17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да си остане,както си беше,а не да ми дават ваучери и да ми ги удържат от заплатата!

Да се спре субсидията на ГЕРБ! Не искам с моите данъци да се плаща на гербави тролове!

Да не мислите , че купоните са безплатни? Колко ще плати работодателя за тях и колко ще даде на работниците?

Следващите талони /купони/ ще са за хляб!

за ваучери и за пелети, това също е важно,с оглед на скока на цената им. Пелетите минават за еко гориво, но и те станаха безобразно скъпи!

Това ми напомня за една фабрика в Хасково, когато започнаха да затварят всичко преди 20 години. Оказа се , че на хората от години не са внасяни осигуровки, при закриването вместо компенсации и забавени заплати им дадоха платовете , които произвеждаха .... Хората все още ги продават... Кога ще спре това безумие?...

Тия ваучери са такава простотия, че няма повече на къде. 1. Важат за някой вериги магазини ама аз искам да си купувам от пазара. 2. когато бяха до 60 лв. нашето предприятие раздаваше 200лв. Когато станаха 60 лв. почна ха да ги печатат до 400лв. Сега като ги направят 200 лв без данък ще ни раздават заплатите в купони сигурно до 1000лв. демек 2/3 от заплатата ще е в купони. 3. Важат месец за месец ако не си на работа 30 дена няма как да ги вземеш и ги губиш. 4. Хартията е гадна и трудно се броят, мръсни са и разнасят болести касиерката забравя да сложи печати на всички и ги прави невалидни. 5. За да ги получа или трябва да напусна работното си място или да отделя друг ден за да ги получа обикновено счетоводството е на 500м. и се чака 30мин. опашка. 6. Като ги харчим почват едни пазарлъци ама не торбичката се плаща отделно, не важат за тоалетна хартия, не важат за перилни препарати и други подобни дяволии. Е как да не важат като са взети от моята заплата. Накрая дебата завършва с оставяне на стоката на лентата и да се оправят после.

Тия ваучери са такава простотия, че няма повече на къде. 1. Важат за много вериги магазини, че и за някои по-малки. Виж, на битака не ги приемат. 2. Радвам се, че в тоето предприяти са раздавали ваучери за по 400 лева, при положение, че законово бяха ограничени до 60. Или са нарушавали закона, или нещо послъгваш. А ако почнат да ти плащат във ваучери - сменях работата (ама кой съм аз, че да ти давам акъл....) 3. Важат до края на календарната година. Аз съм вземал ваучери за 3 месеца назад. Явно фирмата, където работиш не е много читава. 4. Хартиените пари също разнасят болести. А ако касиерка трябва да слага печати, значи не са ваучерите, за които говорим, а някакви хартийки, които работодателя ти издава и нямат нищо общо с истинските ваучери. 5. Верно? Само на 500 метра ли ти счетоводството? На мен ми беше на 3 километра в друга сграда и като пропуснеш първите 2-3 дни, когато измекярите се редят на опашка, щото си няма друга работа, нямаше повече от 1-2 човека. 6. Не те знам в коя кочина живееш, ама аз съм купувал памперси с тях. Виж, за алкохол и цигари не стават, а то за това е големият вой.

Абе те в Софийска вода,и в Биовет дават по 200 на месец.

Това е абсолютна глупост, което казваш. Аз работя във верига и съм от питала стотици ваучери. Единственото, за което Не важат са цигари и алкохол и просто трябва да надхвърлиш сумата, тъй като не можем да връщаме ресто. Може с една стотинка да е, но да е отгоре сумата. Лаеш колкото да мрънкаш.

А това за печатите... Думи нямам. Печатите се удрят от касиерите преди да се отчетат. По какъв начин теб те грее дали съм сложила печат? Печат с дата се слага, за да не може да се използва повторно от някой недоброжелателен служител от магазина. В никакъв случай не касае клиента, който го е дал.

И да не забравите кой ни ги натресе двамата Харвардски измамници, както и целия тоя хаос, тези кризи..!, Румен Радев Изявлението. Защото той трябва да си понесе отговорността за това сегашното

И лятото със спестените купони на море в Гърция, а Кире ? Ше стане ли работата ?

Тя таа твойта "куролация" май куроСЛАГАция се оказа ! Така го сложи на всички работещи в частния сектор, че дълго ше те споменават ! И теб и цялата ти рода !

Оставка незабавно ! НЯМАМЕ ВРЕМЕ ДА ЧАКАМЕ ПОВЕЧЕ ! ПРИ ПЪРВА ИЗДЪНКА - ОСТАВКА ! ВЕЧЕ СЕ ИЗДЪНИХА НЯКОЛКО ПЪТИ !

