17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами той този персонал е съставен от хора, които искат човешко отношение, условия на труд и заплащане. А не само Бентлито на шефа да паркира отпред.

Персонала се оплаква от липса на адекватни заплати. Персонала не го брига, че хотелиерите ще са в криза, защото последните не ги бръснат за слива.

Не знаят как да привлекат туристи, гледат да спечелят максимално и от това всъщност губят, затова хората бягат по гърция и турция, тази година извадиха късмет, заради рестрикциите и опашките по границите и българите ще отидат повече на черно море, ама догодина пак всичко живо ще е в Гърция

Сезонна работа. Няколко месеца. Ако не взимаш достатъчно, че да покриеш с тези пари останалите месеци през които може и да не си намериш работа няма смисъл. Затова е отлива. Хората препочитат целогодишната заетост.

Липсата на работници в туризма е от самите вас(хотелиерите)!

като няма желаещи да работят за теб - вдигаш заплатите, докато започне да има. Така ще разбереш, колко трябва да плащаш, за да искат хората да работят за теб. Особено пък сезонна работа!

Ай, стига бизнесът от всички сфери е ревал. Кадри има, желаещи да работят - има. Няма кой да ги уважава и да им плаща. Работата на морето е сезонна. Хората за 3 месеца разчитат да изкарат пари за 1 година. Само, че 650-800лв, спиш по дупки, гърч по 12ч....ми разбира се, че ще отидат на целогодишна работа, за да оцелеят. А не да чакат на тия 3 месеца

Хаха, 50% отговорили, че все още можело да фалират! Е няма такава наглост, нагушиха се с помощи от държавата (т.е. всички нас, редовите данъкоплатци), сега се пръскат по шевовете от туристи и пак имат нахалството да лъжат хората в очите! Щели да фалират!

Почти никой не е съгласен да участва в театър цяло лято за 800=900лева.Правят те на маймуна накрая шефа излиза на кяр с нов джип и поредната кифла а ти ту тюф ту тюф с джобни за влака и обратно в реалността

Еми вдигнете им заплатите, осигурявайте ги на реална сума и нещата ще потръгнат. Е, бентнлита ще си купувате през година а не всяка година

12... смешник. масово кадърните или въобще способните са в чужбина за сезона. С тези 'заплати', които са в рамките на пенсия, зАбрави.

Да фалират дано

Да умират от глад, 5 пари не давам за тези боклуци .i. взимат по една торба пари за легло, а на персонала хвърлят жълти стотинки, дано фалират всички .i.

Много хотели, а малко персонал, защо ли? Имахте готови пари, много пари, но малко акъл, за да оцените риска от инвестициите! Затова е такова положението!

Тези не се наядоха...

Ами вдигнете заплатите, дръжте се нормално и ще имате персонал. Пазарна икономика.

>600-800 лева взема бачкатор - стил в супермаркет или фирма или нещо такова. сигурни, осигурени, прибира се вкъщи. до сега разчитахте и на младеж която идва да работи 'за морето'. ОБАЧЕ откакто сме в ЕС никой не пречи на нормалните готвачи, хората с езици и по-добре държащите се сервитьорки да са в чужбина - и то не за местната пенсия. същото важи и за селскостопанската работа, и не само.

Стига с тези глупави и платени изказвания! Има достатъчно персонал, но просто хотелиерите в страната не струват и не плащата. Както в повечето отралси работещи за вътрешен пазара подигравката с персонала е отвратителна и това в страни от темата с мизерното заплащане!! Но какво може да се очаква от бранша като най-крупните хотелиери са Г-н Ветко и Г-н Гергов...хора с интелект за правене и менажиране на бизнес сравним с този на Макак.

Да не би липсата да е заради ниските заплати, кофти условия на труд и измами от страна на хотелиерите?

Масова практика е последната заплата в края на сезона да не се плаща, после няма как да се върнат хората.

Да вдигнат заплатите на служителите си и ще се заимат с персонал!

