Кой утре ще произвежда храната в Европа?
Приемствеността в земеделието е слаба: само 5 на сто от селскостопанските производители в Европа са на възраст под 35 години
Обратно в новинатаКоментари - Кой утре ще произвежда храната в Европа? | Бизнес.dir.bg
Коментари
Давате милиарди за вятърни перки, за санирания, вецове и купчина други простотии, а за животновъдството давате само болести. Сега като позволите и чужденци да мога да изкупуват и земеделската земя... сетете се кой ще произвежда месото.
Еми отиваш на село, завъждаш добитък , ставаш 365 дни в годината в ранни зори, бачкаш като вол до тъмно и произвеждаш месо и мляко. Ама е по-лесно да пръцкаме пред компютъра и даваме акъл.
я слез от дървото и се огледай - какъв добитък да завъди на село? Нали за прасета има куп изисквания само за кочината, рогатия добитък трябва да се регистрира и е на разрешителен режим и намирането къде да пасе си е проблем, че отвсякъде те гонят, най много да завъди няколко кокошки и зайци и то трябва силно да внимава да не ги изнюхат съседите, че ще ти тряснат донос в общината. Например ще им замирише ама като разберат
Когато се премахне дпс-арската прекупваческа мафия , земеделието и животновъдството ни ще види бял ден. Но докато изкупуват млякото, месото и зеленчуците за жълти стотинки и ги препродават със стотици процента печалба този сектор е обречен.
България,държавата с най скъпата храна,най скъпия ток,най скъпата техника и най ниските заплати! България е държавата на алчността,турбо простаци държат бизнеса и съсипват държавата! Няма такава алчност,без война да съсипеш държава!
Единствената държава в историята на човешката цивилизация, гласувала създаването на Ликвидационни съвети и ликвидирала от корен селското си стопанство
.. американците! като подпишем договора с Канада, ще се изсипят тонове ГМО-та от Америка! .. ще има доста работа и за онколозите в близко бъдеще! .. мързеливците и готованите сами ще се изтребят
бе то е есно , чемиедетекуро , а као нещете..... един от долу пише.,.,новите технологии че ви праат храни от отпадъци. боце затва складира от сега яко за д а има много папо за вас!
Бях животновъд, станах компютърджия, да не съм луд да оставя високата заплата и софийските “дами” и да се върна горе при овцете?
В нашия индустриализиран век производството на храна е отдавна отживелица. Понастоящем проблемът е даже как да се ограничи то защото сме затънали в свръхпроизводство. Изхвърлят се много повече храни отколкото се консумират. Освен това и напират нови технологии като хидропонното отглеждане на растения, ГМО, в някои лаборатории дори синтезират храни от отпадъчни продукти. Така че производството на храни изобщо не е фактор днес. Освен това Китай произвежда всичко, САЩ и Русия произвеждат зърно, Западна Европа свинско, Аржентина говеждо и в тези браншове е трудно да се конкурират. така че тук няма проблем никакъв.
абе наистина журналистите сте като мисирки,тичате насам натам пишете каквото ви наредят. умишлено се унищожава животновъдството у нас и естествено че се дава шанс на други държави да го развиват. който натовари той ще изпревари.натискат се нашите управници но за какво се питам резултата отдавна е ясен.умишлено се затрива един народ ако да е с бълкански синдром.и едните и другите са продажни страда винаги обикновенният прост българин.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ХОРА ЧЕ ДВАМА СЕ КАРАТ А ТРЕТИ ПЕЧЕЛИ.обединете се и ако стачкувате бъдете единни.НИТО ЕДНИТЕ НИТО ДРУГИТЕ СА ДОБРИ ВСЕ МАСКАРИ.
За България сме спокойни-има мързеливи цигани, които се роят, благодарение на 240-те, само те ще останат тук и техните държавни господари, за Европа Меркел се погрижи да дойде работна ръка от целия арабски свят и от Африка. Така, че всичко е точно.
Е па то не мое само прекупвачите да лапат и дебелеят, а производителите да превиват гръб! Когато производителя има стимул-тогава ще има и изгода да влага време и труд, а не да работи за дебелите търгаши за лудо!