Абсолютна купонна система. Вместо да ти плащат с пари, те го правят с ваучери(купони), които можеш да похарчиш само на определени места! Ваучерите не можеш да ги внесеш в банка, не можеш да ги спестяваш, с тях не можеш да си платиш компаньонка! Отнема ти се правото сам да решиш, как ще харчиш парите, които си изкарал с труда си.

Добре беше някой да знае за какво става въпрос и после да коментира! Става въпрос, че работодателя може да купи и даде на своя работник този ваучер! Ако взимате 1000лв. и ви увеличат заплатата с 200лв. реално ще получите 150 защото другите ще ви ги вземат в данъци. Ако обаче вземете 1000лв+200ваучер ще получите реално 200 лв. увеличение защото на тия 200 няма данък и осигуровки. И сега да ви питам за какви цигани за какви купони говорите???

Я сега да обясниш откъде ще дойде 20% увеличение на заплатата ми в частния сектор? За да заработи системата както си я описал трябва увеличение Ами ако формата не може да си Го позволи?

А, фирмата по-вероятно е да не може да си го позволи, имайки предвид тока за бизнеса и Ковид кризарта

по-скоро ще стане от 1 000 на 800 ... + 200 под формата на ваучери.

Какво значи освободени от данъци ве, мать твою красную? България изтърва завода на VW за $1 млд създаващ работни места и данъци а ще взимате заеми от еврейските банки за 1 млд. да храните циганите? Циганите ли ще връщат заема с лихвите бе, внук на застраховател на мандри?

Дедите му са били обикновени пладнешки крадци на кашкавал, ака шумкари Тато му ск е чиста проба ДС ченге А Кире Ментата е хибридка инсталирана от машинките на Мъдуро и Херо Мустака

освободени от данъци и осигуровки означава, че ще получавате по-малка пенсия, ако въобще стигнете до там ...

Защо ли това ми напомня на купонната система от 90-те? Хардвар май ще ни върне към мрачните посткомунистически времена!

Харвард + Мунчо = купони

Прос Киро и Пълните Палячовци ПП Им трябваше само месец

Браво, братята роми ще вземат някои лев.....промяна какво да правиш!

Кабинета разреши плащане в натура...

Някой изпра (усвои) едни пари. Този дебел опулен педераст е изпечен мошеник.

Когато бях по-млад (по време на комунизма ) на тези ваучери им казвахме купони!!!

Само дето купоните ги даваше държавата, а сега работодателят трябва да ги закупи, т.е. да ги плати, за да ти ги даде към заплатата.

За сметка на реално увеличение на заплата.. Идва беля...

Към Гост : или си лъжец, или си тъпак. Отивай си или в Расия или от там, от където си дошъл.

Или отатък некой океан. Може и в Арктика.

До всички, дето само могат да мрънкат - ако идеята с ваучерите не ви харесва - сменете си работата за по-голяма заплата и готово. Или май основният ви проблем е, че бачкате на черно (като в туризма/ресторантьорството/строителството), както и че с ваучерите не може да си купиш алкохол и цигари. Мен вашите дребни проблеми не ме вълнуват, защото удръжките ми за пенсия са повече от тавана на пенсиите у нас, а здравните ми осигуровни са вече на максимума. За мен тези ваучери са чист доход. А ако искате по-висока пенсия - продайте ги за пари на някой колега и си внасяйте в отделен пенсионен фонд.

Кокорчо, ти ли си бе измамнико

Троле причината я описах по-долу. Върху тези пари няма осигуровки, както е когато работиш на черно. И този доход няма да ти се ползва при пенсиониране, при болничен о пр. Троле не се подигравай с хората.

Чупката, отивайте да лъжете другаде. С този машинен вот никой не ви иска.

Следваща стъпка - купонна система. Толко могат комунистите.. За съжаление толко може и народа.. Показа го на изборите..

Много фирми наред със заплатите дават и ваучери на своите служители...това е доста удобно,а и не се удържат и данък върху тях...и за всички,които ще намерят за какво да хейтват...само да кажа,че това са компании,които осигуряват на реалната заплата своите служители,просто чрез купоните се намира начин служителя да получава повече към заплатата си,отделно от това върху ,което те осигуряват.

Ами да минем направо само на купони, щом е толкова хубава. Защо още дават заплата? Дарай Кирчо, още можеш

Не манипулирай. Това е начин фирмата да не те осигурява върху тези пари ( както е когато си на черно, не се осигуряващ)

Кой си мислиш, че ги плаща тия ваучери? Фирмата ги плаща. Нали се сещаш как ще намалят договорената заплата и ще ти дават 200 лв. във ваучери?! Едва ли ще се изръсят допълнително върху РЗ.

