Ивайло Калфин: Заплати от 1000 до 3000 лева ще задържат част от напускащите България

По-добро заплащане търсят не само българи от изостанали икономически райони, но и от градове като София, смята съветникът на еврокомисаря по бюджет и финанси

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закривай!

да кажем 2000-4000лв иначе няма да стане.

И кво правим с инфлацията

драги ни господине, хората бягат поради това че живота е обърнат на обратно например има тормоз от страна на простолюдието към интелигенцията например предпочитат необразованите за сметка на образованите например институциите тормозят и репресират хората и то законно например на черното се казва бяло и обратно и мн. др. примери

Европейският съюз няма да търпи дълго време ниските заплати в България, защото на практика това означава затваряне на Българския пазар за европейските производители поради ниската покупателна способност на населението и също е вид протекционизъм към родния бизнес. По мои наблюдения, само за последните 5-6 години заплатите у нас нарастнаха двойно, а същото се очаква и за следващите 5 години. По всяка вероятност това ще стане с нови кредити отпуснати от СБ за правителството, а и кредитната задлъжнялост на България е неестествено ниска на фона на общата задлъжнялост на страните в Европа...

Ти пък ако мислиш, че сме някакъв необятен търговски пазар...

Капиталът е лаком и алчен, не се отказва и от трохите!

ХАХАХА е сега я втасахме акъл да ни дава тоя кариерист с дребна душица на мишок, в цяла България го плюят от пенсионера до последния бедняк, а той вика „роса ме роси“, на Вальо Златев сол та.ак, на Пжарникара по.лога, демек универсален политик, пардон з….к, дето за всичко /и в буквален и в преносен смисъл/ става, за такива като него народа е казал: „Когато и да го утепаш, никога не е късно“!!!

Ако не се вдигнат доходите всички ще се изнесат ,в това число и циганите. Даже те са преди нас.Пръснаха се по света ,и започнаха и там престъпления да вършат,да раждат за социални и се водят БЪЛГАРИ. Затова навсякъде ни презират и мразят. В България пък т.н.бизнесмени ни презират и ни смятат за роби и те свикнаха на големи печалби и екстри и загубиха човешкия си облик.Колкото повече имат,повече искат.Това е.

А ти разбираш ли, че за да ти вдигнат заплатата трябва да се развиваш? Работиш 5 години нещо и трябва да израстеш - не просто да ти вдигнат заплатата. Да може да се наеме някой нов и ти да станеш шеф на 4-5 човека след още 5 години на по-голям екип. Или ако не можеш да управляваш хора да вършиш вече само част от работата, хамалогията да я прави някой друг. Е така се увеличава заплата. И сега това, което написах по-долу. Е да, обаче няма хора в буквалния смисъл на думата. И ти трябва да вършиш работа, която не изисква квалификация, защото няма хора. А няма хора, защото освен миграцията са минали 29 години от началото на промените и тъй като през 90-те беше някакво безумие без никаква идея накъде ще вървим и моето поколение изчака с правенето на деца. И сега НЯМА ХОРА. Та кажи ми как да ти вдигам заплатата ако ще трябва цял живот половината време да метеш, миеш, носиш, а не да се занимаваш единствено с това в което си най-производителен. Ако 4 - ри часа пишеш софтуеър и 4 часа миеш тоалетни КАК ДА ТИ СЕ УВЕЛИЧИ ЗАПЛАТАТА? Айде аз съм гад - ама кажи ти какво предлагаш? НЕ искаш цигани във фирмата, не искаш чужденци - ами тогава бъди така добър да си миеш кенефите и да не искаш увеличение.....А ако искаш увеличение - ами намери хора, които да са мотивирани да почнат работа. Ти ги намери.

Е, има и инфлация. Смятай я и нея. Помня Маргаритата като беше 3.40 :) Сега сигурно парчето пица е станало толкова. :)

това са само част от факторите Искам за данъците си да получа адекватна помощ и услуги от държавата и институциите. Това директно ще ти освободи хора и ресурс. Останалото е организация и оптимизация, мръсната работа ами ще дам един пример, чистачки организирани в фирми по правилния начин с правилните инструменти и организация печелят повече от IT специалисти :) Та има за какво да се помисли лично аз не се плаша от мръсна работа ако е добре заплатена :)

Анти ЕС означава че без значение колко хора имаш в държавта те ЩЕ СА ти РОБИ. Така че опитващите се да проповядват АНТИ ЕС , проповядват Пор ОЛИГАРХИЗЪМ

Живеем във посткомунистическо време повече от 10 г. Не само,че заплатите са ниски, а корупционната среда,безхаберието,връзкарщината и пр. са разбили обществото. Стига с този рефрен "Няма хора", "Не искали да работят" ипр. Все работниците виновни. Никой не попита т.нар. бизнесмени те какво предлагат - какви условия на труд, почивка, защита и пр.Да не говорим за отношението на бизнеса към работниците и на каква заплата ги осигурява.

