Китайски инвеститори напускат Русия

Пекин е вложил в руската икономика 49 пъти по-малко пари, отколкото Кипър

Обратно в новината

Коментари - Китайски инвеститори напускат Русия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ковчега винаги е едноместен! российския също!

Японците да върнат златото на Руския цар и белогвардейците . Това им стига.

Много интересно откъде Кр. Тодоров има такава информация? Мирише ми на Фейк, защото моята информация е съвсем друга!!! През 2019 г. Си и Путин ще подпишат в Петербург договори за повече 100 млд долара инвестиции от КНР в РФ и почти толкова от РФ в КНР!!! КНР е заинтересована от близост в икономически план с РФ, най-вече поради непредсказуемата политика на USA - финансовия и военнопромишлен елит!

Скоро Китай ще инвестира в Сибир. Е, първоначално ще го насели с китайци, но това отделен въпрос :) То фактически от 90-те години САЩ поддържат изуствено Русия, защото в противен случай до сега Китай да има излаз на Северния Ледовит Океан.

Кур! Само тибетци могат да даянат в Сибир!

кипърските са на руснаци изнесли парите в офшорни фирми в кипър.

Китайчетата са умни момчета. Защо да инвестират, като могат само да купуват продукта, доставен им от руските компании. Така и с този газопровод. Оставиха руснаците сами да си го финансират и после ще купуват доставената газ, а икономисаните пари ще се влагат във високо технологични проекти.

значи никой не може да им помогне . Освен един чичо Сам, да ама НЕ! Путин така се е оплел и продължава да се оплита, че твори само каши от които няма излизане.

излиза че една малка островна държава поддържа цялата руска икономика в момента

след като има кой да плаща комисионни на острова, защо не. Въпроса е защо се стига до това положение при най-обичания президент в света ?

Така и трябва. Суровинния донор трябва да се държи беден. За да може Китай още по-лесно да си прибере Сибир, без и ''пушка да пукне'' :) :)

Китай това и прави. Отказа на суровинния донор не само нефта и втечнения газ, ами даже и соята, и ги замени с руски. А на Сибир така се е наточил, че го е загребал още откъм Скалистите планини. Из цяла Калифорния има много Янкитаунс - резервати, в които все още може да се види туземното население в традиционната му среда.

САЩ изнасял суровини за Китай? Откачалка ... Технологии да (колкото искаш), ама суровини..по-голяма изцепка и най-долния руски трол не е изаквал тука ...

от американските суровини по китайски дизайн и патенти правят продукт с висока добавена стойност.. Ку-куу, да вземеш малко да намалиш лосиона.

Значи Китай имат 3 милиарда инвестиции в рАсия, а Кипър имат 49 пъти повече. Ми много богати тия кипърци бе

Плешивото късокрако идиотче в Кремъл ще бъде наритано от всички... :))))

Ами всички гледат сеира на болния човек , разкрачен между Европа и Азия и го чакат напълно да оплете и грохне, а за Китай плячката е гарантирана. Болния човек има напълно обесебен от мания сатрап, който не може да развие разкапаната империя и я води по напълно недекватния на съвремието път на изолация и конфликти, които още повече я бута по надолнището. Едни му налагат санкции, други му дават празни обещания, трети му прибират крадените пари, но никой не гледа сериозно да се сбижава с него и чакат развръзка.

НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДЪРЖАТЕЛ НА АМЕРИКАНСКИ ВЪНШЕН ДЪЛГ Е КИТАЙ!! ТАКА КИТАЙ ПРАВИ ИНВЕСТИЦИИ В ЕДНИ ШУМЯЩИ ПРИЯТНО ХАРТИЙКИ НАРЕЧЕНИ ДОЛАРИ. КИТАЙ ТАКА Е СВЪРЗАН СЪС САЩ , ЧЕ АКО САЩ ФАЛИРА ЩЕ ФАЛИРА И КИТАЙ. ТЕ СА КАТО БЛИЗНАЦИТЕ ПОЛУКС И КАСТОР ЯСНО Е КОЙ Е СМЪРТНИЯТ И КОЙ Е БЕЗСМЪРТНИЯТ В ТАЗИ БРАТСКА ПРЕГРЪДКА. ЗАТОВА И ЧИЧО ДОНЧО ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ НЕЯ

Най-големия собственик на краварски хартийки е Китай. Така Китай прави управление над този ресурс. Така краваристан каквото и да реши, то минава през Китай - защото парите са реално там. Ако кравите решат да полудуват, трябва собствените им сапунени мехури (банки де) да си въобразяват пари (както вече е прието в сатанинските държави). Но, заедно с въображението банките генерират дълг на краваристан. Изглежда за обора това, обаче, не е никакъв проблем - те са най-големите длъжници вече сумай ти години. И грам не се трогват, продължават да си въобразяват пари и да правят дълг. А Китай продължава да ги принуждава в тази схема. Това е като хватка от борбата, в която Китай прави усилието (за тях - неголямо) да си купи хартия, а обора диша анусно, щото врата му отдавна е в ключ.

