Искат разделяне на градове и курорти на парти и тихи зони

С новия закон Слънчев бряг ще се превърне в семейна дестинация, смята шефът на асоциация на заведенията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закона е от 100години нищо ново под слънцето, само дето не се прилага както трябва. Интересно МВР как ще разбира, че е шумно? Сигурно ще имат децибело метри. Или навсякъде където има хора ще налагат глоби. Значи и като се прибирате след 23часа по улицата стъпвайте на пръсти да не ви чуят, че туко виж е дотърчала някоя патрулка.

ot лакомия и простотия ще провалят бизнеса!

Допуснаха строителите да надделеят. Презастрои се и се смесиха неразкъсваемо потоците традиционни туристи и собствените жилища. Сега хотелиери и жители ще са вечно на нож. Това за комплексите. В населените места положението е още спасяемо.

Лудо ди Йесоло в Италия е семейна дестинация, но в центъра се правят концерти до полунощ. Заведенията отварят след 17:00. В Португалия и не само, има специални хотели, в които деца под 15 години не се допускат. Хотел само за възрастни. Тишина и спокойствие навсякъде. За всичко си има начини. Гъвкавост е ключовата дума.

да го направим, както е в цитираните държави. Да се бутнат няколко линии хотели до плажа и да се освободи плажната ивица!

значи тъпото заведение в отсрещната кооперация ще дъни до 23 часа и ще прчи на децата наоколо да спят...тъпо...

Значи обикновено децата и родителите на днешно време са изроди и те са най-големите нарушители. Вече трябва да се въведат стандарти за деца и без такива.

Парти/йни/ и тихи зони...

Голям рев от кръчмарския бизнес, все едно той е най-важният и не може да му се пречи да се вихри шумно. Това разделяне на тихи и шумни зони как ще стане? Навсякъде живеят хора, по центровете и в крайните квартали, в курортите е същото. Кажете, кой с кого трябва да се съобразява или да се премести? Този, който създава неудобства, или този, който е подложен на шумов терор?

... Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов... Мамин златен! Какви са тия българи бе?! После се смеете на циганите като кръщават децата си Версаче и Габана, а? 50-тте стинки по казуса са - Не може да се раздели клоаката на чисто и мръсно. Тя затова е клоака - да е единна в своето многообразие! Това май беше от някаква реч на меркел за ЕС, когато още се усмихваше, наричаха я Мутти и не трепереше посред бял ден...

си каквото щете, аз отивам на почивка в Гърция! Доста ще се постараете да ме върнете...

До 2008-ма имах къщи в селата Лозенец и Велика. Един приятел много си беше харесал тази на баира във Велика. Продадох му я. После Продадох и другата да донадя за къща в Гърция. Днес приятелят ми и семейството му идват на гости при нас.. Продал бил къщата във Велика.

За съжаление от Черноморие го направихме Лайноморие и Бетономорие и където и да идеш е едно и също. За същите пари в Гърция и чисто море и обслужване като хората. Но закона е добър. Ще намалеят идващите алкохолици и наркомани от Англия и Европа. За мафията това е голям шамар. Тя трудно ще се примири и ще внесат "някое подобрение" на закона.

Шумът е вреден и за ПАРТИзаните. Така че ТИХО! Не ми е симпатичен Симеонов, но тука е прав!

не можеш да почиваш, ако не вдигаш шум до Бога...

Скоро мутро-хотелиерите и перачите на мръсни пари ще трябва сами да си бутат бетонените гета по Бетономорието. Никакви тихи и парти зони няма да излъжат нормален турист да отиде в Слънчака. Слънчака щял да става семеен курорт. Първо, че думата курорт е крайно неподходяща за комплексите с жилищни кооперации без никаква зеленина и сянка, каквито са 99% от селищата по черноморското ни крайбрежие + Банско. Люлин е по-зелен и приветлив. А с последните промени на законодателството хората от морския бряг ще идват на почивка в Обеля и Младост на зеленина и отдих.

Не само за чалготеки и простотии, но и за съседи и не 12000, а 50 000 в зелено. Човек не може да си почине в тази сбъркана държава. Който се прави на умен да хваща гората и там да се "изхожда".

БГ все повече заприличва на старчески дом !

