Хотелиер за идеята да приемат хора с COVID-19: Трябва да се плати авансово

До 20-на дни обаче е възможно от бранша да отворят врати за заразени в леко състояние

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хотелиерите са най-голямата измет в държавата - в другите държави си предоставиха празните хотели безплатно за карантиниране, а тук ще им плащат ?! И кой ще плаща, дане би държавата?? Мен питаха ли ме дали съм съгласна, откъде накъде

Има ли държава с по-просто и нагло правителство? Абе, серсеми, не е проблема в ЛЕГЛАТА, а в КВАЛИФИЦИРАНИЯ ПЕРСОНАЛ! Какво като настаните всички болни в хотел, ако за тях никой не се грижи! Или за това не ви пука, важно е ДАЛАВЕРА за наши хора да има?

ще има ЯКО "усвояване" от подходящите хотелиери!

Авансово? И що? Иначе няма да има места ли?

КуРвертите се плащат авансово.

Хотелиерите само за пари мислят - първо трябва да кажат имат ли обучен персонал който ще работи в такава среда . Искали парите авансово - какво получава държавата срещу тези пари ?

ами те и докторите са така , плащаш и те лекуват , че то лечението не се знае как ще приключи

Въпроси: I. Ако има верига от 20 хотела с три звезди(2000 легла), и верига от 3 хотела с пет здвезди(600 легла), на кой трябва да се помогне, с оглед приходи в бюджета, разкриване на работни места, внасяне на осигуровки, дългосрочен имидж на българския туризъм? 1. При положение, че стандартите за категоризация и обслужване в пет звезден хотел налагат един служител да обслужва един гост, а при три звездните един служител може да обслужва и 5 госта? Кой ще внесе повече осигуровки и открие повече работни места? Къде ще са по-високи и реални заплатите? 2. Кои кадри като квалификация са по-ценни и трябва да се запазят и да не напуснат България? Тези в пет звездните хотели или тези в три звездните? Едните са поне с полу-висше(вече приравнено към висше) и поне два чужди езика, а вторите могат да минат и с основно. И без език. Дори български. С жестове. 3. Кои хотели като цяло внасят повече данъци и осигуровки в бюджета, както и турстически данък в общините - три или пет звездните? На база цялата държава във всички сезони. Разбира се, че пет звездните. Защо? Защото те са на светло. Декларират всичко до стотинка. Самият софтуер е такъв, че няма как да не останат следи. Пет звезден хотел без софтуер от висок клас не може да се управлява. А няма три звезден хотел, който да не "пести" от всичко, което може. Колкото повече звезди има един хотел толкова по-малко краде от държавата. 4. И накрая. Като фалират всички четири и пет звездни хотели България дестинация за какви турсти ще стане, при положение, че и сега пет звездните хотели са пълни с пияни и дрогирани младежи, предимно от държави, от които не искаме визи за посещение?

Защо трябва да им се помага???? На мен кой ми помага ако остана без работа или доходи заради пандемията??? Да помагаме на едри хотелиери, за да не обеднеят сакън?! А те какво са направили за държавата, освен да плащат минимални заплати или да наемат персонал от чужбина и да плачат как нямат кадри?!

Медицинските екипи в болниците, които имат достъп до заразен с Ковид-19 ходят със скафандри и спазват много мерки за предпазване от заразяване. В хотелите камериерките и целия обслужващ персона ще бъдат ли екипирани със скафандри, ще се броят ли за работещи на първа линия (с добавка към заплатата), камериерките ли ще се грижат за болните при нужда. Ами след като могат да я вършат тази работа, да отидат в болниците да помагат като медицински работници, защото там легла има, персонал няма. А в хотелите явно персонал има!

Ама тези като си отворят устата мислят ли?

Прекрасен пример за солидарност, браво! Ще си вземеш парите, спокойно, никой няма да те излъже. Ама ти да лъжеш - може. Нещастник. Да не се чудим и маем на нашите хотели тогава - рибата се вмирисва откъм главата.

няма изненади - вероятно искат НЗОК да им плаща - дали не е това ЦЕЛТА - а хотели без медицински персонал си печалбарство с потенциал за разнасяне на заразат - пътуване, логистика, посещения и .н. без пряк медицински надзор

така, така. който не ма пари за хотел - ше мре.

Алчни!!!

Трябва максимално бързо да отстраним Мафията от властта и държавните,наши пари ! Вие какво очаквате да се случи,когато за 11 години сте дали охраната на Банка ,на банда банкови обирджии ??!! Ами ще оберат банката и даже мебелите няма да оставят ...

Хора!!! Разберете, че НИКОГА, НИКАДЕ, НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ НАСТАНЕН! ЩЕ СЕ СЪБИРАТ САМО ПАРИ!

