17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента в който има достатъчно ваксини и всеки който иска да се ваксинира, може да го направи, отпада необходимостта от локдаун-и, т.к. всеки има право на избор: дали да се застрахова ваксинирайки или да си изкара вируса

А може и да дойде края както дойде в Юхан: хората започнаха да хвърлят каквото имаха върху силите, които ги "пазеха" и даже които им носеха храна. И не е шега работа да ти падне нещо от височина 30 метра. Та престанаха да ги пазят от лоши хора на улицата и хората излязоха отново навън. Намерете някой оттам и говорете с него. Всичко останало е лъжа.

Ако Юхан беше в щата Юта или говорихме за някой друг американски щат. Или поне да беше в някоя друга свободолюбива нация, би имало смисъл да говоря с някой жител на града. Но ако говорим за този Юхан, който е в Китай ми е трудно да си представя, че някой китаец ще посмее да замеря силите на реда. В Китай хората просто не могат да си представят, че могат да нарушат правилата, т.к. ако ги нарушат просто изчезват. Ти говорил ли си с наистина с някой китаец, по някоя чуствителна тема, например политиката "Едно семейство - едно дете". Питал ли си го какво би се случило, ако случайно жената забременее 2-ри път, да видиш как ще реагира?

По тази логила и сега да махнем локдауните И болноцоте да изгърмят Ако махнете затварянето трябва да строите болници и да произвеждате медицински лица на конвеер

Болниците няма да изгърмят ако личните лекари се върнат по местоработата си.

Пешо, ти колко лични лекари имаш че говориш в множествено число. Аз съм личен лекар на над хиляда и петстотин човека. Не съм спрял да работя. Колегата дето е в кабинета до моя също работи. В нашия град сме общо двайсет и девет лични лекари, и всички работят. Е в момента двама са в болнични защото са болни. От моите хиляда и петстотин пациенти около двеста вече преболедуваха тоя страшен вирус. Двеста са тия дето си направиха тест. Вероятно има още толкова които го преболедуваха без да се тестват за да не карантинират близките им. До сега имам двама починали. Една възрастна жена с диабет, и сериозен проблем със сърцето, и един осемдесет и пет годишен мъж с ментални проблеми. На ден през кабинета ми минават повече от двайсет човека с различни от Ковид проблеми, и двама, трима с грипоподобни симптоми от които я един излезе с Ковид, я не. Ако не е тая паника по масмедиите по нищо нямаше да се усети че има вирусна пандемия.

И аз съм изпълнен със съмнения. Но как да изтълкуваме факта, че Федералната агенция по въздухоплаване на САЩ преди два-три дни разреши прилагането на ваксините на Пфайзер и Модерна върху действащи пилоти? С ограничение за полети 48 часа след поставянето.

Автора на статията е работил за телевизия Атака, изключително некомпетентен. Не взимайте на сериозно нищо от написаното.

Е, приятели. Реално около 40% го минаха по един или друг начин тоя вирус. Дали ще одобрят ваксина - божа работа. Влак със съчми не се спира. Същото е и с вируса. Но нека да помислим трезво: Кой се нуждае от най-много грижи и защита против ковид-19? За Германия бях чул, че една втора от хората, които си заминават с ковид са над 80 години. За България спрямо продължителността на живота, да кажем - до 70 години. От другите 50% сигурно 45% са с придружаващи заболявания. Другите са хора, чиято работа е високо рискова спрямо вирусна инфекция - лекари, кондуктори, такива, които имат пряка комуникация с много хора. Единици са "сухите пръчки". При това положение смятам, че е резонно да се ваксинират най-уязвимите. Възрастните, лекарите и всички, които са с компрометирана имунна система. При положение, че един път си изкарал вируса не виждам смисъл да си биеш ваксина. А такива са вече голяма част от населението. Самият факт, че половината от починалите са над 70 години показва, че имунизация на около един милион човека ще понижи товара на болниците на половина. Ако в този милион се таргетират и рисковите хора, то тогава последствията от болестта ще са незначителни.

Сметките ти са много точни, но липсва основен компонент - кръчмаря, както се изрази някой по-долу. За неразбралите - кръчмарят ни е също така и шеф, на всички ни.

