Хлябът в Зимбабве поскъпна с 60 % за една нощ

Според официална статистика инфлацията е достигнала през юни над 175%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зимбабве някога бе житницата на Африка. Но страната обаче беше опустошена от поземлените реформи на Мугабе. Отне процъфтяващи ферми от белите и ги даде на местните, които за нула време ги превърнаха в пущинак, в който вятъра гони тръните. А Зимбабве стана вносител на зърно, но за това трябват пари, а няма. Ето до какво води истинския расизъм-изгониха белите, а сега няма какво да ядат.

Silverado

Съгласен, а и планетата се излишно много пренасели!

Разбрахте ли ,че има по-зле от нас,Вожда ни го каза вече

Явно знаеш за какво става дума! Е, ще минат на царевична Sadza, Nsima...

Интересно защо либералните "политически коректни" медии, обсебили 90% от медийното пространство, позорно мълчат за расизма и геноцида на бялото малцинство в Зимбабве, превърнали държавата от една от най-проспериращите африкански държави в една от най-бедните в света?

Да си призная не знаех какво е това " Sadza, Nsima". Добре, че има "чичко гугъл", научих нещо ново, благодаря. Ами щат минат на това, нали трябва някой да им я отгледа тая царевица. Май, май и те ще се юрнат към Европа, да дойдат тук да ни висят по гърбовете да ги храним, и за забавление да ни колят. Че то видиш "климатичните промени са страшни". Ей го нА ООН-то се беше загрижило за тях. Трябва всичките да дойдат в Европа, май така ни убеждаваха?

За това ястие трябва също и говеждо месо и желенчуци

В същото време: "Светът прахосва храна за 400 млрд. долара преди дори да бъде доставена до магазините, показват данни на ООН. Делът на изгубеното безвъзвратно продоволствие е 14%. Най-много храна пилеят потребителите в Централна и Южна Азия, Северна Америка и Европа, сочат данни на Организацията по прехрана и земеделие към ООН (ФАО) от 2016 г. Хората от страните в тези райони на света изхвърлят 37% от животинските продукти и една пета от зеленчуците и плодове след като са ги купили. От ФАО припомнят, че гладуващите по света са над 820 млн. души."

Абе какви дизелови генератори...хляб може да се опече и на дърва. А пък в Зимбабве сигурно и на ламарина нагрята от слънцето ще стане...