Ама наистина няма хора. Ти си мислиш, че е някакъв мит - ами няма хора. И не ми обяснявай, че имало хора без работа, с малко работа, с иски заплати. Стратовата заплата в воменат на учител е 660лв. - в София наемат складови работници БЕЗ образование на 1000лв. нето. Вече наемат и такива, които не могат да четат и пишат. Не преувеличавам. Ама не може да се гавриш с учители като им предложиш да станат складови работници. НЕ Е РЕДНО, дори и 1500лв. да им дадеш. ТА НЯМА ХОРА ЗА РАБОТНИЦИ. И икономиката почва да боксува. Фирми затварят кепенци. ЩОТО НЯМА ХОРА ЗА РАБОТНИЦИ. В момента дори и циганите вече работят и то работят за по-високи заплати отколкото стартира учител. А няма как да се вдига заплатата на учителите щото НЯМА ХОРА ЗА РАБОТНИЦИ. И пак - НЯМА ХОРА и това ФАКТ.

Къде е тая работа като складов работник за 1000 лева? Познавам мотокарист с 1200, познавам и складов работник дето е и МОЛ и завещад склад и каквото се сетиш дурго за 1000, ама единия имаше 8 години стаж, другия е над 15... Та къде викаш почват от 1000 лева? :))

Не оставай в заблуда не всички работодатели са кофти, голяма част от коректните работодатели също го отнасят. Корупция по всички нива. Безхаберие и мързел и неграмотност по всички нива. Не работещи институции - които изискват от гражданите да вложат повече усилия и да знаят повече и не рядко д аплатят за да им се свърши работа. Наши ора на клона - все държавни служители по всякакви нива от общини до високоплатени комисии които не вършат нищо. ... абе какво да говоря има една камара още "дреболиики" които ограбват труда, времето и парите н абългарите

Аре спрете с глупостите Като се дигнат заплатите ще се вдигне инфлацията що не почнете да ни отвличате вниманието по някакъв по ефективен начин. На целия свят му е ясно какво се иска за да се върнат хората в БГ Да се ликвидира корупцията най добре като се обесят магистратите и корумпираните чиновници. Да се накарат институциите да работят ако ще и за това да се отвори лагер белене отново защото има едни 500 000 хрантутници които са като паразит на врата на обикновения българин. И .. абе това ако стане Швейцария има да завижда.

Плюс да се внесат работници за да може човекът, който се връща да стане шеф. Е това всички го пропускате - никой няма да се върне тук ако не му предложите това, което там трудно се постига - да бъде ШЕФ. Сервитьорът ще се върне ако му предложиш да стане управител на ресторант. Тогава ще се замисли и над определена заплата може да избере и по-ниската тук. Почти никой няма да се върне за да бъде тук същото каквото работи в Западна Европа.

Тази пуста мечта на българина да е шеф и да не работи. В чужбина 70-80% са чистачки на къщи и тираджий, но тук все искат да са шефове.

То цялата работа е такава,че и раждаемост няма,хората от безпаричие не може да си отглеждат децата и най много по едно дете отглеждат,което един ден се маха от България заради ниските заплати и високите цени и сметки. Раждаемост има при циганите,но те отглеждащ бъдещи крадци и мародери,не работници! Ако не е циганската раждаемост отрицателния прираст на населението ще е гигантски,несравним с нито една история на държава по света!!! За да има раждаемост трябва да има и пари за отглеждане на деца,условия и т.н... В България печалбите от фирмите отиват единствено за собствениците на тези фирми,самите богаташи са десетки хиляди пъти по богати от работниците си! Това го няма никъде,такова огромно разделение!!!!

