КНСБ: До 18 месеца минималната заплата да стане 800 лeва, а средната - 1700

През 2000 г. най-богатите са притежавали 3 млрд., а сега вече с 23,2 млрд. от общия доход в икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакви 18 месеца - до 18 дни най-много....

Това недоразумение, което смени починалия Председател на КНСБ е най- върлия комунист и популист.

лесно да жонглирате с цифри, после да мълчите с години.

Малко са-х2...

800 бруто..?.. Нето 630......Живейте вие с тази заплата....

За 800 дни... ЩЕ...

Кой ще ги дава тизи заплати?

Тия синдикати са бетер комунисти. С регулации ще решават проблемите. Точно преди кризата да ни връхлети, та да могат повечето фирми да фалират. Да хванат да се борят за единственото смислено-минимална почасова ставка, а не да се чудят как да излижат задника на баце.

Интересно защо никой не наблюдава стойността на печалбата и разхода за заплати. Ще се окаже че най печелившите бизнеси дават най ниски заплати....

. Първо да се плащат осигуровките върху реалната заплата, а не като Симонов, Найденов и други другари да седим все в сивият сектор.

За това българи те бягат в чужбина и оставят децата си с те, а те бачкат за да прщат пари за образование на децата си, които след това ще работят за 800 лева и как да създадат дом и семейство. Затова няма раждаемост при българите в България, защото за да родиш едно дете тук и да го отгледаш си направо лукс. Преди две години в голям магазин видях роми с бебе, напълнили количката с най- скъпите пюрета и памперси и каквото се сетите, а майките - българки се чудят как да живеят

без образование, без да плаща сметки, без да работи, а къщата й палат. До кога така?

Няма равенство между българи и роми в България. Аз работя за 800 лв. заплата с две деца и мъжа ми също взема толкова. С висше образование сме и двамата и какво от това. И караме от заплата до заплата. Данъци, сметки, храна, а за дрехи, ако останат. Една ромка взема минимално 1500 лв. без о

С какво висше образование сте?

Може и да ми праскате минусчета на въпроса, но положението е такова. Висшето образование в България е на такова ниво, че самото му "имане" не може да бъде предпоставка за претенции за каквата и да е заплата. Когато човек е развил полезни умения по важна за днешния свят специалност, има нужните социални качества и е осъзнал, че в модерното общество най-важното е да се адаптираш и да не спираш да учиш - то тогава той получава добра и заслужена заплата. Не може на всеки завършил хебраистика или философия на дърводелството, някой друг да му е длъжен да му осигури работа за 5000лв докато е жив, само защото "имал вишу"

я слез на земята; явно живееш на друга планета;за да се адаптираш трябва да ти се даде възможност за реализация.,а това е една от основните задачи на системата,която липсва у нас; затова Т2 е основна дестинация Иванушка.

Не ми се мисли каква инфлация ще трябва да има, за да се вдигне толкова минималната заплата!

тази минимална заплата е пълен фарс целящ вдигане на данъците както на работника така и от страна на работодателя следва съкращаване на персонал и нагърбване с повече работа на наетите работници. Тея не разбраха ли че заплатата се определя от пазара на труда на основание - квалификация, умения ... Рекета продължава ако приемат това минимум 50% от фирмите минават в сивия сектор. Тея синдикати хрантутници само си чешат езика за да лапат членски внос що не се средоточат върху условията на труд

КНСБ, къде бяхте до сега? Ама живи ли сте? Ама на може да бъде! Ама цоцахте ли до сега? От всички! "Ние сме с таз, която е на власт". Много мразя когато е в сила поговорката "на умряло куче нож вади". Ееее, някой друг трябва все да ви води вашите битки, а?

Да се повиши регистрацията на фирми! 2 лева е подигравка, направете я 200 лева, и при всяка втора - трета фирма, да е реципрочно!

Не 200 ,а както беше преди 5000 и почасово трудово възнаграждение -приметрно -8-10 лева на час минимално за хора без образование

Някои плащат по 20 лв. на ден, а ти искаш по 10 лв. на час. Никой работодател няма да даде 80-100 лв. на ден. Борисов така ги научи, да не плащат, за да пълнят неговата каса/ чекмедже.

ogiair

Като разделите 610 на средният брой работни дни годишно и на 8 получавате лелеяната часова ставка, или 3,51 лв. /ч!

До 18 месеца пенсиите да се намалят от 1700 на 800 за да има от къде да се вземат пари за повишението. Иначе печатницата на трисменен режим ли да премине?

С една дума, по високи данъци и осигуровки към олигархията.

Ако някой вярва че олигархията официално си обявява доходите и плаща данъци върху тях... да вземе да се прегледа. Това ще удари само хората които са на трудов договор и ще ги мотивира допълнително да си търсят работа извън БГ, а тези с високи доходи от трудови договори са доста добре квалифицирани специалисти и лесно и бързо ще си намерят работа навън.

