Холандия купува още 15 Ф-35 и сменя с тях Ф-16

Сделката е за общо 37 изтребителя на стойност 4.5 милиарда евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Канада купува 25 изтребителя F18, втора ръка, от Австралия. Цента е 500 милиона долара или около 20 милиона на парче. Глупави ли са канадците, или пък са бедни ??!! Може би 25 бойни самолета веднага е по-добро решение за следващите 10 - 15 години, отколкото 8 самолета ама след 3 години ... при това за новите ще платим 3 пъти повече!!! Дори и с някаква модернизация, такъв тип сделка носи 3 пъти повече боеспособни машини и то веднага, при цена с поне 50 % по-ниска!!!! Интересно обаче защо Австралия не подаде оферта в нашия конкурс .... може би са знаели че е нагласен ?! Конграчулейшънс ......

Сега и Ердо иска 120 от тях. нИще руските таралясници.

BajMihal

Ех тези тъпи холандци бее... Няма ли кой да ги просвети, че има къде по-евтини и най-важното БЕЗАНАЛОГОВИ руски изтребители?

ние българите,като купуваме Грипен един вид балансираме,като не дразним руската общност със важни бизнес сектори в България,като ем не купуваме краварска (САЩ( враждебна на братските православни нам руски братя,ем сме във НАТО като инвестираме в шведската Грипен!както е известно българските партийни елити са всеизвсестни със балансирането,ем или типично по български преклонена глава сабя не сече!ем агнето цяло ем руският вълк сит!

Ще купим Ф16. Или според теб Грипен не е добър самолет и затова ще купим него??

ние българите сме си различни от холандците,ние ще си произвеждаме собствени военни изтребители,ето щом като Амет Доган е инжинер хидролог,защо не и Вилен Сидеров да е български авионжинер констукттор та да се отсрамим и да се гордеем ,че сме българи!

УУУ,мискини,питайте българските експерти по съветска военна техника и военни технологии,ТЕ и единствено ТЕ, ще ви посъветват единствено и със правилно решения,рускотро е най добро и непобедимо!откога чакаме отново руските танкове да цивилизоват България в единствено правилният път!ето закупихме българското черноморие,захранваме българската държавност със руски гази петрол,атом!

една кола като хората не могат да направят тръгнали самолети да се опитват. Добре че са германците и японците да им правят читави коли.

не става въпрос за Русия бе трол.

Ми нашите маймуни да им вземат старите Ф16... Ама как като няма комисионна... #бойковатакочина

Анти

Вярно е че си гост ама от към акъл.Я тъпи светни народа от кой ще се пази Холандия или това е начин да се напълнят джобовете на американопедалите.И тъпи Ф-22 е в пъти по-добър от Ф-35 и в пъти по-евтин.

Е няма да вземат от русопедалите я. Дори индийците се отказаха да купуват русопедалските самолети. Дори арабите се отказаха от да купуват от рускупедалските вертолети... какво искаш?

BajMihal

Американците не продават F22. Сега заради японците май се навиха да направят модификация за износ, но в момента само F35 може да бъде продаван навън

негри и мексиканци да ти направят самолет???? Те затова не могат дори да летят.

Летят си перфектно бе идиот, затова всички ги купуват като топъл хляб!! Не като руските боклуци дето никой не ги купува защото съществуват само на хартия!!

руснаци да ти направят самолет???? Те затова не могат дори да летят.

А що не си вземат Грипен!? Щото си нямат Селтак за Президент...

Затова пък вземаме F-16. Всъщност холандците не казаха ли, че искат да осъвременят стария си парк от F-16 и вземат F-35.

Браво,да вземем пример от Холандците,ние българите да не сме по долни и бедни от холандците,да изхвърлим старите руски боклуци,и да и си купим най доброто от Мартин Лкохеет,няма какво да обръщаме внимание на старите български фатмаци от ерата на съветските времена! Купете техника от Матрин ЛОКХЕЕТ и няма да съжалявате!

Абе и последния Ф-16 е добър за нашите нужди!!

Музейни ?