На теб проблемът ти е , че вярваш в митове. Реалността е следната - да приемем, че си прав и , че заплатите са ниски. Това не е съвсем вярно, защото всъщост има дисбаланс - хора с повече умения, образование и опит взимат по-малко от други с по-малко такива, защото пазарът на труда е изкривен. Обаче приемаме , че си прав - увеличават се заплатите, известно време 4-5 години хората свикват и решават, че не е било епизодично, а вече има стабилност. И тогава почва да се увеличава раждаемостта - имаме минимум 9 месеца от решението до резултата, да приемем, че всички са изключително потентни и им се получава на момента. След това имаме 19 години до завършване на средно образование - да приемем, че новите няма да учат в университети и веднага ще почнат работа. Ефектът на пазара на труда ще се усети след 25 години за нискоквалифицираните работници и след 30-35 за висококвалифицираните. Ето това е реалността и всички обяснения, че с раждаемост ще си решим проблемите е пълен абсурд. Нищо против увеличение на раждаемостта, но това е само малкак част от проблема. Малко трудно е за асимилиране нали - щото става въпрос за математика, а не за лозунги. Направо го приеми директно - България не умира, тя е умряла и няма кой да работи. В момента няма кой да работи и няма да има още 30 години ако разчитаме само на увеличения на раждаемостта.

То за толкова трябва да се работи. У наше село има голяма фирма, направиха завод, дори на нискоквалифицираните кадри заплатата беше минимум 1000 лева, ама няма кой да работи и го затвориха. Иначе барчетата пълни - важно е мама и тати да бачкат в чужбина, да пращат кинти, а на никой не му се работи. Като се прибрах миналата седмица, броих - на има-няма 400 квадрата има 2 ресторанта и 4 кафета. и това не е всичко - кафета и заведения за бързо хранене бол - стига да имаш пари, че са и пълни. И това в град с има-няма 60 хил. души....

ако излезем от ЕС се спускат пак забраните за работа и работницте няма да бягат, и ще има хора които ще бачкат и ще козируват, и ръка ще целуват. Та който работи срещу ЕС, работи за Българските олигарси

Проблемът е, че и тогава няма да има. Затова е просто пълна идиотия да работиш срещу ЕС. Просто виждаш статистиката, че дори и да се спре миграцията ще има 35000 човека по-малко на възраст между 20 и 65 всяка година и ти става ясно, че така или иначе работниците ще са кът. Та ако беше прав - щеше да е ясно, че поне има някаква логика. Ама тъй като не си прав то и логика няма. Явно тези 80% дебили са разпределение пропорционално сред населението и 80% от елита също се състои от дебили.

В момента много деца се раждат по чужбина , а ако си стоим в бг децата ще са още повече, огромна часто от момите и ергените са от тези емигрирали , повечето се сдобиват с деца около 40 годишна възраст защото имаше едни трудно 10 години на установяване в миналото , та процеса с раждаемоста не сериозен проблем, даже раждаемоста ще бъде подобрена много лесно и бързо .....А за мен са дебили тези които раздухват пробелма за раждаемоста и пенсиите сега , след като още преди 23 години, даже и по рано си имах мение че ще имаме проеблем и с пенсиит еи така, така че не обиждай на дебил, щото ... проблема с раждаемоста в бг преди време беше това че бхяаме високо развити днес е друга, и бързо може да с епреобразува във висока раждаемост, ама много бързо . Друг е върпоса че и тези които са дебили ползваха констатиици които съм си достигнал и рапорстрянил отдавна. Просто тези вкарали термина дебили СА НАЙ виноивни за състоянието ни... Анти ЕС означава че без значение колко хора имаш в държавта те ЩЕ СА ти РОБИ. Така че не с опитвай да пробовядваш олигархизъм прикрит под АНТИ ЕС реторика

Друг е върпоса че и тези които са "не са дебили " а врараха термина дебили са най големите дебили от дете следя статистиката за раждаемост, разбирай от 7-8 годишен и имам трино мнение, от 23 годишен го твърдях ,че чисто математически ще има проблем с пенсии, и друго мога да ти кажа , но просто после излиза от устата на тези които ни наричат дебили, убеден съм че 50 процента от аргумените и позоции в едната посока и в друга на наричащите ни дебили са въведени от мен . Просто изкривени....Проблемите в бг никога не са били парите ....Благодарение на Иво Христовците, които са маргинали по мантлитет се стигна до тук...като цяло елита ни емаргинал с дипломи и титли и езици , Раждаемоста бързо ще се реши , но за много от егрените емигрирали по чужбина може и да е късно даже и за едно дете, ПАРИТЕ не са основния проблем

Приказчик-като беше министър какво направи-замразиха и бракуваха 50% от пенсионерите с половин пенсия??????

