17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали запада говореше за конкуренция кво ревът сега?Или се правят отново манипулации и провокации за да се прокара нечия политика спрямо китай и русия!Всички са споменати западни страни пострадали от китай без руснаците?А кой си изнесе производствата в китай за да печелят милиарди пак не се казва,сега нашият обикаля ИЗТОЧНА Европа за да агитира да се изправи срещу китайската и руската инвайзия!Който има акъл да мисли!!!

Ай де де нима краварите ще бъдат погълнати-няма къде да идат.

Аххх, иронията, Китай строи завод в Германия. Хак им е на запада, алчността им го докара това нещо.

Не случайно Майк Помпейо обикаля европейските си партньори. Обаче нищо не предлага като финансова, или технологична подкрепа.

Основата на успеха на Китайската Народна Република е в отличнито подготвените ръководители от Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Те са инженери-енергетици и генерали, а не мутри както е в РБ.

Западната алчност направи Китай икономически гигант!

Това доказва некадърност и колсоса излишни чиновницте в Брюксел. Очевадна е нуждата от реформа на съюза или ще бъде погълнат азитските тигри.

И КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА РОДИНАТА , МИЛИАРД КИТАЙЦИ В ЕДИН ГЛАС ВИКАТ "СЛАВА НА КИТАЙ" .... А В БЪЛГАРИЯ ДЖЕНДЪРИТЕ ВИ УЧАТ ЧЕ Е СРАМНО ДА СИ БЪЛГАРИН ... ДОРИ НАЦИОНАЛИСТИТЕ ВИ СТАНАХА ПРИСЛУЖНИЦИ НА ДЖЕНДЪРИТЕ :))

Китай е избран от световното задкулисие за нов "лидер" на света, т.е. за новата бухалка. Възходът им се дължи на поредица от обстоятелства, които целят да изнесат производствата от развития свят и така да унищожат жизнеността на капитализма и демокрацията. Факт е, че системата при жълтите е несъвместима с демокрацията и свободата. Ако смятате, че Щатите са неподходящи за пример ще разберете , че има и далеч по-неподходящи. Би следвало след разкарването на европейските глобалистки правителства Северна америка и Европа да ограничат съвместно влиянието на съмнителните територии на организираната престъпност като Китай, Русия и подобни. Навсякъде, където населението е репресирано от местното правителство трябва да се посипе с напалм, т.е. на 80% от света.

ами така като гледам, като за начало май трябва да почнат да сипят в Европа ;)

Каквото са постигнали е с труд. Не с изнудване, грабеж, войни и преврати така както САЩ правят.

И кражби на интелктуална собственост. А това е огромен проблем. Някой дават милиарди да разработят нещо а те го краднат и пускат за стотинки.

Южнокорейците станаха милиардери от регистрации на "иновативни" фирми....чрез които китайските открития стигат световните пазари. Китай до днес е длъжен да е фабрика а не място за развойна дейност....което положение китайските другари корегират бавно и категорично.

В Китай строяха някакъв комунизъм. Даже още комунистическата партия управлява. Не знам какви репресии има. И дали има или няма. Говорил съм с хора, посетили Китай. Никой не каза, че е видял някъде, държавата да тероризира обикновени хора. Чел съм по интернет, че при определени престъпления, осъждат извършителите на смърт и ги разстрелват. Не знам за какво разстрелват в Китай, но съм сигурен, че не е заради неправилно паркиране например. Нещата явно се крият в реда и дисциплината. И още нещо – почти всички отрасли, които са изброени в статията, са ДЪРЖАВНИ. Т.е. това, което носи много пари е сообственост на ДЪРЖАВАТА. И като има разстрел за крадците и мафиотите, никой не смее да краде и нещата се получават. Държавата има пари. Тогава има за пенсии, има за здраве, има за хора с увреждания. Наред с тези държавни гиганти има и малки частни фирми, които също произвеждат. Така има работни места, има производство, има данъци и нещата вървят. А в България, дадоха доходоносните отрасли на мафиоти. Мафиотите не плащат данъци. Крадат от държавните поръчки. Не плащат осигуровки на работниците. Така няма пари в държавата, няма за пенсии, няма за здраве. И ще е така, докато няма разстрел!