243Win

Ама то хотели има и на други места бе, другарю Налбантов, не само в Слънчев бряг! И ще ви се плаща на човек по 9 евро на храноден, както ви плащат от ТУИ и Некерман. И няма да е авансово, както не е авансово при ТУИ и Некерман. Ааа! Аман от кръчмарски тарикатлъци!

С един удар, два заека! Хем подпомагаме финансово наши хора, хем раята няма да може да се оплаче, че и е отказано лечение. Сега всички ще са настанени по хотелите и няма да умират по улиците!

Че тя държавата, респективно ние, не плащаме ли вече 6 месеца авансово на хотелиери и рестурантьори?!?! То не бяха мерки 60/40, 80/20 .... и това за бранш който 30 години крие обороти и печалба и не плаща данъци!!! Тази година и без Ковид българския туризъм щеше да е дроб!!! С това обслужване и манталитет никой нормален човек не би стъпил в БГ за почивка при отворени граници!!!!!

Ние се смеем на глупостите, ама баце ще им плати авансово. И нито един болен няма да настанят в копторите им, щото няма да има кой температурата да му измери. Така се прави бизнес, драги зрители! По време на първата световна война най-голяма печалба по абсолютна стойност имат производителите на превързочни материали, а не на оръжия и муниции.

един скафандър да подготвят на маскърите че я са видели вирус я са починали от инфаркт

Леглодена в една болница е 30-50 лв. Включва санитарката, почистването, режийните, дезинфекцията, дежурният 24 часа лекарски пост, готовността за реанимационни грижи, всички режийни. Хотелиерите се надяват да стъпят на база 2019г., да се предплати авансово и др. Но няма да им се получи. Повече от 10 лв на легло с вкл. режийни няма да могат да получат. След драматичното увеличение за което толкова говориха - пътеката е 1200лв за 14 дни. Но тук се включват и лекарите, сестрите, лекарства и консумативи. Всичко.

Най-лесно се перат пари през хотели, къщи за гости, ресторанти, заложни къщи, строителство и т.н.

Хотелиер за идеята да приемат хора с COVID-19: Трябва да се плати авансово - и за следващия сезон ако е възможно !!! А дали ще има румсървис ?!? А компаньонки ?!? И всичко заплатено от здравната каса !!!

ПРОБЛЕМА НЕ Е В ЛЕГЛАТА ЛИПСВА МЕДИЦИНСКИ РЕСУРС И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ ЛИПСВА

ми напомнят за някаква чалга - "покажи на тия хора как се мяташ, колко се раздаваш". Парадоксална безпомощност! Единият се разплул по пижама и прави смехотворни изявления колко сме добре и под пълен контрол, други се джавкат за глупости, трети явно ровят в интернет за чужди идеи как да се справим, които нагласят според интересите на ресторантьори и хотелиери. Направо да гасим лампата и това е.

ГЕРБ и Патриотите са пример за имбецилни кретени.

Въртяха, сукаха, и пак намериха начин да напълнят мутренските хотели с европейски пари...

Глупости на таркалета. Хотелите нямат никакви договори с туроператори , щото в момента туроператорите не сключват предварителни договори

А вие блъскайте за 1000 левчета отгоре.

Хотелите призраци по Банско, морето и т.н. сега ще ги напълнят с мъртви души. Големи умове има по министерствата! Честито на матряла!

То е голям келепир да настаниш тумба цигани в хотела си. Няма що.

Никой никого няма да настанява, само ще се прибират пари. Явно не си чел Гогол!

МутроГЕРБ пари за мутрохотелиерите на слънчака намериха,обаче пари за безплатни PCR тестове за Ковид19 ...няма ????

Имаме най много болници на глава на населението , които са полупразни и без пресонал , те ще пълнят хотелите , е това е истинска далавера

В държавата наистина е пълно с празни болници.

7022

Само да го гласуват и приемат и ще има по 10 000 на ден с много лека форма, ще подобрим статистиката за смъртност, ще подобрим статистиката по оздравели, а и хотелите на морето (забележете, че никой не обсъжда малките семейни хотели, които пострадаха най-много и са най-подходящи в случая - малко стаи, малко хора, по-ниска концентрация на зараза) ще си наваксат загубеното. Винаги мислят за хората, просто не казват че само за техните хора.

То е голям келепир да настаниш тумба чумави цигани в хотела си. Няма що.

Далавера ще е да настаниш виртуални болни в хотела си... Нещо като врътката с ТЕЦ Варна ще бъде.

Правилно авансово - 100% и за 5 години напред, докато се възстанови този бизнес . Това малко прилича на сделката със самолетите - парите предварително ...а самолетите когато станат.

Абе веднага да им се плати. По 300лв. на легло. Трябва им по още един Ролс, че три са малко.

освен за бързи печалби, за друго мислят ли?

