17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на тези 15 000, които са декларирали и внесли в държавата! ами другите 150 000 с такъв доход, къде са?

Подвеждане на общественото мнение е да се каже, че най-бедните са платили повече от най-богатите. Бедни 2 000 000 - богати 15 000

"Така най-бедните плащат повече от най-богатите." Що за глупав извод?!

15000 плащат колкото 2000000 и изводът е "най-бедните плащат повече от най-богатите"...

Пълна манипулация е това че бедните платили повече от богатите. Пример : този с доход 10000лв ще плати 1000лв Данък общ доход , а този с 500 ще плати само 50лв. така първия ще плати 20пъти повече ,обаче обществените услуги които ще получат и двамата ще са еднакви - децата им ще ходят в една и съща детска градина, училище, болница. Този с по-високите доходи няма да му предоставят първокласно училища пък на другия трета класка. КОМУНИЗМА Е ОЩЕ ЖИВ И ДАВА ПЛОДОВЕ В БЪЛГАРИЯ

"Така най-бедните плащат повече от най-богатите." Е това не е журналистика, а МАНИПУЛАЦИЯ. 15 хиляди са платили почти полкова колкото милион и половина и видите ли - тия с ниски доходи, били платили повече от тези с високи доходи.

това при условие че всички доходи се декларират Какво стана с борбата с фейк нюз?

Няма такива. Да има 100-200 тариката, ама чак 150000 хиляди. Няма толкова много нови коли по улиците.

Даже не е така, т.е. не ползват по равно. Това е така, защото "богатият" не ползва държавно здравеопазване, но си плаща осигуровки, детето му ходи в частно училище, но си плаща данъци и за образованието. Плаща си и за СОТ, понеже на полицията не може да разчита.

говорите, Пешо, четете закона, а не аванти популо! Сдeлĸите c aĸции и дялoвe oт взaимни фoндoвe на борсата са необлагаеми и няма нужда да се декларират.

Поредното надъхване на бедните. Ама чакайте червените тролове да оставят темата за журналистката и да дойдат тук, пък ще видите какви са изедници "богатите".

Това е поредната подвеждаща статистика - посочени са данните само на физическите лица, които ги декларират. Тук ги няма фирмите и техните печалби, а само "бедните" им управители и директори, с възнагражденията, които получават регулярно по хартия. Богатите живеят във фирмени имоти, харчат фирмени пари, карат фирмени коли и т. н. и на хартия и в статистиката, физическото лице управител, съдружник или директор попада при бедните, не при богатите, макар реалността да е друга.

Това е интересна теза бих се радвал дами посочите от къде де прочета В момента доколкото знам(не съм юрист но това успях да намеря) все пак изброените от вас се декларират и дължат данък на стойност 10 % . Ще ми направите лична услуга ако изброеното е истина и мога да го защитя пред данъчните.

По груби сметки официално разпределените между най-богатите /около 15 000 души/ за 2017 са 10 970 милиона лева (~11 милиарда ) чисто, след платени дивиденти и данък печалба. Средно около 700 000 лв. Тъка че, регистрирайте си фирма и започнете бизнес има място за още мераклии.

Евала на тия 15 хиляди, които са платили почти колкото колкото 1 милион и 600 хиляди.

Това единствено говори за размерите на сивата иконимика в Бантустан! Има някакви си там 10-15 хиляди хора работещи в чуждестранни фирми, дето се осигуряват на бяло, останалото е "социално слаби" с черни джипове... Изключвам една наистина немалка група от селата, където наистина заплащането е мизерно, но да си мислиш че в България има 15 хиляди души дето минават прага от 100к евро на година е смехотворно. Бих посъветвал министър Горанов и БКП да не хленчат по тая тема, а да си затегнат момчетата с партийните куфари от 90-те да започнат и те да плащат данъци!!!

Със прости сметки от така изложените данни, средната работна заплата в България излиза: 628.00 лв.???!!!!! Но националния СТЪКМИСТИЧЕСКИ институт я изкарва - 1190 ?!!!! Данните са от сайта на института. БАЗ КОМЕНАР

Сами разбирате, че 1 човек не може да има поглед върху милионите живеещи в страната, макар повечето да не го осъзнават. И така хората лесно се подвеждат по пълни молове и заведения, както и лъскавите коли. Да, обаче тези заведения, молове и коли, се използват основно от едни 200-300 000 човека, които в повечето случаи нямат дори семейства. Това са между 2.85 и 4.28% от населението. Останалите са тези, които взимат 500-600 лв заплата в най-добрия случаи. И не се споменават 2 милиона пенсионери, които взимат до 350 лв на месец, което е под прага на бедността. Друг път пишете и два абзаца за Русия или САЩ, че да има повече коментари.

Иска ми се да подкрепя коментара ти, но ще се въздържа. И минус няма да ти сложа. Защото наистина би било добре, това да са хора които са получили за себе си тези пари и да са си платили масрафа към България. За съжаление, истината е малко по-различна. Много по-вероятно е това да са собственици на "малки" и "средни" фирми, които по този начин плащат 10% на България, а после "на ръка" дават допълнителни пари на служителите си. Спестявайки по този начин част от разходите на фирмата, в сравнение с изцяло светлото заплащане на тези служители. Това е много стара схема, но и служителите на НАП предпочитат да "намажат", вместо да натиснат такива фирми. Защото често за тези фирми алтернативата е да фалират. Със сигурност в тази бройка има и хора, които съвсем съвестно са си платили масрафа към България. Но съм абсолютно убеден, че те са много малко. Длъжен съм като теб да им отдам дължимото и да им кажа едно голямо - БЛАГОДАРЯ!