17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя се опитва да прави умозаключения.

Бесепушкиии, за какво ли му е на другаря Путя България в еврозоната.... лошоооо, много лошооо и нефт а и газа лошо щото няма да купува скъпоооо... плачетееее, мъкаааааа а! голямаааа !

Ама и ти не си добре, едно е да оплюеш най-цървулския народ и изродския комунизъм, друго е да го направиш елегантно и аналитично....

Абе, гусин "министре"! Само тъпотии и лъжи.....ПРОСТО КАЖЕТЕ КАК СЛЕД ТОЛКОВА БЛЕСТЯЩОТО ВИ ГЕНИАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ 10 ГОДИНИ, БЪЛГАРИЯ ВСЕ СИ ОСТАВА НАЙ-БЕДНА В ЕС?. Къде бяхтее и какво свършихте в агенцията за след преватизационен контрол, колко преватизационни зделки проверихте, прекратихте или наказахте, само си напълнихте гушата

Тоя дори не е калинка, а какавида.

в тая чакалня има ли тоалетна, че гербаджиите съвсем се осраха...

"... да няма активна и силна прокуратура..." А не е ли действащият главен прокурор, който планира разбиване на прокуратурата в момента?

Май статията трябваше да бъде за европто пък изведнъж се изроди в защита на Либе Меркел.

Най-добре е теб да те няма.

Абе, гусин "министре"! Само тъпотии и лъжи.....ПРОСТО КАЖЕТЕ КАК СЛЕД ТОЛКОВА БЛЕСТЯЩОТО ВИ ГЕНИАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ОТ 10 ГОДИНИ, БЪЛГАРИЯ ВСЕ СИ ОСТАВА НАЙ-БЕДНА В ЕС?

Истаната за Караниколов - беше избран за министър на икономиката за блесне до него Влади Говнанов - ресорите са им близки. Всеки общувал с Караниколов знае ,че интелектуалният му капацитет е горе долу колкото на слънчасал гол охлюв. За това пробутват на Караниколов обречени каузи като фурмите , 'преговорите' с Тесла и Фоклсваген, водопровода през Мало Буино. Идеята беше и в някакъв момент да бъде сменен за да се тушира напрежение. Но некадърникът извади късмет покрай скандалите ,които преследват Говнанов - най-вече Божков.

Не ти вярваме мухльо!

Мали голема полза... Откакто сте на власт кредитния рейтинг, според агенциите на които плащате да ни оценяват, неизменно е "ВВВ", сиреч траш т.е. боклук, само от време на време прогнозата им от стабилна се променя в такава на повишение... и пак обратно;)

Скрии се бе Смешник ! Все такива Изроди ни Унищожават Държавата ! ОСТАВКА на ПРАВИТЕЛСТВОТО !

Ползата от Караниколов е, че бедните ядят фурми!

Европа ще "напечата" 1.3 трилиона евра за борба с кризата. Има 2 варианта - 1.пънем се да влезем в еврозоната и получаваме част от тези евра. 2. не се пънем и чуждите компании вкарват еврата тук и изкупуват Български активи с напечатани евра... Дънди Прешъс вече от години изнасят българско злато и плащат с "долари" сега някой ще изкупи и земята и каквото се сетите с хартиики...

Ползата от фурмите ли,задник?

На мен вашия рейтинг не ми трябва. И заемите, които усвоявате са само за вас. За мен остава връщането. Махайте се, по-бързо!

Мамин сладък, ама си се спазарил добре с нашите пари - акциите на ПИБ закупени от държавата на двойна цена. ДА ни е честито блеещи дами и господа.

ползата пишман икономисте е да олапате резерва.А ЕЦБ каза днес че България не е готова за чакалнята.Защо манипулираш и обвиняваш президента.Не се учудвам че икономиката на страната е такава щом имаме такъв икономически министър.

