17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези да не би да откриват топлата вода? Това си е факт във всички развити страни и на севернокорейците им остава само да копират. Друг път няма.

50 милиона евро за една държава са като 60 стотинки. Нашата смешна икономика произвежда 100 милиарда евро годишно.

и да, сто са

Твърде вероятно е цифрата да е много по-голяма. Според други изчисления приходите на държавата от пазарите са над два милиарда долара годишно. За сравнение, износът им допреди санкциите беше на стойност около три милиарда. А България изобщо не произвежда 100 милиарда евро годишно. Брутният вътрешен продукт е индикатор за обем и номинална стойност на произведените стоки и услуги плюс чуждестранни инвестиции, но той не може да посочи реалната, трайна стойност на произведеното. Например предвидените харчове на държавата също са компонента на БВП. За възстановяване на храмове тази година са заделени 120 милиона лева, а за саниране близо милиард и половина; купуването на изтребители също ще бъде отчетено като част от БВП, но колко от всички тези пари реално се инвестират в трайно производство или отиват в частния, чист бизнес, а не в чужди или „наши“ изпълнители? Въобще не бих се учудил, ако Северна Корея произвежда повече стоки от България като физически обем, а не като стойност. Все пак са 25 милиона души.

това за слабото влияние на правителството над гражданите беше така и в България, и накрая съвсем скъсахме с комунягите, та им се наложи да се пребоядисат

Къде е Горд Европеец да каже, че това е долна краварска лъжа.

Зает е да прави "привет" на путин