Ху Джинтао стартира, а Си Дзипин продължи процеса. Първо в армията подмениха целия офицерски състав с висшисти от всякакви специалности. После субсидираха висшите училища инженерни, физика, математика. Днес токущо завършил машинен инженер или инженер химик стартира работа с минимум 1500 долара заплата, ЧИСТО! Нещата драстично се промениха през последните 25 години. Да, корупцията я има, манталитетът им не е променен. Но вече имат самочувствието на световна величина. И с основание.

Никой обаче не е коментирал защо Китай е прогресирал последните 25 години. Просто е да се досети човек: капитализъм, да, но не нито американският, нито европейският капитализъм, а особен "капитализъм" с драконовски контрол и мерки. Обаче, за разлика от чистия комунизма те са отворени да изнасят по света. Ето затова! Това е голямата разлика между другите и Китай. Комбинация от капитализъм + комунизъм, най-добрите елементи.

Изпусна малка подробност. Местят 300 милиона селяни от вътрешността по крайбрежието и ги прави работници в фабрики-казарми. Детски труд,ниско заплащане,компромис с правата на работниците... Копиране на чужди технологии, стоки, автомобили, дори цели магазини

Все пак запада сами си изнесоха производствата там. западните фирми в търсене на по-големи печалби само за няма и десетилетие постpоиха мегаполиси, образованието им в момента е на изключително високо ниво Има от какво да се страхува Запада.

Като изключим копираните технологии, описваш доста точно българската действителност през последните 25 години. Но явно не си се сблъсквал с шивашките, стъкларските, обувните фабрики, тютюневия бизнес, дърводобива... А относно местенето на 300 милиона (в същност са над 500 милиона) - хората сами се преместиха. Построиха цели градове, преди да построят заводите, в които да работят преместилите се във въпросните градове. И у нас и в цяла Европа се наблюдава този процес на миграция към индустриалните центрове.

като изнесохте редица пройзводства и технологии в Китай зараде евтината работна ръка , сега ви остава само да виете като гладни вълци ... ха ха ха ! Духът е изпуснат от бутилката и връщане назад няма ... мдааа

Европа се пази , пази си стандарта . В Алибаба има класни китайски автомобили на ток за по 2000 долара , но ако ги доставите в ЕС ще платите разходи от 100 000 долара .

Ако бяха стока китайците, щяха да развият авто завода в Ловеч! Автомобилите нямаха Евро 6 и бяха забранени за внос в ЕС, защо ли?

еми ето, сам си отговорил защо, защото са китайски. Може фолквагона да лъже и хора и институции десет години и отгоре, и всичко е наред. Онез обаче не може дори да започнат. ИЗтрябвал им е евро 6, 7, 8. Те вече си имат каквото им е нужно от тоя либерастко-джендърски континент. Както казала Баба Меца на малкото мече 'аз на хората първо им изревавам, че някак са ми по-вкусни без ла*ната'

Китайците са изключително работлив народ които всичко постига с много труд , има и други държави които копират патенти като руснаците но руснака е тъп и дори качествено копие не може да направи. Където се работи много винаги има прогрес , при нас само се руши и затова ще даваме задна.

Няма да се учудя в скоро време нашите политици да сменят посоката. Те винаги налитат на богати господари.

tonk11

Ми спрете ги де! Ама с продукти а не със заплахи! Китай провежда целенасочена политика през последните 25 години. А останалите се меткат като прасета в тиква от един полюс на друг. И се занимават с криви краставици и руснаци ваъв фейса. Така не става.

Е с какво да ги спрат, Можеш ли да спреш гъза да сере?!?! Те и Руснаците искат да спрат и Китайците искат да спрат и всеки който опита да дръпне по-напред от тях. Ама вече е късно! Можеш ли да спреш гората да се разлиства? :)))

Баба Ванга какво каза навремето ?