Средната възраст на починалите с Ковид 5566 души в България от 16.10 до сега е 70.02 години със ст. отклонение 11.74 години. Средната възраст на починалите 108 083 души през 2019 г. в България е 73.24 години със ст. отклонение 13.10 години. Това са данните, която никоя медия не огласява официално.

Някой ще коментира ли клипа, в който мед сестра от сащ припадна няколко минути след като я ваксинираха???????!!!!!!!!! https://m.facebook.com/story.php?storyfbid=718715839026647&id=477605479000736&mentstreamsource=videohome&playersuborigin=entrypoint&playerformat=permalink&ref=mnotif¬ift=watchfollower_video

В казармата като ни биеха инжекции и имаше такива дето огъваха шенкелите. Просто на някои хора не им понася да им слагат инжекции. А иначе ето ти да четеш ако знаеш английски https://apnews.com/article/fact-checking-afs:Content:9817674811

Най добре е да паднат мерките и измрат тъпите антиваксъри!

То и кучетата лаят за да завали пастърма от Небето, но То само "манна небесна" дава. (Манна небесна, съгласно Библията, е храна, с която са хранени Моисей и неговото племе по време на 40-годишните им скитания след напускането на Египет. Когато евреите свършили всичкия хляб, взет от Египет, Господ им пратил манна. Названието манна получил заради това, че като го видели за първи път, евреите се питали един друг: „Какво е това“?, а Моисей отговорил „Това е хляб, който Господ ви е дал за храна!“. Затова и евреите нарекли този хляб манна. Манната покривала земята около еврейския стан всяко утро по време на пътешествието им, освен съботите.) Уикипедия

Амин, да Боже. Тъкмо ще се отървем от ваксинираните и ще заживеем нормално

Няма смисъл за дебат ! Мнооооого си прост ! Късмет в живота !

На кое идва края, на това управление ли казахте????

Идва края на "желязната епоха" - Кали Юга и развитието на материализма, като водеща идеология. Вече цяла една година стана от 20 декември 2019 година, откогато започна Новата Ера - Сатя Юга. Ако не се е случила за някого промяна, то той очаква старото , познатото добро старо време да се завърне и всичко да утихне. Но, не би! Особено идващата Нова година за такива закостенели съзнания ще е особено тежка. Затова СЗО предупреждава за още по-бясна, трета вълна на COVID 19.

Ти да не се радваш на "новото" следващо управление?! :D Не си ли чувал мъдростта да не се радваш на малко прасе и нов началник?!

Дебилната репресия на нискочелите тъпунгери и хабилитираните им слуги трябва да спре! Не искам доктори по физическо и разни ортопедита да ми редят живота!

най-проблематичния път е третия.... че сме стадо, стадо сме, но колко черни овце има в това стадо... ЗАТОВА решението е ПЪРВО да се имунизират черните овце !

Направи изказване в стадото на черните `овце! :D

Някакъв журналист се упражнява да мисли по теми, от които нищо не разбира. Отсега е ясно, че мерките ще продължат и през 2021 година. Само фитнесджии, кръчмари, хотелиери и собственици на магазини в молове се надяват на нещо друго. Ще отнеме много време, докато се ваксинират достатъчно хора, за да има ефект от ваксината. Освен това физиологично отнема поне 1 мсец, докато организма изработи антитела, а от ваксината трябва да се сложат и две дози, което се прави на 4 седмици. Ако хората не се ваксинират и няма мерки, нищо добро няма да се случи. Ще има десетки хиляди случаи на новозаразени, здравеопазването ще колабира, Бърза помощ вече няма да се чака с дни, а с месеци, а резултата ще са много умрели. Но този път хората ще умират и от други болести, защото ще има основна липса на здравеопазване. Съдейки по противогрипната ваксина, която в България достига до едва 60 000 човека, както и съдейки по огромния брой дебили, вярващи в световни конспирации, не очаквам много хора да се ваксинират против КОВИД-19. Този вирус е РНК вирус, какъвито са и грипните вируси. Траен имунитет срещу такива вируси е труден, защото сравнително бързо мутират и старите антитела стават неефективни. Иначе съм сигурен, че хората имат антитела и срещу сезонния грип, но всяка година си го карат отново и отново. Което означава, че вероятно ваксината против КОВИД-19 ще трябва да се използва всяка година. Определено трябва да се ваксинира повече в борбата срещу вирусите. Утре КОВИД-21, ако е с 10% смъртност, представете си какви поражения ще нанесе върху държавите. Ами една Ебола, където смъртността достига 90%? Вирусите като цяло са милиони, постоянно откриват нови и нови.