Очудвам се от липсата на елементарно разбиране на нещата в България. Ама верно сте 80% дебили. Даже повече! Колко мислите получват нашите гастербайти по хотели в Кипър примерно (къде съм сега на почивка)? 700-800 евро! Което е равно на 700-800 лева в България по покупателна стойност. Но нашите чистачки (с които вчера разговарях) са доволни защото спестяват и 1 евро е 2 лева! Иначе шефа на хотела го видях оня ден....кара ламборгини. Навяскъде е така. Не знам защо обаче, най ви дразни когато в България е така.

Ами всички искат да бъдат собственици, капиталисти, някой да ги обслужва. Е видя се - вожд има, индианец няма. Крадохте, присвоявахте, не плащахте данъци и осигуровки. Е какво очаквате - персоналът просто си каза - като ще съм слуга, поне да е в чужбина. .

Много правилно разсъждение, но с една поправка - не ГОТОВИ, а КРАДЕНИ !

Хич да не се оплакват. Няма кой да им работи като роб - без договор, осигуровки, за жълти стотинки. Камериерка и работник в кухня едновременно, или рецепционист и сервитьор.... както има една приказка "Умря Марко.".

Как така да няма персонал? Да впрягат собствениците своите дирници, както на съпруги, любовници, деца, баби, тъщи, братовчеди и пр. хрантутници и те ти го персонала! Те да им работят за без пари и осигуровки! То не става само да си чорбаджия, някой да ти бачка за без пари, а ти само да харчиш наготово...

при тия ниски заплати и лоши условия на труд в туризма е цяло чудо, че все пак има някакви работещи там

Както енергетиката, застраховането и наякои други ключови отрасли и туризмът беше поверен от Държавна Сигурност на избрани хора със завършен 3ти клас, за да могат да бъдат послушни и контролирани. Ето това е резултатът.... В момента същите хора правят служебни правителства и искат отново да управляват, извинявам се - да крадат и разрушават.

.... Да вдигат заплатите в бранша, да не ревът като вдоица за *й

Ако някой прочете внимателно, ще разбере, че хора има, няма кадри в туризма. А българина е толкова мързелив, че и 3000 лв да му даваш, ще работи точно един месец и след това ще му омръзне. не говоря за умните и отговорните на високи позиции. Тях ги няма. Всичкия останал талаш при други условия не би помирисал бариерата пред компексите, да не говорим да работи там. Но докато държавата и хората не разберат, че туризма е скъпо нещо и със въшки не става нещата няма да се случат. Защото курортите по островите и на юг в Гърция са по-добре финансово от тези примерно в Халкидики. Ами защото имат по-малко "туристи" нагъващи кебапчета и домати на плажа, донесени от вкъщи.

Искате без пари да ви бачкат ва вас "богоизбраните" неграмотни собственици, за да си карате ламборгинитата, а после се Очудвате защо няма персонал.....

Е па хотелиерите да запретват ръкави и да почват, а не само да обикалят с Кайените по чалготеките за млади к*рвенца.

А как така българина не е толкова "мързелив", когато работи навън? Хайде пробвай да плащаш 3000 лева на персонал в хотел и да видим дали някой е луд да избяга!? Ама не.... искаш да даваш минималнат, а ако може някой и друг месец да му "спестиш" от заплатата, пък после глупостите - българина бил "мързелив"... Що не плащаш да децата ти или внуците ти 3000 лева да работят в твоя хотел, който така или иначе ще наследят? Дали ще се навият - как мислиш?

Да плащат нормални заплати и осигуровки и да наемат достатъчно персонал, а не една камериерка да се бъхти на 2 етажа сама за 700лв. Ако ли не, да си работят сами или да фалират. Няма да ми е жал. Повечето са мутри.

