Катар инвестира в енергетиката на САЩ $20 милиарда

Емирството ще възобнови работата на терминал за втечнен газ в Тексас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Катар инвестира в енергетиката на САЩ $20 милиарда. Емирството ще възобнови работата на терминал за втечнен газ в Тексас. Богатите страни си сътрудничат. Никой не се сеща за алкохолиците с ватенки. Комунистическата психо-клиника загива със бързи стъпки.

Преди няколко дена писахте, че САЩ се превърнал в износител на газ и са най-големия износител на петрол. Въпросът е за чий дедов катарците ще влагат 20 милиарда за да могат да продават газ на един от "големите" износители!? Те ли са глупави или нещо в статиите ви не се връзва!? На краставичар краставици да продават!?

Нещо не си чел както/където трябва. САЩ са най-големия ПРОИЗВОДИТЕЛ на петрол, а най-голям износител по прогнози ще станат до 3 години.

Малко статистика: 2011г. - САЩ извличат 287 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 65% от производството и потреблението на "Газпром" в Русия.- (това е само от ШИСТОВ ГАЗ) -2013 година. Милър коментира : "Шистовият газ обикновено е балон, който ще се разпадне в близко бъдеще." САЩ извличат 325 милиарда кубически метра шистов газ. Това е около 75% от производството и потреблението на Русия от страна на "Газпром". -2014 година. Милър също се изсира некомпетентно: "Производството на шистов газ е екструдирането на вода от камък" САЩ извличат 377 милиарда кубически метра. шистов газ. Това е 85% от производството на газ. От следващите факти се вижда недалновидноста и простотията на комунистическите капиталисти. -2015 година. Милър: "Революцията в шисти се е превърнала в" глухото подземие " Производството на шистов газ в САЩ надхвърли !!!! производството на "Газпром" от "глухото подземие". 2016 година. Милър все още не се е изсрал некомпетентно по въпроса - не е направил изявления за шистовия газ. Америка стартира на първия етап на първия завод за втечнен природен газ със единствена цел - за износ извън САЩ. В момента няколко десетки танкера вече са доставили втечнен природен газ в различни части на света.

В такъв случай защо Катар ще инвестира в производството на терминала в щатите - няат пари американците или ще продават катарски газ като ,,американски" .То интересно извлекли шистов газ и решили да продават - а цената ?

Мурзилажа, толкова я е закъсал, че започнал да купува сгъстен газ от Сингапур за района на балтийско море. Къде е Сингапур, къде е Калининкрад на майната си ? Россия начала закупки газа в Сингапуре. В момента най-големият флот с танкери за сгъстен газ има САЩ, като непрекъснато се строят още нови кораби, както и най-големи залежи и най-голямо производство. Ватни миризливи партенки, останаха пет години за бензколонката раша. Преди около 5 години: САЩ поръчаха изграждането на цяла флотилия супертанкери в Южна Корея. И когато завърши строителството им, ще бъде много лошо време за "Газпром". Американците са умни- разбират, че с такива темпове на растеж на зелената енергия след няколко години, газ и петрол ще бъдат необходим само за пластмаси и торове. Затова те продават максимално, докато поне се запазва все още някаква цена. Като падне цената те ще са продали огромни количества и ще са натрупали големи печалби. А ватенките със всяко снижение на цената на газта ще гълтат все повече вода и ще потъват в тинята, защото на практика нормална икономика те нямат. Ватника Милър в свои изказвания мечтаеше да продава газ на Америка за 1000 долара, сега Америка ще продава газ в Европа за 150$.

,,газ и петрол ще бъдат необходим само за пластмаси и торове" - значи спираме - самолети , кораби , камиони , тецовете ще работят на въздух ...

Революцията в енергетиката ,която направи САЩ нетен износител на петрол и природен газ, за първи път от 75 години, явно няма да приключи скоро. По последни данни, запасите в най-голямото находище на шистов петрол, открито в страната - Permian - се оказаха в пъти повече от първоначалните очаквания, става ясно от публикуваните данни на Геоложката служба на САЩ. Запасите от шистов петрол се оценяват на 46.3 милиарда барела, а на природния газ - 17 пъти повече, отколкото са били прогнозирани през 2016 година или 281 трилиона кубични фута. Това са само извлекаемите сравнително лесно залежи, твърдят от USGS. Заради тях Permian вече е сред най-големите райони със залежи от петрол и природен газ в света. През ноември тук се добиваха по 3.6 милиона петрол на денонощие. Общо в САЩ през ноември са добивани средно по 11.24 милиона барела на денонощие, което означава ,че за последните 10 години производството на петрол се е увеличило двойно.

