Инж. Чавдар Стойнев: Ако затворят ТЕЦ "Република", около 2000 души остават без работа

"2 часа изтрая обещанието на зам.-енергийния министър, играят с нервите ни, но да не стане протестът политически", заяви Ивайло Димитров от протеста край Дупница

Обратно в новината

Коментари - Инж. Чавдар Стойнев: Ако затворят ТЕЦ "Република", около 2000 души остават без работа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протести, добре! Но подкрепа е червена изтривалка! Комунистическа подлога, А ето това е много зле за България!

кой беше бизнесмено там?

ОСТАВКА

2 хиляди без работа 6 милиона - без ток

е нищо де, но няколко шопара в парламента ще се нагушат ако го затворят тея 2000 човека трябва да блокират парламента докато не завалят оставки

Проблема е изкуствено създаден от френската чифутска мафия, които притежават 28 АЕЦа и не могат да си пласират тока. Накараха ни да си затворим реакторите в Козлодуй, изчакаха да мине време, сега ни карат да си затворим и тецовете.

Някой да не би да гарантира моята работа и благоденствие? Както аз си търся работа, да го павят и те.

Тецовете в София кога ще затварят ?

Замърсяващите ТЕЦ-ове трябва да се затворят веднага - такива като Брикел, Марица 3, Бобов дол и Република. Ако работниците искат да протестират, да протестират срещу собственика Ковачки - затова, че десетки години само лапа без да е инвестирал един лев в тях.

Ковачки да си мисли за неговите предприятия, а не държавата

Е И ?

да се махат! напълниха Стара Загора тия селяни а какъв културен град беше

Стараят се да изкарат конфликта трудов, само за работещите там. А всъщност е общонационален, защото ще станем вносители на ток и ще трябва всичко, което правим да поскъпне няколко пъти а пенсионерите да умрат от недоимък.

едни боклуци реват че ги обидили други боклуци! що не отидете при зелените талибани бе? всички ги знаем кои са! разни "Коалиции за Устойчиво Развитие" и др подобни крадци ко дирите по магистралите?

Аз пък да кажа, работа има ама за по-малко пари. Миньорите реват защото вземат над 3000 лева без добавките и големите отпуски.

Работя в кол център като специалист. И нас ще ни махат. Затварят офиса и 3500 човека оставаме без работа. Ще ни дадат по 1 заплата обезщетение заради неспазено предизвестие. И сега какво? Да плача ли? Търся си това работа и вече имам насрочени 4 интервюта.

Постигането на Сглобката, а от къде ще се внася ток. От някъде . На европейските цени.

Ами ако е ТЕЦа е на загуба ще фалира. Никой не е длъжен да субсидира губещи предприятия. Комунизмът приключи дами и господа.

Що не го духаш?! ТЕЦ-а е на загуба, щото зелените талибани са му сложили "данък въздух" и са решили да го затворят. Решението - теглиме една здрава на зелените талибани, излизаме от Зелената сделка на ЕС и да се спасяват!!

Съкратиха 1000 човека от БМФ -варна и дадоха по 3 заплати,но без валутата Моряците и строителите , шофьорите какво да кажат ,като работят далече от дома си

ТЕЦа да мине на друг източник След 15 години,колко ще са останали от тези 2К работещи? Не, трябва да има гарантирана работа,освен за МВР, съдебна с-ма,община В крайна сметка човек се мести в друг град Аз се изместих от София в Перник и съм ОК

Между другото, някой плачеше в колко трудни условия работели тези хора. Сигурен съм, че от седемте хиляди не повече от 100 си калят обувките/ботушите на работа. Сега не знам как е но преди 20 години се плащаше 2-3 заплати на определени хора за да те вземат на работа там.

Ако 2000 човека работят за един ТЕЦ значи по-добре да се закрие. А приказките, че издържаки ощъ10000 са нереални.

И моята частна фирма ако затвори ще останат 25 човека без работа. Може ли по 36 заплати и за тях! Но нека да видим подстрекателите - синдикатите. Мариците издържат финансово синдикатите в България. То имоти, офиси, секретарки, банкети.... Направете сметка. Всеки месец по 1% от заплатите за членовете влизат в синдикатите. Това са към 300 хил. на месец.

През 2005- 2006 г от БТК освободиха 20 000 човека, но на никой окото не мигна. Справихме се и без 36 заплати, а с по 10. Ще се справят и хората от централите. Ще запазим природата. Ако не сме много закъснели може и бедствията да преминат.

Ще пазиш дръжки, като в Перник и Българиясас режим на тока и пуснат даде отопляват с кюмбетата...

