17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борсата се влияе от коронавируса, а той от нея не. Излиза че вирусите са по-интелигентни от двукраките бозайници.

Така ви се пада! Макар че всичко е един театър

Преди време бях писал тук, че "борсата" е измислена витрина на нищоправещи трупояди и гешефтари и цялото евротолрастко братство ме оплю, давайки ми за пример колко "скъпа компания" била нагризаната ябълка или тефтера на зъкърбърг... с какви гигантски "пазарни капитализации" биле и как цели страни им дишали прахта понеже били "алкажни бензиноколонки"... Сега става ли ви ясно, че не пазарната капитализация на една фирма или цените на нейните акции са важни, а производствения потенциал, машинното оборудване и наличието на квалифицирани кадри са определящи. Стана ли ви ясно, че борсата е една кошара пълна с шума - днес я има утре я няма! Реалния свет е нещо съвсем друго. Наздраве и умната! Русата е за мен и за такива които държат ключа на земните богатства. Приятна работа роби!

Понякога имаш големи прозрения. Същото го писах вчера с 3-4 изречения Иначе NWO идва според предсказанията. Но... няма място за паника. Всичко върви според сведения план.

ке падне ... много яко ке падне !

на 1800! ще отиде на 3000! има ли куппувачи?

поглеждам и виждам на небето - падаща звезда!

Медиите и паниката ще сринат борсите - точно такива новини

Почти се разплаках. Ама от смях

Гъй-тъй, скоро "Европа ще опустее". Тъй, тъй.

цената на златото върви нагоре. към своя максимум.

СЕГА КОЙТО КУПУВА ЗЛАТО, КАТО РУСИЯ НАПРИМЕР, НЯМА ДА МУ ДРЕМЕ! ДА МУ МИСЛИМ НИЕ СЪС СКЪСАНИТЕ ОПИНЦИ! И ДА БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ВЕЛИЧАЙШИ УПРАВЛЕНЦИ!

Статията е за цената на акциите не за коронавируса.Значи поради таз болест бизнеса се свива.Цената на акциите падат.Това значи че сега е време да се купуват.Принципа в бизнеса е ,,ефтино купувай скъпо продавай,,

, чудесно, купувай. Ако смяташ че сега е дъното? Нито Европа нито Америка е пламнала още;} ама ти купувай ххаа

Спомням си истерията около свинския и птичият грип. Пак умираха хора, и пак хора със слаба имунна система. Възрастни, бременни, хронично болни. Дори да се окаже по силен този вирус, то човек си изгражда имунитет. Спомням си опашките от хора за ваксина против птичият грип. Както и да е и това ще отмине.

Въпросът е с колко жертви ще отмине???...ако не затворят летищата много скоро целия свят ще пламне, може да останат само пингвините....

Пазарувах за месец напред. Взех си маски. Паниката ще ме намери подготвен

подготвени са тези, които ще ти вземат складираното. охлюв, заблуден и безпомощен. намали амариканската боза и включвай главата докато си е на мястото. единственият начин да не бъдеш изяден от глутницата е, да я храниш и да се храниш с нея. покриеш ли се с останалите като мазен плъх, никой няма да инвестира време за диалог с теб. след срещата остава само мокро петно с косми...

Лошоооо... за заемодателитеее.. Кийто е взел кредит и отлети с ятото,от него не чакайте.Паричната с-ма май-май си заминава.и властелителините на света ще изпуснат юздите,държани хиляди години с твърда ръка.

ПЛАЧЕ С ГОРЧИВИ СЪЛЗИ И СЪЧУВСТВА ИСКРЕНО НА УОЛСТРИЙТТ ДАНО ИЗПЛАВАТЕ ОТ МАТРИЦАТА НА ЧИСЛАТА, И ДА НЕ ПАДНЕ КОРОНАТА НА БАБАТА ОТ ЕДНА МИНИ КОРОНА !

