Икономист: 70 000 бизнеса са в риск от фалит до края на годината

Политиците си правят експерименти, взимат мерки под натиска на улицата, коментира Светлин Танчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами нали за това искахме промяна ! Преди сме имали 70 000 бизнеса, а сега промяната е,че ги нямаме. Например, ако си отрежете ръката , или крака, или се обесите също е промяна. Много е важно друг път на избори да бъдете наясно каква промяна искате, и каква промяна могат да ви осигурят ! Бойко Борисов гласува в парламента всички важни точки с ПП на Кирил Петков,явно и той се е променил с него ! Има една единствена партия, която е опозиция на всички партии, мсиля се сетихте.... Поинересовайте се и си намерете пътя сами, защото само на овцете се показва пътя, нормалните хора сами го намират !

Закривай! (▀̿Ĺ̯▀̿ ̿)

Поздрави от Мая и семейство Радеви!!! Обичаме ви!

Нека да фалират бе, като огладнеят хората ще вземат лопати и кирки, и де що видят евроатлантик шат на патката главата и ще замезят с прясно евроатлантическо месце.

При никакви условия не могат да оцелеят. Вижте малките хотели в Гърция и в България. В Гърция работи цялото семейство в хотела, баща, майка, дъщеря, син, баба, леля, чичо. В България - мъжът е шеф, останалия персонал от 6 човека са наети, осигурявани на 4 часа. Няма как да ти оцелее бизнеса, брат. Научи се, че трябва да работиш. Като направиш корпорация и продадеш половината си бизнес на борсата, тогава ще почиваш и другите ще работят за теб.

то пък едни бизнеси, половината крадат от държавата, т.е. от данъкоплатците.

Значи, ималоо го много шистовия газ, ама трябвало да знаем, има ли го, няма ли го. Абе, защо не си заврете този шистов газ в... сещаъе се къдв. Днес еврокомисята е разрешила да се плаща газ с рубли. Време е да започнен пак да си купуваме газ на нормална цена

Ебати промяната.

Дираджии, вие сте от "Бързи, смели, сръчни" по ТРИЕНЕ на КОМЕНТАРИ. И ЦЕНЗУРИРАТЕ помощник- държавния секретар на САЩ, а не мене.

Кирчо и Кокорчо и най-вече на олигофрените гласували за тези крадци и лъжци!

Моля.

"...нещата ще станат по зле, преди да станат по добре" И от къде ще се пръкне това по добре? Магически нещата ще се оправят явно

т.е. от себе си

Голям праз, инак по-лошо ще стане

Бизнеси фалират, на тяхно място започват нови. Това е нормалиен риск, който предприемачите поемат. Над 40% от стартъпите фалират в първите 3 години. Държавата не може да дундурка всички бизнеси с отпаднала необходимост и тези, които не могат да си направят сметата.

За 30 годишни хора ли дрънкаш или за по-възрастните с дечица и други задължения?

С "дечица" на по 25 ли? Това е друга характерна особеност на обществото ни.

Уж сменихме Бойко за някакви милиарди, а сега легално ни крадат с газта, уж Путин бил виновен. Това е безочие, а от страна на народа е овчедушие, да ти взимат парите и да ти обещават светло бъдеще. Икономиката подчиниха на политиката,но в най-отвратителния СОЦ вариант, задминаващ Корейския.

Пазарна икономика. Ако трябва да фалират по добре да фалират. С раздадени неподложени пари инфлацията ще е по голяма. Само ще се удължи агонията и пак ще стигнат до фалити. + Не е редно вече трета година да ги издържа бедния работник.

Киро гела и Шарлатан Кире се споразумяхс да не си вадат очи...

Абе Торо дел Говно, купи си хлебопекарна даже две че нема кой хлеб да ти изпече.

Пълни измишльотини, не се връзвайте, 70 хиляди от 430 хиляди регистрирани, как подхвърля рани числа ...

дето Шарлатан Киро ще им оправи положението. Крадът като за последно...

да си отворим сметки в Русия, да си стиснем ръцете и да забравим за тоя кошмар.

Един политик някога каза че 84% от населението на България не било в час. Аз съм копейкин и лапнаха само милион с който си купих къща на езерото , нова кола и нов апартамент на жена ми. А като спечеля на следващите избори ще лапна милиард като Корнела и Боко. И от Херо Мустафа чакам 200 милиона

Ша има протести след два месеца ама друг път!!!

Щом ще давате и на нас, ще поизчакаме кво ще дадете. Хо, хо, всеки теъгнал с голямата кошница да обере малката кошница на работливите глупаци. Това е положението Минке, кипи безмислен труд...

ЕДИНСТВЕНАТА ПОМОЩ ЗА ТИЯ 70 000 БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСИ .... Е ДА РАЗДАДЕМ НА СЕМЕЙСТВО ПО 2 КАЛАШНИКА , ЦИНК С ПАТРОНИ ЗА ТЯХ, 5-6 ГРАНАТИ И 1 РПГ ..... ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ДА НАПРАВЯТ :)))

бе къде изчезна Урсула лайнен, не се чува тия дни. Нали американците чрез нея и подобни изпълняваха напътствието на Викито Нюмън - f.ck EU? Да не са си я прибрали, че да я спасят от европейската обич, която се задава?