,,Това са само извлекаемите сравнително лесно залежи" - нещо за цени ?

Рекет даден - рекет приет!

Schilo

Катарци, китайци...Все такива инвеститори.

Как така Катар ще инвестира в САЩ? Обикновенно по-развитите инвестират в по-малко развитите държави. Явно САЩ са толкова зле, че по всячески начин изнудват другите държави да инвестират в икономиката им. Саудитска Арабия купи оръжие което не им е необходимо за 300 милиарда. Кувейт инвестира в нещо от което няма да спечели 20 милиарда. Европейслия съюз се отказва от взаимно изгодни сътрудничество с Русия под натиска на говедарите. Да не говорим за България. Та ка ще си измрем бедни и никому ненужни под диктата на САЩ.

имперски похвати....

Много си объркан. Като омлет.

От 54 година следя всичко,което става у нас . Винаги бяхме ОГРАБВАНИ от Сталинския окупаторски ботуш та до днес. Ако не кажем БАСТА на МУЖИЦИТЕ ще сме винаги последни и като тях в мизерия независимо ,че сме в ЕС. Това ни носи само да не се одавим до край. Но за ПЪРВИ ПЪТ имам надежда,че може да се спасим от Мужиците,защото те ЯКО закъсват а светът бурно напредва и ще ни понесе и нас!!

ЕС ни е хвърлило на вълците... егати и съюза в който сме влезли.

Наблюдавал си ама грънци....Като те гледам си над 70г. и си си останал в 70те.... Светът се промени Точо ли си Бочо ли си....Бълхария имаше 3 възможности да стане нещо от нея ...Белене, Южен поток и Турски поток....и за провала на тези проекти причината е отвъд океана и в гъзоблизците които избират такива като теб.....ама всяко стадо си заслужава съдбата.....то стадото 500г. османците търпя сега още 500г. гринговците ли няма да търпи..

Богатите страни си сътрудничат. Никой не се сеща за алкохолиците с ватенки. Комунистическата психо-клиника загива със бързи стъпки. Путин ще направи не само от Сибир пустиня. Той ще наптави пустиня и цяла русия. Една малка несъществена разлика за управлението в Кремъл: Нефта в Дубай, направено от пустинята и старо мангрова блато, супер модерен и богат мегаполис . Нефта в Русия направи от успешна аграрно-индустриална страна гнило блато. Петродоларите в Русия бяха бездарно похарчени на замъци, яхти, пропаганда за величието на смешните ватенки и безсмислени войни. А населението е доведено до състояние на подивели бездомни кучета. Апокалипсис по Путински. Колко много си приличат Венецуела и ватната държавица.

Евгени. Радвам се, че подкрепяш демократичното разчленяване на журналисти и геноцида в Йемен. Брадатите ти приятели са горди с теб!

'демократичното разчленяване на журналисти' бе недвусмислено осъдено на Запад, а кремълското 'Ел Чапо' и Мохамед се здрависаха като квартални мутри.

"Богатите страни си сътрудничат." Катар подписа споразумение за военнотехническо сътрудничество и меморандум за разбирателство за противовъздушна отбрана и военни доставки с Русия, съобщиха от катарското военно министерство,... Катар придобива дял от близо 19 процента в "Роснефт"...

Евгени Евгени...... Венецуела е една от най-богатоте на петрол държави в света...и са бедни защото не ходят по-свирката на ФАЩ....ако ще и в петрол да се къпеш ако изнудвачите от ФАЩ ти наложат икономическо ембарго, което всички техни пудели ще одобрят (няма значение че нарушава една камара закони и правила насветовна търговска организация) ще клекнеш и още как...Ти руснаците не ги мисли на тях наклон на оная им работа никой не може да даде, ама такива като теб хамериканците ще ги клатят още 100 години....Дори оня ден Гусин Съливанчо ти го нахендри косвено....казвайки че ФАЩ не одобрявали Турски поток....който щеше да носи доходи на България.... тръгнал си да се радваш на сделките на световните мародери.

Ще продават на Колхозниците с намаление . Фалита на Матушката ще дойде заедно с шистовата револчция на Европа

Брейййй че и революция....по-полека с тия революции...

16 милиона тона годишно до 110 милиона тона. Измислици.

Т.е. няма на кой да продават...