Вдигнете заплатите на тези хора, от рецепция през аниматори, сервитьори, готвачи и чистачи. Всички те тези 3 месеца лято не знаят къде се намират от работа, то се вижда и по коментари от почиващи в отзивите им, изкарват си яда на тях, недоволни са от бързината и качеството на обслужване, от това, че са намръщени, но реално тези работници просто не успяват да се справят с обема работа, това е къртовски труд и накрая нервите им не издържат, да не говорим, че и самите те, отивайки там за сезона голяма част нямат и опит и съвсем нещата се влошават. И ние като почиващи имаме право разбира се, защото плащаме голяма сума, нека тези пари отиват и при тези хора, собствениците така и така ще спечелят огромни суми. Просто в никоя държава не е така като тук, заплата равна на пенсия при цени в магазините идентични на тези в другите европейски държави. Вече ми е неудобно да си казвам колко взимам в IT сферата като ме питат, въпреки че и на мен не ми е никак лесно, но като чуя какво заплащане получават тези хора, дето 12 часа са на крак и тичат и се разправят със стотици почиващи всеки ден и ми става неудобно...

Добре де, а какви заплати дават горе долу 2к връзват ли барем

Значи като няма туристи, реват за туристи, като има туристи реват, че няма персонал. Иначе като дойде някой да им работи, гледат да му платат една заплата, но да работи за двама.

850 лв. сервитьор в хотел на първа линия и по 3 лв. на допълнителен час след 8 час. Е това е.

В Украински гривни може да връзват и 15к

Кафе - между 2.5 и 6 лева. Бира - между 3.5 и 8 лева. 250мл пепси, кола или вариации - между 2.5 и 4 лева. А заплатата на сервитьора - 40-50 лева на ден. Емииии... не очаквайте наплив от кандидати!

Туризъм не се прави само с пари, а и с акъл. Ходихме за една седмица на Боровец в един малък хотел.Беше полупълен и точно тогава собственика доведе една бригада да поправя покрива.Можете да си представите какъв трясък и прахоляк се нагълтахме. А уж бяхме отишли на тишина и спокойствие. Бяхме си платили предварително, с карта и оставаха 3 дни, иначе шяхме да си тръгнем.

Няма нищо общо със смешното заплащане, недопустимото поведение и принудителното "ваксиниране", сигурен съм!

Тия хотелиери много ревливи. Боце ги свикна да им ходи по акъла, че повечето такъв бизнес е все на "наши" хора и сега продължават да реват за щяло и нещяло.

Как стана така, че хотелите са пълни а липсва персонал? Ами вдигнете им заплатите, бе.

Като прочета или чуя "бранша" и ми се до си ра.

Ами значи вместо за коли и яхти, ще се наложи да дават пари за заплати.

Първо, има една приказка, "каквото си надробиш, това ще сърбаш". Години наред експлоатираха и мачкаха персонала, което доведе до това че качествените хора се отвратиха от отношението и си биха шута. Второ, нашите "скъпи хотелиери" щом не знаят как се прави, да вземат да отидат да поработят като обслужващ персонал по гръцките и турските хотели,после да поряботят един два сезона и в някои от бг хотелите, и след това да приложат наученото и в своите хотели. Сигурен съм, че ще има резултат. Между другото, който си го има отношението към персонала си го има и към клиентите. Те нямат проблеми от такова естество.

Не може хем новото мазерати, хем персонала доволен, пък и клиентите да са ОК.

Т.н. "хотелиери" искат да им се работи безплатно ако може, а те да лапат, да лапат, да лапат........................................

...проблема е в собствениците на хотели !!! Няма какво да се оплакват !!! Това са бивши комунисти и децата им ,мутри или и двете заедно !!! Тези хора не са придобили парите си по честен път !!! Нито хотелите им са се появили по честен и законен път !!! Всички първо трябва да бъдат разледвани и наказани според провинвнияра си !!! Тези хора нямат абсолютно нищо общо с нормалния и законния бизнес по света !!! При тях всичко е криво и уродливо !!! Персонала им бяга,защото въобще не ги е грижа за него !!! Условията за работа ,които предлагат и заплащането са направо мизерни !!! Да фалират !!! Хич не ми е жал за тях !!! Самозабравили се престъпници,които смятат,че законоте в държавата не се отнасят за тях !!!