Касовата бележка става електрoнна

Създават алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направо си предсатвям в селските магазини как издават електронни касови бележки и изпадам в умиление....

Имитация на правилни действия е това. Докато не бъдат обхванати от стриктен данъчен контрол сметките за основни операции на физическите лица, както и сметките на юридическите лица, ще има много, много сива икономика и укриване на данъци. Докото обществените поръчки /най-вече дейността на изпълнителите и техните доставчици и работници/ не се изпълняват само по сметка - без разплащания в брой ще има внос на занижени цени, бедни работници и огромни суми за консултации по фирми на екзотични места с нищожни данъчни ставки.

Корупцията в България започва от Министерство на правосъдието - неговата Агенция по вписвания: Докато за сто лева се сменя собственика на фирма със стотици хиляди годишна печалба (почти винаги натрупани много неразпределени и/или реинвестирани), или с огромни активи, или обработващи огромни физически обекти, ще има скрити действителни собственици и обявени фиктивни собственици. И най-вече, дори и да не ви се вярва: Докато държавата не може да събира високи данъци /данъци при високи ставки и реални, често осъвременявани данъчни основи/, както и докато не се заплаща достатъчно много за работниците и служителите техния труд, няма да имаме свястна и предпочитана държава и населението ще бяга там, където го облагат много, ама си заслужава - Франция, Германия, Италия, Испания, Бенелюкс, Скандинавието. Дори социалистите в България не искат да вдигат и събират данъци. Който ви оставя данъците ниски, се готви да не ви плаща изработеното/заслуженото. Ще ви подвежда. Ще ви плаща с обещания. Ще се аргументира с оправдания за ниска производителност. Да се има предвид, че един от измерителите на производителността е заплатеното на работещите.

Дрън. Който се готви да ми увеличи данъците първо трябва да е наясно от къде ще се вземат тия пари. Разполагам ли аз със толкова пари че да поема увеличението. И ако трябва да умирам от глад заради идеята да плащам високи данъци със сигурност ще избера да си купя храна.

Пак някава смяна на касовите апарати,програми-както се полага!

ялови чиновници - ялова държавна оргонизация - имитация на работа ......