлер.

А режим на тока нямали да има , имаче ще е скучно ))))

ГОЛЯМ КЕФ ЩЕ Е ... РЕАКЦИЯТА НА СОФИЯНЦИ ... КОГАТО КИРЯК ИМ УДАРИ СПРИНЦОВКАТА В ХЕМОРОИДИТЕ:)))

Софиянци, и като цяло всички ние, сме закъснели с около 10 години за гражданско неподчинение. Момента, в който ще е късно, наближава със страшна скорост.

Капути

Както сме почнали с тези сложни мисли, защо не продължим? Има ли? 300%, 500%, 1500%!? Хайде да си кажем и другата истина - ако вдигнем цената Х процента, и потребителите станат общо под 1, каква е следващата стъпка? Ами да уволним всичките в топлофикация и да сведем загубите под формата на работни заплащания до 0. г-н Георгиев ти научи ли се да 'кодираш'(програмиране за идиоти)?!? Можем да съберем някой лев като продадем всички активи на топлофикациите. Включително столовете за сбирките на Асоциацията на топлофикациите. Това ще помогне също. Вземете и сложете един там, който може да разбере, че ПОТРЕБЛЕНИЕТО е майката на всеки бизнес. И вместо да квичите за минимални санитарни увеличение, започнете да мислите как да натискате т.н. правителство за да има хляб във вашият бизнес. Ако не можете да подстигнете разбиране идвате в лагера на 'друго правителство'. Простичко. Както казват 'санитарен минимум'.

Дайте възможност на хората, които не ползват парно да се откажат от такса сградна инсталация. Не може 7 етажа да ги даяните с такса, щото на осмия едно домакинство ползва парно.

300% е супер , на мен ще ми се отрази минус 300% !))) Може да ми се налижи да спра бирата и цигарите !!!)

Дали ще има още хубави новини днес?

Както сме почнали с тези сложни мисли, защо не продължим? Има ли? 300%, 500%, 1500%!? Хайде да си кажем и другата истина - ако вдигнем цената Х процента, и потребителите станат общо

Айде всички на село!

- Ало, Литва? Искате ли да спечелите Евровизия 2023?

Нема да се плашите. В Литва от 21 евро/МВт от 01.07. става 131 евро/МВт. 600%. Ето това е скок. Но ще сме независими от руската газ, което е най-важното. А бедни сме си от край време.

А газа пак мирише на Руски… не трябваше ли да е с миризма на демокрация?

Ще ни дадат по 25ст на мегаватчас и за топло - родното правителство ни пази

Ама 300% ще е екстра! Обаче сега - като за свои хора, смо 50%...