За голямо съжаление, ти си жестоко прав. Питайте докторите, защо не искат да се ваксинират? Дали те ще Ви отговорят ясно и разбираемо на български език или на латински.

Тикварино, нали не си толкова прост, че да вярваш, че всички могат да са... държавни служители, тип клатикуровци:)))?!/ Или може би си?!? Между другото, тикво непоръбена, тези, които си споменал са най-малко виновни за плъзването на заразата!

Добро утро!

Да кажем ваксината е оръжието ти (атомна бомба), вируса ти е враг, тогава тея на които я бият остава да са войниците. Или ще пратиш само доброволци във "войната" или както при други "войни" (задължителни ваксини) всички - вкючително деца и пеленачета ще са направени войници. Въпросите, който всеки трябва да си зададе тогава са: 1) Това моята война ли е? 2) На правилната страна ли съм? 3) Каква цена заплащаме за войните на диктаторите? 4) Що за хора пращат деца на бойното поле? 5) Колко невинен народ ще измре във "войната" на диктаторите? Ако Бог е направил човека и вируса, тогава вируса не ни е враг. И това което Бог е създал, човек не бива да унищожава. Ако човек е направил вируса, тогава защо човек е направил вирус?

Който трябва да си зададеш е следния. Кой си ти и с какво право ще решаваш? Когато ако приемем идеята за война, има война никой не пита такива като тебе. Или изпълняваш или си понасяш последствията. При положение че ти смяташ че можеш да нарушаваш правата на обществото заради твоите лични за желания, то и обществото има право да ти налага ограничения.

Няма общество. Има индивиди. Има група от индивиди, които ге е страх от вируса и има група от индивиди, които ги е страх от ваксината. Едната група винаги може да наложи волята си на другата група, но това не означава че има моралното право. Всички диктатори го правят. Да наложиш на анти-ваксърите задължителна ваксина е като да наложиш на ваксърите задължително заразяване. Свобода означава че всеки взима сам за себе си и за децата си решението кое е по-опасно за него.

Точно обществото решава. Ако искаш свобода отиваш някъде където няма други хора и живееш сам Когато живееш в общество спазваш правилата които обществото е решил да определи за момента. Правилата се променят респективно правата които имаш се променят. Гарантирани права от някаква висша инстанция нямаш и никога не си имал.

Няма общество. Има групи от индивиди. Също няма държавни интереси. Има интереси на групата от индивиди, която управлява. Във логиката това се нарича погрешно обобщаване - когато от една група съдиш за всички. https://en.wikipedia.org/wiki/Faultygeneralization Когато мнозинството налага интересите си със насилие над малцинството това не е по-различно от болшевизма или фашизма. Те също го правиха. Това което различава демокрацията от дикатурата на мнозинството е че демокрацията пази правата на човека - правата на малцинствата. Ако мнозинството погазва малцинството това не е демокрация, а диктатура или охлокрация. https://en.wikipedia.org/wiki/Mobrule Има много държави където това се прави. Ако смяташ, че е правилно да убиваш хората които не понасят ваксините, за да "спасиш" хората които не умират веднага от тях и имаш власт, тогава сигурно можеш да го направиш. Но не си мисли че вършиш нещо добро или че малцинството ще вижда нещо друго във теб освен един зъл поробител и убиец.

До дълбоката грешка. То така и във фашистка Германия е било. Или си с обществото или- бягай. Ама сега няма резервно земно кълбо, където да се избяга от тази идиотия. Кой те надари с властта и моралното право да ми обясняваш колко ценен е моя личен живот?

да, обществото решава, но не решава скоропостижно...защото тази дума не ми звучи добре...съгласна съм, че трябва да има ваксини, но изпробвани с години...байдъуей - в Америка няма туберколоза, но няма и задължително ваксиниране, като в България...та как да го разбираме това?

емиии къде са черните тогава с ...техните права...хаха

...това е така, защото в Америка няма бедни... ;-)

Това с ваксината е само едно от правилата, които се спразват за оцеляването на дадено общество. Нещо се бъркаш с тая стратегия с "групите" хора. Разбираемо е, не си преживял война и съответно - мобилизация, да видиш "групи" хора тогава. Всъщност, когато нивото падне до организирани "групи" хора, тогава ще възникне явлението гражданска война, е тогава вече ще оцелеят ония "групи", дето сега са предимно по затворите. Не ми се вярва да ти е мечтаният сценарий.