охо, синдикати Вие живи ли сте. Как пък сега се усетихте да се размърдате, като почнаха хората да говорят че полза от Вас никаква.

Тези,които предлагат такива заплати,дали са създали едно работно място и знаят ли как се изкарва изаплата от 1800лв? Стоят си от години на едни и същи топли местенца в страх някой да не им ги заеме и съвети и препоръки на бизнеса дават.Тоя бизнес е отворен да печелят предприемчивите,а не за социална дейност.На шефа няма,а работника 1800лв да взема.Тъпоо

А когИ шефа купе некое джипче или яхтичка, пари отдела вади? М?

Стига с тая спекулация с минималната заплата. С минималната заплата се вдигат осигуровките за самоосигуряващите се ( т.е. държавата теслари едни хора дето в голямата си част нямат и минимална заплата като доход, но внасят осигуровки), Също така с по-висока минимална се ДИГАТ И ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ, ЗАЩОТО ТЯХНАТА ЗАПЛАТА Е ОБВЪРЗАНА С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА. С една дума за бедните брадва, за бандитите мазна баница. Но иначе звучи много "социално" като искане , нали ?

Заплатата на депутатите е обвързана със средната РЗ.

ТЪРТЕИТЕ от КНСБ и другите всякакви синдикати да се запретнат и да поработят малко в тоа си живот. Белким вдигнем БВП-то и заплатите. НЕГОДНИЦИ!

заплатите да почват от 1500лв.

Тези са патерицата на БСП.Какво ли е да им слушаш глупостите.?

Тези не знаят къде се намират. Пред очертаващата се ужасяваща криза, хората ще са доволни и на 1000 лева заплата, те тръгнали да искат невъзможни неща.

Лизачи бяха на инструктажа при боко паниката. Тая гепи частица ще, ще, ще стана любима на всички бочкови паляши.

Минималната заплата, за която настояват синдикатите всъщност касае пряко само две позиции - заплатаите на депутатите в посока нагоре и осигуровките на самоосигуряващите се, също в посока нагоре. А тия малоумници дали не са забелязали, че не само ние, целия свят е в криза, каквато не помним от войните насам. Какви увеличения, какви пет лева? Да се запази сегашното положение ще е огромен успех, ама надали.

Т.е. средната да стане 850 евра - към това ли ще се стремим в еврозоната?

От къде пари за това и тази криза?

от "настоява" и "ще" до "Е"... ехееееееее

За пореден път всичко в бъдеще време. От 10 години всичко е ще стане, ще се случи, още 18 месеца. Минава си това време и всичко започва отначало и нищо не се случва.

Дрън, дрън, дрън, дрън, дрън, дрън ........ дрън! Течала една река. На брега и стоял един човек и и викал: "Течи, течи, течи...". Е, та този човек бил синдиката... Те така е в живота, ако не по света, то поне у нас.:)

Един от най- големите пропуски на прехода в БГ, който е във вреда на работещите, е, че нямаме истински синдикати. Проспали сме този момент.

Хвана ги страх да не ги под караме и тях. Всъщност те не ни защитават много, а са на нашата хранилка

На протеста трябва да искаме да се премахнат синдикатите в сегашния им вид. Ако искат да се присламчат към работодателите, щото обслужват техните интереси. И да се създадат нови, коренно различни синдикати. Работещите имат нужда от истински синдикати и защита. Тези са прогнили.

И откъде да дойдат парите? Те хубаво искат, ама икономиката трябва да има капацитет та да даде. Що се отнася до западното заплащане, защо никой не споменава, че там близо 90% от населението живее под наем и горе-долу половината от месечната заплата отива за плащане на наема? У нас по-голямата част от населението живее в собствен имот. Хайде намалете западната заплата с 35-40% и останалото съпоставете с цените на транспорт, ел.енергия, храна и т.н. Иначе сравняваме ябълки с круши.

Айде стига с тая изтъркана мантра "откъде да дойдат пари"! Откъде дойдоха парите оня ден, дето ви ги раздаваха на вас- държавните хрантутници?! Откъде са милионите, които си ги разпределяхте помежду си?! Откъде са кюлчетата и пачките 500 € в чекмеджета?!

Откъде са кюлчетата и пачките 500 € в чекмеджета?! От Phothshop

Тоя някакви конкретни искания НА МОМЕНТА ще повдигне ли? Оня ден колко му бутнаха на тристранката? Пак ПРОДАДЕ ПРАВАТА на работещите. Какви 18 месеца- още сега да постави исканията. Там горе има пари.

Не 18 месеца, а през следващите 18 дни МРЗ трябва да стане 800 лв. нето. Минималната пенсия трябва да е поне колкото прага на бедност- 360-370 лв. или колкото е там. Всички останали пенсии да се индексират със същия %. Какво протакате 18 месеца, бе?!