Само един самолет Ф-35 е достатъчен да разруши системата за отбрана в Сирия. Израелският Ф-35 е обявен за причината за провала на системата за противовъздушна отбрана в Сирия. Израелският изстребител F-35I Adir може да е причинил срива на сирийската система за отбрана през април 2018 г. "Може би F-35, използвайки силната си система от електронни противодействия, имаше за цел да разбие вражеските радари и други вражески ПВО" Ако десетки самолети едновременно нахлуят в ватната пустиня, нито ще ги видят и засекат, , нито ще ги чуят. Ще си изпразнят ракетите в задника на Путя, без той дори да се усети. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Надяваха се да излъжат Индия и да използват нейните пари, но дори и циганите не искат да имат нещо общо с този фалшив макет. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение.

МНОГО СА ХУБАВИ НО ДОСЕГА НЕ СА ИЗПОЛЗВАНИ В БОЙНИ УСЛОВИЯ ЗАЩОТО НЕ СТАВАТ ЗА ТАКИВА

BajMihal

Ти сериозно ли? Нали още не могад да дадат обяснение как руските C-400 не са успяли да неутрализират нападението над складовете на Хисбулах в Дамаск? Даже бяха лъгали, че били свалили един точно F35, само дето не го показаха :) (класика). Или са ви спуснали да не говорите за този случай отпреди месец.

Америка вече работи върху невидим самолет от шесто поколение. Знае се , че скоро ще бъде готов, защото е в основата стои Илон Маск , а той никога не се шегува. В съвременната Русия ще се появи самолетът от 5 поколение, едва когато Велика Америка премине на самолети от 6 поколение. Тогава Руските олигофрени ще могат да ровят в боклука за самолети боклука за F 22, и ще го предадът на китайците за да им направи евтино копиементе за Руската паплач.

В съвременната Русия ще се появи самолетът от 5 поколение, едва когато Велика Америка премине на самолети от 16 поколение.

направо да почват десето покеление. от досегашните поколения само брак. А Мъск е най-добрия.........е не баш в самолетостроенето

През юни, е бил произведен и доставен тристата бройка от сериен изтребител F-35 Lightning II. Следващите 300 изстребителя трябва да излязат от монтажната линия преди края на 2020 г. Общо 66 броя са произведени през 2017 г., а 91 са планирани да бъдат пуснати през 2018 г. От 2023 г. се планира да се произвеждат 160 бройки на година. А мурзилския су-57 все още е на етап макет и не може да бъде завършен, поради няколко фактора- -санкции и ватенките не могат да купуват качествени западни разработки. -Беднотия, няма пари за довършване. -Кражби-ватенките крадат като за световно. -Технология и мозъци. -Алкашите са деградирали и само усъвършенстват стари съветски бракми.

Оня ден едно тъпо червено педерасче тук лъжеше че холандия се отказва от Ф-35, като изреди и други лъжи. А истината е че не само не се отказва , а и иска да купи още 15 броя. Представителите на алкашната дива азиатска орда могат само да лъжат и да си пият стекломоя, защото за повече кремъл не им плаща от безполезните копейки.

Турция произвежда части за F35 и реално разходите и са мн по ниски... България има заплаха само от към Крим и Грипените ще си вършат добре работата по патрулиране

Турция ЩЕЩЕ да прозивежда. Ама НЯМА да произвежда и НЕ произвежда. Понеже бяха много хитри и си купиха лепилото С400 то загубиха далаверата от частите. А вчера и Япония поиска 150 бройки. Миналия месец Австралия 200 бройки... е... всеки си пати от главата.

Турция купува руско оръжие а ние защо да не си купим руски МИГ -ове и СУ - та !

Защото сме първо член на НАТО и второ ,към днешна дата американските са много по-добри.Руските Миг 29 ги видяхме във войната в Сърбия ..F-16 ги сваляше преди и един изстрел да направят

Видя ги ? Лично ?

Странно и турция е член на нато .

Купува, баба ти. Нито един руски самолет или хеликоптер няма в Турция. Благоразположението към кремълския сатрап идва оттам че Русия им строи атомна централа за собствена сметка.

А защо купим руски МИГ -ове и СУ - та ? По навик да ближем задницата на руските поробители, купувайки скапаните им щайги.

Не сме ги купували. Заменяхме ги за земеделска продукция.

"започнат да заменят от догодина остаряващата флота от изтребители Ф-16". Това същия Ф-16 ли е, дето ние ще го купуваме, щото е нов и модерен самолет?

Не - "наште" са по-стари - трета ръка. Португалците са ги купили от холандците.

Ти си с Холандия ли искаш се мериш?

122 милиона на самолет , я смети на колко ни идват португалските .

