Йеспер Нилсен ще спасява Данске банк след скандала за 200 млрд. евро

Новият главен изпълнителен директор наследява подалия оставка Томас Бьорген

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...не се вкарва мисъл, като превеждат статийте. Може ли да уточниш 200млрд евро колко долара са (нещо абсолютно излищно), но да оставиш 20 млрд. крони (колко души ще се ориентират, без да погледнат курса за деня)?! :)

Много е просто, досегашният директор Томас Бьорген е правил далавери и нарушавал закона. Но САЩ не наказват него/не му налагат санкции и глоби, както налагат на сирийци и руснаци/, а наказват банката и вложителите и. Докато директора Томас Бьорген освен тястата банкерска заплата е получавал и тлъсти бонуси. С тях си е купил хубава къща, дори вероятно повече от една къщи, акции на борасата, няколко луксозни автомобила, натрупал е голям личен пенсионен фонд в частно пенсионно дружество. Сега САЩ наказва банката Danske Bank и вложителите в нея, а виновника, който бива уволнен. По-точно пенсионират директор Томас Бьорген и му оставят всичките му пари за да си ги харчи на воля.

Очаквам още и най-разнообразни атаки срещу скандинавските държави. Това е непоносимост към по-правилните.

В момента тече борба между американските банки и останалия свят, кой да прилапка едни 40- 50 трлн. $ от така наречените " офшорни транзакции- което си е прането на пари". Коя държава има експоненциално нарастващ на 5 % годишна база многотрилионен външен и вътрешен дълг и се нуждае от свежи средства за да не фалира финансовата и система?! Данске банк просто ще се откаже от едни 200 млрд. $ транзакции минаващи през нея за сметка на прехвърлянето им към америкън банкс! Да видим как ще реагират европейските банки и английските на това изнудване! Усетиха, че американ банкс ги карат само да " им духата супата и им дават правото само да гледат ястията в менюто", докато само американските банки ще имат правото да хапват " супата и ястията в менюто"!

Реномето ли , финансовите печалби от обслужването на тези суми ? Не ми е ясно , всичко върви блестящо , а тези не искат повече ? В английските островчета вече чакат , освен паричките така и Брексит . Най-после , свобода !

Без лиценз в САЩ?! "С наш'те пари иска къща да си построи." Безобразие !

плюс биткойн и въпрос е решен .

А всъщност има ли банка, която да не пере пари под една или друга форма?

Така е като слугуваш на рашките, сега цялата банка ще страда.

брутен вътрешен продукт и производителност на труда... то не беше люксембург,лихтенщайн и кой ли още не . все умни ,красиви и богати

Явно не си нищо, поне от изброените, а и по принцип

От векове е ясно, че има нещо гнило в Дания! Пълна гнилоч!