Има ли България условия за създаване на газов хъб?

Съдбата на „Балкански поток" все още е изцяло в ръцете на Европейската комисия, коментира Пламен Димитров от Българско геополитическо дружество

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Газът не мирише /или мирише еднакво/ и няма националност, но има цена и това е най- важното. Не може да се вторачват в газа минаващ от тук, а да не забелязват инвестицията от милиард и нещо при султана и то с аргумент, че в БГ е неизгодно щото сме били член на ЕС... що за наглост?

Аман от Нихилисти,плачковци и пръдльовци!

Важното е да имаме различни източници и различни пътища на доставките. Така винаги ще имаме избор. ВПГ е по-евтин сега,конкуренция, не се знае колко ще струва в бъдеще, зависи кой го доставя и естествено колко сме на "тясно" и принудени да го купуваме. Същото е и с газа подаван по тръбите, без значение от кой идва. Всеки който може ще ни дере кожата. Лошото е, че има предатели. Защо толкова дълго време нямаше никаква алтернативна доставка? Нито алтернатиен източник, нито алтернативен път. Пример: Онази зима, когато спряха газа, а Р.Овч беше на почивка някъде из Латинска Америка...И друг ПОДОБЕН ПРИМЕР: Колко години в България имаше само един мобилен оператор /М-тел/ и какви бяха цените? Тогава в съседна Румъния имаше ТРИ оператора. Погледнете как е сега! Мобилните услуги се доближават до европейските. Подобно може да стане и положението с газа. Повече доставчици и повече възможности.

Много често платените анализи са лесно разпознаваеми, защото са откъснати от фактите и реалността.

а ко викат американците?

PEYTSCH

Когато спр ете да се мазните на Газпром, тогава ще имаме нов национали празник - Ден на енергиината ни независимост !

Енергийна независимост ще имаме само тогава когато сами си добиваме газ. А дали ще ни го доставя Газпром или американци или турци все ще сме зависими, по точно взаимнозависими.

Че що да няма? Доколкото Булгаристан е подопечен на Падишаха, и както сега всички газови потоци от Изток са съсредоточени там..? А освен това и той си дупчи край Кипър, където сигурно ще излезе газ!?

тоя лъже гадно, имам хъбче и туй то

Бойко Методиев Борисов казва: "Имам хъб". Е, Пламене, този за гАза си ли говори или има хъб?