Не тъпако. Холандските са купени преди 30+ години. Нови Ф-16 се различават съществено от тези от преди 30 години. Втора-трета струват скъпо заради скъп основен ремонт и на практика не са оферта. заради 30% по ниска цена от нов

Глупак, и тъпо ватно педерасче, ще купуваме последната нова версия Вайпър. Чети, преди да кензаш червени глупости. Ф-16 е отличен самолет, доказал се през годините. Сега новата модификация F-16V с V-суфикса за своя Viper ще е още по-добър. Той ще разполага срадар с активна електронна сканираща матрица AN / APG-83 (AESA), нов компютър за мисии и електронна война, автоматизирана система за избягване на сблъсъци със земята и различни подобрения в пилотската кабина. Така че червени мърши и газ да пикаете от злоба, само разсмивате България и НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ. По време на Сингапурското въздушно шоу 2012 Lockheed Martin представи плановете си за новата версия F-16V с V-суфикса за своя Viper псевдоним. Той ще разполага срадар с активна електронна сканираща матрица AN / APG-83 (AESA), нов компютър за мисии и електронна война, автоматизирана система за избягване на сблъсъци със земята и различни подобрения в пилотската кабина. този пакет е опция за текущото производство на F-16 и може да бъде възстановен в повечето F-16s. Първият полет се проведе на 21 октомври 2015 г. Напред към флота F-16 на Република Китай (Тайван) стартира през януари 2017 г. Първата държава потвърди закупуването на 16 нови F -16V блок 70/72 е Бахрейн. Словакия обяви на 11 юли 2018 г., че възнамерява да закупи 14 самолета F-16 блок 70/72.

нещо като таратайките от германия дето им пренавиват километража!

Задавен от злоба олигофрен си ти. А Ф16 е барака от която нямаме нужда. България избра Грипен, а шматки като теб, колкото и да им плащат не могат да променят факта че поддържате щатски подлоги.

Колкото са ни питали едно време за Миг 21 и 29 толкова и сега!

Какво да те питат , като си куха лейка.....?....

Я виж ти .... Холандия си е купила Ф35 по 121 милиона бройката ... а на нас ще ни продадат за почти същите пари Ф16 !!!! Голямо прецакване ще е това!!! Ако така и така ще ни натиснат за американски изтребители, то нека поне да се спазарят за Ф35 ... верно, ще дадем още около 150 милиона, ама поне ще имаме изтребител последно поколение.

Всъщност, холандците са се прецакали.

Този Ф-35 има разходи на 2+ часа полет, колкото е цената на апартамент в София. Това кой ще го плаща? Във времето на самолет ще излезнат допълнителни още толкова разходи на колкото ни го продават. А ремонт на двигател в САЩ може да е абсолютно непосилен. Ф-35 ние може да го сложим в музей да се хвалят евроатлантиците. ;) Но реално да лети няма. Грипените Ц/Д са с 4.5-6.5 пъти по-малки разходи на час полет.

А Миг 29 а 2та си лакоми двигателя дето искат основен ремонт 3 пъти по често, сигурно струва на час колкото клозет на двора..

F-35 струва 30 000 долара на час полет, Ф-16 струва 25 000 долара, само че в тази цена влизат и заплатите на пилотите и още кой знае колко неща. В България цената на час ще е под 15 000 долара на час. За 3000 часа полет 45 милиона долара. Т.е дори излизат доста по евтини от руските СУ-35, които след 3000 часа просто се изхвърлят и трябва да се купуват нови, да не говорим че двигателите трябва да им се сменят на 500 часа на руските таралясници. А тези самолети Ф-35 без ремонт летят по 7-8000 часа. Първите Ф-35 са по 200 милиона, а до 2020 г се очаква да паднат на около 90 милиона, същото се отнася и за летателните часове които бяха 45000 долара, сега са 30000, а до 2020 ще паднат до 25000 долара колкото е поддръжката и на Ф-16

А, ето от къде гробарите ще купят F16.

защото трябва да се бърза при тая обстановка. да не дойдат други на власт.

Статията е здраво объркана, но ... Абе тези нидерландци защо не са питали форумния планктон у нас - то Ф35 е калпав, трябвало е да купят без аналогови, например СУ-Бъдеще време, ПАК-ФА-бъдеще време или нещо подобно.

