ИПИ: Загубили сме над 1 млрд. лв. от забавени проекти

Всеки ден отлагане или прекратяване на проект води според изследването до загубената нетна полза от 1 млн. лв.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои каквото и да гледат, все пари виждат. Но не всичко е пари и много хора в България го доказаха на местни референдуми. Тия от ИПИ когато започнат да се хранят от своята работа, а не да "усвояват" пари, тогава да дават акъл на българите. Време е, както в много други държави, да се погледне от държавата по-сериозно кой, как и защо финансира НПО-та и производни

Нека да бъде по конкретно и да даде някои цифри! НАПРИМЕР, БЕЗРАБОТНИЯТ КИПЪРЕЦ СОБСТВЕНИК НА ЮЛЕН, НА КОЙТО СЪЩОТО МИНИСТЕРСТВО ИСКА ДА ПОДАРИ ПИРИН, КОЛКО ДАНЪК Е ВНЕСЪЛ В БЪЛГАРИЯ ОТ ОФШОРНАТА СИ ФИРМА?!!!!

Е добре де, да се спре тая безумна практика, как така ще се губят пари за нищо. А щом са намесени зелените е ясно, че заради техните глупости се губят пари, то не е от вчера. Някой да им спре кранчето, да им намали влиянието и може и да има някакъв ефект. Но дали ще се случи?

Швейцарците правят за всяко нещо референдуми, включително местни, но никой не си губи времето да пресмята "загуби" от тях. На нас не ни дават за нищо важно да направим референдум, но държат сметка за загуби. Странно, защо при всички договори клаузите за неустойки, гаранции и пр. все са в ущърб на държавата, но никога няма един наказан. Тогава ще проличи и безсмислието и на подобни изследвания

Но ако няма идиотски измислици като ИПИ, особено ако никога не беше имало на тази свещена земя ИПИ, такива загуби щяха да са невъзможни! А някой да има предположение тази, които са целия ИНСТИТУТ ЗА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, от къде печелят, от какво са им приходите за да формират заплати? Защото никой никога не е видял някой от тях да работи нещо.

колко централно управление потрябва за добра икономия . Или трябва ли на районите повече свобода за собствена инициатива , каквото допира главно до въпрос за собствените им бюджети . След като сме част от ЕС стъпка по напред се оказва и въпрос колко влияние може да се упражни от Брюксел , каквото всъщност тук си е повод на самото обсъждане .

където тези седмици новата им управляваща коалиция представила акцентите за финанцирането на бюджетите , местните и централните . Ще имат ново претеглене на приходната политика от физическите и корпоративните лица . Става въпрос за 100% Irpef, 101% Ires , 110% Irap - ставките за физически и юридически лица .

се състои в дебат дали не потрябва една нова икономическа полиция ,предвид постижение и напредък в новите технологии , nouvelle police fiscale .

средствата ще намаляват значително . Тогава откъде ? И с какви приоритети ? Това свучи някакси неоснован както и не по темата . Но , уви това е самата истина за ново породените тревоги . А колко време остава да денят Х ? Край март 2019 каквото означва няма да има време за нов бюджет , а в същото число няма да има време за нови средни планове за развитие , както и за дълготрайни инвестиции не говорим въобще . Тоест , обстановка е спешна и не бива да се губи време относно нещо което утре ще се окаже завършен факт .

Проекти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 и всичките разбираме каквото сме пропуснали .