И Гърция се прощава с "Газпром" с болезнен развод

Групата "Копелузос" ще изкупи дела на руския монополист в "Прометеус Газ" - най-големият доставчик на синьо гориво в югозападната ни съседка

Обратно в новината

Коментари - И Гърция се прощава с "Газпром" с болезнен развод | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се прави. Следваш общите решения на организацията, на която си член.

...и която се ръководи от С(капаните)АЩ!

И си докарваш невиждана криза ...

Попарата я надроби Путин,да си я сърба сега.

"Пълно преустройство на газовия пазар на Балканите и в Европа". Така се прави. И връщане назад няма!

В краткосрочен( 3-5г) да, само че в дългосрочен спираш да бъдеш зависим от страна нападаща и завземаща съседите си и на която ако си много зависим копче не можеш да и кажеш.

Не могат да гъкнак. Набардучили са ги със кредити от МВФ и Световната банка . Вече 180 % от БВП .

Шило

Краткосрочното винаги става дългосрочно.

Скапани са баща ти и майка ти, които са те родили.

Русия повече не фактор нито в България, нито на Балканите, нито в Европа.

и ставаш зависим от една друга страна дето не напада съседите си, а само разпалва и води войни на хиляди километри от нея.

До копейковците: Огледайте се, има живот и вън от ватенката. Прорукуваната криза от липсата на руски газ е силно преувеличена.

Това ли е пазарна икономика, тъпако?! 50 години работиш с един партньор, получаваш бързо и на изодни цени, нямаш проблеми и изведнъж заради кефа на американците задраскваш всичко и почваш да купуваш от тях - бавно и скъпо!

И какво точно се случи от предсказваната "невижданата криза" - студ, глад, тъмнина?

Е, то си пише, не е лошо да четеш- газа намалява, цените скачат. А някъде по света, това ги устройва.

По-добре САЩ, от колкото СССР.

Шило

Виж си цените, виж себестойността. Сега ги сравни с аналогичните стоки от Азия, които така или иначе получаваш. Мисля, че все пак имаш една гънка и ще си отговориш на въпроса.

Руснаците вече пряко няма да продават на европейския пазар. Така, че всеки трябва да се спасява кой как може. България е добре, че много малко газ употребява и това няма да й се отрази.Някои тук говорят за независимост. Няма такива филми! Ако имаш пари си независим!

Няма да е дългосрочно и няма Европа да зависи от сащ. Ако четете новините ще видите колко нови газови находища около египет и израел, марко и т..н ще бъдат разработене в следващите няколко години( затова и по-горе писах за краткосрочен период) от европейски компании. До 5г ще се получи истински пазар на газ(с множество източници) а не както до сега 50+% от един монополист

И какъв партньор е Русия на Путин? Сериозен, може би? Защо ни спря газта и сам промени договора? така ли се прави?

Русия си има газопровод през България, който ще ползват безплатно следващите 30 години. И само те се разпореждат, как да се ползва и кой какво ще получава от него. Ние нямаме думата. Защото си имаме гЪзопроводи, които подписват всичко, което им поискат от Кремъл.

Специално Гърция ги щави Германия, а не щатите. И то не от сега!!! Това е поредния пирон в знаете кое...

Е ПА НИЕ СМЕ СИ ФАКТОР У СВЕТА-ОТИ НИ ТРЕБА РУСИЯ .НЕ САМО ГАЗ И ПОМИДОРИ НЕМА ДА КУПУЕМИ У НИХ, ИМАМЕ СИ МАРОКО, НИГЕРИЯ

Малко четеш или така ти изнася да пишеш.

шш дъртио Ма и ние ли се прайм на "Велика сила'' като РФ бе копейкаджия ?

чукни TTF и ще разбереш колко си кух!

Шило

Нима? Знам по-добре от теб, какво е. А резултатът се вижда.

Защо никой не казва какво става с парите за транзит през Балкански поток.? Би следвало да не са никак малко.

Глупости! Безплатно, газопроводът е българска собственост! България може да го предостави за ползване или продаде на САЩ!

Който трябва ги усвоява. Кой си ти, че да ти докладват!

Да се мачкат рашистите по всички направления, докато осъзнаят, че са от третия свят.

Където е текло пак ще тече. Енергийния ресурс е реален. Стойността на парите е вятър работа. Така че ресурса има растяща стойност, а парите намаляваща. Като свалим по 2-3 кожи, пак ще искаме сигурни доставки за 10 г. напред на гарантирана цена.

Що трябва да го продава, може да го подари. Или направо да им го дадем на украинците в знак на солидарност.

За глупака долу. Русия няма газопровод през България. Тръбопровода през България, е изцяло българска собственост и твоята русия е длъжна да плаща за транзита през България. Това ви бърка в здравето на всичките руски платени тролове. Защото можем да го затворим по всяко време и на всичкото отгоре през същата тръба можем да получаваме доставки и от други източници.

Газопровода през България е изцяло българска собственост.

Е и как ще се затвори като има договори за газа, който се транзитира.Кой ще плаща неустойките?

Хаповоте или лудницата!

Както твоята русия си позволява да нарушават договорите. И след като твоята русия вече е нарушила договорите нищо не пречи от българска страна да спрем доставките на руски газ като ответна мярка.

Не знам кой какво изкупи и кой монополист и кой не е, но знам, че всички ние плащаме скъпо и прескъпо лудостта и истерията на западния корпоративен капитал. На стачка, а не на седенка. Иначе в скоро време всички в Европа ще работим за да си платим един хляб на седмица с едномесечна заплата.

Всякой бяга от прокажените!

Ние ще плащаме неустойките, както и до сега за други спрени проекти, за да се изпълни кефа на лудите в САЩ.

Държа да отбележа че сме вече края на януари и нито ние нито европа умря от глад и студ. Държа също така да отбележа че вече минаха няколко месеца от нацисткия референдум на путин, за който ти лично се кълнеше, че щял да бъде признат от половината свят съюзник на путин. И накрая-твоята русия не е нито единствения нито най-големият износител на газ. Просто беше най-удобния за времето. Само че държавите си уредиха или уреждат в момента алтернативи на доставките от твоята русия, а твоята русия не може да си намери алтернативни клиенти. Дори руските власти официално признаха че са намалили добива с над 40%. И че продават останалото количество на много по-ниски цени, отколкото плащаше европа преди войната.

ЕС ще Ви компенсира. Вие имате опит в харченето на Е пари.

Шом русоидната тролска сволоч квичи, значи това е добра новина.

И това защото водещите руска пропаганда така са казали? Дали да ти припомня че вече няколко държави заведоха дела срещу русия за нарушаване на договорите за доставка? Дали да ти припомня че плащахме неустойка на русия заради малоумните изпълнения на вашия комунист станишев, дето сключи такъв договор и поръча оборудване без да е осигурил нито пари за това оборудване нито кой да строи атомна централа.

Само да попитам.... В коя европейска държава измръзнаха тая зима?

проруските БГ путлеристи им се разказа пи4ката лелина, осъзнавайки че се изложиха пред всичките си познати

Знаеш и пак лъжеш? ...нормален руШки трол.

Брат ние ядем лайната, путин е пълен капут. Дано Навални да бъде по свестен.

Гърция се ориентира към САЩ и Франция а бай Ганьо по цял ден реве за Рашастан. Няма вече Рашастан - Рашастан е зед желязната бариера.