Някакви си долу пишат че щели били да им нарушават правата с това ваксиниране. Или за това че няма ли да ги пускат да пътуват да ходят на работа и тъй нататъка ако не били ваксинирани. Хайде сега някой да ми каже какви по-точно права ми нарушават? Кой ви ги е дал тия права и кой ви ги гарантира тия права?

Правата на човека Правата на човека са етични принципи или социални норми, които задават определени стандарти на човешко поведение и са защитени като законови права от местното и международно право.[1] Обикновено те се разглеждат като неотчуждими[2] фундаментални права, които „всяка личност притежава по рождение, само защото тя или той е човешко същество“,[3] и които са „присъщи на всички човешки същества“,[4] независимо от тяхната националност, местоположение, език, религия, етнически произход или някакъв друг статус.[2][5] Те са приложими навсякъде и по всяко време в смисъл, че са универсални,[1] и са егалитарни в смисъл, че са еднакви са всеки човек.[2][5] Изискват съчувствие и върховенство на закона[6] и налагат на всяка личност задължението да уважава правата на другите хора. Още въпроси?

та да видиш какви са правилата на Инквизицията... ние сега летим до Космоса и зад него, ти ми говориш за стандарти...хм, БДС или некви други...;_) Аз съм съгласна първо да изпробват /т.е. да приложат,защото тя вече била изпробвана/ваксината на космонавтите и военните и да видим тогава...накъде ще летим... ;-)

Напълно споделям мнението ти. ТВЪРДО!

Точно, когато правата на отделния индивид станат по-големи от правата на групата индивиди, ще настъпи краят на обществото и съответно, краят на тия многословните с правата, защото няма кой да ги пази от тия гладните, и неграмотните и озлобените.

И кой ги е формулирал тия права и кой гарантира че ти имаш тези права? Това го гарантира обществото правителството държавата. Респективно обществото правителството и държавата могат да променят или да отнемат част от тези така наречени твои права. И по същия начин на същата тази хартийка която цитираш, може да бъде написано съвсем друго нещо. Апропо къде ти бяха същите тези права по времето социалистическо комунистическа България? Къде бяха тези права по времето на така наречената черна чума в Европа?

Първо искаше да знаеш кои права, сега искаш да знаеш защо да ги спазваш? Добре, ще ти отговоря. Защото в миналото без тези права лоши хора направиха много лоши неща със невинни хора, и не искаме това повече да се случва. Защото тези които вършат зло са зли и добрите не трябва да го толерират.

Както е било в миналото така и в настоящето. Трябва да ти ги дава правителството обществото или държавата. И същото може да ти го отнеме. Държавата правителството или обществото определя че ти трябва да се ваксинираш например. Откъде накъде ти смяташ че имаш повече права от държавата правителството или обществото? Моето момче заради такива заблудени като тебе, които смятат че имат права защото обществата правителствата и държавите са се трудили с векове за да ги формулирам, в момента например в Европа се появи отново туберкулозата. Да същата тая болест срещу която има ваксина и която беше напълно изчезнала.

Международното право казва, че имам права - правата на човека. А това че могат да ми бъдат взети е напълно ясно. Един поглед към Северна Корея и много други държави е достатъчен. Но твърда две неща: 1) Неетично е убиш един, за да "спасиш" друг 2) Неетично е да вземеш или прибавиш нещо към тялото на един, за да "помогнеш" на друг. Аз съм чел достатъчно, за да заключа че мнозинството от болестите срещу които се ваксинира са редки и съвсем не толкова страшни - говоря за себе си. Също научих колко много болести същите тези ваксини причиниха. Има много изследвания, че ваксинираните-деца са по-болни от неваксинираните. Има също изследвания, че много хора се разболяват въпреки че са били ваксинирани (primary and secondary vaccine failure). И имам достатъчно доблест да искам да взема това решение за себе си и за децата си. И съм обеден че взимам правилното и здравословното решение.

Онзи на снимката с ножицата в ръка прерязващ лентата ще да е инспектор Борисов?

Идва времето, в което ще се усетим как вече почти една година ни правят на маймуни!

