Къде изчезнаха такситата в София?

Таксиметровите шофьори са намалели наполовина през последната година, отчитат от бранша

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Събрали са се в накой гей-клуб и се веселят.

Таксиджии, бармани , ресторантьори- нямат насита! Каквото за другите, такова и затях!! Има толкова незаети работни места !

Най добре е клиентите да вървят пеша, щото така се спестяват вредни емисии!

Те не плащат данъци, а сега искат да им се дава. Държавата да помага на фирмите с история и платени данъци за последните 3 години.

Наследството от пагубното управление на ГЕРБ. Дадоха фишек на даден бранш, сега всички започнаха да реват съвкупно за данъчни облекчения, за това как държавата трябва да поема дадени такси които са били установени с години и по които е настроена да получава и работи не се обмисля, само се иска. Таксиджиите в София масово бяха цигани, те така или иначе работеха масово на черно. Почнаха да реват като ги погнаха за така наречените "апарати помпи", сега почнаха да реват как цените на които работят били ниски. А потребителят дали ще иска да плаща 15-20лв за 3-4км разстояние в полуразпаднали се коли и неграмотни шофьори.....

Благодаря за добрата новина.

ходи ти плащай данъци с 600 лв

Не могат да се откажат. огромна част от тях, за нищо друго не стават освен за таксиметрови шофьори. Ще намалеят до едно ниво и това ще е.

Ако вдигнат цените двойно става много нерентабилни. И до момента ако ми се наложи да ходя с такси до работата е 12 лева (ако не ме помпат). Ако го вдигат цените двойно става безсмислено.

Явно , писалият статията - полсзва хеликотер , и по улиците не е минавал .

Никъде... все още има прекалено много, прекалено скъпи да и безкрайно некачествени... Който не става и зидаро-мазач става шофьор на такси, ама има претенции да му се плаща като на лекар... Е, няма как да стане

При Paseo бакшиша...Не може да те хранят мама и тате а ти да се возиш и да разкарваш селската к....ва (крава) :))))

Преди 15 години като бях на 600 лв. си плащах всичките данъци. Сега минималаната е над 600 лв.

Работата е намаляла, те се отказват и започва чакането... Това би било вярно при запазен обем на работата. След като е намаляла... И най-интересното е, че единствените недоволни са... бакшишите. Не съм чул нормален човек да се оплаква колко са намалели такситата.

Имам комшия, който не става за нищо друго освен за бакшиш. Страшен тарикат, мошеник на дребно и мързеливец. Изхранва се с "далавери", а таксито му е параван. Този човек няма как да се занимава с друго, защото НЕ ИСКА да работи и няма никакви умения. Някак си не мога да се притесня за него, съжалявам :D

на морето.

Хич да ги няма тия бакшиши! Брутални, нахални, вулгарни! Не им стигнаха парите на тия!

Да им махнат минималните и максималните тарифи. Вместо да ги карат да се занимават с осигуровки и данъци да ги минават на патентен данък. При средно за страната 1500 лева заплата се плащат 500 данък и осигуровки значи, всеки които внесе до края на януари 12*500 = 6000 лева да си кара такси при каквито цени иска със задължението да попита клиента преди да пусне апарата дали е видял тарифата. За uber и т.н. пропорционална такса на заявените часове работа, което може да се проверява лесно с оглед факта, че софтуера знае кога даден потребител е бил включен в системата за поръчки.

Просто разрешете Uber, но направете да си плащат данъците в България. Там всичко се плаща с карта, оценяваш шофьора и не ти пушат в лицето!

Няма как най-тъпата прослойка в обществото да диктува условия.. резултатите са видими.

Не пада ли и някой лев от разкарване на проститутки? Вкарайте го в калкулацията :)))

На никой не липсват!

Е то тук Uber имаше, ама бакшишите пропищяха, че им взимали работата и набързо го забраниха. А беше толкова добра алтернатива.

Регулация на бранша трябва. Такситата са наистина безумно евтини, което обаче предполага и по-ниското качество. Стоянки, тоалетни, разрешение за каране в бус лентите, премахване на безумното изискване за жълтия цвят, но и по-високи данъци, скъпа винетка за София заради бус лентите, двойно изискване за технически прегледи само в определени места, много по-високи граждански застраховки. И съответно двойна цена на услугата.

То и от белото и анфетите пада не само от проститутките!

Ползвайте приложението - пише цена и няма фалшиви таксита с помпички да ви одерат , че бързате и нямате друг избор!

не липсват.Стига с тази манипулация.Съвсем да изчезнат никой няма да забележи.Кожодери и измамници!!!!!!!

Използването на такси по цял свят е скъпа услуга спрямо другите видове транспорт и се извършва със скъпи, даже луксозни автомобили. Чисти, комфортни, просторни в перфектно техническо състояние с усмихнати чистоплътни шофьори, които качават и свалят багаж без да се налага да ги молиш! Такситата не се ползват за всекидневно ходене на работа, за возене на детето до училище или за прибиране всяка вечер от кръчмите, когато си пиян. Какъвто е случая в БГ. Затова и колите са мръсни и раздрънкани, карани от намусени примати по анцузи, които се дразнят ако трябва да ти качат багажа. Трябва да намалеят още, да подменят 90% от автомобилите и тогава да гонят цени!