Този човек купи Акции на ПИБ с държавни пари 2 пъти над борсовата цена. Преди това твърдеше че няма такова намерение. Този човек е лъжец и продажник и дори не става за ФУРМА

Още през декември 2019 г. ПИБ планираше да набере 200 млн. лв., като предложи 40 млн. акции по 5 лв. Тогава на българската борса акциите й се търгуваха за 3 лв. Факт е, че заради ниската ликвидност на българската фонсова борса сегашната цена на акцията не отразява действителността и затова при формирането на цената са взети предвид и оценките от банковите придобивания в България от последните години. По тази методология, която все пак е заверена от двама независими финансови одитори, средната справедлива цена на една акция на ПИБ е минимум 5.93 лв., а за да стане финалните 5 лв. е приложена отстъпка от 15% с цел привличане на по-широк интерес към емисията. Така че държавата купува на 5 лв. нещо, което струва минимум 6 лв. с идеята, когато кризата с коронавируса отмине и се възстановят финансовите пазари да може да продаде на поне 7 или 8 лв. Така се реализира чиста печалба, но кой да го разбере... Част от българите са слабо грамотни и необразовани, пък камо ли да четат финансови анализи и да правят собствени заключения за цени на акции!

Хахаха и как точно на тая нисколиквидна борса, държавата ще продаде акциите за 6 или дори 7 лв. Между другото нашата "борса" е нисколиквидна още от 2009-10 година, и това ама няма грам връзка с коронавируса, че да може като отмине короната нещата да се оправят. За независимоста на одиторите, може да поспорим, примери бол (Лемън брадърс, КТБ у нас. ) Цената на акциите на борсата е точно толкова - колкото струват. Ясно е че държавата набутва едни 100 мил. отгоре, защото на банката и трябват точно толкова да се изпълнят препоръките на Европейската банка...

Ами през декември исках за апартамента си 70 к евро,но заради ниската ликвидност и платегоспособност на купувачите смъкнах цената на 55 к евро. Значи според Вас само защото аз смятам,че 70 е "справедливата" цена то трябва да я получа? Да ама не! Справедлива,ама никой не го ще и на 55! А може Вие ще го купите за 70 само защото НЯКОГА ще струва цената която сте платили СЕГА ?

Като е нереално ниска цената заради слаба активност - да направят двоен или троен листинг, кеф ти Дъблин и оттам Лондон, кеф ти Франкфурт, Варшава бе дълго време популярна, често се спряга дори Москва - бих отказал там, но кой съм аз... Големи ликвидни борси. Обаче там ще трябва и да се рекламираш, щото там не ги познават... Правиш роудшоу, привличаш инвеститори и брокери. Не е немислимо, стига да има желание. А за нашата борса - ако си спомняте 2005 - 6 - 7- тапет да пуснеш на борсата ще се презапише, понякога в пъти. После хората се опариха и просто вече нямат доверие...

супер , може ли аз да взема 2 000 000 евра а депутатите да ги връщат от техните заплати ?

ПИБанк известна като банката галеник на властта понеже 1 от ПИБ собствениците Ивайло МУТАФЧИЙСКИ е племенник на соц. лидера бай ТОШО което значи роднина на Бойко Борисов ПИБанк е в тесни нерагламентирани мафиотски отношения ЕБВР Лондон (задкулисна централа на Мосадските служби ТЕВЕЛ и ЦОМЕТ)

Браво бе фурма! Тук във финландският вестник Хелсинкин саномат имаше статия в която споменават,че рейтинга на България е понижен и засега се отлага разглеждането на молбата за влизането в чакалнята.... Явно ГЕРБерите си имат техни източници на информация! Мен лично ме интересува кой министър от ЕС ще се качи да съпровожда замразени кокошки в едната и фурми в другата посока...и какъв му е мотивът!? Май искат да си разделят парите от гаранционният фонд!

В герб вече щели да приемат и мислещи хора!

Само погледнете снимката на това говно!

Европа ще "напечата" 1.3 трилиона евра за борба с кризата. Има 2 варианта - 1.пънем се да влезем в еврозоната и получаваме част от тези евра. 2. не се пънем и чуждите компании вкарват еврата тук и изкупуват Български активи с напечатани евра... Дънди Прешъс вече от години изнасят българско злато и плащат с "долари" сега някой ще изкупи и земята и каквото се сетите с хартиики...