Дали ви харесва или не,но Китай ще станат най-голямата империя в целия свят !

Не се радвайте на китайците! Всичко е с крадени патенти и технологии! Имат реплики на европейски джипове. Затова няма китайски футболисти и шахматисти на високо ниво!

Вие нали сте пълни с патенти и технологии, по кофите за боклук ги търсите. Както съм казвал по-диви от украинците, българите и македонците немя!

Ти пък от къде ги знаеш тези нищааааа!

До 1820 година Китай е бил най- мощната икономика в света,следван от Индия.Нещата изглежда отново отиват натам.Те вече не са само работилницата на света,а и технологичен гигант.

предлагам да си построим капитализъм по китайски

С вашите избранници каквото и да започните ще бъде само за тях. Алчноста на българина няма граници!

По-добре да доминират китайците,отколкото-хАмериканците!!! Светът ще стане по-добро място...!

Китайците са бъдещият господар на света !

Като им порежат пазарите в Сащ и Европа, ще се види как ще "погълнат" световната икономика ,стига сте писали глупости

Ще ти се,но дали ще стане ?

Това е равносилно да забраниш на жена си да ходи до Кауфланд, Била или Лидел. Накрая ще ми ядеш ....../ :))))

дано по бързо да изкупят бг за да получаваме по нормални заплати , при тях вече от години вземат по високи от нашите

сега Мъск като колонизира Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон... ще се развърти една пазарна икономика, китайците ряпа да ядат

че в Бг живее беден, злобен, но за сметка на това неимоверно прост народ

Ти си ярко доказателство на това !

щом си в гората, ще виеш с вълците

Тогава не взимайте китайски влакове! Поръчвайте европейски... Не взимайте китайски 5G оборудване, вземете европейско, американско, корейско... Странно е, че още няма китайски футболисти в Европа, :)

смачкай 100 'жлъти' - спаси света

само гледай да не плюнат, че ще те удавят

Това е ясно и затова аз не купувам китайски стоки поне доколкото мога. Отдавна водя моя лична война с Китай.

какво ти направиха китайците

Чудесно,ставаме двама :-)

по половин милиард на единия, какво е за вас супермените

хахаха водил лична война с Китай, хахаха ей изчаткали хора ве

И Япония бяха започнали да поглъщат света. Сега са решили , че като дадат на Китай да върши работата - те само ще получават. Нациите съществуват от хилядолетия. По- добрите са по-напред и т.н. Тепърва голямо разместване не може да стане.

Ядете комунистически чесън от КНР, но големи претенции!

Китай е един от най-големите кредитори на САЩ. Защо да си държат парите в американски ценни книжа /хартийки/ като могат да си купят нещо по-полезно. Тъка че учете китайски.

Държавата е лош стопанин, ууу, уууу, демокрация, капитализъм, уааа, уааа, нивата и пръча на дядо ми, ууу, ууу, мъни, мъни, мъни, уааа, уааа...

Пропуснато е в статията да се добави,че тези толкоз работни и напреднали китаици, абсолютно съсипват с техните заводи атмосферата на планетата и хич не ги искам тука с техните боклуци .Предпочитам България да остане една чиста екологичо страна,един озасис, уникат на природа и хилядолетна история и да печели предимно от туризъм и екологично чиста храна ( това не се прави от съвременните арендатори, напротив- те тровят масово с гадни китайски химикали) Да се възродят традициите по отглеждане на местни сортове плодове и зеленчуци и други храни и те да са био,еко а не ГМО.Така само ще си запазим уникалния, качествен и неповторим български ген.

Да бе, ама за да живеем ние “био и еко”, трябва все пак някъде да се копае в мръсни мини и стоманодобивни пушещи заводи.