когато от голмансакс съобщиха най-официално, че здравето не е рентабилно, нямаше плач и скърцане на биберони. никой нямаше време да се товари с гадни мисли и предпочиташе да трепне с малката булка или да търси талант с другите едноклетъчни в ефира за зомбита. лошо, за борбата за тухли, дограма, хартия, ламарина, мазут, лесна пътека към гробищата за чаавето - да не се мъчи по пътя, нали!? ...та, как сте бе, говеда!? къде са политпроституиращите, да обяснят, курнелита или боку, са виновни за вируса? сега, колко сребърника ще бутнете по дупчиците си, преди да изстинат в пръст..!? Къде ще се скриете, Кога..??

Не знам кой го е измислил и разпространил този вирус , НО последиците е възможно да се окажат точно толкова непредвидими и фатални колкито фалита на Леман Брадърс на 13.09.2008 г. с кето започна пррдишната финансова криза . Само си помислете за миг колко от нещата ,които си купувате ежедневно са ПРОИЗВЕДЕНИ в Китай !!! Без значение колко “Американски” или “Европейски” са съответните брандове ! Дори и да са финално сглобени извън Китай -ако ги разглобите на съставни части -повечето ( да не кажа почти всички) ще се окажат пак Китайски ! Ерго този вирус е в по-голяма стеоен икономически отколкото медицински проблем . И едва ли някой може да предвиди действителните последици от него-точно както и при кризата от 2008г. !

и по-точно, в колко трупа се измерва "фаталното", всъщност!? ...о, извинявам се за нелепия въпрос! забравих, че математиката е обида за жертвеноготовните пуйки и подкопава вярата в светата икономика. но няма страшно! важното е денят на благодарността да пълни душата с трепет. това, че и главата изчезва в същия момент, само потвърждава значението на смисъла в ритуала...

Теорията ти има някой проблеми - например - това, че си налял примерно един трилион в акции не означава, че като тръгнеш да ги продаваш ще си получиш трилиона - може да вземеш примерно само 20 процента от вложеното. А това, че американите ще имат хиперинфлация не означава, че и при нас ще има - те са печатали долари, ние не сме печатали левове. Ако имаш износ няма проблем - американите нямат, какво да изнасят - да му мислят - време е да си платят сметката

Май сиебамайката?

Никой не продава това , което искаш да купиш. Копеле, да не си педофил?

искаш да купиш? защо го искаш? що мислиш, че после някой ще ти го иска?

След ГЕРБ, никакъв Коронавирус не ще ни уплаши.

Нищо не знаеш. Неможеш си похарчиш парите.

не се харчат!

Дреме ми за уолстрийт....

Като печелят милиарди си траят.В кой джоб отиват милиардите? Дали не в джоба на тези които наричат ограбването на цели народи " теория на конспирацията"? Та сега " печалбите им били намалели". Казват "криза" и изведнъж държавата фалира.Някой от вас запитвал ли се е от къде цели държави взимат "частен дълг"? Кой са сабствениците на капитала и откъде имат толкова пари че да няма държава в света която да е свободна от "външен дълг? Кои са физическите собственици на заемите? Задавайте си въпроси? Четете книги и не вярвайте на всичко което ви учат и казват.Ако нещо не се връзва логически най-вероятно някой лъже.НЕСЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ!!!

Дано да доживеем до следващите коледни надбавки

ква гръмка новина! направо да си скубеш косите и да плачеш... паднали били котироффкити... а що тогава цените не падат??? нещо и юнатед дет реве не сваля билетите, юо ли така...???

и цените, де ше идат, като няма кой да купува ...

продавач е ударил минуса, продължавайки да живее с оптичната илюзия, че ще може да взема повече при "кризата", от колкото е взимал до момента преди кризата

Имах .аз съм глупак ..шубето е голем страх....Бог да ни пази.

Страха има огромни очи... Иначе $ е мн висок, еврото и лева стават евтини и вървят Европейските стоки и услуги... Мисля, че 2020г ще е по успешна от предните години за България...

