И бизнесът иска единно часово време

Смяната на часовото време да отпадне през 2020 г., предлага евродепутатът Момчил Неков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега една хипотетична ситуация За да отпадне смяната и да няма загуби а само ползи това ще означава че работодатели и работници абе целия бизнес ще трябва сами да си нагласяват работното време според нуждите и слънчевото греене. На който му трябва светлина ще става по рано лятото и по късно зимата на който не му трябва му е все тая. Мислите ли че това ще се случи в действителност ? Аз съм доста скептично настроен Както се оказа 80 % от матяла не става това означава 80 % загуби от отмяната на смяната на времето

Зимно! Постоянно!

Аз искам да отпадне работното време.

Не виждам какво му пречи на бизнеса да ползва плаващо работно време за търговията си с чужбина. Сегашното положение със смяна на часовото време използва предимствата на лятното и зимното. Смяната на часа два пъти в годината е като една тренировка на организма и показва кой може лесно да се пренастройва при промяната на обстоятелствата. А който все мрънка, то каквото и да става, все някой друг иска да му е виновен.

Тия от БТПП винаги са били абсолютно неадекватни нефелници :) Баси смешниците начело с Цецо :)

Защо розобера или селското стопанство да има загуби?! Просто работното време в сектора ще започва по-рано. Е, ако никой не иска да работи така, то ще се увеличат заплатите после и цените. Нали пазарна икономика градим?! Проумейте - варианта в който се местеха стрелките не е важно колко пари печели или губи. Неговата печалба е единствено в печалба при стандартното работно време на 1-2 часа повече светла част в СВОБОДНОТО ВРЕМЕ на човек след работно време. Разберете, че личния живот на всеки започва де факто след работа. Не е без значение дали ще имаш по малко от 2 часа свободно време на светло (както става зимата) или ще имаш по 5 часа в светлата част на деня лятно време. Избор за постоянно лятно време е неудачен, защото зимата ще е кошмарна тъмница и неудобство. Избор на постоянно зимно време ще доведе до загуба на тия 2-3 часа повече свободно време на светло. Приказките за проблемния биологичен часовник при смяна на времето са глупости. Всеки може да промени биологичния си часовник по всяко време.

И аз искам да отпадне!