Къв беше тоя БРИКС дето го драскаха по стените русоробите. Оказа се пак тяхно пропагандна фантазия , разбираема за отгледаните си техни идиоти. Или пък са имали предвид Кипър с буквата К в името и е било парола до клептоманите от КГБ да препират плячката в кипър , за да се смята чисти.

КАЖЕТЕ НЕЩО ДОКЪДЕ СТИГНА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА „Силата на Сибир“ започнал през 2014 година !!! Първите доставки по газопровода ще бъдат реализирани през 2019 година !!!!!! Планираният капацитет на тръбите е 38 млрд. куб. метра годишно. АМИ ЕВРОПА ?? ЕВРОПА НЕ Е ИНТЕРЕСНА! От там само санкции и проблеми.

ХАХАХАХАХА! Всички бягат като чумави от Калната локва на тъпака Путин! Дори нашите малоумни продажни тролове не си държат паричките там :)))))))

МНОГО СЕ ИСКА И НА ДИРА И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА Е ТАКА , но за ваше съжаление не е. Догодина Китай ще получава от ГАЗПРОМ по газопровода Силата на Сибир толкова газ колкото праща за Европа. С Европа нещата са приключили. ВЕЛИКАТА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ ВЕЧЕ ЗАПОЧНА. СКОРО И НАШИТЕ ЩЕ ГО ДУХАТ.

Ама как само ти ги ражда тиквата болшевишка ама ..глупост до глупост ги роиш.. че и като абсолютен простак, единия ти пръст все на shift-а седи.

Все революции са ви в главите, а после се оказвате съвсем обикновени крадци и бандити ( но с червено знаме и самосъзнание на терористи)

Не разбирам защо китайците бягат от късмета си с Путин

ЗАЩОТО ТАКА СЕ ИСКА НА РЕДАКТОРИТЕ НА СТАТИЯТА. ТЕ ПРИЕМАТ ЖЕЛАНАТО ЗА ДЕЙСТВИТЕЛНО. Защо не пишат , че 2019 КИТАЙ ще получава цялата насочена към ЕВРОПА ГАЗ , а в Европа ще пламтят РЕВОЛЮЦИИ ПОДОБНИ НА ТАЗИ ВЪВ ФРАНЦИЯ!!

Понеже автор на тази глупава статия пише, че ужким "Не се осъществиха и някои от най-големите съвместни руско-китайски проекти", с радост ще съобщя на него, че на 27 октомври тази година газопровод "Сила Сибири" (нарочно го изписвам на руски, за да дигна слюноотделението на... на онези, задноприводните) готов е на 95,5 %. По-голям то него общ руско-китайски проект няма.

Дада

С 30 милиарда куб.м ли бе тъпак? Че той по-малък от Турски Поток

Китай събира средства за война със САЩ. Засега търговска. Абе какво стана с Дау джонс ли беше нам оня индекс?

Последно индекса беше над 24000 . преди избора на Тръмп беше около 18000 така че не е зле за две години. По добре погледни Китайските и Руските борсви индекси за да разбереш какво е трагедия

ДОБРЕ, ВЕРВАМЕ ВИ!:))))))))))))))))))))))))))

Много ясно - Кипър е известното на всички убежище за препраните пари на руските престъпници. И естествено оттам ще дойдат парите обратно в Русия, коагто трябва да се плати "данък" за тях.

Онези "кипърските" са пари на руската олигархия и мафия. Купуват си власт и влияние.

Сиреч базираните в Кипър компании инвестират в Русия. Няма лошо. А ако сменим малко гледната точка, Китай явно се е насочил към завладяването на САЩ /където е крупен инвеститор/, а не на Русия. И това не е лошо.

