Иван Хиновски разузнал, че ще получим интересна оферта за газ от швейцарска фирма

Страдаме от това, че нямаме споразумение за междусистемна свързаност с Турция, каза експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕЖК

Като са такива доказани “експерти”, защо са допуснали такива батаци в енергетиката? Какво работят и за какво получават големи пари?Вместо да се срамуват от неспособността да се справят, се развяват по медии съобщи приказки. Това не е от 2 дни, проблемите се влачат с натрупване вече 15 години! Все някога трябваше да избие! Потърпевши, тези,дето ще плащат с последните си пари, докато им стигне. А Хиновски по една телевизия най-цинично с усмивчица ни предвеща “хладна зима”

Абисиния подготвя голяма сделка за Булгаргаз.Толкова голяма , просто трагедия!

Вчера в Швейцария са открили голямо находище на газ под Алпите и първата им работа е била да офертират доставка за България.

Г-н Хиновски не разбира ли, че турските бизнесмени ни продават газ от Газпром на цените на LNG. Защото не им е проблем да закупят допълнителен обем през Турски поток и като го вкарат в турската газопреносна мрежа той става "турски". Понежи имат голяма нужда от газ купуват не само тръбопроводан и втечнена за която имат договорености. И какво става договорената скъпа LNG казваме че отива в България а по-евтината газопроводна остава в Турция. Същото правят и Гръцки посредници. Купуват евтина руска газ и ни я пордават за турска. И още за газта от Швейцария. Както знаете Швейцария има огромни газови находища и от 2008 година покрива нуждите на Украйна за внос на газ. От къде взима газ Швейцария от Газпром. Какво се получава швейцарска фирма закупува нужното количество газ още по пътя през Украйна това количество бива консумирано, но украинските потребители плащат освен цената и виртуалният пренос от Украйна до Швейцария и обратно. Сега явно се подготвя подобна "изгодна" сделка и за нас. Дали Хънтър Байдън не е акционер и в тази швейцарска фирма?

Най-обичам швейцарски газ и швейцарски бензин от Лукоил... Най-изгодно е да се пратиш на ударвн че не занаеш от къде иде газа..... Украинците транзитират газ на запад и после им го дават от запад и всичко е Ок : Алъж Вериша си върви войната също....

И аз "разузнах", че хиновски ще получи много добра комисионна!

България, страната със най-много експерти на глава от населението...

доста. не леко

Офертите които прави Швейцария са интересни единствено и изключително само за Швейцария. Който е правил бизнес с тия знае за какво става въпрос

Съвсем ми объркаха познатата математика! Кирчо каза, че ще имаме 3-4 пъти по-евтин газ, а цената в България се вдига. Когато обавиха, цената за Август с един минимален ръст от 60%( уж 3-4 пъти по-евтин), ни казаха, че Септември цената ще е по малка от тази за Август. обявиха цената за Септемри, но тя пък се оказа по-висока от августовската. Сега чакаме тази за октомври, която ще е 8 пъти по евтина!?!? Страх ме е да я сметна.

в случая означава скъпа оферта или Швейцария е увеличила добива си на газ

Г-н Хиновски,май не разбирате,че на стари години взехте да ставате за резил! Като си спомня какъв активен участник бяхте в някогашния ДКИТ(държавен комитет за изследвания и технологии).... Сега непрекъснато търсите медийни изяви,май "подплатени"-то не беше шистов газ в Добруджа и на други места,то не са какви ли не големи "открития и новини".... Хайде,както казва бъдещето "мнозинство" в България- "посмали Манго"!

С интересни комисионни може би

Нищо де, зимата всички в купом ще ядете бой

Някой разбра ли нещо? За американското мекере Начев е ясно!

много се разчита на азерския газ, но част от него си е чисто руски, това първо, И второ - струва ми се, че няма да го дочакаме. Много маймуни са на азерската тръба, естествено Алиев приротетно да даде там, където има най-много геополитическа полза. Трябва да сме малоумни да мислим, че газът е единствено руско геополитическо оръжие.

така, продължава по същия начин единственият оставен от стария борд, няма търг и правила, няма ясно заявени цени и избор, а далаверка скрито - ти на мене, аз на тебе

"като заяви, че го е чувал от турски бизнесмени" А пък жената вчера ходи на пазар в Одрин и там и казали друго!

Пак някакви посредници, толкова ли е трудно държавата директно да договаря доставките?