Китай обвини западни марки, че продават вредни за здравето детски дрехи

Атаката на Пекин сякаш е отговор на санкциите, наложени от Запада и критиките на същите компании за трудова експлоатация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма какво да се чудите, Китай приложи закона Електромагнитски! Мъкааааа ...

Я вижте в Гугъл китайските железници и после вижте същите на Amtrak в кравария.

Ами я да видим в блядистан...

Аз пък обвинявам Китай, че залива света с некачествени, евтини и най-лошото ТОКСИЧНИ боклуци, и това го правят целенасочено за унищожаване на цели икономики!

Във всеки случай са по качествени от китайщините.баш пък детски дрехи не ми се вярва

Нали виждам какви боклуци продават въпросните марки в Европа. На много от въпросните фирми, продукцията се произвежда в цехове с работници, които получават жълти стотинки за труда си. Раотят затворени в клетки и жиовят в тотална мизерия. H&M, големите морализатори, задават ли си въпроса при какви условия се произвеждат много техни артикули в Индия, Тайван, Бнгладеш и Пакистан

Време беше. За малоумните троляци - проверете какво става с велика джонсън и джонсън. Колко дела има само в САЩ и колко споразумения е сключила извънсъдебно. А случаят с нейната пудра за деца, която води до ... при децата е направо христоматиен!

Всичко е тежка гавра. Корпорацииките си печатат печалбата. Китайските корпорации се опитват да си вдигнат акциите. Няма качество отдавна в описаните марки. Последните Найки маратонки, които ставаха като материали и издържливост съм носил 98ма. От тогава всичко е подигравка с потребителя, ниско-качествени синтетични материали, лоша изработка но за сметка на това цена диктувана от реклама и бранд ауернес. Единствената марка мъжки обувки, които съм установил, че издържат на реалният житейски тест е на немските Лойд. Обувката се намества по крака за нула време и без особена грижа издържа 3 години. За съжаление това не може да се каже за продуктите на Найки, Конверс и Адидас. И това си е проблем, защото не е нормално една спортна обувка, примерно за баскетбол да струва 300 лева и да издържи един сезон. Хората обаче отдавна асоциират стойност със социална валидация, което позволява на корпорациите да продължават с некачествената изработка и неадекватно високите цени. И това няма да се промени. Продуктите ще са некачествени и скъпи и за напред. Да не започвам с автомобилите, където с очите си гледам разликата между коженият салон на Мерцедес S класа от 2016, който вече не става за нищо и сравнявам с Ягуар XJ от 1999 та където има минимално изтриване. Нещата ще станат още по-непоносими следващите години, защото под знака на екология ще ни набутат всички възможни евтинджоси като "добавена стойност" със социално значение.

Че тези стоки се произвеждат в Китай от китайци за китайци.

МАЙОР-е, тогава защо се кахъриш? Брандовете са АМЕРИКАНСКИ, забраните са в КИТАЙ...

Изолирайте ги тия колхозни гнусоядци и им изтряскайте атомните бомби! Няма по-противна и нагла пасмина от кривозъбите колхозни плъхове! До тях дори руснаците ти се виждат хора!

ПИПО

Майора пак го изпуснаха...

Муш една копейка в дупенцето

МАЙОР, забърши малко пяната от устата, че нищо не ти се разбира.

Бързай към 4-ти километър. Днес торазина е с вкус на ягода :)))

Смешници както винаги са тея продънени комунисти! Китай известен в цял свят с ниското качество на стоките си, включително ТОЧНО токсични багрила използвани, включително за бельо! Безброй детски играчки, забранени от Европейски съюз поради застрашаване живота на детето, използване на радиоактивен метал за производство на широка палитра от стоки, включително на бебешки играчки…И тея ше говорят за вредни стоки. Ааахахаххахахахах!

Не мога да разбера как като народ, изстрадал толкова от омразният комунистически режим, е пълно със защитници на Китай. Пълно е с фенове на телефоните им - пълно копи/пейст, но вече на цена по-висока от оригинала. Затваряме си очите за експлоатацията на деца и хора във фабриките им! А сега даже и за това по-горе (абсолютен факт) някой ми цъка миниси, защитавайки гнусните комунисти, превземащи като скакалци света!

ПИПО

Колега, това време отмина. Това че Китай стимулира собственото си производство и марки е нещо хубаво. И ако си дадеш сметка, ще разбереш че в момента си облечен с китайски дрехи и пишеш на компютър и клавиетура произведени в Китай.

Кои дрехи са произведени в чайна! Обикновенно се правят в Индия, Бангладеш, Пакистан, Турция или Виетнам! Успя да ме разсмееш! А за компютрите нямам думи! Отдавна Апал се изнесоха от колхозна чайна! Само клавиатурите и мишките ги правят в колхозна чайна! Слушалките ми Сони са направени в Малайзия, а Зенхайзера в Румъния!

аве, МАЙОР/Зъл дух/етц ипр. защо се мяташ така на амбразурата? Марките не са български, а американски? За кого работиш?

Иска ми се да беше прав, но не си за съжаление. В Китай има в момента адски богати хора, изградили богатствата си изцеждайки живота от милиони хора, включително деца и продължаващи да го правят и в момента. В Китай живота на човек е едно голямо нищо! Нула! “Защитават” родното производство, защото точно тея същите хора трябва да лапат, а западните марки са им конкуренция! По-същия начин започна и войната с Апъл навремето - Китай ПЪРВИ затвори магазините на Апъл и работниците бяха натискани от “големите братя” да купуват Хуауей… Всичко по-горе казвам с опита си от годините, в които живях в Китай! Все още имам приятели китайци, с които поддържаме контакт - мега малък процент са стойностни хора, даже и те самите си го знаят!

пешко, тъпако, рокфелер в началото на 20-ти век кого е изцеждал бе капут?! Полицията е работела за частните му интереси.

Последния коментар, цитиращ моето име ако въобще си ти а не е някой да се гаври с ника ти - обикновено сме на едно мнение за китайците с тебе, та се чудя. Та към този, който използва чужд ник - Рокфелер кво е правил в началото на 20-ти век не може да бъде съотнесено към каквото китайските боклуци правят 100 години!!! по-късно. Доста неща се промениха за 100 години по белият свят и най-вече защита правата на човека и осъждане на робството и детската експлоатация! За съжаление Китай не мърда от привичките 100 години назад!

Брей, като западните стоки, които се изнасят в Източна Европа...

Тук всичко внесено от тези марки е безвредно. Нищо не ни наврежда, храните пък ни са СУПЕР безвредни и полезни. Всичко ни е ток и жица.

Китайските стоки - най-екологичните стоки.

Не се прави така. Трябваше просто да питате: Ама вие за що биете негрите?

Страна от която тръгна тази шибана пандемия да говори за полезности вредност? Първо се научете на култура на хранене. Яжте се прилепите и хлебарките и не се обаждайте.

Носят отдавна на чантите си стикери - "Аз не купувам нищо, което е произведено в Китай". Китайските ресторанти също затвориха.

написа някой на компютъра си "Леново"..

Кой още ползва леново! Смех! Що не кажеш, какъв е чипа, чипсета и ОС на Леново и кой ги е разработил!

Присмял се хърбел на щърбел :) Те китайците понеже нали са безпощадно полезни, хипер ултра мега био и пр. .... Че къде ли се изработват продуктите на тези марки се дивя и мая :)