Кандидат-инвеститори ужилени с милиони от колцентрове

Поредното дело без аналог у нас, обясни зам.-главния прокурор Иван Гешев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Звъняли са ми и на мен, но вдигам и най убедително започвам да отказвам и ги карам да престанат, защото нямам интерес.

Тия са ми звъняли доста често. Включително и от Белгия. Сега има нова схема: Оптимизация на Гугъл Карти. Казват ти, че си плащал 3,4 или 5 години някаква такса и ти е изтекъл абонамента и да ти пратят фактура за сто и няколко лева. Доста са нагли.

И мен ме пробваха два пъти с тези английски номера. Трябва да си много тъп, за да се вържеш!!!

който иска да печели пари, да си напряга мозъка и психиката и да търгува ,на финансовите пазари самостоятелно без колцентрове и съветници,тук решаващо е да откриеш свещенният граал на борсовата спекулативна търговия,и рисковият мениджмънт на търговията със валути,акции,индекси,криптовалути,и има и извстна доза късмет!наивно е да се мисли,че е лесно!

Тая схема си я има от години . Винаги ми е било интересно откъде успяват да научат личните гсмта на хората с пари ? До сега няколко пъти са ми предлагали различни "печалбарси" варианти , още от деведесетте години насам . Веднъж поканих един особенно нагъл "борсов посредник" в офиса ми . След като влезе и се представи кой е просто заключих вратата за да не може да излезе .... повече не ме е търсил :-)

Днес в магазин на една голяма търговска верига за хранителни стоки, ми дадоха брошура с предложение за клиентска карта, за да ползвам намаления и отстъпки. Трябва да попълня име, фамилия, пълен адрес, телефон, имейл и дата на раждане. Най-отдолу - собственоръчен подпис. Е???

Подписа го искат заради GDPR-а и защото се водят оператори на лични данни. Обаче търговските вериги дават тези карти за отстъпки, за да стимулират клиентите да ги ползвати така им генерират потребителски профили - какво купуват, кога пазаруват и т.н., за да си управляват по-добре веригата на доставките и да се опитват отчасти да догонват информацията, с която оперират онлайн търговците. досаждането по телефоните идва от т.нар. регистри или sales leads и с такива неща търгуват открай време примерно телекомите и подобни, на които в договорите им с малки букви даже си го пише със засукани формулировка, че имат право да предоставят информация на трети страни.

Елиминирайте баламите, мошениците ще изпукат сами.

"Поредното дело без аналог...". Тези смешници не успяват за толкова години да озаптят циганските измамници от Ветово и Ясеновец, че сега ли ще се справят?

Тия чекиджии не звънят на обикновени хора наред, проверяват си целите очевидно с къртици в НАП или селектират чрез търговския и имотния регистри. Нагли копеленца, винаги са Иван Иванов, Георги Георгиев, от първото изречение те усещат, че не има минава номера(питаш ги за всички реквизити на фирмата им, откъде ти имат личните данни, те почват да мрънкат, че това не са лични данни, ти им цитираш членове от закона, че са), тогава стават леко агресивни и почват да обиждат и затварят. Надеждата е, че телефоните вероятно са силно импулсни и балъкът ще се обади да търси управителя, за да се оплаче. Това е второто перо за приходи. Като цяло много са гледали "Вълкът от Уолстрийт". Тонът е такъв - неприложим в България и кабаретен. Не мога да си представя кой ще им повери 100 000 евро по телефона, освен ако не са му наследство. Винаги лондонски номера, ама като имаш една сурия приятели там - как да не дигнеш?

Те са гледали за Джордън Белфорт, обаче явно клиентите им не са гледали Boiler room. Това е толкова банална схема, че бабите хвърлящи пари от терасите са направо сензация на фона й. На мен преди време ми звъняха да ми предлагат инвестиция в криптовалути и ме подхванаха с бомбастичното откровение, че биткойнът се бил качил с зели 11% за последната седмица и какво мисля за това. Казах им, че fear of missing out факторът е слабо застъпен при мен и им обясних за какво мисля за волатилността и флуктуациите на този конкретен пазар. Причината да им затворя веднага беше, че този насреща се държа много любезно като разбра, че не е попаднал на някой балък, вместо като тези вашите да започне да се репчи. Ако настина в модела им има очакване засегнатият да се обади обратно, за да се изясняват - има такъв скеч в ютюба на Key and Peele - telemarketer се казва.

Хахаха групата измамници била от българин, сърбин, евреин е повторение на срещата преди няколко дни- Борисов, Вучич, Нетаняху!

Вълкът от Колстреет

Българския балък не е мамут, че да измре!

Ще има измамници докато има наивници , стара истина, от времето преди кол центровете ! Кога ще ми се обади някой по телефона и аз ще му преведа дори 300 евро, каквото и да ми каже?

Дай си номера и кажи колко излишни пари имаш.

Редовно ми звънят от телефони в Англия, Естония и Литва, последователно в този порядък. Веднага ми става ясно, че са някакви измамници и не им вдигам.

Глад и мизерия в България! Пенсионери хвърлят по 100 бона от терасата, а по-младите шарани влагат по 200 хиляди във "виртуални пари". ..сега остава да се окаже, че и от търкане на талончета не се печели и край! Терминал 2! Скапана държава! А сме толкова умни и работливи хора!

Пръвите две схеми са си чисти измами и са извън закона, обаче това с талоните на Пеевски е т.нар. данък върху бедните и вместо държавата да ги облага тези простите с нейни си лотарии, харизала е това събиране на пари на този пръв боков приятел. Обаче за това, че народът толкова е обезумял и като се прибере вкъщи го тресе абстиненция и започва да търка с монета мотивите по тапетите в хола, не се говори, а ни занимават с някакви си дребни риби, които даже проявяват творчество, а не като този глиган само да прибира пари и да снимат разни беззъби подставени лица как били спечелили нещо си.

Стара максима е, че докато има малоумници, то ще има и такива, които да се възползват от тях, нищо ново под слънцето:)))!!!

Имам телефон, който е в публичен регистър в Интернет и съответно е общодостъпен. Получавал съм обаждания от английски номера (или маскирани като такива, както пише в статията). Не съм им се вързвал, но това е от няколко години, даже напоследък като че ли намаляха. Ако тези работят само от година, значи има и още доста.

Едни мятат през балкона - други са модерни и ползват инвестиционни инструменти ! Ама все балъци !

У нас доматите ги ядем с колцентровете.

жесток коментар, смях се от сърце ! ++++

Да дадеш 100 000€ на човек......с който дори не можеш да се свържеш по телефона.Безценно :)

Това е все едно да метнеш 50 бона през терасата и да залегнеш щото ще има стрелба.

давай насам! на нас може да звъниш колкото си искаш!