КНСБ настояват за силен ръст на бюджетните заплати от 2020 г.

Само за сферата на образованието ще са нужни не по-малко от 514 млн. лв. спрямо бюджета за настоящата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо, но сме единствената страна в която заплатите в бюджетния сектор са по-високи от частния.. Кой ще плаща е въпросът?

Аз съм за това да се даде на всички по списъка! Борисов задушава държавата и народа като не им дава. Да иде и да види в Русия как го правят - там има за всички въпреки санкцийте.

В либералната демокрация разделението между хората трябва да продължи докато се стигне до пълно унищожение на ценностите като смисъл на живота.

Като цяло, в бюджетния сектор трябва да се направи драстично съкращение на персонала, тъй като в повечето случаи няма уплътняване на 8 часовия работен ден. Голяма част от работното време се ползва за пиене на кафе, разговори по телефоните, решаване на кръстословици и т.н. Налице е голям брой бюджетни хрантутници, които не заслужават такива големи възнаграждения, плащани от нашите данъци. Нужни ли са за страната ни огромния брой висши училища на бюджетна издръжка, къде го има това по света????????

Бягай в Русия да си повишиш стандарта на живот.Защо си още тук. Той и Сидеров нще заминава скоро за Москва.

Тия хрантутници от КНСБ да ходят малко на къра да видят как се изкарват парите и тогава да се борят за увеличение на кинтите на едни други хрантутници....

Напълно съм съгласен и предлагам едно двойно увеличение на заплатите в бюджетния сектор,но при двойно съкращание.Така няма да се натовари бюджета.

"сверата..".. ехооо?

700 000 бюджетари с административно определени заплати.. Завръщаме се към соца с бодра крачка.. ;)

Аз пък настоявам, за намаляване с поне 15% на бройката на заетите в бюджетните системи, без учителите. И да започнат да си вършат работата. Особено пишещите учебниците по история. Също настоявам, да се прегледа бройката на "началниците" в бюджетните системи.

Ако се уевличават юнашки бюджетните заплати, е добре да се редуцира още по-юнашки броят на получаващите ги. Това тук в Бг не е социализъм, все пак. не може да се ругае на всяка крачка уравниловката при социализма а да се искат пари по социалистически. А какео ще стане с наемния труд, който изкарва брутния национален продукт? Аман от тези казионни профсъюзи.