Канада легализира марихуаната - край на "леле, човек, някой ден..."

Най-малко 109 законни магазина за канабис ще бъдат отворени в страната с население 37 млн. души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителство няма нужното количество да задоволи пазара и на помощ се притекоха Hells angels. Те предложиха да субсидират правителството с 500 тона трева. Всеки да си прави изводите накъде отива света.

Край, от утре Канада ще една съспиана и надрусана страна. Ще станат по-зле от България. А ние тук, дето отричаме подоби дяволски треви, ще прокопсаме със сигурност. /с

Ами бояришника кога?

Да ,да ,добре, даже много добре

ако легализират или поне декриминализират марихуаната това ще засегне много интереси на мутренския бизнес, който е под протекцията на правителството (без значение от политическата групировка която е текущо на власт) Всички останали коментари свързани с оплювания на легализацията са платени тролски коментари - поддържащи мутренската ни държава

няма никой!Хем грозна,хем лъже като дърт циганин!

ами легализирайте, пушете, шмъркайте, боцкайте се който желае. изборът е ваш. плащайте си за изкуствената психоза. ама да не стане после играчка-плачка, защо детето ми това и онова и т.н. правете каквото щете.

Каза ти, запали цигара и отпи от ракията да се успокоиш.

или напушен, на себе си ли говориш? прочети се.

Е, щом не успяваш да схванеш, си ясен.

и как избора е "наш" като в моемнта ако направиш подобен избор, да изпушиш един джоинт, си престъпник? Ако си мислиш, че като плющиш ракия и смучиш тютюн не вредиш на бъдещите си деца, че и на настояюите, явно си в пъти по глупав отколкото изглежда след прочитане на глупосттите които си написал.

Да им е честито. Тази година Марихуана - догодина Кокаин. А НПО-тата в ЕС няма ли да поискат и тук?

Ти пиеш и пушиш, нали?

чел съм за връзката между трева и шизофрения , изследване от европейки учени ,а не приказки от наркомани

Това са глупости, и ако те попитам да цитираш източници, ще зациклиш, но за връзката между алкохола и деменцията чел ли си? Или между тютюнопушенето и инсулта? А?

Изследването на екипа от психиатричната болница в Аархус, цитирано от БиБиСи потвърждава предишни данни за връзката между канабиса и психическите разстройства. други предишни изследвания твърдят, че използването на наркотика в тийнейджърска възраст повишава риска от развитие на шизофрения на 20 или 30 годишна възраст. Изследователите, от четири британски университета, са анализирали резултатите от 35 проучвания за използването на канабиса в целия свят. Така те са стигнали до извода, че използването на канабис само веднъж е достатъчно, за да се увеличи с 41 % риска от шизофрения. Разбира се, с най-голям риск са тези, които употребяват канабис много повече от веднъж, като например тези, които са използвали наркотика над 100 пъти, увеличат риска повече от два пъти.

това което си посочил като изследване е абсолютна глупост. Вероятно си го прочел в "жената.бг" или някой друг подобен малоумен сайт.

Ми да легализират и хероина, кво толкова. Могат да го обложат с подобен данък, примерно $1 на боцване. Ако умреш от свръх-доза може да те кремират с парите от допълнителните данъчни постъпления, изобщо win-win situation ot wsqkude.

много черногледо колега , какво кремиране . с парите от боцкането Бате ще ни направи магистрали , за да могат тия дето се боцкат да карат с 170 и мажат като пастет по асфалта

В света властите успяват да заловят между 2 и 3 % от произвежданата дрога . Никой трезвомислещ човек не се и съмнява , че това е нелегален бизнес покровителстван на ниско и високо ниво по цял свят . Доста хора са навързани по веригата - от дребните дилъри , през ченгета , митничари , до големи банки и политици от голям калибър . И единствения начин държавите да се справят с тази напаст е като самите държави станат дилъри на наркотици , и всеки наркоман да има възможност да си взема дозата от държавна аптека , на ниски цени , но при определени условия : Да се е регистрирал като наркоман , да посещава всеки месец специалист който да го убеждава да се откаже , да се проверява за хепатит и СПИН , и други неща . В крайна сметка и сега като се продава свободно алкохол - не всички сме алкохолици ! Така ще намалее престъпността сред наркоманите - дозата ще е стотинки и няма да се налага да крадат , това да се друсаш няма да е толкова интересно за младежите защото няма да е забранено , и ще изчезне цял нелегален сектор в световната икономика , свързан с пране на пари и нелегални доходи . Това със сигурност не е най-добрата схема , но е по-малкото зло в сравнение със сегашното положение !

Човече, освен че саркастично ползваш този прякор с тази картинка, осъзнаваш ли какви глупости си написал като неволно бъркаш трева с хероин :D

BRCK

Доказано е ,че си прав. Точно такава е системата в Холандия. И статистиката показва ,че наркоманите намаляват. А престъпленията и мафиотските изцепки също. Ма Ганя е прост и не може да вдене простата логика на нещата.