Може пък и ти да се разболееш, не само другите.

Прекаляват с тоя вирус, смъртността изобщо не е такава каквато ни представят. Просто на всички е удобен вируса.

И е вярно защото ти го казваш и го писаха във Фейсбук. Абе знам си аз че за такива като вас умрелите винаги са недостатъчно.

И не е вярно защото ти го казваш и го казаха по телевизията. Абе знам си аз че за такива като вас поробените винаги са недостатъчно.

По важното е какво са писали неносещи отговорност анонимни и неизвестно от къде имаш ти квалификацията да определят индивиди във Фейсбук. Изключително гениално прозрение имаш. хора които първо нямат достъп до данни второ не са специалисти трето нямат никаква представа от това което пишат са водещи експерти за такива като тебе. Браво моето момче. Не бъди роб скочи от балкона. Глупако ако беше роб нямаше да можеш да пишеш нищо от това дето си го написал. Щеше да си лежиш в кутийката и нямаше да смееш да си отвориш устата. И затова написаното нагоре и за всичките ти изяви досега щеше да си в затвора. Като гледам обаче не си.

Ако не бях роб, щях да мога да излизам навън без парцал на лицето.

Иде краят на МУТРИТЕ - по един или друг начин

Ко каза, ко? Ама наистина ли?

а след края тричене

Броя на мутрите подскачащи по площада, няма да е скоро.

Ние сме пуснали тигана, а рибата е още в морето и коментираме, колко кости има да отстраняваме! Одобрена ваксина все още няма, съответно няма публикувани противопоказания. Т.е. проучванета за желаещите да се ваксинират е на базата на неинформирано съгласие!

На първо време за да можем да се противопоставим на насилието трябва да знаем кой е противника. Трябва да бъдат идентифицирани и изтребени за часове. Достатъчно е да се ударят с малки атомни бомби сбирките на уродите когато са на срещи - Общото събрание на ООН, конгрес на ККП в Пекин, Брюксел, Ватикана, Москва, силикон вали, Израел профилактично. В същото време малки групи командоси да избиват всички членове на въпросните фамилии. И винаги когато се съберат - атомен удар по мястото, което ги е приело. Основните инициатори не са много, около няколко стотин са. Останалите масонски марионетки губейки координация помежду си поради липсата на властови център ще се самоизбият и тотално ще изпуснат контрола над обществата до месеци. За да се подпомогне процесът трябва да се унищожи и интернет инфраструктурата.Само международна военна структура може да разчисти тоя бардак. После в кафеза ще останат само жълтурите,няма да се разбунтуват, но зад стената.

Атомната бомба е ваксината, врагът е идентифизциран и ще бъде ударен в най-скоро време! Неговият край е предначертан!

Израел - профилактично.... ех, че мислиш здравословно... ;-)

Мен ме чака изяждане на едно прасе. В Монтанско когато си на гости за клане на прасе домакинът не точи кана вино, а изнася една кофа пълна с вино като в кофата се сипва и един компот. Мисля, че до понеделник ще успеем да изпием три кофи. Смърт на Ковид 19. Не сме откраднали цинковата кофа на Мая. Тази домакинът си я купил преди години от местният магазин. никакви локдауни не ме интересуват. Сега бях тук и изчезвам. Пукнете уроди.

там са комунисти, ще те заразят с вируса на комунизма, а ваксина няма относно кофите, ако да вечерта не са ипити, значи пиячите са слаби

И що разваляте виното с компот...?

не им е достатъчно сладко... ;-)

че хората с кръвна група О, тоест чистата европеидна раса имат естествен имунитет срещу вируси, докато групи А и Б, тоест разните китайци, индиййци, метиси и тем подобни мангали са развъдник на бацили и вируси, тъй че на тях трябва да се прилага принудително ваксиниране и локдаун

Прост като селски галоши си! Държавата е клоака заради боклуци като теб!

бегай да береш джилезу за чаветата и не се мешай с белите хора

Европейците са предимно А, а ние В, но всичко се е смесило през годините, няма гаранция за никой.

Ваксинацията не е решение! Това го доказа носителят на анти тела- зампредът на оградната партия! Трепане му е майката! Това го доказаха овцата, козите и свинете!

Не си ли чул, че в природата 100 % няма? И ваксините не правят изключение от това правило, дават максимум 95 % ефективност.