Хайде без реклама!

Пълен идиот. А и не само той. Всички папагалски оставящи някои самозабравили се лъжци да оценят държави!? Някой да се замисля реално ,ама реално тези дето дават заемите откъде вземат , за да дадат? Печатат и пускат в обръщение. Сладкодумци използващи навици, доверчивост и посредственост. Не случайно пари и религия се командват от едни и същи хора манипулатори. В световен план.

Това нещо няма никаква идея за какво става дума ...пълен неграмотник...

Анти

Да неграмотник,но е министър и то на икономиката която би трябвало да е локомотива на държавата.

Анти

Гледах го по телевизията и толкова глупости не бях слушал от отдавна.Едиственото което не разбрах тия шматки кой ги прави министри.

Естествено че първият министър, т.е. премиер-министърът, т.е. премиерът.

Според доклада на ЕЦБ , България въпреки днешните действия на българското правителство по закупуване на акции на ПИБ е далече от Еврозоната ( пък за какво ли ни е влизането в тази зона) . По този начин се спасявява временно една банка. Караниколов , инвестирайте в реална икономика , създаваща работни места и продукт.! По Вашата логика и на мен ми са нужни няколко милиона , дайте ми ги при условията за ПИБ!?

Основната цел на ББР и държавата е стимулиране и развитие на потенциала на малките и средните предприятия в страната чрез улесняване достъпа им до финансиране - тоест подпомагане на реалната икономика и продукт, както ти казваш. През последните години ПИБ съвместно с ББР и управлявания от него Национален гаранционен фонд участва в множество програми, подпомагащи малките и средни предприятия. В тази връзка е логично двете институции да обединят усилия във финансирането им - какъвто е и твоят замисъл.

Ти какво мнение изразяваш след като нямаш и висше образование?

Посредствен глупак!

Аааа, верно ли бе. И той квоооо? Вдигна ли се, падна ли. Рейтингът имам в предвид.

Ей туй тъпо нещо, дето ни докара целебните фурми, като го видя и си спомням за един друг олигофрен от свитата на бай Тошо- Гриша Филипов (пу-пу-пу Бог да го прости)!

Явно трябваше Божков да докарат, ама вмвсто него му дадоха фурми :) :) :)

Имам чувството, че човекът с фурмите, току-що ни каза, че държавата е тайния нов собственик на акции от ПИБ и то на цена, 2-пъти по-висока от пазарната! Да не го карантинират пак! Това, ако е истина, ще е поредното ограбване на държавата от ГЕРБ! Естествено още никой не ги е обвинил в нищо, но те успяха да обвинят всички други за собствената си некадърност и безочие!

Днес ЕЦБ излезна с доклад, че Правителството, в рамките на мандата си, НЕ успя да подготви страната за присъединяване към паричния съюз, включително че трябва да бъдат направени промени в законодателството, за да гарантират независимостта на БНБ. Очевидно пухената възглавница се „спука“. Предполагам, че премиерът ще се обади на „бавачката‘ си от МВФ, за да му даде нова рецепта за сладък сън!!!

Ти слушай герб те знаят най-добре.

Благодаря за добрата новина! Добре, че не ни искат. Щом сега цените ни са повече от брутални, както и безобразно ниските заплати, ясно е после какво ще стане. Още се га основни храни са троойно по- скъпи от Европата, после ясно.

"10 години никой не е бил приеман, казва той" А колко са чакащите? Да не излезе че само ние чакаме и се хвалим как само нас ни приемат?

Дипломът за Висше образование...