Със сигурност ти липсват първите 7 години

Така е, но на теб ти пасва изказа. А смисъла е различен. Като те кефи самоубойство чрез шум - моля, направете си бункери, здраво шумоизолирани и вътре се трепете със звук ,,, ваш си е избора. Но да ми налагате врясъка си, чалга, техно и други дрънканици, на които казвате музика _НЕЩА!!!!!!!!!!!

Наемането на способни хора може да направи този закон абсолютно неограничаващ за нощните заведения, но .... нали в България всеки трябва да е тарикат!?

240 проституиращи тариката, 100 министерски тариката, 2 в президенството, цяла кохорта кметове, общински съветници и областни чучала само далавера бленуват!!!!!

Бизнесмените първо да започнат да плащат данъци и спазват законите, после да искат. Поведението им като на шведци

тези собственици да си въведат в ред шумоизолацията в заведенията и музиката ще си седи вътре. Не е нормално музиката от Какао бийч например да се чува чак в Бургас.

Направете един български "Лас Вегас" в някое запустяло село и там да думкат с уредби, пистолети, винкели и каквото намерят за добре. Тъкмо ще се стимулира "бизнеса" в този западнал край. А нищо чудно да се изнесе натам цялата измет на големите градове и курорти.

Някои боклуци в името на печалбата са готови да продадат дори собствените си баби. И се наричат бизнесмени. Такъв шумов терор като в булгаристан няма на нито едно друго място по света!!!

Това е някакъв майтап нали? Кой е виждал дискотека да затваря врати в 23ч ? Това мое го измисли човек който цял живот е играл с кукли пред блока като Валери Винкела :) Едно време преди 20-на години даже бяха измислили дискотеки за деца (непълнолетни) от 5 до 8ч вечерта и от 22-23ч за пълнолетни. Сега ще делим денонощието в дискотеката на тиха и шумна част хахаха. Може DJ-ят да пуска музика както досега , но тя да се слуша от посетителите с предварително раздадени на входа безжични слушалки. Изживяването ще е 100% гарантирано и шумът ще е 0db :) Друг вариант е обедни дискотеки ама там има един кофти ефект .... треа се натикаш в ракия посред бял ден ама поне няма да ти забранят да вдигаш шум

Ако е на открито, дори е късно. Хората плащат за почивка. Ако искат да вдигат шум трябва да е в добро звукоизолирано затворено пространство

Гледай аз съм ЗА да има почивка за хората в определени части от денонощието. Аз нямам Бизнес , нямам дискотека , нямам клуб и затова ми е все тая , но е някак комично да рекламираш например Слънчев Бряг като парти дестинация и като дойдат туристите да разбират че партито се състои в това вечер да са по леглата в 23ч щото развлеченията са затворили врати :) Иначе за закритите клубове си прав. Трябва да са звукоизолирани. Незнам , някак ми се струва че трудно ще намерят баланса м/у туристите , бизнеса и населението което си живее по тия места

Мнооо си ...ъп , Саше!

Николчо. от обяснението ти по-долу разбрах, че нямаш нищо (????) и те интересува само "купона". Тя държавата е на това дереже, защото се напълни с неработещи нищоправци като теб, които едно винтче не са завинтили през напълно кухия си живот. Предполагам, че за да купонясваш изкарваш пари от "купона" ... с "неясен произход" та за това те боли толкова много. Да закона е срещу такива като теб и други кухи лейки, за които вдигането на шум до бога след 23 часа е начина на живот. Кафа от ВАС!!!!! Запомни. Другите сме много повече!

Който е ходил в Слънчев бряг е наясно,че райониране е невъзможно.Дискотеките по плажа вдигат толкова шум,че се чуват в Несебър за хотелите да не говорим.Време е дискотеките на открито да бъдат затворени и да влязат в обезшумени и климатизирани сгради.

Така ще стане, защото няма компетентни хора, чийто глас да се чуе и от зомбираните депутати. Министърката на туризма трябваше да предвиди много по-рано последиците и да предолжи разумното решение. Да, ама не! Кадри има, но не са на съответните постове - управлението на бранша на пракитка е в ръцете на амбициозни типове като Валери Симеонов.

По западен образец - на Counties. Например Симеоново може да стане Police County, заради множеството полицайчета сдобили се с имоти. Вместо Горно и Долно, Може да е Rich и Poor Police County, защото не всички са имали достатъчно пари да си купят къщи с парцел.

И как ще ги разделят, като шумотевицата се носи на километри?

Много хубав закон.Браво! Какъв бизнес кви пет лева като само крадът и не внасят нищо в хазната.