Финансова криза , а цените на апартаментите не виждам да падат.

Тъп ли си, досега историята не познава случаи на нещо да е паднало. Пада ми само оная работа.

Абе защо "автор на редица статии на финансова, икономическа и политическа тематика" се изказва така категорично по здравни въпроси? Аман от всезнайковци.

Е то и в България е така - разни откачалки математици, коремни доктори и подобни се изказват за вируси

лично аз няма да се ваксинирам, защото като се ваксинират останалите вирусът ще изчезне

на чужд гръб и 100 ваксини са малко ;-)

Първият няма да е първи, защото си отстъпва "благородно" мястото на...другите... Кой е той? ;-)

Правите голяма грешка в сметките. Какъв е проблема днес? Масово възрастни хора задръстват болниците по целия свят. Те са основната причина за тези локдауни. Когато тази група се ваксинира болниците ще се успокоят и смъртността ще намалее. Вируса може и да си продължава да върлува но сред по младата част от населението той няма шанс. Това е!

Лесни сметки правиш! Голяма част от възрастните хора имат придружаващи заболявания!

И какво от това? Да съм казал нещо против това?

Липсва в уравнението и затова ти е грешна сметката!

чат-пат изнасят сведения и за такива дето спортували докато се разболявали, но...все се пропуска една ИСТИНА....на какво разчита Короната...да е тежка, богата и за хора, които не са я носели...с диамантите...

* Михаил Кръстев е журналист с над 14 години стаж в печатни и електронни медии. Автор на редица статии на финансова, икономическа и политическа тематика. Водещ на предаването "Реакция" в ефира на телевизия "Европа" - това казва всичко за статията !!!

Хем липса на достигнат изкуствен групов имунитет, хем спиране на локдауните, хем липса на умрели пред болниците? Не е ли прекалено хубаво, за да е вярно?

Трябва само хората които са ваксинирани да имат право да излизат от вкъщи, да ходят на работа и на училище. Всякакви Антиваксъри и прочие отрепки да седят в изолация и да нямат право да излизат от апартаментите си. При нарушение 10000 лв глоба и в ЗАТВОРА ЗА 5 ГОДИНИ. Иначе няма оправия. ! Хората които не са ваксинирани са престъпници и опасни за околните !

А ти си опасен за себе си. Скоро ще се гътнеш от натрупаната злоба и простотия. Пожелавм ти приятно "ваксисиниране", офца...

Вируси не съществуват и Земята е плоска!

В Средновековието е върлувала чума, проказа и хората са се страхували от тях!

ама все пак Тя се върти...на полигона де...ох, на пола...ох, как се казваше този бастун бе...изправения... ;-)

ако можете да го наложите, но не можете..., но ти си пиши, клавиатурата юмруци няма

Тъпанaри, като теб какво трябва да? :)

първо да те еба веднъж в гъзъ и тогава ваксина

А какво става, ако тези отказали ваксина са 60-70% от популацията?Останалите 30-40% ще се оправите ли сами?

Сметката е ясна! Следват пикове и локдауни, докато се достигнат тези 70 - 80 % общо изкуствен плюс естествен групов имунитет!

От нахвърляната като за мисирки "информация" разбрах само едно. Лошото тепърва предстои. Харчете разумно и НИКОГА не взимайте кредити.

Знаеш ли кое е най интересното? Тази криза ми отвори шанс за супер кредит за чисто нов апартамент в чужбина. Без тази криза никога нямаше дори да се мога да се доредя от желаещи и местни хора с предимство. Работата ми е такава че кризата не я засегна а напротив. Това беше шанса на живота ми.

за съжаление късметлиите сте малко.

всъщност въпросът е много по-сложен и който е живял в социализма, може да вникне в нюансите. Нека го наречем здравния тоталитаризъм, се отличава рафинирано от класическия, че всъщност зад поведението на властите не стоят, официално, политически догми, а уж здравето на хората. Ефектите, обаче, са същите. Фактическо ограничаване на исконни права, сред които свободата на движение е основно право. Контрълът върху живота ни се поема от властта без да ни питат, без избори. Заради здравето, никаква политика. Сега, какъв е най-опасният сценарий. Той е прост. Мерките няма да отпаднат напълно. Под една или друга форма, със здравни аргументи контролът върху движението ще остане, а самото то ще е затруднено, така че само много по-малки групи и по хипотеза избрани, ще могат да се възползват от него както преди. Да видим.

