Искат от бизнеса по 160 лв. на ден за педагозите, които ще водят ученици на почивка

Парите трябва да дадат туроператорите в рамките на осигурената от държавата сума, която за 10 деца и учител е 5500 лева

Обратно в новината

Коментари - Искат от бизнеса по 160 лв. на ден за педагозите, които ще водят ученици на почивка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

10 деца + учител: 550 лева На учителя: 160 Остават: 390 За 11 човека (децата + учителя) това са 35.45 лева на човек на ден за ол инклузив! Който хотелиер иска - да заповяда!

Защо не станеш даскал, бе тюфлек? И чети внимателно, за 10 дни по 24 часа в денонощието тези хора са ангажирани с ДЕЦА.

Лавките около училищата също искат помощ. Ще има ли ваучери за баничка с боза. И пакет цигари за гимназията

3500 лева за даскал на морето на месец. Плюс безплатен хотел и храна Да живее другаря Радев Слава, слава, слава

Защо не станеш даскал, бе тюфлек? И чети внимателно - за 10 дни по 24 часа в денонощието тези хора са ангажирани с ДЕЦА.

Аман от "иновативности". Кажат ли "иновативно" разбирай "далавера". Нито са "скаути", нито "ппионери" - на какво ще ги научат на тези "почивки"? Май целта е само оборот на няколко хотела и толкоз.

И какво като не са нито "скаути", нито "пионери"? Това са нашите, вашите деца! Защо трябво да им пришиваме някакво име? Аз като бях "чавдарче" и "пионерче", после "комсомолец" какво?

Тъй де. 550 лв на денонощие за 10 деца + даскал. Хотел с нощувка, изхранванеи т.н. Що да се поискаме 160лв. от тах.

Напишете на кои депутати са хотелите, които ще се възползват.

Искат... искат... и аз искам да седя и някой да ми дава на готово ама такъв лид няма. Стига с тия претенции, на ичителя основната а задача е да научи децата на знание а не да си развява задните части по морето... извинете!

Ама даскалите не ги е страх за живота им? Децата може да ги заразят с Ковид-19 и те да умрат. Нали ги беше страх и искаха онлайн? Хайде и на море онлайн.

прилича ми малко на Масларова която изпращаше избрани пенсионери на море.

Сега трябва да ревнат примерно магазините за обувки, че нямат работа и държавата да плати на децата с ваучери да накупят обувки задължително. След това ще са и други услуги. Това си е просто наливане на пари в хотелите по морето което е пълна простотия. Нищо не внасят като данъци ама ще им наливаме пари от нашите данъци, че и ще минава услугата през туроператор за да поскъпне с още 20%.

За какво са им обувки след като учат онлайн? И дрехи не им трябват!

Учениците от Варна, Бургас, Несебър, Созопол, Обзор... и тях ли ще ги водите на море? Или тази почивка е планирана само за циганетата?

преди заминаване подписваш декларация, че отговаряш за здравето и живота на учениците, ако искаш заминавай.

Винаги са отговаряли, тъпако. Май не си бил ученик и не си ходил с класа си на екскурзии. Аутсайдерче ли си било или от тези с естествен тен?

Почвам да се дразня. Вземат от моите данъци, дават ги на циганите за помощи, или ги раздават на кртчмарите по морето. Ебем ти циганското управление, ебем ти мутренската територия. Хубавото в случая е, че ще напълнят хотелите с циганета, а те ще осерат всичко. Щетите ще са повече от ползите.

Значи 50 лв. на ден да работят като учители,а 160 лв. за да работят като ескурзоводи.Ей за това децата са прости.В тая цялата държава няма грам логика? Учителя ще иде на пълен инклузив ще яде и сире без пари и ще заработва 160 на ден. Убихти коча с лопатата!

Ама ходете си с дечицата тогава. Нали сте им родители? Ама не ги искате и не можете да ги дишате докато са около вас.

Чакайте бе, тия учители на безплатна почивка ли ги пращаме или на каторга?!

ако си мислиш, че това е почивка май си се объркал, това е рабиота 24 в денонощието с отговорност за здравето и живота на децата, при инцидент гориш.

Работа е 24ч за някой съвестен, колко с атакува останали?!!!!

Това е държавна помощ за частен бизнес. Не разбирам с какво са по-важни хотелите от останалия бизнес, освен ако хотелите са съсобственост на политиците в масовия случай. Реално всеки един бизнес радее за такава държавна помощ.

така и не разбрах къв беше тоя зор с тая почивка, за децата ли е изобщо кой ги мисли тях милите или май май е за учителите, за дето участваха активно в тоя цирк с коронката смехх...

Ми както МАСЛАРОВА водеше Пенсионери на почивна на море ЗИМАТА, в хотели на НЕЙНИ ДРУЖКИ... те такъв е зора. 2 месеца служебно правителство, 2 години приятели хранят.

Не харчете пари напразно!

И 360 да ми дават, пак не бих повела чужди деца на море. Да ги дават на родителите да си ги водят.