Край на инфлацията и начало на рецесията. Много бизнеси ще фалират. Няма вече ковид помощи 80:20, 60:40 много пари от държавата за калпави фирми. Добре е да глътнат вода. Така и така няма достатъчно специалисти. По-добре малко да се освободят и тая инфлация да се спре.. ...

70 000 бизнеса ще заминат. Да питам, това само в България или за цяла Европа ?

Този идиот каква шистова газ го гони, за да спаси един ще унищожи десет. В България шистов газ няма да се добива, разберете го най-накрая плиткоумни добитъци.

На този числата са му като стъкмистиката за горивата, от 2.25 лева на 3.50 и лаят, че само 20% било...

Реално в България да има 10 фирми които наистина имат нужда от подкрепа заради тока и газта. Другите фирми трябва да си работят и да си плащат сметките и данъците а като не могат, значи фирмата не е конкурентно способна. Една фирма която в момента казва, че ще фалира ако държавата не и плати половината сметка за ток и газ зимата ще фалира ако държавата плаща само лятото. Няма смисъл от такъв бизнес, на запад хората дават подкрепа за месец два за да се избегне шока и след това който оцелее а тука от две години само пари се наливат на всякакви бизнеси и те все фалирват. Ами като им е некадърен бизнеса и не могат да си продават продукцията на цената която трябва просто да закриват фирмата. И аз имам фирма, вдигам цените, вдигам качеството, намалям разходи които са излишни и могат да се намалят и фирмата си работи и печалбите са си същите и всичко си върви. Който не може да се приспособи закрива и точка.

Са мутренски и ако фалират ще е добре Що хвалят Гела братчед не е ясно?!

Евала бе капиталисте… на чужд гъз, пардон бизнес….

така, шистовият газ, за да останем и без хляб - с него тези 70 хиляди бизнеса няма да фалират, в румънската част на Добруджа дупчиха, нищо не откриха и се изнесоха, това което не беше унищожено преди повече от 25 години сега дошлите на власт наследници с ентусиазираната помощ на президента ще бъде ликвидирано, трябват им поне две години да забогатеят достатъчно и да си осигурят постове в брюкселската администрация

И ще раздаваме помощи,като всяка седмица теглим кредити.Още преди войната в Украйна нищо не вървеше .Постоянните кредити,които не са за инвестиции, а за текущи нужди, показват,че нашата държава е фалирала .В момента сме под нивото на Борисов,защото те строяха пътища,метро , санираха стари сгради .Сега нищо не се правим .Оправяме Македония и Украйна,но за България не мислим.

Проблема е братчед - че като фалират и малкото бизнеси - на родителите ти пенсията ще почне да стига точно за 2 хляба - защото откъде хазната ще щипе за ДДС, акцизи и осигуровки (ако ще и минимални) - та за това мислил ли си и дотам акъл не стига и те парите извират в държавата…

И кой ще внася в хазната да плаща на баба ти пенсията?

айде поредния "бизнесмен" дето си гледа в краката, че сега газът му бил малко по-скъп. Да, може по-евтин ако оближем на Путин гза. Само че тогава западния пазар ще ни бие пута и ти "бизнесмен" е пак ще искаш държавата да ти плаща за да имаш "бизнес". Еати бизнеса дето трябва държавата да му дава пари, за да не фалира! От 2020 все дава държавата - е то е лесно така. Имахте 2 години да се пренастроите и оптимизирате! Работата е там, "бизнесмен"е че след като западът ни бие шута дето лижем г*за на Путин, държавата няма да има вече пари нито за теб, нито за баба ти или за децата ти. Затова се иска малко поглед напред. Освен това държавата КАЗА ЧЕ ПОЕМА разликата в цената на газа за Май, а за Юни дори и да не е по-евтин от руския ще е поне колккото него. Е КАКВО ОЩЕ ИСКАТЕ?!?! Искате дави дадат още рубли от пасолството, то е ясно че това искате!

Като не дават - "що не давате". Като дават - "що давате". ?!!

"70 хиляди бизнеса...." А беше време, когато "бизнес" означаваше стопанска или търговска дейност, а т.н. бизнеси се наричаха дружества, фирми, компании, предприятия, стопански субекти и т.н.

Ами , време да платите сметката на американците ! 70 Хил , 7 милиона 7 милиарда кой ги брои ! Америка , преди всичко и за сметка на целия свят

Газ не се яде! Кризата ще доведе до недостик на храна а евентуален добив на шистов газ ще унищожи житницата на България! Тези хора са 100% престъпници! Каксме се хранили и сме имали икономика по Тошово време като сме били 8.5 милиона, а сега 6 милиона застроиха всичко и пак не им стига