Ще бъде прекрасна година за България.Тя ще се отърве от мноого българи.

ДОРИ Е ЗАБАВНО!

Ядрен обстрел на Ухан?

"НСИ призна неверни данни за БВП" "След четири дни размисъл Националният статистически институт призна и произведе най-нелепото обяснение за грешките, които е допуснал при изчисляването на брутния вътрешен продукт за миналата година. Както е известно, миналия петък от БСП обвиниха правителството и националната статистика, че манипулират данните за икономическия растеж и лъжат обществото, че той е над 3%, когато реалните стойности са под един процент. Впоследствие за неконсистетността на статистическата ниформация потвърдиха и представители на академичните среди След среща между ръководството на НСИ и Агенция „Митници“, двете институции разпространиха нелепо прессъобщение, в което признават, че предоставянето и консолидирането на данни води до подвеждащи резултати, ..."

Турците сигурно потриват ръчички, че сега те ще поемат работата на китайците.

Отиде ни стабилността.

В Италия са починали 257 човека от грип. И само 10 от корона вируса. Това за седмица. Паниката е ненужна.

Този вирус не трябваше да е тук. НЕ НИ ТРЯБВАТ АКТИВИЗАТОРИ НА СМЪРТ. сещаш ли се?

Споко. Доу все още е по-висок отколкото преди три месеца.

да бутне още малко, по принцип... до към 34 хилки...но може и от тук да отиде на дълбока А-В-С

много отдавна трябваше да се изсипе целият този балон ... цялата 5-а вълна беше на стероиди...

21- 25-18 хилки - това ще е пътят на дау

Според вас къде са милиардите, наляти от централните банки? Защо при отрицателни лихви и 2 билиона изкупени облигации от ЕЦБ инфлацията в Еврозоната е под 2%? Кривата на Филипс защо не важи? Защо не се покачват доходите въпреки огромната ликвидност на пазарите? Отговор: всичко отива в акции и недвижими имоти, които не влияят на инфлацията (защото не се вземат предвид при изчислението и). Само че: - Курсът на една акция трябва да отговаря фундаментално на бъдещите печалби и дивиденти, които се очаква компанията да генерира чрез дейността си в реалната икономика и - Недвижимите имоти имат стойност дотолкова, доколкото да изпълняват жилищните нужди на населението и нито грам повече Какво следва? 1)Реалната икономика ще се забавя повече и повече, защото всички капитали ще продължат да се вливат в имотния сектор и на борсите, което ще издуе балоните още повече 2) Публичната задлъжнялост ще се увеличава още повече 3) Доходите ще се замразят, пенсионните каси се изпразват 4) Една дреболия като коронавируса блокира временно пазарите. Затварят се фабрики. Услугите замръзват. Акциите не могат да се ядат, нито имотите. Инвеститорите са в паника за парите си. Следва тотална разпродажба на активи. Сриват се фондовите пазари и недвижимите имоти. 5) Масово пазарът е наводнен с капитали. Голямата ликвидност и липсата на предлагане на стоки и услуги водят до рязка хиперинфлация. 6) Централната банка няма полезни ходове. Лихвата като основен регулатор на финансовите пазари е загубила влиянието си. Единственото следствие е отпосване на задълженията чрез прихващане на наличните парични средства и деноминация на валутата. 7) Някой да си спомня България края на 90те?

ще избие всичкият този клинч , според теб ? защото това е клинч, пълен блокаж на схемата "купуване без пари"!