СРОТИЦИ ДЕЦА НА ЛАГЕРИ ВОДЕНИ ОТ УЧИТЕЛИ СПАСИТЕЛ- ДАСКАЛА ПО ФИЗИЧЕСКО;)))

И да заключиш хотела нощем, няма ниаква гаранция, че някой няма да се измъкне през някой балкон, един учител трябва да е дневален за през ноща, ако тръгнеш да ги претърсваш за дрога и алкохол ще ти скочат, че им нарушаваш правата, дилърите отдалече надушват такива групи, най спокойо е ако се загаджат момчета и момичета ще си стоят по стаите, абе да не си даскал с ученици, толкова неща могат да му се случат, после има да го разнасят по съдилища и със сигурност ще го уволнят. Мисля, че няма кой да се навие независимо от сумата.

Значи не помниш 90те (нерегистриран) С една подробност: преди 90 физкултирника като ти завърти един шамар, после 3 дни ти се върти целия свят. АКО после се оплачеш на баща си, ядеш още шамари(ти си знаеш защо). Сега ако учител каже нещо на ученик, оня си го премества.

Ако бях директор, щях да организирам лагери и който желае да се запише. Ако държавата финансира нещо, ще върна по равно на децата.

Станете учител и водете чужди деца на море и където още решите. Стойте буден по24 часа, отговаряйте за живота и здравето им и се молете да ги опазите. После с кеф си харчете спечелените пари.

В момента, горе долу това е сумата, която един възпитател взема от фирма за екскурзии + поемане на разноските изцяло на учителите за екскурзия. Това са двама възпитатели на 40 деца.

Не мисля, че лесно ще се намерят ръководители на тези групи. Толкова голяма отговорност само за 160 лева... Тези учители трябва да са лиди, за да тръгнат с чуждите деца.

Дайте бе господа, госпожи и успешни бизнесмени, През комунизма давахте и даже не се интересувахте къде отиват парите ви, а сега даже някой лев повече и за децата ви се свиди! Както в един филм от соца, „ - Прасета не може, а кучета и котки може! " Толкова ли е страшно да стимулираме собствените си наследници? Жалкото е, че на призива, както винаги, ще се отзоват единствено тези, които са на ръба на оцеляването!

мунчовци (нерегистриран), През комунизъма не сме давали, вземаха ни. То май и сега така...

... с тия даскали ! Защо не им плащат за постигнати резултати ? Подготвят само неграмотници !

Ехаааа.... значи един даскал при заплата 1600 месечно, ако изкара 10 дни на почивка за сметка на данъкоплатеца - ще получи още 1600.... Нещо нагличко ни звучи. Що не дадете ваучерите на децата и родителите им да ги водят. Ще ни излезе по-евтино....

Да дадем на Пеевски или Доган или Първанов или Милен Велчев…..през хотела му 50 000 лв не са проблем, но 1500 лв на учител е проблем?

Защо не станеш даскал, бе тюфлек? И чети внимателно по 24 часа в денонощието тези хора са ангажирани с ДЕЦА.

Тоя прост народ не разбра че няма нищо безплатно в тоя живот и че с комунизъм до никъде няма да стигнем,веднага се наредиха всички на баницата...учители,туроператори,хотелиери....

Наливане на пари на хотелиерите. Да хубава е програмата но да е без ограничения - което дете иска да отиде само то да ходи а не по някакви неясни критерии. Така или иначе на такава почивка няма да отидат повече от 20% от децата. Да се направи парите да отиват директно в хотелите а не през туроператори които дори не връщат парите за почивки на хората над 1 година. И да не се бутат децата в най-скъпите хотели а да се подкрепи като цяло бранша. Да се настанят децата в три звездни хотели а не някакви алл инклузив програми със спа процедури и отопляеми басейни и парите да изчезнат безследно пак в мутрите без реална подкрепа за туризма.

Хич не си наясно, човек! Не връщат парите, защото същите тези хотели си задържат предплатените депозити...

Нали кривогледия каза, че държавата е фалирала нямало за сол. А сега държавни екскурзийки предизборно. Корнела ли ще ги плаща тия екстри или пак ние ?

Само за протокола: безплатна почивка няма! Всичко ще се вземе от джоба на Народа и през посредници ще изчезне в търбуха на нашите хотелиери.

Комунизъм и евтинийка .. ;) На Запад за толкова на час няма да се навият да понесат цялата тая отговорност. Особено като знам какви изроди са българските деца ..

Верно ли? 90 долара на час било малко за запдняците?! Е ще ти отговоря по западняшки : WOW ! Ако не си разбрал, това са допълнителни пари върху заплатата. иначе за комунизма си прав, краденето е точно по комунистически .

Първо подобна програма с неясни критерии за избор на деца е пълна порнография. Да не говорим, че 160 лв. е абсолютна наглост, никой не кара учителите да ходят насила.

Абсолютна наглост!160 лв за да ходиш безплатно на почивка. Аз не съм учител а инженер и бих водил такава група без да ми плащат заплата-само срещу храна, нормално легло и отпуск. А по същество програмата е същата като пращането на пенсионерите на море от Масларова през 2008. Точно да си помислиш че са се променили и виждаш че са все същите крадци. Ще изпратят малки връзкарчета в хотелите на своите олигарси чрез туроператорските фирми на други червени бизнесмени. Абе да ти омилее Бат Бойко.

А да носиш ОТГОВОРНОСТ за здравето и живота на децата навит ли си? Щото ако стане беля, каквато и да е, си вътре с двата крака. С 10 хлапета, по цяло денонощие, и си мислиш че е почивка? Я помисли ПАК!