Историческа първа сделка между компании от ОАЕ и Израел

След дипломатическото споразумение заработиха и телефонните връзки между двете държави

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Което постигна Президента Тръмп е уникално. Тези преди него само наливаха масло в огъня.

Колкото и да обясняваш на един човек от планината какво е това морето докато не го види с очите си той няма да може да си изгради вярна представа. Колкото и да гледате телевизия, да четете вестници, да се ровите в нета няма да можете да разберете що за държава е Израел. Защото мас медиите ви я показват не каквато е, а каквато искат да я видите. Доста съм пообикалял по света. Всяка държава която съм имал щастието да посетя малко или много ме е изненадвала с нещо. При Израел обаче това не беше изненада, а едно тотално разминаване между предварителната представа която имах за тази държава, и реалността която видях там. Сега нито е времето , нито тук е мястото да споделям как аз видях Израел. Мога само да ви кажа. Обстановката в страната, отношенията евреи - араби, изобщо живота по тези земи няма почти нищо общо с това което говорят, и пишат медиите.

Я обясни ни как е и кое не е вярно. Защото не си само ти който е пътувал.

И аз смятам, че Евреите помагат на цивилизования свят. Засега успешно отбиват атакаите на арабите, които са доста заети с евреите и нямат толкова време за Европа ... Тъй че, стискам им палци! Трудно им е, но смятам, че евроите ще устоят. И повече успех им пожелавам с претопяването-арабите наоколо да забележат, че еврейския начин гарантира просперитет на обикновения човек МНОГО повече от ония, дето им казват 5 пъти на ден челото в килима ... Виж ливанците какви са-сами си гръмнаха столицата и зърнените запаси ...

Забележителен успех на американската политика за прекратяване на многогодишната вражда между Израел и съседите му. Бизнесът е способен да измести войната. И Тръмп го доказа.

Нещата започват лека-полека да следват естествения си ход. Рано или късно всички съседи на Израел ще престанат с враждебната си политика, и ще има някакво подобие на мир. Евреите ще се охлабят и от там демографията ще си каже думата. И без това вече ги тресе либерастията, а от там са на една крачка да последват съдбата на ЮАР. Кой ги би по тъпите кратуни да грабят земя, която не е тяхна и местното население не ги ще? Да бяха отишли в Мадагаскар, поне можеше заедно с ЮАР, следвайки подобни доктрини да създадат наистина нещо добро. Но тези предпочетоха да се натрапят и да потопят близкия изток в кръв. Това рано или късно се връща. В техния случай - може би след 2-3 поколения. Тия хора и религии там са генетично несъвместими. Ние като държава на кръстопът трябва да държим за Израел. Те са трън в задника на всички държави в околността. До сега ги държат да се занимават с варварските си изпълнения само по техните земи. Паднат ли те, на Турция и трябват 10-20 години за да бъде облъчена с ислямистки щуротии. От там нататък схемата е ясна. За това - колкото по-стабилен Израел, толкова по-добре за нас. Ясно е, че рано или късно ще бъдат претопени, това е естествения ход на нещата, с тия анексии дето ги правят, само си вкарват още сиг... пардон, местно население в териториите и не ги чака нищо добро. Но колкото повече се задържат, толкова повече време ще имаме да спрем да даваме на тия отдолу технологии и да се подготвим.

Преди Израел да бъде претопен арабите ще изчезнат от лицето на земята. Или ще бъдат прогонени в Турция и Иран. Говоря за тези близките до Израел, вкл т.н. "палестинци", създадени с декрет през 1967 г.

Инженерче

Кой прав, кой крив не се знае - историята помни много примери за силни държави, които се появяват като супернови и изчезват от лицето на картата точно толкова бързо, колкото са се появили. Историята помни държави, които са "владеели света" и ... пак са изчезнали. Историята помни и държави, съумели да се запазят хилядолетия. Е, евреите, колкото и да се пънат, не са сред тях - все на това място се настаняват, и винаги ги прогонват. Защо така се случва, не знам, но е факт. Човек трябва да прочете малко история. По принцип им симпатизирам като народ, но според мен щастливия евреин не е този, който живее в Израел. Друга тема. Та и те така - изкуствено са на стероиди - безбройни помощи и репарации им текат всяка година, но рано или късно ще дойде теста на времето. Скептик съм, че ще го издържат. Дай Боже да сме живи да видим какво ще се случи.

Какви са тези помощи и стероди? Кой ги дава? Защо непровериш каква е икономиката наИзраел в сравнение с виликите европейск страни - Франция, Великобритания или силните азиатски като Япония илиЮжна Корея? Виж доход наглаваотнаселението. Както Израел купува , но нему подаряват,оръжие, така иИзраел продава високотехнологично оръжие,напр. на САЩ. Същата противоракетназащита ще сепродава и на други страни от НАТО.

Инженерче

5 млрд. $ годишно от Германия и още толкова от САЩ под формата на оръжия и технологии. Но който както се уреди. Не това е най-важното. Може да са варвари талибаните, но когато САЩ ги нападна в Афганистан, лидера им каза - вие имате часовниците, а ние - времето! Каква стана в крайна сметка? Та същото очаква и тази малка нация, решила да узурпира чужда земя и то при хора, които смятат всички различни от тях за неверници. Няма да има мир там, дори и привидно да се постигне някакъв.