Явно протестите няма да спрат а ще се задълбочат. И от това гнусно правителство, за да не паднат след местните избори, ще спретнат, някоя идиотия и ще манипулират обществото отново да си стои вкъщи.

реват за заплатите си по 5 бона.Как щели да се изхранват?Ми да идат кравари.Днес по радиото казаха,че внасяме кравари чак от Узбекистан.

И за каква заплата казаха ли ти? Не взимат повече от 1500 лева.

Зимата перничетата да не мрънкат пак, че им бил мръсен въздуха.

Протестите са за заплати по 4500-5000лв, ако не и повече. Това се видя от офертата която им се направи. Плюс социални придобивки. Всички тия ревове колко били загрижени за гражданите да Пунт и пластика. Загрижени са само и единствено за собствените си интереси. И това е нормално. Но защо ще изнудват всички останали. Всъщност със затварянето на пътни артерии те тормозят обикновените граждани , а не управниците. И мога да го кажа категорично че ги настройват срещу себе си. И както е тръгнало на конфронтация в един момент може и да не получат нищо. Две заплати, както е по КТ и чао Бао. Отиват на трудовата борса, както всички останали и му търсят колая. Както бвдички останали. Къде в частна фирма дават 36 заплати. Ставаме за смях пред Европа. Там, ако разберат за какво ще ползваме парите, дето ни дават, едно евро няма да ни дадат. Рекетът е традиционен мутренски похват. И в Перник и Дупница има доста мутри. Ще спомена само Братя Галеви. Единия вече е на едно по добро място, но има други. И Перник не е по назад. И тези, по стар мутренски обичай рекетират всички, за да им угодим на тях. Ако държавата е на място не бива да се поддава на рекет. Пък има КТ. На който не му харесва да се оплаче мацарменския поп. Ако гласува за Антон Хекимян ще е с връзки при арменския поп...

2000 души работят в ТЕЦ "Република".И колко точно са заетите в производството и колко са на хранилката-счетоводителки,касиерки, секретарки,пиарки.Затова ви е скъпо парното .

Кюмюрените ТЕЦове ще си отпаднат естествено. Просто държавата трябва да им спре дотациите. Като нямат пари 2 месеца да си платят на работниците - последните сами ще избягат.

Откак сме в ЕС, само затваряме , закриваме и унищожаваме

Грешиш! Унищожаваме след 1989г.

А,преди 1989 бе радост

Соросоидчета, как не ви е срам да се лигавите?!

Аец и Тец осигуряват над 70% от произведената ел енергия панелките 3-4% ще заменят вторите първите знаете ли кога

АЕЦ и ТЕЦ овете.Я кажи само ТЕЦ овцете колко произвеждат?

Над 30%

И? Всички сме си губили работата. Отиваш на борсата за няколко месеца и после си намираш нова.

А когато в целия регион няма друга работа и тези ли в София? Айде стига вече. Половин България е в София, но се води 1,2 милиона. Много добре знам как изглеждаше София с такова население и какво е сега.

Точно там трябва да се намеси държавата. Освобиждаване от данъци за 5 години на нови инвеститори, и фраструктура и т. Н..

Как да няма работа като ще ги преназначат за рекултивацея на терените и 10 години ще си бачкат

голямата трагедия на работниците е, че ще останат без работа. Голямата трагедия на правителството обаче не е това, а че 10 000 домакинства, тоест 50 000 човека ще останат без отопление тази зима. Което ще повиши консумацията на електроенергия в региона десетократно и ще срине енергийната мрежа в региона.

ще срине, догодина ще се закърпи положението, по-догодина ще се забрави.

Германия удвоява мощността на тецовета и строи газови електроцентрали, Пеевски закрива енергетиката, индустрията и земеделието на България за да можеддържавата да фалира и Родопите да се отцепят и да станат турски.

Не е хубаво да се лъже, макар и от Германия.

Това е трагедията на Зеленяците тук в момента. Карат хората да си сменяват котлите на газ и да слагат термопомпи, а в същото време строят газови централи, за да гарантират стабилността на мрежата

И най-вече, че горният инженер на топлофикацията ще си загуби работата. И най-вече, че Ковашки, дето се крие в Дубай ще се лиши от лесна печалба.

А ако 50 частника затворят цеховете и 2000 останат без работа ще им уредите ли по 36 заплати Аман от комунисти

Кво значи "протестът ще стане политически"? Ако не се подадете на изнудването, на изборите няма да гласуваме за герб! Когато и да бъдат закрити тецовете, все ще е късно.