Как да се греем по-икономично вкъщи през зимата?

Няма разлика в цената между отоплението с климатик и парно, казва директорът на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как да няма разлика? При парното те изнудват и рекетират да им купуваш загубите принудително и пожизнено при това на цена и количества не зависещи по никакъв начин теб!!!

Не е вярно че КПД-то е близко на различните видове обезпечения. Просто в Мутроландия ценообразуването при горивата е такова, нали виждате газта, въглищата дървата се ценообразуват спрямо останалите гориваи помежду си, не от доставни цени или цени на едро или внос. Затова законодателя е решил на каквото и да си смениш отоплението все да си набутан.

Ама моля ви се! Изразявайте се правилно. Ако сте набутан, удоволствието само ваше, ако ви го набутат, то е ясно......само тяхно

Явно статийката е платена от "Топлофикация" с нашите пари. От друга страна има куп неверни твърдения, на които всеки инженер би се присмял. Жалко, че се пускат подобни манипулативни статии, пълни с грешни заключения, но в интерес на някой. На това му се вика "фейк новина".

Как да няма, за едното си женен завинаги.

Цените летят все нагоре а пишман експерти ги пускат да обясняват на простолюдието как да пестят...а тарикатите крадат ток и не плащат..накрая разликите пак ги плащат честните и наивни хорица.

Егати нагкия лъжец! Всичко е по-евтино от парно за което сметката ти идва месеци след като си спрял да се топлиш!!!!! Суууупер нагли!!!!!!

моя топломер отчита при спрени вентшли на розиаторите за цялата година при спряно парно 1 200 лв и всички дигат рамене индивидуален топломер доплатих 800 лева а миналата година 1000 от общо 3 000припжлзвано парно за 110 кв

"Как да се греем по-икономично вкъщи през зимата?" РЕШЕНИЕТО е много по-просто-като се преместим там , където е лято- на юг от екватора.....

А най-добре на южния полюс?

"Как да се греем по-икономично вкъщи през зимата?" Боб, и пърдел под юргана.ха.ха.ха

Крадени дърва, или сечени нелегалка е най-евтино. Друг вариант е връзка между метална пружина и електрически стълб - грее като слънце. Баш баровците работят с дрехи втора употреба. Кило на едро е стотинки, бумти здраво в кюмбето.

"Единствено при климатиците и термопомпите има енергиено спестяване", заяви той." Директорчето да ме извини, но отоплението на климатик, не е отопление на ток. И ако някой мисли да ми опонира, нека си спомни, че парното няма да работи без ток също. В абонатната има помпа, която транспортира горещата вода до радиаторите. При климатиците токът също има само спомагателни функции. Може да бъде заменен с ДВГ, водно колело (не от пляс пляс педалите, а от воденица) и пр. И климатикът ще си работи. Пример - автомобилите. Климатикът не създава топлина, а само я мести.

За онези, които са ми писали минуси, обяснявам: Електриеска печка има кпд близо 100. За една стая 15 квадрата са достатъни 2 kW. Климатикът харчи 4 - 5 пъти по-малко. 400 - 500 процента ли му е кпд?

COP в зависимот от външната температура е в границите между 2,8 и 7 пъти вложената ел. енергия! Да.

Вземи да прочетеш законите на Нютон и основните закони на термодинамиката, за да не се излагаш пред чужденците. Или подай за патент, че си изобретил вечния двигател... Щом създаваш енергия от нищото...

tonk11

Главата ти се мести при автомобилите.

- НЕ пускате изобщо парно! Слагате високачествена дограма!

И да са живи и здрави съседите дето ползват и те топлят. После - защо ли трябва да се плаща сградна инсталация ?!?!?

ЕЕ па аз съм си набримщил котела яко, във всички стаи ми е 28 градуса, съседите едвам смогват до 22 с парното, пък аз трябва да им плащам, така ли? Не трябва ли, те да ми плащат? Тръби през нас не минават.

После - защо ли трябва да се плаща сградна инсталация ?!?! --- ТИ само ти и никой друг е виновника да влиза "топлото" във входа! НЕ АЗ, а ТИ вкарваш топлината в блока, а искаш друг да ти поема част от масрафа! Я марш си плащаш на 100% кефа и недей да търсиш аванта от съседите!

Kenn1111

Тоя кой му е платил да лъже така?Тъпите японци що не са на парно а на климатици???У нас единствено на твърдо гориво и дърна излиза в момента по ниска цената от климатика иначе парното е сред най скъпите варианти.И то не защото трабва да е токова скъпо а защото загубите и посредниците ме надуват яко реалната цена.

Тъпите Японци купуват газ от ФАЩ за 600 долара 1000 кубика. Пръй си сметка до крайния потребител каква става цената.

Единственият начин за по-икономично отопление и като... се спре отоплението и се навлекат всички дрехи и юргани. А най-правилното е да намалят цената на тока, като си намалят печалбите и кражбите.

И каленост. Пипнеш ли грип, хилаво отопление от климатик не те спасява.

дрън, дрън, дрън, че пръц ...

Три хиперинверторни климатика на 100 волта за четири стаи денонощно. Бойлер, готварска печка, хладилник и други по-малки консуматори. От 2009-та година сметките ми за ток никога не са стигали 200 лева. Който на парно може да го постигне, да казва!

Ами ако топлиш един килер и 20 лв. ще са много :-)))))))))))

102 m*m. Последен етаж (лошо), 6 външни стени (лошо). Много добри изолация и дограма Добро).

Отоплявам се на ТЕЦ. Годишният ми разход за отопление, топла вода и сградна инсталация е около 1200 лв. на година, като най-високата сметка зимата е около 180 лв., а в края на сезона изравнителната сметка е с разлика от около 35-40 лв.... (обикновенно в минус), а в къщи рядко е под 26 градуса....

a аз за спряно парно платих 1200 и никой не може да ми обясна защо топломера отчита при спрени вентили

tonk11

98 м2 на ТЕЦ - 1128 лв за сезон 2018-2019 година. Имам малка щерка и в къщи не се спира парното. Пускам го на 3 на вентилите като почне сезона и ги забравям. А като влезе в банята и ела виж какво се случва. Е ти си на бойлер. Няма как да видиш.

очаквам да обяснят как да дишаме по-икономично

За първи път чувам, че климатикът не е термопомпа, а е помпотерма.

Електрическите печки са единствените ел уреди със 100% КПД,

Излишно светят.

И тоя "експерт" е точно толкова експерт, колкото аз съм космонавт. Защо въобще им се дава изява на подобни некадърници.

АААА махнете го този неграмотен е или се прави на неграмотен.

Ура вече знаем! Тоя обяснява като на деца от детската градина.

Като мааме повече боб...

Икономията е майка на мизерията