Китай се страхува от търговската война със САЩ

Опасността от избухване на финансова криза в страната е съвсем реална

Обратно в новината

Коментари - Китай се страхува от търговската война със САЩ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Deus Vult

Дрън Дрън! Сащ си ритат здравната книжка и скоро ще се опарят. Да, може да съборят за кратко Китай, но както е тръгнало, САЩ ще останат без приятели. Скоро изнудванията им няма да имат ефект и над ЕС, а тогава ЕС ще се обърне към търговия с Китай и Русия.

И русофили и американофили се опитват да напаснат нещата така, че да отговарят на тяхната стерилна версия за света. Разбира се, това което ги сближава, много повче, отколкото биха си признали е силно отрицателните им чувства към ЕС... :) Китай, може да намали стандарта на живот на цялото си население доста повече отколкот Русия, ЕС или САЩ преди да почнат бунтове там. Иначе вярвайте в каквото искате. Явно никога не сте се питали, защо света не е такъв какъвто го описвате. :)

Страна, която държи най-големите валутни резерви в Света, страна без никакви дългове. Насреща - страната с най-големите дългове в Света. Двете страни са с почти равностойни икономики, като едната от тях има 4 пъти по-голямо население, съответно потенциал за растеж. ..ми на коя страна залагате...?

19 ТРИЛИОНА ЗА САЩ НЕ СА КАТО 14 ТРИЛИОНА ЗА КИТАЙ. МАЙ НЕ СА МНОГО РАВНОСТОИНИ...

Вярно е. Засега сте прав. ..но изчакайте само още 2-3 години ;))

Aмерика е с най-големи валутни резерви...Големината на населението на Китай в случая е негативен фактор. Мисли преди да говориш.

От всякъде се опитват да ни убедят колко опасна е търговската война за една страна с огромен търговски излишък и колко безопасна е тя за друга с огромен търговски и бюджетен дефицит!!! Странна работа са това съвремените медии.

Според прочита, цялата статия е базирана на "фейк нюуз".

И защо непрекъснато ни обясняват колко е страшно за Китай, като че ли ние сме провинция в Китай, и нищо не се отбелязва колко е страшно за ЕС. Непрекъснато статии за лошото положение в Русия и Китай и нищо за Европа.

От тази търговска война най-много ще спечелят японци и южнокорейци! Незнам колко китайски завода има в САЩ, но японските хич не са малко, а и на самсунг най-модерния завод е в Остин Тексас. И не се заблуждавайте че всичко това е инициатива на Тръмп и че той дърпа конците. Примера е китайския гигант ZTE, чиито смартфони бяха в десетката на продажби в САЩ, а моделът им AXON беше сред най-добрите андроидни гсм-и, след санкциите /забрана да ползват американски софтуер и чипове/, китайците обявиха не че напускат оазара в САЩ, а че въобще се отказват от производство на телефони! След срещи на Тръпм с част от ръководсвото на тези жълтури той се опита да отмени или забави санкциите, но конгреса ги потвърди и на практика го бламира!

понеже непрекъснато се изтъкват доводите за великото откривателство на държава на три века, любимите им пари също като хартията, са изобретение на китайците. Поради кото смятам, че тая древна цивилизаця все ще се оправи добре, след като има мозъци, открили преди векове някои от тези нещица. 1. компаса 2. приборите за хранене 3. Книжните пари 4. Печата (Китайците били тези, които първи изразили желание да „поставят“ думите върху хартия. Така те създали първата печатарска техника.) 5. Барута 6. фойерверките 7. хартията 8. ръчната количка 9. сеизмографа 10. Алкохолът (Можем да благадарим на китайците и за етаноловия и изопропиловия алкохол, да не говорим за бирата, виното и ликьора. Глинени чирепи на 9000 години, разкрити в провинция Хенан, показват следи от алкохол. Това откритие доказва, че китайците първи са правили алкохол, а древните араби са закъснели с около 1000 години. 11. Делтапланера 12. хвърчилото 13. коприната

Уф, аман от изтоковеди, с компаса си китайците да ме би да откриха америка или да имат някакво географско откритие? 2. Прибори за хранене wtf ти ако си бял човек как би могъл да използваш тези клечици които са им приборите за хранене 3. Книжни пари, прочети малко за финикийските знаци и за развитието на разплащателните средства. 4. Печата, да ама само вместо подпис заради личните си печатчета, но само на ограмотените иначе първата преса е Хайделберг 5. Барута, ма за фойверки, е белите го използват за снаряди и патрони, ама нищо китайчите нали са велики майстори на бойни изкуства:) Останалите примери нататък са също толкова смешни доводи за велика цивилизация която е била завладяване от всеки който минел оттам, великите им революции са смислени колкото и войната им срещу врабчетата!

Интересно! Ти да не мислиш, че лично Бай Х. е казал ХАУ на Христофор Колумб? Защото "коренното население" е с монголоидни черти, а не с европеидни или негроидни характеристики.

