"Хювефарма“ търси 300 млн. евро от борсата в Амстердам

Набраните средства щe бъдaт изпoлзвaни зa ycĸopявaнe pacтeжa нa ĸaпитaлoвитe paзxoди нa компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гелосаниата маймуна се опитва да се "люспи"... но много късно. Много късно е за разделяне със собствеността, на която вече са сложили ръка.

тези няма ли да ги включат в магнитски?

за 2 дена ще ги избият тези пари...

Значи достъпа им до капитал на банковия сектор е ограничен. Следва СУМАТОХА и на борсата. Следващият собственик ще е някой от Столипеново.

Сега деветата компания с над 100милиона нисколихвени държавни заеми ли ще я правим? Нали вече им дадоха 500 милиона заем от европейска банка за завода и те от нямане на при си купиха Нова телевизия, която продадоха. Егати капитализма! Само покриваме загубите на големи компамии, като през социализма! Май има нужда от латиносмерикансдките "едксфрони на смъртта" или руските носители на Новичок.

Kenn1111

Тия братя трябваше отдавна да са в затвора или при Божков.Ама още се мотат на свобода.

Кирил и Георги бяха лапищаци когато баща им бай Петър купи Пещера и започна ветеринарния бизнес, но едно не може да се отрече, че Кирил отиде много далеч в нещата. Георги не става за нищо, държат го от немай къде. В Амстермам Хювефарма навярно няма да загуби.

Добре... може ли такава неграмотност... Ако едни средства са вложени дългосрочно и оттях се очакват бъдещи изгоди - това е инвестиция . Капиталов разход е малко като дървено желязо... Разходи са похарчените средсва за текуща поддръжка - режийни, заплати, материали... И не зная някой да взема заем за да намали заемите си! Може чрез облигационната емисия да ПРЕСТРУКТУРИРАШ ДЪЛГА си, да го разсрочиш. Но когато с нов дълг платиш стари дългове - от това цялата ти задлъжнялост никак не намалява.

"Какво представляват капиталовите разходи - CapEx? Капиталовите разходи, обикновено известни като CapEx, са средства, използвани от компанията за придобиване, надграждане и поддържане на физически активи като собственост, сгради, промишлено предприятие, технология или оборудване. CapEx често се използва за предприемане на нови проекти или инвестиции от фирмата. Капиталовите разходи за дълготрайни активи могат да включват всичко - от ремонт на покрив до сграда, закупуване на оборудване, изграждане на чисто нова фабрика. Този вид финансови разходи се правят и от компании за поддържане или увеличаване на обхвата на техните операции." Листването на борсата и набирането на средства чрез акции не е заем. Интересно защо и откъде е задлъжнялостта на компанията, половин милиард евро?

Разбирам ви. Проблемът е че терминологично не е издържан израза "капиталови разходи". Преди много години се използваше много по-точен термин - капиталови вложения. "Разходи" е за нещо, което текущо потребяваш. А заигравката с листването на акциии... Като цяло - задлъжнялостта на компанията пак не намалява, а само в отчета ще изглежда така. Ще вземем едни пари от едни хора, на които ще им кажем, че имат право на собственост и с тези пари ще платим стари задължения. Като се сменя дълг срещу собственост компанията вече е "задължена" към собствениците си, акционерите. Което още веднъж показва затруднения на компанията... Понеже дивидент може да се вземе решение да не се плати, но лихвите по облигацията... щеш, не щеш - трябва да ги платиш.

Напрежение в лудогорец. По-скоро Домусчиеви бързат да продават дялове на чужди инвеститори, като по този начин да намалят евентуални бъдещи удари от типа "Магнитски" и срещу тях.Ще видим, дали ще намерят "шарани" на борсата в Амстердам.

Много мирише