Всъщност основната ми професия е да проектирам подземни съоръжения и мини, тоест точно където посочваш -мръсни места , в километри около тях съсиплъци и боклуци, така че не ми е мъчно особенно за тях. Няма да ми липсват китайските заводи и изобщо инвеститори в родината ми,както и китайски боклуци в магазините

това го имахме и го продадохме, бегай си у фейса да сбираш лайкове

Аз също считам, че има такъв момент. Въпроса е ако това е така надали политиците не го знаят. Тогава защо бездействат? Може да се направи много по въпроса подобно на квотите за въглеродни емисии, специфични мита отчитащи замърсяването на производството и какво ли още не. Ако нещата наистина са такива това е безотговорно и ще стигне до катастрофални икономически последствия в случая за запада. Западната икономика ще бъде срината поради нелоялни практики за производство.

лоялните практики за производство - столетния робски труд ли, ограбването на природните богатства ли, войните за преразпределение на територии ли, все неща които ние българите не сме ползвали, но напоследък много подкрепяме

ама сега се прави разсада

Мечтата Ви скоро ще се сбъдне,очаква се да станем първата био-държава без население,всъщност доста административни единици вече са био!

Даже не питам кое е виновен за това, имам го отговорът.Но китаиски заводи на политбюро на комунистическата им пария - не, мерси !

Един балон, който бързо се надува и бързо се пука !!! Когато търбуха ти стане много голям, при една финансова криза, много бързо ще огладнее и последиците са катастрофални. Да не говорим че Чайан е пред екологична катастрофа, както и пред хуманна, заради смога и замърсяванията, които има там и деца под 10г са болни вече от рак. Но в Чайан, както и в Раша, човешкия живот няма стойност. То верно че при тях хора няма а само кучета де....

да, само че жълтите изкупуват земята и жилищата в Европа, Африка и Латинска Америка - и се населват като гадни хлебарки, за които още няма пестицид. и тогава - какво правим?!

Не виждаш ли, че няма кой да ви направи 5G като гоните китайците. За съжаление, който не бачка оглупява и това повсеместно в държавите с "демократични ценности". Мързелът ви изпива акъла.

Чи kak да няма кой ??? Тука в Щатите кой го прави мислиш ? Жълтурите ли ??? Мчи нали ги изхвърлиха кат насрани барабар с измислените им телефони, говоря за хуя-ми -са-вей и ZTE

Че си трол-всички го знаят... Но доказваш,че си глупак!

И трябва да се спрат! Или да произвеждат, но да не крадат технологии, които други са създали, влагайки много време, човешки и финансови ресурси. За тях патенти няма. Международното право не важи. Това трябва да се промени.

и ще колиш кокошка с лъжица

70-те западните медии бяха пощуряли по икономическия подем на Съветския съюз и държавите от соц блока. Предполагаха, че до 80-та ссср щеше да стане икономически хегемон - всички знаем какво стана. 90-те бяха десетилетието на Япония, всички пак предричаха крах за САЩ и икономическа доминация на Япония - пак знаем какво се случи. Ха познайте какво следва?

От 1975 слушам за краха на запада.А през това време сумати народ умре от глад на изток.Как не им омръзна с тия глупости.Ама то луд умора нема.

защото тяхно е царството небесно

Следва, че Сорос, дето ти плаща ще гушне букета в най-скоро време. Някъде около 4000 от 6000 години човешка история Китай е първа икономика.

Уф тоя Сорос скоро няма да е жив, незнам после кво ще правим, сигурно ще трябва да се комвъртнем в комунистически кратуни

Споко бе, държавата нали е лош стопанин. Значи ше фалират китайцките фирми и няма основание за тревога. Нали?

И кои са държавните предприятия от горе посочените в статията.

Всички.

Навярно западните политици, капиталисти и радетели за пазарна икономика имат обяснеине как е възможно това и ако е някаква опасност би трябвало да имат идея какво да се направи.

нека се развиват, нека напъплят ония китайци, да натиснат на селски туризъм, да да ги гощаваме с екопродукти, кеф им супа от фасул, кеф им боб чорба, всичко от градината на баба, пък да им покажем как се печелят юани

Глупако - жълтите като изкупят земята на дядо и баба (която вече си продал на някой мутроид комасатор за 400 лв/декар и си си купил старо BMW от Германия/Австрия/Италия), и като ти вземат панелката в Люлин, ще запееш на друг глас.

