КФН ще проверява случая с 9-годишното момиче, което трябва да плаща заема на починалата си майка

При инцидент от миналото лято млада жена от София беше пометена от кола на пътя край Созопол

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СетИла се Мара да се побара

Майко мила, какви изроди бродят по тези земи! И после ни навиват да сме се застраховали! Чумата да ги тръшне всичките тези и техния чадър от парламента!

pompai

Защо трябва да се чуе по ТВ за да се задейства комисията? За какво им плащам заплатата?

И като провери КФН, та какво? Най-вероятно застрахователите са си вързали гащите с някоя наредбица или закон. Все пак всички знаем кои застраховаха и застраховат в дните на демокрацията. Няма да ги оставим гладни я?

Е как какви изроди? Това са ония с бухалките, преоблечени в костюми. Да не мислите, че сме се отървали от тях?

КФН да отнеме лиценза на застрахователя и ще се спре с.тези номера...

Крайно време е да настъпят съществени промени в законите за банките и застрахователите. Всичко трябва да се насочи към клиентите.

А от кого да чуят?

Да следят полицейските сводки ли? Или да имат по един служител във всяка компания за да я следят дали работи коректно?

И застрахователи и мобилни оператори и какви ли не още много често разчитат просто да им мине номера. На базата на това, че българите нямат навика да си търсят правата. А и в повечето случаи дори не си ги знаят. Както преди време мобилните оператори изискаха плащане на някакви митични сметки от преди 10 години. И твърде много хора си ги платиха.

Кой е застрахователя?

Името,името на компанията,за да бягаме от нея.

Наистина няма такава държава.

Да чакаш от застраховател пари в България е все едно да чакаш от умрял писмо... Това последното даже май е по-вероятно да се случи. После се чудят защо хората избягват да застраховат имотите си...

Групама

Глупости, всеки застраховател си търси парите, не ги интересува нищо.

Че ако някоя телевизия не се разшуми, нищо няма да бъде направено ! За пръв път разбирам, че ако някакви застрахователи ме прецакват, трябва да се жалвам на някаква комисия по финансов надзор ? Тия безбройни инспекторати и комисии така ли действат ? Чакат някой да им дойде на крака и да напише молба ! Не трябва ли да се оплачеш в полицията и те да го направят вместо тебе или поне да ти обяснят къде да отидеш ?

Те не ни навиват, те ни задължават при теглене на кредит той да бъде застрахован и към всяка вноска се начислява и застраховка.

“към настоящия момент в Комисията за финансов надзор не е постъпвала жалба от наследниците на загиналото лице“

Сега да му запорират заплатата на момичето от наглата банка :)))

си на някаква службичка в Боколандия. Излиза, че всичките тия служби, комисии и т.н. ЧАКАТ да им бъде нотариално заверена молба, че да се задействат ? В белите държави тия служби действат ПРЕВАНТИВНО ! Самосезират при необходимост, може и по Фейсбук ! Сега сме 2021 не 1921 !

А 9 годишно дете - трябва да стане на 18 за да може да подаде жалба - най'с а ?

Ало ....банката ли сте?! Не, застрахователя съм! Ааааааа... и на вас да ви еба майката!

в америка даже от умрял не писмо, а направо вътре в писмото глас за бай Дън!

9 годишното дете си има родител/настойник/попечител. В случая - има си баща, който е родител и попечителства детето. Той трябва да действа и явно го прави.

Не е смешно това което се е случило, но се сещам за скеча за Вековен кредит, Пожизнен кредит и Кредит на кредита..

Колко ли такива случаи има... но само за тоя случай се разшумя. Кажете по-добре името на застрахователя, че всички дружно да го отсвирим.... иначе има да чакаме социално-отговорно поведение от компаниите. Просто трябва да ги заболи от поведението на клиентите, за да не смеят да издевателстват!

групама

Абе хора кажете коя е банката и името на застрахователя за да не вземаме пари от първата и да не застраховаме нас и имуществото си при втория!

значи преди няколко седмици коментирахме рекламна статия как българите не искали да се застраховат - аз казах точно това, което се случва тук. Какъв е смисълът от застраховката, когато те ще направят всичко за да не ти платят или да ти платят минималното?

С един случаи лъсва цялата неразбория в държавата. От таксиметровия шофьор (незнайно защо не е споменат), който оставя жената насред пътя, тъй като и е поискал голяма сума, до този който е блъснал и изоставил жената, и стигнем до мафията на застрахователите, които винаги прецакват клиентите си. Няма регулация по нито една от веригите на нарушенията тук, и трябва да се намесва най-висшия орган КФН, що за глупост! А ако жената не беше разведена и заемът беше прехвърлен на мъжа и? Тогава нямаше и да се разчуе.