Хаха,дрОгарЕте си спретнаха "преходчето",гепиха си всичко от наличната в БГ собственост, дето си искаха да гепат и нещата са си както преди 89г.ВИЕ БГ ГОВЕДА ИМ РАБОТИТЕЕЕ.Обачеее,сега се оказва че не са го доизмислили и нема кой да им работи.Бегат бе, бегат по чужбината.Я кво си беш по-хубаво преди 89г-ШЕ СЕДИШ ТУК И ШЕ ИМ БАЧКАШ ЗА 110ЛВ ПЛЮС 5 ЛВ ОТ свинара правешки,които той отделяше от залъка си за да ям аз.А теа дето не искаха да им работат беха "предатели" и ги гърмеха по границата.

Наистина заплатите на всички трябва да се повишат. И огромното крадене да се намали.Иначе хората ще бягат.

Каквото и да се говори,не вдигнат ли се заплатите в пъти при сегашните цени тук ще останат само циганите,никой друг!!!! Нито ще дойде някой от вън,нито ще остане да работи някой нормален българин в България!!!! Цените и сметките ни в момента са непосилни за плащане,а заплатите много ниски! 1000 лв в София не са пари,а посмешище!!!!

Как ще стане тоя фокус със заплати от по 2000 лв бе, паляк??? Нали ако бизнеса дава подобни заплати -ще фалират 80 % от фирмите в Бг!! Много сте изтрещели туй ЦоЦиалистите!!

Истинския бизнес в България отдавна плаща 2000 лв. на висококвалифицирания персонал на изпълнителско ниво. На ниско и средно управленско ниво, заплатата клони към 4000. Сестра ми е ръководител на екип от 18 човека и взема 3600 чисто, като всяка стотинка във фирмата е "на светло".

Пари за имоти в чужбина имате , за поаивки на екзотични места имате , за супер скъпи коли имате , за скъпи училища на децата си имате , а за нормални заплати на хората нямате ! ИНТЕРЕСНО ! Ми кат нямате пари за заплати не ставайте работодатели !

в чужбина.....но живееш в уредени държави вЕС. Там да си платиш режийните разности по жилището и храната не е проблем, когато работиш. Градовете на повечето държави са спрекрасна инфраструктура,чисти и подредени......красиви. У нас.....30 години разпад, а новопостроеното за пет години губи лъскавия си вид и изгрежда гротескно. Има доста сбъркани неща у нас....и едно от тях е да натрупаш богатство за много кратък срок, а не с години упорита работа..... Такова забогатяване го плаща цялото общество.

3000 евро чисто ги докарваме с жена ми. Заплати плюс детски. Тя работи на 6 часа. 4000 преди данъци. 620 наем, 60 ток, 25 нет, по 50 евро карти за транспорта. 576 ясла. Другото е за храна и каквото ти душа иска. Чисто, тихо, подредено. Газта ми е 62 цента за литър. Пътищата са прилични като цяло. Хората са учтиви. Докато те не ме изхвърлят, ще се прибирам само по разниците. :) И да, не е лесно, но си струва.

Трагичното е, че можеше и в България да е така. Иначе просто животът е спокоен. Сметките са платени. А злобарите си мислят, че на запад само кенефи се чистели...

А вашата дъщеря ще я задържи в България естествената тъпота. В България разбира се ще стане депутат, министър или "назначен бизнесмен за печелене на обществени поръчки" . Помня, какви скандали вдигахте в Европейско училище 1 в Брюксел, като разбрахте, че ненагледната ви принцеса ще трябва да повтаря класа. Синът ми и беше съученик и споделяше, че по тъпо и надуто същество не е виждал. А същевременно ревете и ни молите да се връщаме. Докато семето на престъпниците, издигнати на власт от Сталин през 1944 не бъде заличено от лицето на земята, нито аз, нито който и да е друг високообразован и висококвалифициран българин няма да се върнем.