Частната собственост,ежечасно,ежеминутно поражда капитализъм.

А капитализмът е с ограничени възможности (вече на привършване) именно поради частния характер на капитала. Предстои преход - мирен или немирен, но неотложен.

Дрън дрън

Китай е силно зависим от износа,основно се нуждае от долари и Евро. Купих си телефон Хуалей и дрехи от китайски мол, но с левове! юани и рубли не взимат! :) Разбира се, които имат повече пари пазаруват маркови дрехи и електроника, произведени в САЩ и Европа

Dj-1

Грюгер, Грюгер, много си тъп бе

искаш да кажеш бутикова стока, ама тя струва толкова, че само богоизбрания 0.01% може да си я позволи

Занчи когато запда идваше тък купуваше нашите заводи или ги унищожаваше всичко беше добре. Сега когато китайците искат да купят нещо е лошо . Гнусна запдан престъпна клика

Какви заводи ,какви 5 лева .хаха

заводите ги изкупиха комунисти и мутри чрез масовата приватизация - обраха, съсипаха, продадоха за скрап ..

нека си правят влакове и смартфони, ние пък правим бабе и шкембе чорба, само внос на субпродукти да има

Права е Комисията как така ще се обединяват? А ние къде сме? Производството в ЕС трябва д асе разпределя и да има кооперация и за скъсаните като нас, а не да сме само пазар на големите. Да дойдат със завод тук за нещо за влаковете пък после и ние да сме ок за обединение, а сега какво печелим? Какво лошо има китайците да направят завод тук?

ще видиш като първо построят завода, а след това - тъй като не си научен да работиш по 12 часа на ден за чинийка с ориз - ще те изритат и ще си внесат жълтурковци - със семействата им. и тогава - и на село няма да можеш да идеш!

... ами имат си в къщи най-големият пазар в света и какво да се чудим...!?! Капиталите и ноу хауто американски и европейски, бачкането китайско, а пазарите общи - ТОВА Е НОВАТА СВЕТОВНА ИКОНОМИКА...!!!!!!

дранмата е че вече нито Парите нито Knowhowto са от запада. Китайците задминаха по патенти САЩ

Англо-сакса прави простотия след простотия само заради алчност. Така навремето направиха Турция икономически и военен гигант(да отнесат турците основните поражения срещу Русия като Южен фланг), после Китай, а сега мрънкат, че и двата нови гиганта ги цакат с топла бира. И докато в момента сриват Турция чрез курса на лирата (някъде -35% вече), то при Китай като че ли "изпуснаха тигъра от клетката". Надут балон бил... да бе..не съм сигурен

Georgie

Я направо си признай като толкова ги знайш нещата, колко юана си заключил в банката?

Dj-1

Ти да не си Грюгер бе? Много си тъп

За Турция си в грешка,в средата на миналия век е на 13 позиция по БВП и винаги е била в Г20.Прогнозата е,че в 2030г. ще бъде 5-та икономика в света.

Georgie

Купуват, ама с долари, не с рубли :).

Купуват петрол от Иран и го плащат с юани, не с долари. Стокообмена им с Русия мислиш ли, че е в долари?

Georgie

Ти кво си купи с юани, алкаш?А с рубли?

майка ти струва шепа рубли и толкова.

И какво ще си купят с юаните или с рублите??? Другият път да купуват направо с томани или не знаеш какво е това!!! Бързо в чичо гугъл да разбереш!!! Подсказака - не е домати :)))))

Верно ли, Жоржи? И с ЕС ли търгуват в долари, Жоржи?

Ти само се моли долара да не падне, че всички ще го духаме. Дори кланящите се на САЩ.

Петрола е вързан за долара. Нисък долар, повече петрол и повече износ за САЩ, вносана ам стоки поевтинява