Тъй като много упорито се ползва една думичка "ОЛИГАРХ",за която не съм виждал смислена дефиниция,искам съвсем "невинно" да питам ЗНАЕ ЛИ ВСЕ ПАК НЕКОЙ КАКВО СТАНА С КОМУНИСТИЧЕСКТА ВЪРХУШКА В РУСИЯ ОТ 1989Г.Дали са измрели или са станали просяци.И не е ли наистина смешно да ни се говори за "милардери" които преди това са били началници на цехове в заводи в сибир.И като капак "форбс" да ги класира в некви безумни класации предназначени за селяндури. А некои БГ ше кажат "У НАШЕ СЕЛО АНАЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ"

Винаги когато искам да потвърдя наблюдението си, че българите са най глупавата и проста нация в света, идвам в дир.бг за да видя новините и коментарите (живея от малък в чужбина и с българи почти не контактувам). Ето я поредната тъпа и маолумна глупост "Така Китай е далеч зад най-големия инвеститор в страната - Кипър"....Всички тези пари са руски пари които са минали през Кипър! За идиотите които ще скочат и ще кажат че "Кипър бил офшорна зона" мога да кажа само така: Информацията ви е от 90те!!! Кипър НЕ Е....нека пак повторя..Кипър НЕ Е Офшорна зона и не е бил офшорна зона за поне последните 10г!!! Знам защото работя в тази сфера и то на острова!!!!!!! Ако имате акъл за 6 стотинки и сами бихте се досетили че не може Кипър да е офшорна зона и в същият момент да е член на ЕС и Евро зоната! В ЕС НЯМА ОФШОРНИ ДЪРЖАВИ!!!!!!!

Въобще няма офорни държави в ЕС, ама хич... Ирландия с 0.1% спазерен корпоративен данък за Apple и прочее гиганти как я наричаш, оншорна ли? А родният на нашия любим и вечно наквасен европейски вожд Ишиасбург какво е според теб?

кой пък малоумен идиот ще инвестира в Русия? трябва да си съвсем оглупял, за да направиш такава щуротия.

очевидно е целият свят, не за друго, ами защото по данни на СБ и МФВ-Русия е на трето място в света по обем на преки чужди ивнестиции. /след Китай и САЩ/

Инвестициите на Китай са стратегически. Не забравяй че това е комунистическа държава където комунистическата партия е официално комунистическа и държи власта! Китай инвестира там, където Китайската ком партия смята че има стратегическо значение за Китай....като например Африка! В Русия, няма кво да търсят. Китайските пари не гонят пари а влияние!!!!

почна се

Винаги когато искам да потвърдя наблюдението си, че българите са най глупавата и проста нация в света, идвам в дир.бг за да видя новините и коментарите (живея от малък в чужбина и с българи почти не контактувам). Ето я поредната тъпа и маолумна глупост "Така Китай е далеч зад най-големия инвеститор в страната - Кипър"....Всички тези пари са руски пари които са минали през Кипър! За идиотите които ще скочат и ще кажат че "Кипър бил офшорна зона" мога да кажа само така: Информацията ви е от 90те!!! Кипър НЕ Е....нека пак повторя..Кипър НЕ Е Офшорна зона и не е бил офшорна зона за поне последните 10г!!! Знам защото работя в тази сфера и то на острова!!!!!!! Ако имате акъл за 6 стотинки и сами бихте се досетили че не може Кипър да е офшорна зона и в същият момент да е член на ЕС и Евро зоната! В ЕС НЯМА ОФШОРНИ ДЪРЖАВИ!!!!!!!

Пак ше питам:КАК СТАВА ТАКА ЧЕ ЕДНА ИЗОСТАНАЛА СТРАНА КАКВАТО НЕСЪМНЕНО Е РУСИЯ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА РАЗИГРАВА ЦЕЛИЯ СВЯТ И ДА КАРА ВСИЧКИ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С НЕЯ.И тъй като отговора е очевиден-ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО-то тогава няма как да избягаме от другия въпрос,КОЙТО В СЪЩНОСТ Е ИСТИНСКИЯ ВЪПРОС-КОЙ ТОГАВА РАЗИГРАВА СВЕТА ИЗПОЛЗВАЙКИ РУСИЯ КАТО ПАРАВАН И МАША ЗА ПОСТИГАНЕ НА СВОИТЕ ЦЕЛИ..Дали пък "случайно" не са същите които донесоха на света НАЙ-ГОЛЕМОТО ЗЛО В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ-ВСВ.И как става така че за този факт се мълчи така упорито вече толкова време.

Дада

Русия е в основата на ВСВ, тъпако.

Така Китай е далеч зад най-големия инвеститор в страната - Кипър, като парите от островната държава, вложени в руската икономика са 49 пъти повече от китайските. Парите от Кипър,са изпраните пари на руските олигарски в офшорки там.

Я, какво съвпадение... То и тук един от най-големите инвеститори е Кипър - този измислен чукар насред нищото, който явна е световен икономически колос. Ако нашите перачи вкарват обратно откпраднатите пари през Герогиус Георгиу - малоимотно и малограмотно лице по потник, сигурно най-големите кипърски инвеститори в Русия са бротвчедите му Костас и Спиро Георгиу - също по раздърпани и лекьосани потници.

К'ва я мислехме, к'ва стана...

Гробна тишина от сганта.

Но как мирише!