те и да искат да си купят Су-35/Су-57 - НИКОЙ няма да им разреши да го направят :) Е те тва ти е НАТО/ЕС, купуваш това, което ти кажат че можеш да купуваш, ако не - размахване на пръст, критики, санкции! Свобода!

Су 57 НЕ СЪЩЕСТВУВА (няколкото Т50 прототипа едва ли се продават); Су 35 се продава, само че никой го не ще.

Ф-35 се нарича от американци "военното бедствие", което им струва над трилион долара. Преди американците взимат трудовете на съветски учен за Стелт-а и че първите се правят с материали които взимат от СССР (имало ги само там и май една в Африка). Този Ф-35 става възможен след закупуване от Локхийд Мартин на документацията на Як 141. Имитират почти напълно опашката и как влиза двигателя навътре. Та в опитите да е военен самолет за всичко, бил по-лош във всяко едно от нещата от дори американски самолет за контретна нужда. Например за близък бой е по-лош от Ф-16. Като е и изключително бавен изтребител, недостигащ 2000км/ч. А средното за максимална скорост е примерно 2450км/ч., поне сред съветските/руските, като имаха май и над 3000км/ч.

Тъпата ти тиква струва една копейка. Трудовете на съветския учен са за А-117 и необичайните форми. В Ф-35 има съвсем други принципи и те не са с изръмбени форми. А като отявлен тъпак, явно не си виждал опашната част на Ф-35 и Як- 141, които почти нямат нищо общо. Ф-35, копира опашната част на Ф-22, като вместо 2 двигателя има един. От Як е взет механизма за отклонение на соплото на 90 градуса, който се ползва в единият от трите варианта на самолета. Ф-35 е еднодвигаелен самолет, затова и максималната скорост не е голяма, но при нужда няма проблем да стигнат скорост от 2400 км. Скоростта им е "документално" ограничена на 1950 км/час, защото над тази скорост греят и губят термалната си "невидимост", както и лющене на антирадарната боя, което ги прави и радарно по-видими. За целите на стелт самолет скоростта от близо 2000 км/ч е достатъчна и печеливша. Маневреността на Миг и СУ е при много ниски скорости от порядъка на не повече от 1000 км/ч и парадирането с нея при това положение е тотална смешка.

Мони, на теб кой ти е казал, че "F-35" превъзхожда "СУ-35" ?! По кои показатели? Американците ги втриса от "СУ-35", а ти си правиш весело. Чичо Сам забрани да се излъчва видео клип с демонстрационен полет на "СУ-35"! За да не получат американците комплекс. Щото на тях цял живот им се втълпява, че американското е "най"! "Най" ама утре сутринта и то малко по-раничко!

На руската пропаганда може да вярваш ако си заблуден и наивен, но не може да я използваш в спор като рационален аргумент.

Голяма статия сте напислали! Поздравление -- На два реда се обърквате Ф15 или Ф35, 15 бройки, 35 или 37. За съжаление всички в БГ са на това ниво като се започне от мутрата мунистър председател. Ако ще правите нещо го направяте както трябва или въобще не се захващайте. Некадърници!

И най лошото е че освен аз и ти никои друг не е забелязал грешките , Ф15 , Ф-35 , и коментират ли та коментират. Те самите хамериканци немат още 15 Ф - 35 активни.

'немат още 15 Ф - 35 активни' Кой та излъга, мамин? Активни: 119 Ф 35А във ВВС и 57 Ф35Б в морската пехота.

За Холандия може F35 за ~100млн, а за България F15 за ~100млн. Някои приятели са по-приятели от други... Въпрос на време да се обучат достатъчно чалми и да се повтори 1109, но в Европа.

де да бяха F15

За Ислямска държава ли ги купуват ! Мнозинството от "холандците" са араби !

Какво ми слагате минуси,бре ?Ходили ли сте в Холандия !Една седмица бях там,само араби веждах по улиците !

Бил за седмица, хахаха. В такъв квартал си бил бе, явно си делил стая (а може и легло) с някой мароканец. Холандия е ена от най-уредените и безопасни държави в света, аз съм живял там дванайсет години.

Ами ела в София по ул. Симеон и ще видиш също само араби, това е положението трябва да свикваме, а нас самолетите за чий са ни ? Ама барабар Петко с мъжете.

Бях в Амстердам,където синът от 3 години е студент.Той ми казваше,ама докато не отидох и не видах с очите си,не вярвах .Кръстосах го надлъж и нашир,все една картина братче !