Абсолютно правилно. Целта е да се върнем отново в 16 - 17 век. Малка каста от 1 % богопомазани и всичкото отдолу, безправни, крепостни селяни.

Точно така. Друга модерна форма на тоталитаризъм е с "еко" претескт. Да ти разгоним фамилията, за да спасим планетата... Нищо, че се пренебрегва основният принцип: "Щом популацията нараства, значе екосистемата е благоприятна".

Въобще няма да са малки групите с права за свободно придвижване! Всеки ваксиниран ще има такова право! Не може да се очаква една страна, постигнала 70 - 80 % имунизация на населението си, да допуска на терирторията си неваксинирани хора от други страни. Съществува реална опасност точно те да пробият създадения групов имунитет!

Идеята на "основните човешки права" е те да не се влиаят от броя на групата, която обхващат. Дори и един да не желае да се ваксинира, никой не бива да го задължава, ограничава или реприсира по какъвто и да е начин. Загърбим ли това, човечеството директно се връща в пещерите и по клоните на дърветата.

Точно обратното! Всяко едно основно човешко право трябва да се ограничи, ако застрашава права от по-висок порядък на други хора!

съществува ли вероятност да ти пробият г*за?

Учените, на които след няколко години ще разчитаме да спасяват човечеството от предстоящите болести и бедствия, в момента са спрени от училище...

Интернет дава по-големи възможности за учене. Който иска да учи има огромни възможности , а не само даскала пред черната дъска.

Ок. Обясни го това на второкласнка си и го остави пред компа, докато ти си на работа да му платиш нета.

В момента близо 40 % от населението на България е готово да се ваксинира, още преди да има одобрена ваксина и без да са публикувани противопоказанията! След половин година желаещите ще станат 80 %. Ваксинирането е дълъг процес, при този недостиг на лекари, а всяка ваксина трябва да е поставена от лекар, си представете колко дълго във времето ще продължи ваксинацията. Ще има още много пикове и затваряния и хората ще озъзнаят, че това е единственият им шанс.

Тая зараза е много по лека от всички останали срещу които има ваксини! 80% няма да си я сложат изобщо,защото е безмислена,да си я слагат изтрещелите и тежко болните...

Жертва се на фалшива новина, провери си изгочника за информация! Лекото грипче отдавна е развенчано!

днеска много посно, засега... няма експерти,шамани, няма NYTimes...

Аз няма да се ваксинирам. Щом като не е задължително, значи е мое право да не го направя. И няма как някой да ме накара да ходя на работа в офис сред другите хора, защото имало ваксина (която обаче аз не приемам). Работодатели, които поставят такива условия на работниците си трябва да могат да бъдат съдени за възпремятстване на основни човешки права.

пак имаш право на свободен избор , защото никой не е в правото си да ти пренебрегва "личната воля", дадена от природата при раждането !

Съгласен съм че никой няма право да те кара да се ваксибирамр, както и никой няма право да ни забранява да се движим, да ходим на ресторанти и да носим маски. Но за ходенето в офис - работодателят е в правото си да го изиска ако прецени. Пък на теб ако не ти отърва - имаш право да си смениш работата.... или да не работиш....

Там е работата че по нюрнбергският договор не може. Падне ли извънредното положение това от какво си се ваксинирал и преболедувал си е лекарска тайна.

Ще ни натиснат, чрез работодателите, или се ваксинираш и оставаш на работа, или вън, ще намерят начин да ни принудят

Вън и,както няма работници феодалите ще фалират!

_stankow

Идват още по-страшни репресии ! Сегашната истерия е само проверка на търпимостта и подготовка за основното ястие !

така считам ! това беше само тест! идват стомашно-чревни инфекции ... а за финал ще си претнат една "война"!

Еми, изчезвай от този свят...

2020-12-19 13:33:50 с (нерегистриран) Само че, като няма страх от короната и остава само на отговорност --- чрез "страх" да продължиш да управляваш овцете, ли ? ти проектираш своят страх , като страх върху тези, от които ти дефакто зависиш ! ама сега сме 21-и век, не сме средните векове, камо ли началните векове, когато "страхът от гръмотевицата" е вършел чудеса , а лъщенето на златната огърлицана слънцето, е превръщало притежателят и в "бог" , в очите на туземците ! юдо-масонет боравите с много, много стар инструментариум ... само истината и честността ще ви спаси, да знайш ! лъжата е губеща на дълга дистанция !