Нали Мая Манолов се пребори с Монополите ?! НЕ ВЯРВАМ,ЧЕ ОЩЕ СТАВАТ ТАКИВА РАБОТИ...?!

Това няма значение. Жената е починала. По важно е какви доказателства е събрала полицията. Май и този случай е проспан.

Който е щур да се застрахова в "Групама".

Ами в тоя случай си има попечител. Но преди години имаше 100% същия случай Майката и бащата починаха в катастрофа и остана малко дете. Беше теглем много голям кредит за фирма Всички роднини официално се отказаха от наследство и спасиха Но детето не можеше да се откаже, щото няма 18 години и няма правата да го направи Докато го осиновят баба и дядо ... срока за отказ мина и кредита остана за него

Без да знаем подробносите по случая - нормало ли е законът да задължава непълнолетни лица да наследяват дълговете на родителите си? Разбирам (донякъде) ако съм пълнолетен, че трябва да изплащам заемите на ордителите ми. Но непълнолетен? Не би ли трябвало това да си е изчислено в риска на банката дала заема? И не е ли най-логично банката да е страна по договора и тя до гони застрахователя, за да си гарантира получаване на парите? Особено в случай, когато наследника е непълнолетен и очевидно не може да покрие и да работи за да покрие вземането? И какво общо с това има самата трагедия на случая - колко коли са я ударили, кой какво казал и направил - това е проблем на съдебна експертиза и на прокуратурата, а не на наследниците.

Какви доказателства е събрала полицията за да подведе шофьора под наказателна отговорност. Той е на свобода. Какво е свършила ПОЛИЦИЯТА?

Не само е била пияна, ами е била и дрогирана. Застраховката покрива кредиита при смърт от заболяване или злополука. Пише го в договора. Когато си се дрогирал, напил и самозатрил, застраховката не покрива нищо. Законът не забранява да ходиш дригиран и пиян като талпа по улиците. Такива в София бол. Но това няма нищо общо със застраховката. Ако се дрограш и напиеш като талпа и си запалиш къщата, застрахователят пак няма да ти плати нищо. Този адвокат да си завре дипломата някъде,,,Сигурно е завършил кадийство в Благоевград. Там бълват такива адвокати по 600 парчета годишно. Застрахователят ще плати за да си няма повече разправии. Но в случая "де юре" застрахователите от правна гледна точка са изрядни.

Да сте учили, да сте станали застрахователни агенти. Не виждам защо плюете и завиждате.

Групама е застрахователя, банката не знам . По Нова даже дадоха отговора им : случая бил изключително сложен и затова им трябвало да се доуточнава нещо си

МНОГО ТЪП ВЪПРОС.

Банката, от която е теглен кредитът, е сключила договор за застпаховане на кредитите с Групама. това не е въпрос на личен избор.

Ами няма закон който да забранява да се движиш пиян или дрогиран по улицата. И ако застрахователя смята че това е причината за произшествието, то същият е длъжен да го докаже.

Не! Дълговете се наследяват по същия начин както се наследява и имуществото. имате право писмено да се откажете от всякакви наследствени права, при който случай респективно се отказвате и от дълговете. или по-точно в този случай дълговете на съответния ви роднина не могат да бъдат търсени от вас.

банките са честни, застрахователите - девици, те и бензинджийте нямат картел, нали?

Ами ето самосезирали са се. Самия ти глупако го казваш. Трябва да се разбере отнякъде. Ако не бъде подадена жалба или ако няма публикация като Как да разбере комисията?

Когато си наследник, наследяваш активите и пасивите. Няма как да наследиш само активите. Отказваш се от наследство и активите и пасивите отлитат. Не дължиш нищо но и не получаваш нищо. В случая бащата иска да прибере наследството на кучката като попечител на детето. И ще го изяде и изпие с курви. Детето няма думата.

Не подаваш жалба и не се споменава абсолютно никъде за съответната случка. като как по-точно държавата или по-точно съответните органи да разберат и да се задействат?? Ще им го нашепва вселенския разум може би? Ето тия не са подали жалба.и ако не беше направен репортажа откъде комисията да разбере за случая? тъпаците като тебе все някой друг чакат да им свърши работата. И затова всички други са им виновни.

Убиеца е на свобода, оставил дете без майка. Няма кой да защити детето от виещите вълци (мафията) !! Държавата е пълна с помия която смърди навсякъде, трябва убиеца да плаща кредита а не детето което остана без майка. тоя трябва да е в затвора а не на свобода, там да работи и да плаща кредита на майката която утрепа и нагло избяга.

Причините за произшествието са описани в протоколите на милиционерите. А какво милицията е констатирала няма как да зная. Застрахователят не доказва нищо. Позовава се на документите на милицията. Когато стана инцидента куките съобщиха, че била дрогирана и пияна. Какво са писали в протокола не зная.