за три века се измислили дъвката, дънките и кокаколата, без да внасят мозъци срещу финикийски знаци. космическата им програма е дело на щурмбанфюрера от СС Вернер фон Браун, изобщо какви американци? хора с американски паспорт - няма националност американец (американци са само индианците, чиято цивилизаци са разсипали довтасалите алчни златотърсачи). вервай си впрочем, че сащ са велика цивилизация.

останалите е ясно защо и как коментират. много са се закъхарили, да четат Jingji Ribao и да се успокоят, щото явно те се чувстват по-застрашени. и сега си придават кураж.

34 милиарда, 16 милиарда, при бюджет от около 4 трилиона (1 трилион са 1000 милиарда)...

От много години е известно че бързият икономически разтеж на Китай се дължи не само на евтиния труд, но и на огромните вътрешни дългове. Банковата система на Китай още е изцяло социалистическа - т.е. банки там няма. Разбира се има Централна банка, но във всяка страна Централната банка е само регулатор. Същевременно десетилетията на евтин труд отминаха - Китай има два пъти по-голям доход на глава от населението от България (три пъти в зависимост от методиката на изчисление). Същевременно все още има стотици милиони китайци с минимални доходи в бедни селски райони. Което означава, че заплатите в промишлените центрове са още по големи (за да се получи средния резултат). И тъй като бедните китайци нямат покупателна способност то напредълът на Китай съ дължи единствено на износа. Който износ трябва да е евтин за да се купува - но Китай внася по-голямата част от суровините си (и ги плаща с долари), и плаща заплати които са приблизително равни на заплатите в Португалия (средната заплата в Китай е 3,60$ на час, но в изчислението влизат ниските заплати в селските райони). Така че единственият начин Йитай да продължава да изнася много евтино е чрез сериозно дотиране на износа чрез курса на юана, което пък отново увеличава вътрешния дълг, да не говорим за това че едва ли повече от 20 души в китай са наясно с какво темпо се върти печатницата на юани.

Значи Китай печата юани и произвежда стоки за цял свят,а САЩ печатат долари и контролират финансите на света.Значи да имаш печатница.Странна логика.

Краварите са към края си! Удавникът се хваща за сламка!И на най-великите нации,рано или късно им идва краят!Заменят ги други нации.Това е неизбежно!

Прав си-Римската империя,империите на Александър Македонски и Чингиз хан,Британската империя,Третия райх.Рано или късно империите умират.

А ако нямаше компютър измислен от американци и интернет също измислен от американци, как щеше да ни съобщиш, че американците отивали на края...? :D САЩ винаги са били на края ама предния край и за сега никой не може да ги измести там, а и всички се сравняват с тях :)

Прочети внимателно какво съм казал и ще си отговориш на въпроса!

Не знам кой от какво се страхува, но чувам, че САЩ и кюрдите са пуснали войски на Башар Асад в североизточна Сирия. А Тръмп ще се среща с Путин, срещна се със северния кореец. Китай прави 16+ в България, половината от тях са от ЕС - другият "търговски противник" на САЩ. Нещата станаха доста объркани, но като цяло мисля, че САЩ се мъчат малко да си оправят бюджета, заради което са готови на отстъпки относно "стратегическите" си интереси по целия свят. Да му мислят горките надупеняци от "либералния ЕС" и естествено, България, която винаги е от нагъзената страна.

Много ясно ,е се страхува(ЕС също се сърахуват) Китай (Япония и Корея също)стана това което е благодарение на САЩ -техният пазар,капитали и технологии. Китайците са умни хора.Никога няма да тръгнат срещу запада както направи джуджето. Защото все още са зависими от САЩ.

Абе що тъй умните китайци налагат мита на кочината бре??

Който и да е победителя, победеният е известен - задокеанската кочина ще загуби предимствата, които помучи заради ДВЕ световни войни В ЕВРОПА за 30 години с 80 МИЛИОНА убити и неразвита Азия. Просто вземайте пуканките и гледайте - краят на "великата" кочина ще бъде ЖЕСТОК.

Няма победа без война. Китай си знае работата. За да надминат САЩ, войната е най-прекия път. Китай няма спиране, САЩ западат, то поне в този момент. САЩ са се изчерпали отвсякъде, нямат потенциал за по-нагоре. Китай практикува най-новия обществено-политически строй - социализъм и капитализъм слети в едно. САЩ просто не могат да го проумеят, че там е бъдещето в ръководене на обществото, тяхна си работа. Тяхната демокрация започва да издиша, няма сила, изсмукали са всичко от нея и до тук.

Ти искаш ли да си китайския селянин на новия строй живеещ с една купичка ориз на ден?