Това е все едно да работя на черно. Получавам пари, но не ме осигуряват, т.е. няма пари за болнични, за пенсия и .т.н. РАБОТОДАТЕЛЯ ПЕЧЕЛИ, НО АЗ И ДЪРЖАВАТА духаме супата. НЕ БЛАГОДАРЯ. Изчезвайте НЕКАДЪРНИЦИ.

Ние работим ЗА ПАРИ, А НЕ ЗА КУПОНИ. Изчезвайте НЕКАДЪРНИЦИ.

Що вие в парламента и министерството не работите за купони? МАРШ БЕ БОКЛУЦИ. НЕКАДЪРНИЦИ.

Рааавнис! Мииирно!

Започна се с купоннатс система! Следва режим на тока!

Вече има режим на уличното осветление в общините Аврен, Дългопол и Ардино

Канадски измамни + комунистка + чалгар + мравояд от буджака = купони + режим на тока + високи цени + първи по смъртност

и като махнеш ДДС-то как ще спреш повишаването с едни 20 процента на киселото мляко, сиренето, хляба, и отчасти яйцата само от нова година насам? а купоните само на работили и работещи ли ще се дават, или пак предимно на мангали?

Парите за ваучери ги плащат работодателите,а не държавата.

Идеята да се получават ваучери е да нямате пари в кеш. Да нямате избор какво да си купите с тях. По този начин се ограничава и вашата възможност да спестявате, защото купоните трябва да се харчат.

докарахте народа пак до купони... само не е ясно защо толкова се хвалите с това като че ли нещо много значително сте свършили

На купонната система в Харвард ѝ викат ваучър... Много по-добре живеем от преди, направо по ваучъра ще се убедите

на тва ли ги учат у харвард бе? ми че то едно време имахме купони а никой от сдс-то не беше одил у харвард...

"...Асен Василев и... Корнелия Нинова...обявиха, че ще се завиши от 80 на 200 лв. и размерът на месечната сума, която работниците може да получат под формата на ваучери към заплата си." МОЗЪЦИТЕ РАБОТЯТ в СИНХРОН. :))) И СПАЗВАТ обещанията си. :)

най после почнахме да ги настигаме хамериканците, те ваучри имат от доста години не само за бедните но и за работещите в някои големи и средни компании... вярно ние преди това имахме купони което си е все същото, ама друго си е да му викаш на купана ваучер и да го пишеш социално постижение а не падение

кат нацвъкаш минуси по-малко ли те боли от истината?

причината е гигантската инфлация ние ще си даваме парите на техните олигарсси за безумно високите цени на тока, а от там на всичко те ще се правят, че ни компенсират смешно е

Обаче не искат и не искат да махнат ддс-то на основните нужди на хората. Пак предпочитат да събират парите и да ги раздават по усмотрение!!!

КУРОЛАЦИЯ НА ВИСОКИТЕ ЦЕНИ,КУРОЛАЦИЯ НА ТОКА,КУРОЛАЦИЯ НА ВАКСИНИТЕ,КУРОЛАЦИЯ НА КУРОЛАЦИЯТА...НАРОДА ЖИВЕЕ ПО МЕД И МАСЛО,А КИРИЛ ПЕТКОВ НИ КУРОЛИРА И НИ СЕ ХИЛИ.

На кого ще ги дават и по какъв критерий?

на тях си

ли ще ни връщате?

Аз ще ви оправя. Вече всичко ще е справедливо.

Цитат: "....Кабинетът разрешава ваучери за 1 млрд. лв., плащаме с тях храна, ток, вода, парно и газ.." Пак прецакаха 2 милиона и 55 000 пенсионери ?! Значи държавата ще дотира от бюджета плащането на сметките на работещите за газ , парно, вода и ток ?! В задачата се пита кой е по-българин! Пример: човек с 2000 лв заплата и нагоре ще си плаща ток, вода, парно и газ с тези купони а за човек с 350 лв пенсия до 1500 лв какъвто е тавана ще получи от държавата като подпомагане " Усмивка по радиото " Браво Асене ! Браво Киро ! Така се прави ....