Хем да не постигнем стаден имунитет, хем да отпаднат локдауните??? Тогава хорята няма ли пак да умират по стълбищата пред болниците поради липса на капацитет? Или някои се надяват, че след изборите ще се открият някъде медици?

Утопия е това. Изхожда от пълната вяра, че причина за случващото се е само епидемията. Ами не е. Хората в Давос си го казаха - искат рестарт. Обаче с какво право? Давос е частен форум, поканените на него лица не са легитимни, не са демократично избрани. Тежест в него имат милиардери и манипулатори. Политическите лидери са просто пудели.

"не са демократично избрани" Ти вярно ли още вярваш в Дядо Коледа? Демокрацията е маркетингово понятие на хората с парите да управляват работническата класа.

ГЕРБ НЕ заслужава повече да управлява! Бойко Борисов трябва да си ходи! Бойко Борисов е срамза нацията и унижение за народа. Защото: 1. Принудиха с брутален рекет българските и чуждите инвеститори да бягат в Румъния, Сърбия и Гърция и направиха българите най-бедни в ЕС!!! 2. Окрадоха де що можаха и ни унижиха с нелепите си твърдения как имотите им за милиони били законни и в резултат на интелекта на тъпанарите, членове на ГЕРБ!!!! 3. Окакаха се с пандемията и с некадърността ни докараха до най-висока смъртност в Европа!!!! 4. Оня мошеник Заев разигра правителството на ГЕРБ и най-вече глупака Борисов, на маймуна го направи и унижи българите. Некадърността на Бойко Борисов е на път да ни докара до международна изолация и загуба на територия без един изстрел. Държавни емисари на Република Северна Македония вече сноват по Пиринско и филмират "българските "македонци"! От печеливша стартова позиция вървим към срамна загуба! ВЪРВИ СИ, БОРИСОБ, ТИ СИ ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!

За съжаление ваксините за короната разчитат на съвестта на хората, а не на страха. И понеже нямат съвест огромна част от населението и масовата ваксинация ще остане мираж. Ако не беше корона а чума, щяха да се избиват кой първи да му я бият тая ваксина, ако ще и на една седмица да беше. Само че, като няма страх от короната и остава само на отговорност към обществото да се ваксинират. А такива отговорни към обществото и възрастните си близки са 20% само. Как да я докараме до масова имунизация така. Много плюят разни такива по мангалите, ама и те не са кой знае колко по-различни от тях. Да си помислят по тоя въпрос.

Така е. На времето ако се бяха сетили да скопят всички хора за общото благо, вместо да разчитат на съвестта им, щяхме да сме забравили за една камара смъртоносни болести предавани по полов път и още сума ти други неудобства. Изобщо, общото благо е голямо и много сладко благо, стига да си от страната блажещия.

По тъпа статия отдавна не бях чел. Защо им давате поле на изява на такива като тоя? Още малко да почне и за извънземните и масоните да приказва. Много глупави разсъждения избълва в толкова малко матриал. Тежка история.

Ако е имало хора, които предварително са знаели какво ще се случи, то тези хора вече си броят трилионите. А нямаше нужда дори да разпалват войни, както правеха преди. Но изглежда им хареса и искат още и още.

Няма никаква информация какви са ефектите от тези ваксини тоест страничните действия

То и одобрена ваксина няма!

Явно се чудят как да пробутват ваксините, та се опитват да манипулират. А локдаун ще има, до когато трябва да има - може да са години, десетилеитя, това никой не може да го каже. Все по-малко и по-малко вярвам, че ваксините ще решат проблема с тоя гаден ковид - напротив, ще създадат още по-голям проблем, защото хем си ваксиниран, хем си болен.

Това, че човек е ваксиниран, НЕ означава, че той не може да е зараззоносител и да разпространява в някакъв период от време тази зараза. Ваксината е вид защита от тежко протичане на заболяването с евентуален фатален край. Но ваксината НЕ предпазва от заразяване!

Пак празни приказки ако хората не искат не можеш да ги накараш насила

"Иде" - вие от кое село сте бе списвачи?

Локдаун до живот! Пилетата и прасетата в "модерните" ферми как ги гледат и не се оплакват...