Всички приказват от 10 ноември какво трябва да е , ама само приказвт . На практика не се случва нищо . България умира ! Тъжно , много тъжно . Който и да дойде на власт , не прави нищо народа да не бяга от България , младите да създават семейства и деца . От 140000 раждани българчета до 1990 г. , сега се раждат 30000. Това показва всичко , колко ни е зле държавата . За съжаление в парламента това най -малко ги интересува !

Студентска стипендия в Гърция е 500 евро.

ЗА НОВОРОДЕНО НА ЕМИГРАНТИ В ГЕРМАНИЯ СА 500 ЕВРО!

Не, не дават. Има майчински, които са минимум 300 евро на месец (поне през 2016-2017 бяха толкова) или 60% от заплатата ти на база последните 12 месеца. След раждането има детски, които очевидно се засичат с майчинските през първата година. И не, не отиваш просто да си ги вземеш. Попълваш едни бумаги и пращаш, ли пращаш. :) Със сигурност не важи за емигрантите. За имигрантите не съм сигурен, как стоят нещата, може и да важи. Българите сме членове на ЕС така, че се ползваме със същите права и задължения като германците.

нека комунистите да ги плащат тези заплати вее ахахахахах българите са мързеливи и некадърни реално заплатите в БГ са твърде високи повече от 300-400 лв не залсужават българите бъдещето на българия е в вноса на работници от чужбина и в ромската нация която да се интегрира

Платено селско говедо ;))

Личи си че този никога не работили и не е давал от джоба си заплати... щял да върне хората, отдавна хората не са икономически емигранти, а ми бягат от иди оти те дето контролират държавата. Хората бягат не защото не могат да си платят водата, тока и парното, а защото им писна да ги лъжат и да дават за спряно парно на година по хиляди левове... хората бягат, защото им писна да ги хранят във веригите с ниско качествена храна писна има да си трошат колите по картофените ниви струващи вече стотици милиони адски им писна от всичко и затова бягат, а не за твоите смръдливи 1500 евра...

Г-н съветник, ако така съветваш и еврокомисаря, не се учудвам защо решенията на ЕК са толкова безумни! Заплати се вдигат когато има работеща икономика, производство и осигурени пазари и клиенти. Когато има продажби на качествени стоки заплатите ще се вдигнат като последица. Ама явно това не сте го учили в училището, което сте завършили (може би, едва ли не).

Сутринта по телевизията казаха, че те помощи до към 1000 лв. си докарват, пък предлагат да работят.

Я набързо да ми разбиеш как си докарва човек 1000 лева помощи. Щото, ако е възможно, аз ще се върна. Натрупал съм книги и игри за докато се пенсионирам. Кола, къща и дрехи имам. :)) 1000 за храна и ток ще стигнат.

Всъщност винаги се пропуска нещо много важно. Дори най-важното. За да може да спреш българите да напускат България и да почнеш да ги връщаш трябва да ми дадеш нещо, което го нямат в чужбина. И тъй като говорим за Държавата това не е роднините и приятелите, защото не и е работа на държвата да ми прави роднини. НЕ, че не се опитва де - 29 години се скъса да ми прави братя и сестри ако може такда се изразя без да се води нецензурно. Българинът в чужбина има достъп до по-добри условия - оббразование, здравеопазване, транспорт. НЯма как да се мерим с Германия - те няма да стоято на едно място. Единственото, което може да предложим повече е кариера и да не се чувства чужд. Обаче точно това НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТО ОТ МЕСТНИТЕ БЪЛГАРИ. Никой доброволно няма да се примири, че може някой да дойде от някъде си и да заеме по-висока позиция от него. Местните българи искат емигрантите да се върнат като работници. Никой не се оплаква, че има незаети места за шефове - има за ниските позиции, независимо за каква кваификация става въпрос. Търсят се инженери - ама не за да стават мениджъри, а за да бачкат, търсят се заварчици, сервитьори, камериерки. Е съжалявам ама не виждам как точно ще накарете някой да дойде на същата позиция дори и за същите пари. Та това е истината хора - няма да ги върнем. НЕ ни трябват , трябват ни техните пари с които помагат на родителите си да оцеляват. Отаналото е популизъм.

личния ми опит го е доказал, дори хора които са приятели в такива ситуации ти казват ти да не си мислиш че можеш д асе сравянваш с нас... ние (няква групичка от 3-4) сме най добрите.... манталитета ние е такъв, после тези хора може да отидат по чужбина... но ти като се върнеш нямаш ли си групичка си на тръни , на сериозни тръни...в България искат калфи , щото всеки мрънкалник се еборил да стане шеф и след като е станл манталитета му не се е сменил,само си е издеиствал позициика и се чуства застрашен , ако другия има опит ....