Че ще е на работещите? По-скоро на няколко верни бизнесмени за нови коли и на няколко хиляди манг... Така де, разбрахте ме

Цитат: "....Финансовият министър Асен Василев и министърът на икономиката Корнелия Нинова вече обявиха, че ще се завиши от 80 на 200 лв. и размерът на месечната сума, която работниците може да получат под формата на ваучери към заплата си.." Ами поне така е заложено в бюджета! Аз не съм против работещите да получават по 200 лв под формата на купони с които да си плащат ток ,вода , парно , НО неможе да разделяш обществото на подпомагани и неподпомагани след като позволяваш с тези купони да се плаща ток ,вода , парно и да забравиш че 1/3 от Българският народ са пенсионери

Както през 92-ра!!! Нема такава държава

Щото тези ваучери ги приемат само в големите западни вериги магазини за хранителни стоки. Демек пак ще наливаме кинти в била, лидъл и Кауфланд.

Това е чиста проба българска логика. Значи е лошо да ти дадът 200 лева, които да похарчиш в "западните вериги", но пък е много хубаво да си ги дадеш от заплатата, в който магазин ти си решиш. Ние така или иначе ходим в големите вериги, защото всички пазаруваме на така наречените промоции.

Тъпо е, защото: 1. Тези 200 лв не ти ги дава държавата, а работодателя и след това работодателя не дължи данъци в/у тях. Демек държавата ти дава само 20 лв от тези купони, което ти е ДОД и ме се знае дали работодателя няма да си го вземе. 2. Ще получат 20 лв само служителите на големи фирми, които искат да се занимават с този сложен процес на купонна система с квоти 3. Ще ги получиш тези 20 лв, докато не свършат квотите от 1 милиард. По груби сметки за 6 месеца само. 4. Заради 20 лв повече си принуден да похарчиш 200 в Кауфланд!!!!!!!

Кабинетът е разрешил и да внесете 50 милиарда под формата на данъци. А тези 1 милиард няма да ги раздава, а ще ги продава, ако не сте разбрали. Просто, като ги купувате няма да плащате данък.

С един куршум няколко заека. Гарантиран оборот на боклуците от запаните вериги, бизнес за печатницата на некой червен дрОгар, осигуряване на по-нисък доход. Евала харвард, личи си че търгаш стана премиер.

Не е толкова просто - не помните какво беше преди 30 години - натам вървим.или не знаете, или сте забравили.

Тъпаци като bondo докараха тази сволоч сега.

Хайде сега ми кажи за кой гласува в тоз парламент какво намери в тях? ДБ? Уникално! БКП? уникално, Герб -уникално. Кажи си бе, Копейкин... Накрая ше гласувам за ДПС

Ти СИ ресор на дпс ;)

Ти да видиш:) Пропуснах, между другото ИТН, там няма как, за чалгари не гласувам. ДПС са ми леко противни, ГЕРБ са си крадци, БКП са най-големите крадци, Копейкин е дебил и уникален популист. Сега ми кажи за кой да гласувам, а на теб ти пожелавам успех с купоните.

Това е политика, не магазин за цветя. Там се мисли стратегически, но нас ни мързи.

Едно нещо, да обобщим. Баце н го обичам. Много си повярва и почна да си краде все едно му е бащиния. Не може да му се отрече обаче, че нямахме подобни перспективи сравнено със сега. Доколкото знам е планиран нов дълг от 4 милиарда. До сега са дръпнали май пак нейде там (от служебните). Все тая, робите ще плащат. Обаче! Баце след БКП на власт поне бачкаше. Хич не го обичам и да, трябваше да си отиде, но такива ли трябваше да дойдат?! Баце - Работа, работа, работа! Тия - анализ, аализ, анализ. Е до кога ще анализираме?! Да викнат Де Ниро! Комунистите ги бива само да правят ревизия, скъпи съфорумци. Обвини врагът си и си гепи квото ти се полага, дай им по някой купон и си бий камшика. Ако пък се задържиш на власт - стрижи колкото можеш.

Яд ви е, но от гербаджиите по-оправни не виждам. Другите сте неадекватни , сори.

Очкавах това! И нма човек, който да е псувал повече ГЕРБ от мен! Искрено и лично!

И ще кажа ощше нещо, всички в парламата са ми адски противни! Помните - роднина, милиционер ..

Пий си хаповете дарлинг.

7 милиарда се предвижда

Това е - потомците на шумкарите ни поучават на икономика, докато в МС царят содом и гомор. Купони както през 92-ра , чашков пусна цялата измет от затвора - тия изтрещяха! Итн взима пай от бизнеса на Васо Зара, г-жа Лорер е набутана в здравната комисия, една засукана стажантка води министъра на отбраната за носа, ленчето оправя кирето, вицето я обарват по кината, а нашият президент е вдъхновен от синоптичката ни. За любовта граници няма, но за некомпетентността - трябва да има!!!