Китай и Русия вдигат стокообмена до $200 млрд. към 2024 г.

Ли Къцян ще посети Москва за участие в редовна среща на правителствените ръководители на двете страни по покана на Дмитрий Медведев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама нали Русия беше изолирана държава, с която никой не ще да търгува ?

Русия ще смуче и продава газ докато свърши, а Китай ще завладява Сибир все по-навътре докато стигне Масква :)))

тя Русия само от износ на пщеница прави повече пари отколкото да речем от износ на оръжия (а са втори в света по този показател). В момента Русия изнася пшеница буквално за половината свят. Цитирам: "Πpeз 2019/20 г. Pycия щe зaпaзи пoзициятa cи нa cвeтoвeн лидep в изнoca нa пшeницa - 36,2 млн. тoнa, c 0,2 млн. т нaд минaлoгoдишния peзyлтaт и c 1 млн. т пoвeчe в cpaвнeниe c мaйcĸaтa пpoгнoзa.". В момента само Русия изнася повече отколкото целия СССР преди. Който му се чете да потърси "Русия запазва позиция на световен лидер в износа на пшеница". На който не му се чете - да продължавата да квичи как ония там били "изолирани".

информация, кого Русия измести от пазара на пшеница. Измести САЩ!

а малка България която е на половина на Москва само като население има над 30 млрд стокооборот.

с коя ХРИСТИЯНСКА държава се разбират?

36,2 млн. тoнa пшеница струват под 7 млрд долара "Русия само от износ на пщеница прави повече пари отколкото да речем от износ на оръжия" Следователно Русия изнася оръжия за под 7 милиарда или НЕ?

Стокооборота е около 35 милиарда евро

stankow

Американците се прецакват. Трябваше да се сприятелят с Русия срещу Китай. Защото Русия никога няма да ги нападне, а Китай ще ги бие по икономика без милост.

stankow

Сърбия, Гърция, България - православни.

stankow

200 милиарда - само с Китай. Не общият внос/износ.

тези 200 млрд са ЩЕ ЩЕ ЩЕ тези които са постигнати за 140 млн русия с 1/3 от сушата на земята са 100 млрд А България на територия и население е на половината на Москва. Без природни ресурси който да продава като арабска държава.

Това нещо свързано ли е с това че Русия и Китай, през юни тази година, сключиха междуправителствено споразумение за преминаване към разплащания в национални валути... като по-този начин опростяват междубанковите отношения и заобикалят данъчните капани които досега се пречкаха на стокооборота;)

Като говорим за прецакване - една дума: Аляска. Какво? Две думи - петрол и злато

Не. Не е. Това е в долари. А рублите все още не са в оборот между тях.

Schilo

Пъпеш, 2014г. е след 5 години. как мислиш, дали вече не работят по тези договори?

Schilo

2024г., имам предвид.

Оборотът между щатите и Китай е 630 милиарда през 2018 та. Понеже Китай внася основно суровини от Русия с които да произвежда това ще повлияе и на и на бизнеса с руснаците. Китай може да търси други пазари но така или иначе за момента няма толкова чшатежоспособен колкото амеркинаския.

В статията са написали какво двете страни искат да постигнат до 2024, договорът им за използване на местни валути влиза в сила от 2020... та какво искахте да кажете;)

казвам, че няма нищо общо. Сделките се сключват в долари и евро, а това ще ще ще ще ще за рубли и юани дори те не си вярват. Така че не си прави изводи на ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ-та. И данъчни капани няма. Има санкции за отделни руски олигарси и китайски продукти и то за американския пазар. това е. другото е пропаганда.

Ех шиленце малко теленце. Пак знаеш повече от руснаците и китайците. Дали пък работят по тях. Ти знаеш ли? Щом В МОМЕНТА правят тези планове, па според тебе може и да си ги преизпълнили вече, като петилетка, а? :))) Ех шиленце малко теленце...

С България и Гърция... вярваш ли си или си мечтаеш. За това имаме санкции с/у тях. За това каПутин ни нарича "народ достоен за презрение", за това хабер си нямат кой им е дал писменност и кой им прати попове и книги да ги покръстят, а си измислят алтернативни факти... щото се разбираме. А какво стана с обещанията им за Гърция... кое изпълниха и в какво са се разбирали? Нещо да кажеш?

Важното обаче е кой с какво търгува и какво е салдото...руснаците с посезни иЗкопаеми, а Китай...ясно с какво...всичко без полезни изкопаеми! Казано с други думи китай превзема русия във всеки един аспект на тази дума, без война, бавно по котайски!

Такива несъстоятелни прогнози ЧАК след 5 год. са чиста комунистическа ДЕМАГОГИЯ. Ко стана с демагогията на Соца и СССР !? НИЩО!!! Къде са те?! В СИФОНА!!!