Ще избие в световна рецесия и обедняване на населението. Разпад на ЕС и унищожаването на Еврото като валута. Дълги години на възстановяване след това. Според мен Еврозоната трябваше да се премахне още с гръцката криза. Но в името на спасението на прословутото Евро ЕЦБ си изкопа сама гроба, поддържайки фирми зомбита, банки зомбита и даже държави зомбита като Гърция. Сметката на Гърци и Италианци ще платим отчасти и ние, българите. Бордът беше хубаво нещо, но само докато се стабилизира икономиката ни. Отдавна трябваше да бъде премахнат и сега реалните доходи и имущество на българите щяха да са с 20-30% повече. Вместо при нас, тези суми отидоха за опрощаване на гръцкия дълг.

Ти трябва да си финанансов министър а не онова некадърно коримпелче

Сам си пишеш идиотщините, и сам си се хвалиш, а ? :)))

Криза ли? Всеки ден се яде, пие, Лекарства се купуват, бензин, газ, сех, порно, ремонти, сделки... От ПТП та, загиват повече от грип-а днес...

Страхът е важен, той ще опразни магазини, ресторанти и молове. Няма значение, че смъртността е само 3%, ако ти изтеглиш късата клечка.

гоооооооооооооол!

Това тоя вирус си е евало майката. Требва да се пазиме.

Споко, иде лято, традиционното американско семейство ще надене 150-те си кила в шорти и ще тръгне безгрижно да нагъва сладолед и бургери. И котировките ще налеят отново.

Оффф "горките "долни трилионерски фамилии на ротшиилд и дж.п. Морган... пак сриват горките хорица ,и ше им вземат кожата от гърба скоро ...вече започват ,боклуци гнусни !

Те печелят дори когато светът ппотъва. Няма криза има вярващи в кризата, които са готови да пожертват живота си, само за да не станат свидетели на провала на целия свят. Ако акциите падат нещо друго се вдига. Никой не яде злато, въпреки че златото може да има висока цена. Така или иначе само месарите дебелеят. Сега пак месарите отново ще дебелеят.

По време на криза се печелят големите пари. Стига да знаеш .

Заредил съм се със суджук, сланина, каче кисело зеле, фризер пълен със свинско, буркани с туршия и каца ракия. Изкарах и вируса. Два пъти! Да му мислят борсаджийските спекуланти. Хайде наздраве!

Спокойно - след няколко дена продължаваме към нови рекорди - чак след изборите за президент в САЩ може да има срив

е към края си ... най-малко следва А-В-С

Притеснявам се, че за Великден папата ще държи реч пред празен площад. Ама че номер му спретна господ.

Голът, който Тръмп си мисли, че е вкарал на Китай и Европа, може да се окаже в американската врата.

Нетфликс сигурно удря тавана...

Няма лошо!

Копейката няма да поскъпне, спокойно!

Един килограм копейки са равни на $1. Ако поскъпне евентуално но ще е с две-три копейки от целия килограм. Даже и кантарът няма да го хване това поскъпване.

Ште поскъпнат виртуалните валути

точно, само дето при пандемия и липса или прексвания на тока (и интернета) тия КОЙНИ може си ги чукане у главата....всичко живо разпродава и бяга към металите, основно злато....

А и да не споменавам КОЛКО Е ВАЖНО мрежата на койните ДА НЕ СПИРА или ДАРИ да няма сривове на отделни големи точки, щото като нищо някой за момент като стане 51% и ще ви вземе всички койни на останалите дето нямате ток.....

ха бЕгай сега да си купиш "великото" жълто ...

1% надолу го наричате срив !?! Пропадане !?! Журнала некадърни ... само внасяте ненужна паника !

7% надолу, но ще се върнат. Средата на лятото да се внимава.

Абе тъпанар , газаджията, що не минеш на метан? Разбъркай една кофа лайна с вода и ги сипи у резервоара, да те еба у тъпака недоклатен?

Къде вода у Перник, бе тарикат?

Имаше един тъпунгер като тебе. Сложил бутилка за пропан , а налива метан. Взриви се. Скоро беше. Стиснат и тъп простак, като Румен Радев.

Нищо не му остава на човек, освен да си купи една хасиенда с висока ограда на някое топло местенце, и да не мърда от вкъщи.