Караниколов е 1 човек в света ЗАВЪРШИЛ на 21 ГОДИШНА възраст специалността "ПРАВО" за "която трябва минимум 5 Години здраво учене което проста аритметика прави 21-5=16 годишен е започнал ВИСШЕ личи си че Караниколов НЕ обича да ЧАКА и изпреварва прережда всички прависти от СУ, после НЕ му се чакало и казал на Шиши че е време да побърза и да го направи министър като подкупят с 20 МИЛИОНА лева Волен Сидеров (голд фингър) да издигнат Караниколов от квота Атака/ОП

Г-н Чеканов.Вие не правите разлика между обикновени Прависти и Гении Спомняте ли си снимката как ползува компютърната конфигурация.Пред него клавиатюрата ,а мониторът в дясно. Спомняте ли за "Уникалния язовир Студена"(Велика мисъл за калния гьол) Присъствието,като "Експерт" при вземането на решение за "Великата изкуствена река;Мало Бучино-Перник(27 милиона загубена народна пара)Несъобразявайки се с българските и международните изисквания и норми!)

Това да инвестираш в България е страхотно. Не на всеки му дават, само на тоя който е готов да подари 20% от печалбата си на мафията.

Караниколов който влезъл на 15 год възраст в чекалнята на СУ специалност ПРАВО

УБИЙЦИТЕ НА РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА са загрижени за кредитен рейтинг, за какво ЗА ПЛЮСКАНЕ.

Ко речи, ко? Нещо за фурмите ли?

with your money on stock markets these people played these months and released information for secret society for a trillion to steal for them with mind control agnus dayton usa top 5 banks top managers fed , ecb governors usa , germany , france , uk , italy governments top 1% lawrence summers ben bernanke oliver blanchard cristina romer paul romer stoevski ecb rosen rozenov imf mariela nenova bnb statty stattev bnb tzvetan tzalinsky ec andrei vassilev bnb kalin hristov bnb hristo valev ceu ijan trapeznikova ceu reimo juks ceu anton badev fed karagyozova ceu mihai copachu ceu vladimir yankov fed nikolay angelov ceu roman horvath ceu cosmin ilut ceu bolash ceu gabor kotlay ceu other ceu economics alumni and department ivan tzerovsky ebrd dinko dimitrov unss

- Optimal Currency Area requires flexible labor mobility that is not in EU , only USA. Shambaugh - Currency devaluations return you fast to growth , internal rigid price devaluations are unsuccessful. - So the EURO is in danger. Currency Acount deficits of south europe for years cannot be balanced by reducing prices but only own currency. - Shambaugh. The EU sovereign , banking, growth crises are interlinked - attempts at fiscal austerity to relieve the problems are slowing growth. without growth the sovereign debt crisis will persist. - the sovereign debt are so large that if Greece, Ireland, Italy, Portugal, and Spain cannot pay, the banking system is insol- vent - troubles for the banks could bankrupt certain sovereigns, supporting the banks , and failure of these banks could lead to a broken credit channel to stop growth. - Ireland , Greece in EURO currency suffers severe crises , Iceland devaluates their currency , the crisis is mild and short. Italy is also ready to leave EURO

В еврозоната ще влезе Хърватия а след това и в шенгенското пространство. Ние за съжаление няма да влезем никъде, добре, че беше Иван Костов да ни набута в ЕС иначе до сега да сме нещо като Беларус.

Костов ти го набута, а?

Аз не се оплаквам, благодарение на ЕС, комунягите спят на мека пухена възглавничка, сиреч за такива като теб толкова пари не са и сънували!

Ква чакалня с тая крадлива хунта?

Изчезни. Марш от тук

Халваджията ДПС и бозаджията Герб.

Пуцат ме от ебане. Раздрънкаха ми старата катерица. Посине

Да, всички инвеститори ще наблюдават България и какво ще видят - повсеместна корупция, дори на правителствено ниво. Дали ще инвестират парите си у нас? Не мисля.

Не дори, а ОСНОВНО - корупцията е ОСНОВНО на правителствено, а от там и на административно ниво.

Каранякойси още ли не е прочел ОФИЦИАЛНОТО становище на ЕЦБ, в което потвърдиха че докато нивата на КОРУПЦИЯ и ИНФЛАЦИЯ не отговарят на критериите, то от чакалня сме много далеч. Или се прави на ударен ? Нищо, важното е че в опит да се намърдаме там където не ни е мястото, държавата вече изкупи 26% от акциите на банката на Цеко на двойна цена, за има-няма 200 милиона. Ама нищо, ще платим и тая сметка.