Крахът на General Electric - първа проява на идващата криза?

Компанията е в лошо финансово състояние и й предстоят сериозни плащания по взети дългове в следващите 18 месеца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди 12 години !

" В края на септември 208 година компанията имаше дългове от 115 милиарда долара" - много стара таз компания , Сам Юлий Цезар я е основал :-))

Поне от десетилетие американските компании, а и не само, я карат само на кредити. Кредити за погасяване на стари кредити. Нови кредити за да продъжат поетата линия. Кредити за самите кредити. Едните печатат, другите вземат на заем и колелото се върти. Да, ама няма как да е все така. Все идва един ден когато палачинката се обръща. Логично беше този момент отдавна да е дошъл. Явно сега му идва времето и за това краварите толкова рипат срещу всички останали.

РЕВОЛВЕРИ :-) Ама и тая забутана компания ще възкръсне, но под друго име - да пророкувам ли пак...под кое име?

Така е , защото съвременния капитализъм попадна в ръцете на самодоволни банкерчета и алчни икономисчета и няма да има отърване от кризи и то глобални. И това така , докато не се върне към изконните си основи - млади и находчиви инженерчета в гаражи и под навеси да поставят началото на новите технологии и компании. Видно е , че са изчезващ вид . Вижда ли ли сте съвременен млад човек да скочи да създава нещо свое - не или рядко............................

Браво! Много точно казано!

Проблемът в днешно време е че технологгиите, продуктите и регулациите се развиха на такова ниво, че е доста трудно на сам човек, без подходящо финансиране да съзздава нещо ново. Изискват се големи екипи и много свободни финанси, което не всеки може да си позволи.

Едно време GE какви крушки правеше , светеха като 200 вата , а сега един диод не могат ..........

ами да вземеш само ...крушките - какво разнообразие...Бог е трябвало да създаде не ябълка първо, а круша, пардон, Крушка ! :-)

Американците искат само те да живеят охолно и щастливо на гърба на целия останал свят все едно всички останали са им слуги. Логично е един ден този балон да се пръсне....

С тия револверни кредити да не се застреляте само. Револвиращи все сме чували, ама револверни си е нововъведение.

Да се готви Тесла

В Америка може и да има криза Юли 2019. Ще видим.

Докато начело на технически компании стоят неграмотни икономисти, резултатите ще са все такива. Няма да е нито първата, нито последната технологична компания затрита от малоумни икономисти.

Викаш от некадърност е? А имаш ли идея къде са "отишли" парите?

в американското КТБ! Федералния Резерв.

моля ви се - криза няма - продължаваме да купуваме имоти ...