BRCK

Факти за конопа: 1. Доказано лекува и помага при доста тежки болести! 2. Независимо колко употребиш - не може да предозираш! 3. От един декат коноп може да се прозиведе хартия колкото от 1 декар гора. Също може да се произвежда въжета и плат. 4. В светована класация за 'наркотиците' , тревата е след алкохола, цигарите и дори КАФЕТО. Защо в БГ е забранена , дори и за медицински цели?

Ти знаеш ли какво е станало с незаконния алкохолен бизнес на гангстерите в САЩ когато сухият режим е бил отменен? Когато стоката, която са продавали скъпо и без да плащат данъци върху нея е внезапно поевтиняла и е можела да се купи навсякъде? Ами същото е с тревата. Ако я легализират едни хора ще загубят част от бизнеса си.

BRCK

Именно! Това е единствената причина. Иначе не виждам защо из половин ЕС и 2/3 от света да е легална и само в най-изостаналите държави да е забранена!

Много баваноразвиващи се ...

не е забранена, но тихомълком се разреши. В аптеките в Бг има лекарства на канабисова основа. Освен това има и прграма за отглеждане на канабис в министерството на земеделието ... :) Е да все още не можеш да притежаваш и да пушиш, но пък кво има да се чудим, като все още комунизма не си е отишъл нито от оправлението, нито от съзнанието...велком то абсурдистан

Всичко, което става на американския континент, рано или късно идва и в другите страни. Примери много - в музика, филми и въобще начин на живот. Така че въпрос на време е кога това ще дойде и в България, само че обществото трябва да го иска - насила не става. Както в Канада например.

Kenn1111

Изброените от теб неща първо са станали в Европа и после зад океана.Просто онези са ги ортанизирали и комерсиализирали по добре.Така че примера и извода са ти грешни

У нас мисля че го легализираха къде 2007 г, когато си купих от столичен хипермаркет пакет с БИО коприва, а вътре имаше конопена листна маса.

Четем всякакви статии за легализирането на марихуаната от известно време. Но няма ли да е по-добре да се нароят и статии, които да доложат факти и също така да обяснят защо марихуаната е била забранена миналия век? Ползвала се е свободно, макар и не толкова разпространена, колкото тютюна и алкохола, но в един момент я забраняват първо Фащ и после други държави. Да не би, защото е мощна конкуренция на другите изброени и то 2в1?

Ще 'доложат" ватенко и ще ги изправим на стине за разстрел

Столюбовъ

Нарочно ли пишеш неразбираемо с български букви?

Този май се обажда от Канада.

Искаш да кажеш, че не можеш сам да си намериш тази информация и чакаш някой да ти напише статия?

Столюбовъ

Ооо не! Искам да се разбере, че и други хора знаят. Па, ако не знаят, нека се ограмотят. Нека и други разберат, че първоначалните страхове от тревата са посяти на база расизъм в началото на миналия век, в една от най-войнстващите държави.

След като други стоки са доказано пристрастяващи и вредни /алкохолни и тютюневи/, какъв е проблема и това да не се легализира? Проблема не е в легализацията на наркотиците, а какво се цели с това. Първото е да влизат повече доходи в държавния апарат. Второто е лумпенизацията на населението, колкото по-щастливи толкова по-послушни.

Разликата е, че тази реформа се прави не от някой партиен секретар, както е все още в някои страни, а просто защото обществото го иска. Какъв е проблема? Светът се развива, колкото и на някои да не им харесва.

BRCK

1.Да не забравяме ,че легализацията е удар по мафията!!! 2.Статистиката сочи ,че след легализацията употребата намалява - Холандия има 10г статистика. 3.Лечебните свойства на тревата са доказани с множество патенти. Защо трябва да преследваме теминално болни като колумбийски барони, само щото са си посадили 3 саксии за лична употреба?

На Новия Световен Ред не му трябват нормални хора. Още повече мислещи или образовани. Утвърдените ценности се подменят усилено с либерални. Подменят се думи, лъжата става истина, истината е хибридна пропаганда. Границите били незаконни, патриотизмът е национализъм, влечението към жени е сексизъм, възражението срещу безобразия е език на омразата. Отменят се държави, култури, пол. Защо да не се легализират наркотици, след като е препоръчително да си обратен, да се насърчава ислямизъм, ц.ганизъм, мързел, грозотия. Вижте какво стана киното, музиката, модата. Оглупяването настъпва в такива мащаби, че марихуаната ми се вижда като най-малкия проблем.

Именно твоите приятели от NWO забраниха конопа.

изпревари ме, точно го пишех... макар, че ми е ясно, че е безсмислено понеже ганьо няма как да мисли

Забраиха го тогава,сега имат нужда от него.

Мисля си, че това е началото на края. Дано да не съм прав, но се съмнявам.

края на кое бе умник? Преди век когато в САЩ са отменили сухия режим предполагам, че е имало такива като теб които са говорили подобни глупости. И те са били ограничени, но за тях има оправдание, нямало е достатъчно информация, а наличната такава е била трудно достъпна. За теб оправдание няма!

