Спад на транзита на природен газ от България към Турция и Гърция

В южната ни съседка се е увеличило потреблението на втечнен газ, казва председателят на Балканската черноморска петролна и газова асоциация Валентин Кънев

Обратно в новината

Коментари - Спад на транзита на природен газ от България към Турция и Гърция | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега да набием 3 милиарда за Турски поток , и после с него да поливаме доматите на Корнелката в Крушовица и магнолиите на Боко в Банкя ! То и сърбите ще почнат да си купуват втечнен природен газ , вместо по-скъпия с 50% православен !

Що, бе? Те простаци ли са , че да ползват втечнена газ вместо оная руската, дето е без пари? Май евтините неща в крайна сметка излизат в пъти по-скъпо от другите?Десетилетия ви промиваха(и още продължават) мозъците за "евтината" руска газ - но нещата започват да излизат наяве! Ще мине разбира се още време докато и последните червенотиквеничковчета узреят за истината, че Русия винаги ни е експлоатирала така, както не са били експлоатирани и "банановите" републики.Някои хора може и да изпитват симпатии към руския народ, но няма жив българин, който да не мрази управниците на Русия от Левски насам!

Браво за коментара ! Директно в червените русофилски з..ници !!!

Руското енергийно лоби в България е доста силно. Американците от Шеврон пратиха държавния секретар на щатите, но далаверката не стана. Едно знам - има ли конкуренция, цените падат. Ако американците постигнат монопол, ще вдигнат цените до небето. За петрола същата работа. Всякой гледа цените, ама да ви дам пример - с българска нафта 850-900 км, със словенска 1050 км на автомобила. Смятай те както искате.

А тя, българската кой я произвежда? И защо не може да стигне по пробег словенската? Отговора - защото с енергийните проекти в България руските институции се разплащат с нашите мекерета на тяхна служба!

Е нали теменужка и ГЕРБ идиотите се погрижиха да плащаме повече за газ и да получаваме по-малко от транзит ... помири долни джендъри герберски!

моето триеш, а тази педеращина не.

А това че Украйна в пъти ни вдигна транзитните такси сигурно не влияе на цената?!

лъжеш щото не знаеш или защото искаш да се подмажеш на някой за копейки? Jan 2, 2019 "Украйна свали транзитните такси за природен газ" Jan 1, 2019 "Украйна сваля двойно таксите за транзит на газ"

след дъжд качулка ГЕРБерско гъзоблизко! Дда ги бяха свалили тези такси преди майдана и преди обяването от Русия, че ще им спрат газа

абе Ниновска близалке. Хабер имаш ли си кой кога са казали, че щели да спират нещо?!? Що тролиш на ишлеме като те хванат в лъжа? Няма да получиш копейки за това.

Вдигаха ги три пъти по три пъти... кел файда че са ги намалили като крайният резултат пак е в пъти в повече от първоначалното.

аха... и продължаваш да лъжеш и лъжеш.

Ама моля ви се. Руската газ е по-евтина от американската. За нея трябва кораби, да с пренася от оня край на света. Хъбове, мъбове. Купувайте руска газ. Тя е евтина и много добра и не ви трябва да я пренасяте. Всичко е по тръбите които ще изплатите към Русия за 50 години от транзитни такси... ако някой се навие да купува от руската която разбира се е най-евтината и няма как да не е. Ма няма как. Хич. Въобще.

Така е амареиканската газ е по-евтина ... но цената и е търговска тайна и никой не я казва . За теб специално - изграждане на терминали за втечнен газ безплатно ( корабите сам си щял да си ги строиш ) . И гвоздея на офертата - ескадрила самолети тип ,,Братя Райт " , супер съвременн ( поне за теб ) по 100 милиона бройката , супер изгодни условия - плащаш сега , получават внуците ти .

Търговска тайна няма. Цените са обявени и са на борсата дори. Можеш да ги проследиш как се равиват всеки ден, а не да те насилват с договори за 10 години и количества които не са ти нужни. ДА ти правят газопровод и после да го изплащаш 25 години както беше по план, а след падането на транзитните такси двойно се сещай колко ще го изплащаш. И ... зависим си. Не можеш да кажеш - ще взема от Русия, от Катар, от САЩ... не.... ТРЯБВА от Русия. Ама скъпо там - ми ко да правиш... тръбата е от там. не е от Хъб, не е от терминал. Сорри. Останалата простотия която си написал и мислиш, че е смислена я оставям без коментар. Извън темата е и съвсем извън предните ти изречения щото корабите са на транспортни фирми.

Аз пък си помислих, че са почнали да купуват по Турски пАток. А те предателите американска газ купуват. Не им харесва цената на Руската. За 2018та намалиха обемите с 30% спрямо 2017та.

Хлебите ли, хлебите ли с американски нискокалоричен газ?

Всички българи трябва да ползавта демократична, втечнена, американска газ. Само в кроен случай трябва да се ползва, руска диктаторска газ, ни преминала през Герамия и се домократизирала,поскъпнала).

Немааа са пуашиш . Тя американската газ е от Ямал -но адценката я прави американска .

Да попитам - може ли малко инфо за тоз европейски газов хъб .

Е, то той съвсем ще спадне до 0 за радост на малоумните американо поклонници. Като започнем да губим по няколко стотин милиона от преност и започнем да плащаме на Турция ще станат още по-доволни малоумниците от психодясното.

И що да плащаме на Турция, бе русофилистико? Нормално е да спадне и да спре, защото руският газ е по-скъп и втечненият е значително по изгоден за покупка.

Верно си е... Те затова поляците ползват руска газ а американската я пробутват на Украйна.

Я вземи да прочетеш статиите в Дир-а преди да тролиш глупости.

сега тъпунгерите дето вярват на жълтите сайтове с руска пропаганда ще са много уплашени да не замръзнат :D защото опорките са ми промили мозъците