JPMorgan предсказва приближаващо финансово „цунами“

Пасивните инвеститори ще бъдат двигател на следващата криза, смятат експертите

Обратно в новината

Коментари - JPMorgan предсказва приближаващо финансово „цунами“ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фондовият пазар е чиста проба хазарт. Душиш кога трябва да купуваш и кога трябва да продаваш. Движен си от алчността за повече капитал. Но като загубят повечето капитала си поради независещи от тях причини, но зависеща от тази алчност, за човечеството, реалност...мамма миа-яжте виртуални активи и пасиви.

май от JPМ си търсят купувачи на токсичните финансови инструменти... к'во се косат като са от групата "too big to fail" не мога да разбера.

Не им вярвам на тези!!! ВЕРВАМ, само на наш БОЦЕ!!! Преди 4 години каза човека от Америка, че: "Докато се върна в страната, една банка ще" ИЗГЪРМИ" (КТБ) и така стана!!! Това е Знаеш "РАЗБИРАЧ"!!!;)))

ДЕДО МОШЕ КАЗВАШЕ, СМЕНЯЙ ПАРИТЕ ЗА ДОЛАРИ , А ДОЛАРИТЕ ЗА ЗЛАТО...

А златото в луканка..оти като падне ядрената бомба, златото не се яде ама луканката ще бъде хит!

Доларите за какво са ти ? Тоалетната хартия е по на далвера

Пешо, Пешоооо, Пешо... 5 лв в джоба имаш ли? $100 на цяло виждал ли си? Тоалетна хартия че нямаш е видно: изходил си се и не си се забъркал.

в интерес на истината доларите (ако още ги правят от текстил) би трябвало да са по-комфортни от тоалетната хартия.

Ако разни банки публично предупреждават за криза, значи няма да има такава...ако ще има такава, те няма да могът да е предвидят...а ако могът да е предвидят, ще си мълчат за да спечелят от нея. Финансовите кризи за това се наричат кризи...почти никой не може да ги предвиди! Особено пишлигарите които пишат тези глупости в разни банки, които винаги са стажанти или туко що наети от университета сополянковци.

никой не ти оспорва свободата на словото, ама тука малко си се изложил. Кризите лесно се предвиждат като имаш информация за финансовите потоци и пазара на финансови инструменти. А това общо взето е добре пазена банкова тайна. Това, което за публиката е непредсказуемо и случайно, за "банкерите" е очакван изход от създала се ситуация. За стажантите и студентите е възможно да си прав - подобно предупреждение от банка до момента не се беше случвало.

Мислете глобално но действайте локално! Пазарът на имоти в БГ е балон! Банкови депозити в размер на 30+ милиарда в една съмнителна банкова система! Политическа нестабилност в резултат от неспособността да бъде изградена нормално функционираща държава. От кризи се печели най-много!

На годишна база S&P500 е поскъпнал с почти 8%. За 5 години е поскъпнал с 56%, което е дяволски много. От 2009 е поскъпнал с над 300%. Трендът е плавно и твърдо нагоре. Не виждам за какъв спад се говори тук. Има малки колебания нагоре-надолу, което е нормално за всеки пазар. Чак толкова да повлияят пасивните инвеститори ще ми е странно.

за надут балон говорим.Поскъпването на тияф фондове и индескси е просто спекулативно мошенническо-счетоводно и на базата едни новини за "светло бъдеще" на една икономика като САЩ която кати и извадиш цитираните хедж фондове и токсични деривати и даже печатницата на пари да и оставиш, си е чиста проба хартиен тигър.

евреите правят така - първо правят кризата/фалират банката и после ти казват: "Абе има опасност да се случи така и така" Хората се стряскат, тръгват да си теглят парите и така еврейчетата после могат да им кажат: "Ето, видяхте ли, вие предизвикахте кризата с недоверието си в банките..." По принцип изплащат известни суми на първите наредили се да чакат пред банката или да продават акциите си и после обявяват, че не могат повече понеже нямат ликвидност. Така поддържат илюзията и измамата, че банковата система "по принцип е стабилна" ама видиш ли тоя път така лошо се е получило и си нямал късмет. И като утихне бурята и балъците пак на опашка в банката да правят влогове... Какво следва? Започни да четеш коментара отначало :)

Всеки си има схема да печели. Кризи се предизвикват за да се инвестира. После като поскъпнат обратно (нормализират се) активите - тогава всичко е на 6. Който може го прави.

Всичките пари,които печатат отиват за оръжия и за фондовият им пазар.

Кризата ще започне през втората половина на 2019 г и началото на 2020 г. Парите, които акулите ще извадята от срутващите се "хартийки", ще трябва някъде да ги вложат. Мислете къде биха могли да ги врожат, за да спечелите от идващата криза!

една дребна риба в България не я ядат акулите, защото е едра :) Всички други нямаме шанс. Не можеш да спечелиш от това, че ще те изядат акулите, само те печелят. Такава е идеята. Нали се сещате как от време на време ни напомнят, че 1 % от населението на Земята притежава 48 %, примерно, от ресурсите й. След това цунами ще стане 1 % от ... притежава 65 % от ...

Истината е че няколко богати фамилии в света чрез свои подставени компании и банки контролират така нареченият уж свободен пазар. Когато решат купуват,когато решат продават акции или облигации на набелязани от тях компании.По този начин те правят с пазара каквото си поискат.Те са собственици на печатницата на долари в САЩ наречена Федерален резерв.Контролират потока на тази валута в световен мащаб. Печатат долари а МВФ ги дава под формата на заеми на различните държави включително и на нашата.Така страните стават техни длъжници. Това е и скритата ръка на международният пазар за която в миналото споменаваше и Адам Смит. Разобличителя

Фондовите борси и офшорните зони трябва да бъдат премахнати.

Как да го направим, обаче? Те сами няма да ги премахнат.

Работиме със стара информация виждам. Офшорните зони ги няма вече! Те свършиха преди 10г. Сега е по лесно да се скриеш от погледа на Всевишният от колкото да скриеш некой и друг милион от тези които не искаш да знаят!

ЗНАЯТ ЗЕР,НАЛИ ТЕ ПРАВЯТ КРИЗИТЕ!!! ИМА ЛИ ОЩЕ НЯКОЙ НЕРАЗБРАЛ?!

нали те ги организират

Веднъж и аз да съм съгласен с тях

Изключително сложно е да се каже кога точно става една финансова криза, но е факт, че такива неща ще ги има постоянно. Затова всеки следва да има поне минимални икономически познания, за да не бъде съвсем изненадан, но това е когато все пак имаш нещо голямо и правиш промяна. По-вероятно е да затънеш, отколкото да станеш "фърст".

тези с минималните икономически познания са най-изненадани..

пред очите ни ги бъркат всички каши, но нямаме силата да ги спрем. Финансови криза има, откакто ... обичайните измамници овладяха управлението на сащ.