А междувременно да не използват позицията си на държавен монопол за да задушават алтернативите - Убер, Спарк и т.н.

Пускайте UBER. Само реват и искат защита от конкуренция. В Дубай има освен традиционните таксите, UBER и още 2-3 подобни на UBER услуги. В Мексико сити пиколотата те гледат мръсно, когато излезеш от хотела и се качиш на спретнат автомобил, поръчан с UBER. Плащаш с кредитна карта, маршрута излиза на дисплея на телефонати и т.н, и т.н. Ще ни узреят пиперниците ...

600лв е приемлива заплата за човек с 8и клас образование и изкаран един изпит в живота си. За сметка на това повечето бакшиши са ми споделяли, че изкарват от 3000 нагоре, ама сигурно и това не им е достатъчно за да почнат да си плащат данъците...

При комунизма работеха до 22 и всички шофьори се уреждаха с връзки. Ще се пребиране от заведенията с лични автомобили и 5 промила (другите да внимават ...).

И какво като са намалели? Те още малко да вдигнат цените и ще почнат да гният по стоянките. Ама имали лизинг на колите. И какво? Да не плаща лизинга на моята кола? Някой интересува ли се аз как си плащам колата?

Първо да ги задължат поне веднъж месечно да се къпят и след това да им намаляват данъци и т.н. Едва ли има по-гнусно нещо от БГ такси и бакшиша в него.

Добре де, разбрахме. Две статии за два дни, че такситата са на изчезване. Вдигайте цените двойно, няма да протестираме. От всички в държавата в таз криза, таксиджиите се оказа, че са най зле... горките...

Ако не вдигахте толкова врява за бакшишите нямаше и да разбера, че ги няма половината.

Вкарвайте съвременните услуги и закривай.

НАЛИ СА ЧАСТНИЦИ.ДА СИ ВДИГАТ ТАРИФИТЕ С КОЛКОТО ИСКАТ .АМА НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО НАПРАВИ И ТЕ ГОРКИТЕ ЦЕЛИТЕ В БЯЛО.ОТ НАШИТЕ ПО -МИРИШАТ САМО ТАКСИТАТА В НЮ ЙОРК.

Закривай да ги махат! Ще се отвори трафика о освободят паркоюеста

То хубуу искания, ама на всяка теза има и антитеза. Плащали лизинг. Е защо тогава масово ни возят в раздънкани смърдящи кенефи на преклонна възраст на които лизинга е отдавна приключил. Да платиш, ама да има защо. Чист автомобил с къпан поне преди седмица /хехе/ шафьор, който да не слуша балкански ритми/на макс/ в купето докато ме вози... Тръгвам да плащам с карта, терминала нямал връзка... Давам банкнота, нямал да ми върне - сутринта бил заредил газчица и немал дребни или пък ги дал на жена му да пазарува.... И това гарнирано с хитроват поглед. За късите клечки, дето ги отказват да не говорим. Всеки иска от Люлин 1 до Терминал 2 и леееееко с помпичката и му стига за деня.... Пазара другари и другарки ше ви резне главите, всъщност няма да печелите повече от двойните тарифи. Клиента ше зачезне. Знам трудно е да се разбере, трудно е да се мисли, ама....

Прибраха се в циганските махали, как къде!

Като накарат и 90% от фирма YELLOY! и Ок Супер транс да си заплатят осигуровки те, ще стане много интересно, колко таксита ще останат и дали ще ги има тези лизингови компания, от който идват всички беди във бранша.

И какво толкова - бизнесът си е бизнес. Има клиенти, има търсене - ще има и предлагане. Като няма - няма. "Бизнесмените" - бакшиши да му мислят. Връщам се посред нощ от командировка (малко след 3 часа) от Лондон. И багажи, това - онова и малко преди 4 часа излизам. И се започнаха едни пазарлъци... Сумите, които ми искаха направо ме вбесиха. Накрая им викам Майната ви! Ще изчакам 1 час за метрото, но няма да ви дам такива пари. Отделно, всеки софиянец е наясно, че не са били 6 000 шофьорите на таксита, а много повече. Просто много от тях са били нелегални, основно от провинцията.

Глупости. Дават колите на черно на всякакви неправоспособни и за това не ги отчита статистиката.

Таксиметровата мафия я няма вече

Таксиметровия шофьор не изкарва 1600лв. А 5000лв. От оборота обичайото

Колко ти искаха?

Купих нов телефон миналата година за 1000 лева и платих плюс 200 лева данък. Смешна работа

Глупости, минете по стоянките по центъра, има по поне 5-10 бакшиша де кибичат...

Много интересно в България как всички тези "услужливи" професии, като "такси шофьори", фризьори, ресторантьори, сервитьори и т.н. -ьори най-много реват как бизнесът им се "стопил" и как щели да фалират. И дай сега държавата да налива пари от нашите данъци за да ги спасим. Питам защо? Все още ли живеем в комунизмът? Или Стнаишев се върна на власт. пази боже.