PEYTSCH

Няма откъде ЛЕГАЛНО, ЗАКОННО да се вземат парите...Затова са „револ1циите“, бунтовете, протестите...Ликвидирсли са физически богатите с „23,2 милиарда от общия доход“, Божков няма да легне под ножа на гилотината, няма да го разсреляте и няма дори да влезе в ареста щото Първото му искане е да няма Гешев и Влади и вие послушно му „Заработихте“ искането...Да ви дадат ДОБРОВОЛНО пари, това значи да ви смъкнат девет кожи от гърба...Дожодите ще растат, инфлацията на лева, отвързан от Валутния борд, ще е хиляди проценти и така всички ще сте милионери...Дерзайте наивници!

Малко ми звучи като, след 800 дни всичко ще е точно!

Ако дойде Служебно правителство На Радев може ида стане, ама в долари ще е 4$ минимална и 9$ средна.

PEYTSCH

Ти- оптимист. Аз пак ще пращам храна на гладуващите както преди...

А бе до март месец да вземам заплата пак нека да е същата.

пак ли 5 цифрени бонуси ?

PEYTSCH

Заплатата не е бонус.

Очаквано и тия са впрегнати в защита на тиквите, метастазите са навсякъде : медии, прокуратура, та даже и там, където се очаква да защитават обикновения човек...

КНСБ,като настоявате,излезте на площада и защитавайте тези си искания,а не се крийте зад изявления и зад гърба на протестиращите!Какво направихте за тях през 10-годишното управление на г-н Борисов????

пачки направиха! на наш гръб! това леке не прави изключение. В България няма работнически синдикати! В Българи има ДС-шайки на корумпета, узурпирали правото да представляват работещите! Синдикатите са МУТРИ ва властта!

Кога казват истината от синдикатите, когато казаха, че няма да участват в стачка понеже исканията не били социални или сега когато искат увеличение на доходите?! Тия приказки на синдикатите са популизъм, който цели да замаскира резилът им, затова, че не изкараха хората си на площада срещу мафията.

Аз на протестие виждам ЛУЗЪРИ! Тоеа са протести на уонабита..... Неудачници дразнещи се от успеха на другите. Който и да дойде на власт, в цял свят парите и бизнеса движи икономиката. Няма как работника да има кола, къща, стандарт като на шефа си. Плюйте, философствайте но за нас бизнесмените Вие сте работници и винаги ще ви караме да работите. Няма как да ви се дават пари за стоене. А когато имотите, акциите и оборотите станат както са в Германия, тогава ще ви даваме немски заплати.

Абе боклук, много си си повярвал, да не ти секне само както 44-та хахаха. По темата, на протестите ходят хората които ви движат мизерните фирмички, обкиновено в бг работниците са поумни от работодателите. На мене ми се е случвало в н на брой фирми, щефа ми да е по-тъп от мене, съотверто не съм се задържал дълго.

Колега работодател, басирам се че при теб текучеството на кадрите е всекидневие. На добрите кадри най-вече. Дори и да си прав за някои неща - не е хубав начина по който ги представяш. Подчинените ти не са роби или подчовеци - не го забравяй! Има ефективни и културни способи да мотивираш някой да работи добре или да го отстраниш своевременно. Повече морков, по-малко тояга. Така се гради устойчив бизнес който генерира добавена стойност. Другото е ДалавераИмпекс - днес е добре, утре - не.

Недей така. Ако това л@йно е работодател, независимо от бранша, аз ще си отрежа дясната ръка от лакътя. Този пъпчев нехранимайковец няма 30години и живее на гърба на майка си и баща си в панела на баба си, здаден и заради съборения коптор.

В икономиката, работната ръка е ресурс както и всеки друг. Да кажеш, че бачкерите са там, за да ги изцедиш докрай е същото като да изцедиш ресурса на някоя металорежеща машина преди нормалния й амортизационен срок. Все едно да купиш челен товарач и системно да го претоварваш, щото "пари съм давал за него" или да хвърляш бормашината на земята, щото "тя затова е там", пък да видим накря като теглиш чертата как ще излязат сметките.

то затова света е на самозтриване , от фалшивата икономика и идиоти които си мислят че са повече от другите

Аз предлагам да забранят КНСБ. Заради всичките им малоумни предложения. С тях те са нанесли много повече вреди на членовете си (пък и на останалите работещи), отколкото ползи. Като цяло минималната заплата трябва да се махне - ефективната заплата е тази която си договори работника с работодателя, и няма причина някой друг да определя минималния ѝ размер.

Що лъжете. Като дойдат сега на власт Радев, Нинова и Божков първо ще ограбят банките. По комунистически. После Гечев финансов министър като при Жан Виденов. И пенсия 3 долара

do 18 meseca horata da poumnjejat i da pochwat da si izkarwat parite