17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото разбирам сред публиката има доста привърженици на "твърдите пари" По-твърдо от златото обаче няма. А вместо златен стандарт се налагат негови заместители. Не мисля, че ще ви хареса да живеете при твърди пари. хората от почти век нямат опит с подобно нещо. Банкерите може и да са алчни боклуци, но все пак управляват като цяло смислено ресурсите на света чрез лихвения процент.

Истината е, че света се управлява от банкери и алчни хора, които възпрепятстват всякакви други валути, които не са одобрени от тях. Криптовалутите са добра идея, но алчността на хората съсипа и тази алтернатива. Всички го обърнаха на спекулативна търговия с измислени сайтове, отколкото да се използват като платежно средство.

Интересно. Финансовите гурута натискат цената на криптото надолу. Сигурно тайно купуват бройки. После ще са същите, които ще ги изстрелят нагоре. В резултат ще спечелят само те, а бедняците отново ще са с пръст в уста.

тоя пък.. какво общо имат криптовалутите с кризата от 2008? Никой дори не беше чувал за криптовалута по онова време.. алчните банкери и финансови гурута породиха кризата, станаха още по-богати, а го отнесоха бедните..

ми да ти кажем,а? кризата 2008-ма почна от ипотечните деривати. Кво прават тез деривати? Позволяват на негро със 20 лева капитал и доход от 5 лева на година да си купи апартамент или имот за 100 лева. Как го прават? Негрото ти плаща 2 лева застраховка и банката е спокойна, че тоз кат цело има 25 лева и нема переспективи, ама ако спре да плаща ше си земе 100 лева кеш чрез застраховката/ипотечен дериват. В един момент лемън брадърс нацвъкъха толкоз ного непокриваеми застраховки, че не успяха да наберат кеш за плащането им и фалираха. Квмо се случи 2008-ма? Комбинацията измама+застраховка+изживяване на собственик балонира до небесата цените на имотите. И дойде кризата фалит. Кво стана после? Обонго, това тъпо негро, зе че национализира ипотечните деривати, включи ги в баланса на фед и ги оскъпи с 10% на година, щот нале, вече са от наште. Как се замазва това? Чрез количествените облекчения, непрестанното печатане3 на пари и дигане на тавана на дълга. Тоес насипахме още снег по склона и ше сатва лавина. Само таз техника спаси банкерчетата и финансисчетата от линч и затвор. Кукловодите се усетиха, че ако забаламосват масата могът да и измъкват безнаказано ценните ресурси и тя да плаща и за тях. Ей затва пуснаха нулеви лихви +пропаганда+изживяване+мяу,мяу! Тъпото е, че тва се пак е лимитирано от разни документи, правила, закони, искане на разрашения от тоя-оня. И! идваме до блокчейна. Това е методъ, масата дет се изживева компетентна и е що годе на крака да бъде обрана до шушка и в единс миг. Без обеснения и без възможнос за контрол, без дори да разбере. Затова и го пропаганднорекламират секи ден. Ама нещо - или нема бълъци, или нема ного доверчиви богаташи вече. да си нашибат парите у дигитала и да чакат да им ги откраднат на порции от по 30-40-600 милки. Гаси тока. Кризата е тук. И валутата е ак47.

До навлизането на Форекса, никой не знаеш какво е "фиат" или "бретенудоското спорузомение". Постепено, пишман "трейдерите" от вкъщи, започнаха да се разрастват като бройка и да се образоват по интернет, лапайки терминология и конспиративни теории като гладно коте млечен хлеб. С идването на Биткойн, вече всеки е печен финансист и отявлен разбирач и критик на финансовата система и нейната история. Цялото това "знание" обаче не се превежде в разбиране а в папагалското повтаряне и бълване на терминологи и вече изтъркали се понятия. Истината е една и тя е много проста и дори бих казал очевидна. Никой...нека пак повторя..НИКОЙ няма да позволи една "народна" валута - в случая биткойн или други такива - да имат сериозен дял от икономическият и финансов живот на Планетата. Правенето на пари и разпространяването им ВИНАГИ е било и ЩЕ БЪДЕ привилегия САМО на Царе и Държави. Парите са сила това значи власт това значи контрол върху всички аспекти на човешкото съществуване и никога няма да бъде в ръцете на масите поради простата прични че масите не са способни организирано и целенасочено да контролират нещата..а без контрол, хаус! Крипто валути може да има...но ако са от значение, ще бъдат под контрол на правителствени организации, реално сменяйки формата но не и принципа на системата до сега.

