Колко средства получи бизнесът от антикризисния пакет на правителството?

Страната ни има едни от най-либералните мерки спрямо бизнеса, каза министърът на икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление, дори и в Европа знаят как се "раздават" тия помощи, обаче им е все тая за българите и България след като техния "кучи син" е на власт и правят пари от него на гърба на българския народ.

Това някаква рекламна статия за управляващите ли е? Да бяхте написали поне "ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ"... Иначе, кой ли изобщо вярва на тази стъкмистика?...

То е като схемата със оранжевите маски на циганите след изборите,защо ни правят на глупаци,като дори и малките деца знаят как крадат със гъзовете си тия управляващи и тази наглата на снимката,ако продължава така,господ ще я накаже със някоя неизечима болест.

Не виждам никъде отметка - "Платена публикация" или "Предизборна агитация"! :D

Стига са се хвалили, че е най-либерлания режим на раздаване на пари, в другите страни е много по облекчено получаването на помощи и сумите за подпомагане на бизнеса по-големи.

ако се сумират самохвалбите на онова нещо от Банкя поне 5 трилиона са...

За една друга криза. При това тогава нямаше световна пандемия. Еми не само че нямаше помощи за бизнеса Ами храната беше с купони.

А аз защо ли се сетих за найка ти.

И колко от тези средства заминаха директно към чекмеджетата на вождове и отбрани калинки...

По телевизията и казваш толкова и толкова са откраднати. И даваш доказателство. Или те съдят за клевета. От ясно по-ясно. Ако има нещо откраднато от европейските програми това ще го каже олаф а не такива като тебе.

Питайте дебелака колко пари е получил от боко тиквата и колко пари е върнал на боко тиквата ;)

Слуховете упорито твърдят, че както по европейскте програми, така и тук, пари са получили само "наши" хора

Кво, яд ли те е ?

ЧеБурашка

Само да не кажете после, че пак сме избили "цвета на нацията"...

А така ли трябва да бъде?

Айде без минуси. Ставате всички "наши" хора и всичко е на шест. Нещо да не сте разбрали ?

Ама само слуховете. И знаем защо се пускат слуховете. Само че за най-голямо съжаление на пуска щите слухове,европейските институции гледат какво казва олаф а не гледат какви слухове разпространяват разните сайтове за фалшиви новини.

Сигурно много средства са отпуснали, но аз не видях някой да каже - на мен ми отпуснаха. Повечете казваха, че помощта е никаква, ненавременна и не могат да разчитат на нея.

Че помощите се отпускат по европейски програми. да припомним на тролчетата дето сега ще налазят че по-голямата част от са отпуснати от Европейския съюз. Респективно дали има злоупотреби с тия пари ще каже институцията от Европейския съюз олаф която се занимава с това а не разните платени драскачи. А в последния доклад Олаф твърди че България е от страните с най малко злоупотреби с Европейски средства. съжалявам обаче хората в България вярват на официалния доклад на европейска институция а не на твърденията на разни анонимни тролчета.

А като има нередности, няма да казваме, ще си мълчим, както ни заръча другарката Танева.

Нередности излизаш публично и го казваш. И си носиш отговорността ако лъжеш. Драскането по разните форуми не е нито доказателство нито меродавно за когото и да било.

всичко това, една жена ли ти го каза?

52 леа и 33 стотинки...

Засегнати от Кризата са около 50 000 човека , другите сектори не са спрели да работят . Тоест - 50 000 човека са взели по 14 000 лева - и аз искам да не работя , а да взема за 6 месеца 14 бона .

Ама ти сериозно ли повярва,че тези пари са стигнали до хората.

То хубаво, че сикаджията-комунист раздава кинти, ама кой ще ги връща?

Колко средства получи малкият и среден бизнес на българи в България? Колко средства получи едрият бизнес, чуждестранни фирми и корпорации?

Излез публично и кажи къде е имало измама от страна на държавата с помощите. Щото само с драскане на коментари не става

А къде може да се види реално кой колко е получил? Така, с милиони по разни програми, нищо не може да се разбере. В НАП фирмите са изброени изрично, вкл. и с получените пари. Т.е. тия 52 млн. лева са отчетни, всички други пари потъват в говорене на едро.

Тия пари се раздават абсолютно прозрачно. Всеки документ е публичен включително и в НАП. Най-вече защото тия пари идват от Европа и всяко раздаване ще бъде гледано под лупа. Никой не е толкова тъп в това правителство за да краде пари които след това олаф публично ще оповести че са откраднати. Както стана съвсем наскоро с ония джипове, на които пак олаф оповести публично че има измама с промяна на обществената поръчка по време на служебното правителство.

Колко от имащите право на помощи и успели да попълнят грамотно документите са получили помощи. Щото аз си спомням че дори оня мазния алибегов призна че масово заведенията не са подавали документи за получаване на помощи.

Бедна ни е фантазията колко ще получат "правилно" гласувалите на 4-ти.

Получи бизнеса гол ---. Тези дето получиха не са бизнеса.

Колкото и да са дали, това е нищожна спрямо милиардите дългове които са изтеглили. По едно време на 2020г. държавният външен дълг е бил 5 милиарда лева повече от 2019г., но е посмален после. А на места това което даваха звучеше смешно, като за компенсацията за работниците, където се падаше средно по 400 и няколко лева на човек, за няколко хиляди. Утрепаха и потреблението с 1/3-та поне за 2020г., а ковида не е от началото на годината. Направиха и стотици хиляди безработни.

Колко оборот са декларирали тия дето били получили смешни помощи? Щото получаваш помощи на базата на данъка който си платил и осигуровките.

Говорим ли за пари и няма конкретни имена и суми, значи не е чиста работата. Така вече 30 години го караме.

Не работа на държавата или по-точно на премиера да ти изрежда поименно фирмите. Има ги посочени в национална агенция по приходите,където всеки може да си провери кой какво декларирал и на базата на какво колко е получил.

бизнеса(своите фирми) прибра парите, а познайте кой ще ги връща

За мен - 10 милиарда, моля

А работниците на бизнеса, който получи пари искате ли да ви кажа какво получиха - НИЩО!

Ако твоя работодател те прецакал това работа на държавата ли е или твоя работа?? ако работодателя е взел едни пари от твое име и не ти ги е дал не е ли твоя работа да си ги търсиш??

dani_sht@

Не е негова работа, а точно на държавата. Тя държавата е точно за това - да регулира отношенията между различни участници в обществения живот, особено когато има властово неравсенство между тях.

Разпределението е ясно-70% за банка Тикворани , 30% за банка Герберани , за народа-хора и ръченици , а за пенсионерите -трици.