Измамници продават дефектни уреди в интернет

Физически лица "дават гаранции" за уреди, внесени от чужбина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ima si zakon za tasi targovija i horata mogat da si tarsjat pravata kakto ako sa go kupili ot magazin

ми не! Тез, мушениците, беха със нагла, гадно досадна и ударна КАМПАНИА във фейсбука. Що пъти съм ги псувал, че нема копче "паузирай, скрий/ на техната реклама. Вече ги нема. Направиха пачка. къв магазин, кви пет лева.

Само да ви вметна нещо от личен опит:след жалба и констатирано нарушение КЗП може да глоби търговеца,но не може да го накара да ви върне парите и това е законово!Връщане на пари може да постанови само съда,ама повечето се отказват като знаят колко е тромав процеса.Това в никоя медия не го споменават,но е факт.

да попитам само... Кой беше собственик на голяма верига магазини, които внасят електроника.... Да не би бизнеса му да не върви ?

За КОЙ ли говориш ? Собственик е дотолкова колкото да я източи и затвори (веригата). Има дела срещу ТМ, за неплащане на наем на собствениците на земята - международен консорциум. Повечето ги е загубил. Въпрос на време е да обяви фалит и да завлече доставчици и клиенти с гаранциите. Въпрос на личен избор е дали да купуваш от ТМ.

Интернет пазаруване практикуват само съответни /с интернетско ограмотяване/ индивиди.

Еми като народът все се опитва да мине "тънкана" и нещо "по втория начин" , ако може нещо "далаверка" , ще има прецакани и измамници. Не че хваля веригите на Пеевски , но в крайна сметка нещо за да е толкова евтино , значи има уловка

Това да мине тънко и по втория начин, да се пререди на опашка, да преебе комшията и т.н.т. са все пороци останали от социализма. Сега има други пороци....

америка за българия, хероин, пиьенье, коври, нпо-та, брюкселски администратори, бело, марихуана, джендъри, полово неопределени, истанбулска конвенция... се красоти!

Има нови сушилни за под 488лв.....

Гаранцията си върви независимо дали е от физическо лице или фирма. Не пишете глупости от някакъв магазинер. Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Търговец по смисъла на този закон е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие извършва някоя от следните сделки: 1. покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид;

по Занятие другарю! по занятието изключва инцидентни продажби. Молителя да докаже занятието :)

- "Съветваме потребителите да ползват куриерски услуги, както и опцията "преглед и тест". Така, ако продуктът не отговаря на съответното качество, винаги може да се върне", заяви Нора Калионска от платформа за обяви.- Taзи е тъпа колкото името си, как очакваш да пуснеш сушилня да суши в Еконта, или да я подвържеш към вода и мръсен канал и да я пуснеш да пере ?! Или сокоизтисквачка, или хладнилник, готварска печка, айде ако е радиоатор и фенерче може и да го пробваш, ама друго едва ли..

Кафемашна съм виждал да пробват пред мен в Еконта. Носеха си хората кафе на зърна и шише с мин.вода. И я изпробваха и си я взеха.

В България битуването е като ти се скапе нещо да го закърпиш и продадеш. Продавал съм лични вещи без един дефект и са ми са се обаждали да ми благодарят за честността! Направо бях в потрес!

А, има и други. Смартфон на 3 год. той го бил купил за 500 лв. е как да го даде сега за 200 лв. А същия модел вече на разпродажба оцелели бройки по 150 лв. . Ама тоя пич иска 400 лв. . И още много такива стоки. Ама бг тариката няма оправия.

Запиши си го на челото, кретене, НЕ Е ЛУД ТОЗИ ДЕТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА, А ОНЗИ ДЕТО МУ ГО ДАВА! ще рече НЕ Е ЛУД ТОЗИ ДЕТО ИСКА ВИСОКА ЦЕНА, А ОНЗИ, КОЙТО Е ГОТОВ ДА МУ Я ПЛАТИ!

Е па това е Рая на новия внос и секън хенда. За кочинката толкова!

Ганьовците се правят на бедни, затова мошениците ги прекарват. Втора ръка неща се купуват само след проверка на изправността на място, и то само определени стоки. Пералня втора ръка - абсурд.