Пишеш пълни глупости , в момента всички наркокартели и перачи на мръсни пари оперират с малко или много криптовалута. Това преведено на нашенски са много много милиарди долари годишен оборот. Нормално е банкерите да злобеят и подскачат защото преди тези пари минава през тях и те смучеха комисионни като побъркани. Времената се менят и се доказа че банките може да бъдат заобиколени , на много световни играчи не се харесва но това е бъдещето.

A нашите европейски банки начело с лицензиращата ги държава и фиатните си валути не са измамници и балони ли?!! Ами, КТБ, преди това много други!!! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Рубини, както и повечето икономисти за масова употреба, създава един сламен човек и после започват да го унищожават с критики. Биткойн има уникалния шанс да разбие модела на банкирането с частичен резерв, безобразното кредитиране без оглед на риска, безконтролното печатане на валута -- все неща, които ограбват съществуващите спестявания и обезсмислят спестовността, и в крайна сметка обезсилват съвременната държава, която умира да господства над своите поданици. Това, че с биткойни не можеш да си купиш пакетче семки в магазина няма. абсолютно. никакво. значение. Съпоставките с VISA и MasterCard са глупави и неудачни. На тазгодишния Baltic Honey Badger Ник Картър направи следното сравнение между VISA и Bitcoin: едните пренасят градски пощенски пратки, докато другите превозват контейнери. Средната стойност на една транзакция с VISA е около $80. Средната стойност на една биткойн транзакцзия е $3000 (медианата е $200). Да изобретиш валута, която прави невъзможно емитирането на допълнителни пари е все едно да избиеш зъбите на банкера и на неговия прислужник - политика. Естествено, че ще пискат и ще блюват :)

Е това е то, логика на желязната логика на конспиратора. Като не се емитират пари, какво става, много просто, цената на валутата се повишава. Ще ти трябват не само стотинки, ами и хилядинки, милионинки и т.н. Желязна логика, е един трик да се избият зъбите на банкерите, пълни глупости. Това пък за средната стойност на транзакцията, егати глупоста. Ако е вярно показва че Биткойна не е подходящ за ежедневието. Иване ти можеш да обядваш за по 3000-4000 долара, ама ние простолюдието, повече от 10лв за обят нямаме. Из лично мога да се сетя за две трансакции през моя живот дето са били повече от 3000$ кота си купих кола и като си купих апартамент. Иване късно си се хванал на хорото Иване. Това е балон, валута с такава променливост няма как слъжи за натрупване.

Поздравления , точно и добре написано. За съжаление малко ще разберат поста ти.

Споко пич бъдещето идва Има си лайтинг мрежа ще се оправи и скоростта за проверка на блока И гледаи как рани банкери и платени викачи ще почнат да реват срещу бикоина и подобните за щастие няма какво да направят

о, има. ше ти спират токъ. да ве видиме тогаз.

ама верно ли прави невъзможно емитирането на допълнителни пари. щех да го повервам, ако беше само виткойнът. ама тез се нароиха в геометрибна прогресия, допълнителните.

Криптовалута която е синхронизирана през блокчейн не може да се емитира допълнително по никакъв начин , виж airdrop или така наречените токени нямат нищо с блокчейн и там се печатат пари на воля без контролно.

да да а банките са честни и почтени и долара има златно покритие , държавите не правят грешки и ФЕД не печата тоалетна хартия