Късно е либе за китка............. Сега ако ще се работи със заплати, трябва да се раздават пари на корем та белким нещо се обърне. Това с умерения прогрес вече мина. Първо ще надплатите спестеното, пък тогава може и да ви се получи.

Истината е, че има възможност да изкарваш 2000лв. на месец, но просто никой не иска да я работи тази работа. Ние , включвам и себе си не искаме да работим каквото и да е. Та не ми обяснявай - плочки вземи да лепиш и ще имаш постоянна работа за повече от 2000лв. на месец. Питай някой приятел който скоро е правил ремонт за какво точно става въпрос ако не ми вярваш. Ако плочкаджията не е изкравал доста над 100лв. на ден - просто НЕ Е ИСКАЛ. А лепенето на плочки все пак не е като да правиш космически кораби. Дори не е като да учиш децата на четмо и писмо.

За държавната администреция и МВР-то ли? Я накарай частният бизнес дса даде такива заплати ...и гледай какъв вой ще се нададе....че умират. Аз не мога да разбера как консервната промишленост може да продава в Англия на по-ниски цени отколкото в България....сигурно си избива разликата от българския пазар.

И този не е в час. Заплатата на работещ на 8 ч. работен ден не трябва да е по-малко от 2000 лв., за неквалифициран труд. Заплата от 1000 лв. стига само за да можеш сутрин да се събуждаш жив за отидеш пак на работа.

то хората като ги няма, на зелените ли ще вдигаш заплатите ? Да го бяхте мислии малко по-рано това нещо ! Майка ми отива на село да си оправи градината, но не може - от възраста... Търси някой за помощ, но уви... Има само тъмнозелени и най-накрая им плаща на тях.... е до това докарахте останалите хората в България ....., ама и Вас това ви чака.

Популисти. Така се печелят избори.

Предложението не е лошо. Само имам един въпрос. Продукцията произведена със заплати по 3000 ( бруто 4000 ) на кого после да я продам или направо да затварям завода и тези 80 човека да ги гледа държавата. В момента даваме около 1300-1800 чисти и сме на ръба. Защото нашите клиети отказаха да купуват на по висока цена и сега печалбата е на минимума. С какво ще купуваме нови машини не се знае.Защото от 1000 ние ги вдигнахме , но производството си остана същотоооо. Материала не се промени.

Ами ще спреш да си купуваш палати и луксозни автомобили и ще вложиш пари в завода си! Ще вложиш пари в машини,ще спреш да купуваш имоти и да живееш,като бей! В България цените са по високи от западните на 90% от стоките,а заплатите на работниците е,като в Африка! Всички виждате,че тук освен австралопитеци други няма да дойдат за тези заплати да работят! Докато не се вдигнат заплатите с много на тези цени държавата ще катастрофира жестоко,защото хората се изнасят поголовно,сърби,македонци и албанци ни се смеят на смешните заплати въпреки,че не са в ЕС и при тях е по евтино от България!!!!

Когато направиш фирма и дадеш работа на 80-100 човека, тогава можеш да казваш какво и как да си купувам. Освен това продукция се изнася в 14 държави. Та и за цените не си наясно. В България почти не продаваме. Започнал съм от нулата с един залог на апартамента си. Имам машини за милиони каквито и на филм съм сигурен не си виждал. Много ми е весело когато чета коментари на лапацало, което не е дало хляб на един човек и обича да прави сметка на парите на другите. Хората са проблем. В китайска фабрика работник със стари машини, произвежда 2 пъти повече от мой работник с чисто нови машини. Мой конкурент ме кани на визита и ми събраха очите в точка. Материала е проблемен.

О Неразумни! Заплати, разбира се. Но съвсем не е достатъчно. Да останат, за да ги разкъсат бездомни кучета? Да останат, за да бъдат убити от безумни, дрогирани, пияни шофьори? Да останат, за да се включат в "бизнеса" на хората, разграбващи България? Да останат, за да гласуват за корумпираните политици и по този начин да ги легитимират? Да останат, за да помогнат за доунищожаването на малкото останала природа? Не, по-добре безумната ни нация да изчезне от земята. За българите в България бЪдеще няма, Уви!