Аз не разбирам от икономика, но ще се опитам да направя една аналогия! Кремиковци беше предприятие предварително обречено на провал, но в продължение на едни 20-25г. пушеше, работеше още от самото начало на мижави печалби, произвеждаше продукция със средно качество и беше гордост на комунистите. Покрай него около 30000 хиляди работници и сигурно поне 5000 чантаджии имаха гарантирани доходи доста над средните за страната. Построиха жилищтни блокове за служителите и за работниците, социално ги обезпечаваха с карти в собствени почивни бази и твърдяха ,че това е социализъма , като премълчаваха че то отдавна вече беше на бюджетни дотации. Никакво развитие, никаква перспектива за нови технологии и производства, никаква реиновация на мощтностите. И то взе че умря!!!! Та за Китай. Белия свят си изнесе първо мръсното, а после и масовото производство в Индия и Китай и резултатите са очевидни. Но нашите комунисти не ги приписват на НОУХАУТО а на ККП. Тръмп ще отреже пъпната връв на Китайския Кремиковци и познайте какво ще се случи? Ама то май се случва вече!

Не, Китай вече спря вноса на американски боклуци. Там е повода за войната. Сега на американците ще ни вдигнат още повече данъците смет, ще трябва да се строят преработвателни предпиятия в САЩ....но ще трябва Китай да плаща отново финансирането и на тях. В това е "войната" - Китай да не може са си осребри положителния баланс от 250 млд. годишно и в същото време да финансира нови американски проекти. А това борси, "финансови закони на пазарната икономика" е bullshit за наивници. Американската икономика е най-плановата - едни хора с кипи в Манхатан решават кое колко да струва в целия свят.

Колега! Пак подчертавам- неразбирам от икономика. Но обяснение от рода-всичко се командва от няколко ЕВРЕЙ не съм склонен да приема! Само още нещо към предишния ми коментар. Всичко произведено в Китай е измислено в Америка или в западния свят. Как според теб ще продължи китайската икономика когато ще липсва този който я измисля?

опцията измисляне е поизчерпана.

Кремиковци никога не е било на печалба.От самото си създаване трупаше милиони загуби и милиони тонове отрови.

Не всичко е измислено в САЩ,Китай има свой научен и технологичен потенциал.Най-мощните компютри в света са на Китай,собствена космическа програма,хиперзвуково оръжие,което САЩ няма,най-големия телескоп,най-големия язовир,невидими самолети и още много.Остарели представи за Китай,дори американски учени признават,че е въпрос на време да станат световен лидер.

Само дето преди месец американския сенат забрани американски технологии да се продават и използват от ZTE ,която е втора по-големина след Huawei. И се оказа ,че трябва да си затворят заводите и хилаяди работници на улицата,а що ли не са се обърнали към научните велики китайски умове никой не знае

Не знам кого гое страх, ама знам кой е длъжника.

Да имаме проблемите на китайската икономика.

САЩ започнаха търговска война с целия свят!Каквато и да е икономиката им,накрая САЩ ще капитулират!

Или е точно обратното. Никой не може да знае коя статия с каква цел е написана. Има една истина, която е безспорна: Ако Китай изиска обратно изплащането на дълговете на щатите към тях, щатската икономика ще се окаже в Марианската падина. А статии като тази, целят да постигнат описания в самата статия ефект:"успокояване на собствения борсов представител". Както и заблуждаване на заплеси, като нас.

Глупости!

От много години слушам подобни глупости и наистина се учудвам колко много хора се връзват на елементарни манипулации и внушения! Я ми кажи - че ми писна да чета тази простотия, и как точно си представяш да стане това> Какво точно наричаш Китай да си изискал обратно изплащането на дълговете км щатите, бе! Ти как точно си го представяш това, като на битака ли? Първо - това е пазар за трилиони долари, и в него не са само мисля около 21 трилиона американски дългови книжа, и Китай е закупила такива за малко над трилион! Ако прибавим и вторичните пазари, и разни деривати и хеджове, опции и пр. и цифрата става огромна. ю Второ - тези книжа си имат доходност и познай още какво, бе - ПАДЕЖ! Тоест, дата на падежа, както са норманите заеми и облигационни книжа, като цената им варира във времето в зависимост от отношението на доходността на тези книжа към лихвените проценти и доходността от други инвестиционни инструменти, вкл. борсите. Тоест, ако Китай реши НЕ ДА ИЗИСКА ОТ АМЕРИКА ДА СИ ИЗПЛАТИ ДЪЛГА, А ДА ПРОДАДЕ ТЕЗИ ДЪЛГОВИ КНИЖА, ТО СЕТИ СЕ КАКВО СТАВА ПРИ ПРЕДЛАГАНЕ НА СВОБОДЕН ПААР?!?!? Шансовете се моментално да бъдат изкупени И ТО НЕ НЕПРЕМЕННО ОТ ЩАТИТЕ ИЛИ АМЕРИКАНСКИ ИНВЕСТИТОРИ И ИНСТИТУЦИИ, КОИТО ДЪРЖАТ ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ АМЕРИКАНСКИЯ ДЪЛГ! Пиша тези елементарни неща не заради теб и с надежда да схванеш нещо, а прото защото ми писна да ви чета едни и същи тъпи и неграмотни глупости, които въртите като грамофонна плоча от години без дори и да схващате за какво става дума!

БРЦК

Как според теб ще се отрази продажбата на облигациите? А ако се включат и руснаците и другите които имат щатски облигации какво ще стане според теб?