отвориха магазини за продажба на канабис, уж по-лек, но се продават и техники в тях за подобряване на качеството.... Споко, навсякъде ще отворят. С канабиса после си постоянно болен и така ще увеличат брутния вътрешен продукт.

хахахахахах постоянно си бил болен после, абе ти от кой край на североизточен ЮАР си? Ма то и там шаманите имат повече култура от тебе, та все таа.

това е може би най-дългата и подробна статия, публикувана някога в този сайт. сега остава пак да се публикуват изказванията на онзи български гуру на наркотиците - и да се направи нов марш. виждам само една добра страна в начинанието - "преброяването" на потребителите, особено пиклите и пикльовците, от тези, които не споделят мнението, изложено в статията. А ще бъде ли легализирано управлението на МПС след напушване?

В момента в България дрегерите им отчитат 3 дена след като си пушил. Представи си колко адекватно е при положение, че дори и в сайта на МВР пише, че марихуаната има действие до 3 часа. Ако все още не можеш да си представиш колко абсурно е, ще ти дам пример който да ти е понятен: Представи си да изпиеш 3 бири и 3 дена след това да ти отчете алкохол над 1.2 промила. За другите ограничени твои съждения няма да пиша, че трябва да те обиждам, а не желая.

чудя се как сме живели толкова време без тая легализация... да се беше почнало с това още през 1999 г., що сте чакали толкова? всяка промяна на съзнанието и на възприятията е отричане на инстинкта за самосъхранение. в този смисъл тютюнопушенето не влияе по никакъв начин. легализирайте, пушете, шмъркайте, боцкайте се който желае. изборът е ваш. плащайте си за изкуствената психоза.

брей, нещо изместваш темата по начин типичен за някой който идея си няма за какво говори. Ок, ще обърна внимание на нещата които си написал. Кой те излъга, че тютюнопушенето не влиае на "възприятията" и не "променя съзнанието" ? Звездите ли ти го казаха? Коя част от " тютюнът е психоактивно вещество" ти е неразбираема и трудно смеляема? Колко тъп трябва да си, за да напишеш, че "тютюнопущенето не влияе по никакъв начин" при положение, че хората НЕ МОГАТ да се откажат от този навик с години? Тютюнът има летална доза. Обяснявам какво значи това, понеже очевидно си толкова тъп, че няма да знаеш, а именно - след приемане на определено количество се умира. Буквално! Марихуаната няма такава доза. Хайде сега отиди и си сипи една ракия, и повече не се обаждай по теми които не само, че не са ти ясни ами и се излагаш коментирайки ги.

Понякога е по-добре да си груб, че да има по-добри последици, така че няма да се изкажа дипломатично, а полезно. Аз съм на точно противоположното мнение. Да се забрани включително тютюна и алкохола, освен спирт за медицински цели. Другата гледна точка е да се разреши всичко, но в изолатори до изтрезняване под медицински контрол и пълна забрана да карат коли и така нататък, като всички здравни си ги плащат те, а да не са от общите. Да им дадат и по едно въже, ако искат да се обесят, за по-бърз завършек. Но да се върнем на марихуаната. Какво полезно ще произведе това? Отговора е НИЩО! Наркотиците не водят до нищо положително. Оправдават се с медицински цели, но тук не става дума за това. Гледах ги веднъж на протест ги интервюираха. Някакви хлапета, които сигурно изобщо не знаят какво е рак и подобни болести. Та те изглеждаха напълно неадекватни, със супер забавени реакции. Все едно не могат да си кажат името за 1 минута. Как ще допуснеш такива да карат кола! ПТП-тата сигурно са малко. Отмнозинството наркотици се ОГЛУПЯВА и това е доказано! Явно за "подобряване на материала", ще се произвеждат идиотчета.

споко в БГ това няма да се случи... прекалено много пара свалят куките от хлапаците...

Още първата цигара коноп уврежда необратимо мозъчната кора на главния мозък.

Точно така! Въпроса е колко обаче! Истината е че не повече от първата цигара нормален тютюн!

Да го забранят и него. Оставили са наркотиците които са били традиционни по места - тютюна и алкохола. От цигарите момичетата и бързо стават грозни. Страсните пушачи си личат дори на външен вид. Кожата им се сбръчва и състарява. Без да коментираме вътрешните последици.

Глупак,кожата не се състарява от цигарите. Поогледай семалко около теб.

а от марихуаната останалите наркотици се разхубавяват - коя без нос, коя безплодна и т.н.

Веднъж спориха по българско предавене по телевизията. Само на външен вид колко много се отличаваха. Като единият срещу цигарите бе бившят пушач Въргала. На него адски му личи, че е пушил много. Придобива и друг цвят кожата.

"Още първата цигара коноп уврежда необратимо мозъчната кора на главния мозък." Глупости!

А с мозъчната кора на мозъчния ствол, на малкия мозък и на тестисите ти как стои работата?

Ма си убааав!

Чакам края на "Леле, чуек, глей кви ръки, ба сиии..."