неможе да си нагъл, трябва да си изключително нагъл, като тоя налбантов, за да изръсиш подобна глупост! междо другото, налбантов идва от налбантин, човек който подковава волове и магарета! за да може внука на някой подковач на волове да стане толкова нагъл, е нужно само едно нещо- да дойде девети септември, и всички да станем "равни"

80% oт хотелите са собственост на комунисти. Едва ли издавам някаква тайна. Останалите 20% пак бяха собственост на комунисти но фалираха и някой от тях се сдобиха с добри стопани. Другите са руини които се използват за парне на пари. В тях човек не стъпва.

"Ама ти сериозно ли вярваш, че ще настаняват някъде някого? Защо според теб искат пари напред? Кой ще контролира къде, кого и за колко време са настанили? Ще си пратя родата на курорт с фалшиви бележки и пей сърце. " Точно родата няма да пратя в чумав хотел. Тва комунистите сте егати сганта. И отровен кашкавал бихте яли, и лайна бихте плюскали стига да е без пари. За това ще изпукате като гниди от вирусът.

Вярвай ми ако от мен зависи на никого субсидии няма да дадат! Адам Смит е моя човек! Обяснявам ти, че в свойте хотели ще вземат само едни пари (хора няма да пуснат, ако пуснат то ще са здрави за пред ТВ. Забрави ли за къщите за тъщи?),

На мутрите, които бетонираха и асфалтираха природата на България хотелите им стоят празни не от вчера. Ноооооооо сега им намериха начин да гушнат пак едни пари. Мафията не умира никога!!!

Предлагам по продуктивно - да направят хотелите старчески домове и домове за сираци - с това решаваме няколко остро наболели проблема. Смятам, че това е доста по смислено и полезно за обществото на дадения етап.

Доста хотели станаха старчески домове и без твоите напътствия.

Станаха но са по 1500 лева - ти имаш ли 3000 за бабати и дедоти в месец, повечето хора нямат!

легла ще се намерят. Лекари няма. Медицински сестри също няма. Има Баце. Това има. Останалото е бронхопневмония. Общо взето това е положението.

Лично на мен много ми е любопитно кой идиот на Слънчака ще пусне чумави в хотела си... И ако си от северозапада как ще се дотътриш чумав, с температура до Слънчака? Със Спартана ли? И там те затварят в една стая а наоколо само чумави цигани. Здрав да си ще пукнеш за няколко дни.

Аз се нуждая от СПА една седмица, ако може някъде на Банско в 5 звезден хотел ол инклузив.

Лично ще се погрижа да няма сайт за хотелски ревюта в който да липсва подробна информация за дадения обект за настаняване как е работил с Ковид гости дълго и напоително! След това честито на печелившите.

Аз също ще се погрижа. При това дълбоко, напоитено, и със съответния сарказъм.

А нали ако не се плати, оставате напълно на сухо?

Подкрепят се само браншове, където властта има вложения (хотели имат над половината депутати) и нестига това, а ми ще ми и наглеят. Аз искм да ми дадът парите за пенсият след 40 години сега предварително,защото ще си купя кола и ще подкрепя ЕС и Фолцваген. Ще ми ги дадете ли от министерски съвет не ми стигат за нов Тигуан?

То е голям келепир да настаниш тумба цигани в хотела си. Няма що. И след три месеца ще е като след война. Трябва да го събориш и да построиш друг.

Ама ти сериозно ли вярваш, че ще настаняват някъде някого? Защо според теб искат пари напред? Кой ще контролира къде, кого и за колко време са настанили? Ще си пратя родата на курорт с фалшиви бележки и пей сърце. Ти ще отидеш ли да се лекуваш в хотел, където си затворен в стая от има няма 8-10 кв.м. без лекар ?

Съвсем отделен е въпросът кой ще отиде да бачка в такъв хотел срещу 300 евро месечно...Хотелиерите и министърката съвсем изтрещяха.

Такааа, и кои хотели от тези са на Валери Симеонов? Щото вече имаме прецедент с едни гранични полицаи...

Хотел Панорама край Златоград

На господин Налбантов паричките от МС ще му дойда дюшеш, но как ще накара персонала на хотела си да се грижи за болни, денонощно, срещу цели 600 лв на месец?

""Местата, предложени от бранша, ще бъдат използвани от здравните власти за настаняване на спешни и болни пациенти, както и на семейства под карантина. Разходите за това ще бъдат поети от държавата" Чумави цигани и семейства цигани в хотел. Ядене, пиене, рояци чавета и кючеци нон стоп. В такъв хотел след това няма да стъпя дори да ми плащат. И министърката и хотелиерите са завършени идиоти.

С мощния тласък на маса лумпенизирани кретени-симпатизанти-избиратели в политиката влизат какви ли не Цървулковци. Последните се облажват кой с апартамент, кой с къща за гости, кой с хотелче, кой с шкафче с пари и т.н. и т.н. Сега държавата им осигурява и заетост. Искам обаче парите за тази заетост да се плащат само!!! от привържениците на тоя, или оня политически боклук. Да им бъркат директно в джобовете, та подкрепата да им е пълна.