Самно из циганските квартали си обикалял явно при роднините ти.

не се наричат араби а петролоносители

Мигрант от изтребители не се бои.

На Холандия не знам какво ще й помогнат тези изтребители, ако изтряска "Сатана" над Европа, ама на американският им производител със сигурност ще им помогне покупката им.

Какво беше Сатана? Аа, да, една от руските тенекии. И в нея ли има скрит човек, за да я управлява? хахахаха.

Сатана (SS-18 Satan) е названието дадено от НАТО на ракетата! Руснаците си имат номерация Р-36 и и викат Войвода. Преди новите ракети на Русия, тя бе най-страшната ракиета на Земята. Като една според американците унищожава напълно Ню Йорк. Стандартно бяха с 10 глави по 750-800 килотона тротилов еквивалент или сумарно 7.5-8. мегатона такъв. Имат и с по една глава от 18 мегатона тротилов еквивалент или две по сумарно 25 мегатона тротилов еквивалент. Сега зи заместват с новите Сармат (НАТО и вика Сатана 2), от които една е достатъчна за унищожението на територия като Франция или Тексас. САЩ има само 2 вида активни ракети. Минутеман 3 от 1970г. преди реалното ПРО, но имат много. Иначе 3 глави по 300 килотона тротилов еквивалент или сумарно 900 килотона тротилов еквивалент. И Тридент 2 от 1990г., които уж може да са с 4 глави, но ставали нестабилни и реално са с 3 по 475 килотона тротилов еквивалент или сумарно 1.425 мегатона тротилов еквивалент. Бомбата над Хирушима бе 13 килотона тротилов еквивалент. Във всяка класация която може да намериш, ядрена сила номер 1 е Русия. Това въпреки намаляването на активни глави според подписан договор и изравняването им. Но както САЩ прукратява такива договори и Русия спокойно може да направи същото и пак да възтанови да има двоен арсенал, като е било с десетилетия при СССР. Както и главите са им по-мощни. Макар сега да правят много с по-малка мощ, което било по-ефективно. Новите ще са май с 23 хиперзвукови слайдери - ядрени глави. Които поради някакъв ефект от образувана плазма от контакта с въздуха, създават Йонен Стелт и радарите им може и изобщо да не ги засекат. Старите ракети Сатана са дълги 32м., широки 3.05 метра и тежаха 211 тона. Новите трябва да са на половина като тегло, а да носят повече, плюс частичен Стелт. Руснаците имат поне 6 типа нови ядрени ракети от последният модел на САЩ и Велокобритания - Тридент 2.

Ти си "безсмъртен", явно - твойта е лесна. Ние, смъртните да се молим, да не те срещаме на пътя.

Така е със смъртните. ;) Иначе ето ти снимка на старата Сатана: alarmanews.com/wp-content/uploads/2017/10/8655346.jpg Или на видео: youtu.be/XwvNuZLASdE Търси човека дето я бута? Само пламъка да видиш и сравниш с разни ракети дето пускат сега, и ще видиш огромна разлика. Другите изглеждат като полуаматьорски спрямо тази. С огън излизащ настрани - реално загуба. Другият цвят на пламъка, се обяснява с горивото. Онези ползват например обикновенно, като на самолети.

Този "някой" направо се е подмокрил докато подробно и садистично е описвал възможностите на Раша да унищожи света. Сякаш другите ще спят и няма да направят нищо. Дори рашките да успеят, байно зеленочорапов, няма да има повече живот на тази планета. Абе откъде такива ненормалници се пръкнахте в България?

И Лусион за който намекваш (Бояришник) от прякора си, си бе просто алкохол в стъклена бутилка, прикрит за да не плащат акцизи. Тук що алкохол и имитации на марки се произвежда. В Румъния уловиха тонове наш такъв. Също имаше умрял от метилов алкохол. А бездомниците купуват спирт от аптеките, за до го пият. И в САЩ умират малко над 100 човека на ден само от обезболяващи (може примесен с алкохол) и от това се оплакваше Бил Клинтън. Той говореше на година, но бе мъничко над 37 хиляди загинали. Син на негов познат така загинал.

Лио ,изби рибата с коментара си!

15 самолета Ф-15 или 15 самолета Ф-35? Четете ги тези статии преди да ги публикувате, бе!