Hewlett-Packard напуска България

Кол центърът на американската компания ще бъде прехвърлен на фирма с капитал от 6000 лв. и офшорна собственост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проверявайте преди да копирате фалшиви новини!

Невероятен капитал! Ама това е направо глобален капитал! Борислав Петров и Николай Савов - поредните корумпета, твърдо решени да мамят държавата чрез оШФорки... Гинка няма ли да поканите?

ах... баце? какво стана бе? точно израелеца каза че българия е най хубавата страна на света и на балканския полуостров, и един от малкото големи работотдатели си вдигна чуковете (железата) не повярваха ли? баце ? великите "млади ИТ-та" в българия които всъщност са телефонисти... ама индийците са по-добри телефонисти... и по-ефтини, и по-добър английски знаят (а с акцента им се свиква, за разлика от българския акцент.. брррр)

започват Пи Ем Кю & Ейдж Дивелъпмант със същия предмет на дейност

Моля, проверявайте си информацията, която публикувате! Това е откровена лъжа подлежи на преследване от закона за уронване на престиж!!!

На български се използва Близкия Изток.... BTW какво ще стане с тези 3500 служители??

мо речи? Пи Ем Кю & Ейдж Дивелъпмант ?!?! това китайски мандарин или кантонис е? ко значи туй уе ?

https://seenews.com/news/selectium-bulgaria-gets-anti-trust-nod-to-acquire-assets-of-hp-bulgaria-632032

Я па ти ?

Хюлет Пакард напуска не просто България, напуска сцената.

ЩОТО БОЦКО Е ОСИГУРИЛ ПЕРФЕКТНАТА БИЗНЕС СРЕДА ПО ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ

ЩОТО БОЦКО Е ОСИГУРИЛ ПЕРФЕКТНАТА БИЗНЕС СРЕДА ПО ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ

Безумна глупост, която е преписана от още 2-3 други източника. Проверете си коя част от HP е продадена бездарни журналя. Никакви 3000-6000 човека....

Не го вярвам!

Абсолютно невярна и грешно преписана новина. Ама както и ад е то журналистите не са виновни.....

те и сега са на до 2000 лв... т.е. мно-о-о-о-го далече от истинските приходи в IT-бранша. И както правилно отбеляза някой по-долу, са главно "телефонисти"...

оня меркелоподобен бабишкер им стана шеф - това става... Матриархатът никъде по света, в никоя епоха не е прокопсал...

Дир-а се изроди в сайт за фалшиви новини. Проверявайте си източниците или просто търсите кратка сензация, пък било то и от фалшиви новини. За такава глупост която сте публикували тук може да бъдете осъдени. Ето кинк към реалната новина, от която при внимателен прочит ще се разбере за какво става въпрос. https://seenews.com/news/selectium-bulgaria-gets-anti-trust-nod-to-acquire-assets-of-hp-bulgaria-632032

Първо тръгнаха да бягат българите от България, а сега и фирмите.

Хората бяха 3500 преди три години, тогава първо отцепиха HP Inc към 350 човека. На следващата година 1800 отидоха в DXC, която купи бизнес услугите на HP, a малко след това към 800-900 в Micro Focus, които купиха софтуерния сегмент. T.e. HP Ehterprise има не повече от 500 служителя в България, които стават служители на друга фирма, но ще вършат същото. Къде е драмата?

Оффф.....Такава боза е статията . HP още преди няколко години се раздели на HPE и HP inc .... Миналата година пък от HPE излезе часта HP ES които заедно с CSC създадоха нова компания DXC. Там се намират около 90% от тези 3500 човека.... М да сложно е наистина HP направи огромни тъпотии последните 15 години и нищо чудно да изчезне . Lenovo е на светлини години вече с цена качество и HP ink незнам как ще просъществува. Доколкото виждам и HPE май не се справят много добре . Единствено DXC изглежда малко по-добре .Там пък продукт няма ..........

Гинка ви крива все хехе като сте калпави и глупави лениви Гинка ви пречи най-много...е да ама Не мързела и завистта ви пречат затуй все търсите Гинка и Гинко отдеиат отде са крали кво що било

като си отишъл да си продаваш гъза някъде, да не мислиш че си универсалния съдник? На работата лекото и на хляба мекото, а?

е журналя , тва като едно време дето Боко разправяше как се взимат по 8000лв заплати в ХашПЕ-то и беше новина във всички сайтове .... ма то си е степенуване: тъп, по-тъп, най-тъп, уникално тъп и журналист.

Започвате да приличанте на CNN , DW , BBC......и другите fake news медии ...Новината е пълна непълна подвеждаща и далече от реланоста като брой хора итн....

Драма няма благодарим за разяснението айде сядайте на работа че цел ден отиде у дир-а накраящо България зле ми щот сички ръсят акъл и са у форумите хехехе

За дира добре, ама за другите, май нещо си се объркал или си недоразбрал. Интересно, ти от къде се снябдяващ с не-фейк-нюз?

За дира добре, ама за другите, май нещо си се объркал или си недоразбрал. Интересно, ти от къде се снябдяващ с не-фейк-нюз?

Такава фирма като ХП е съществува от няколко години... :)

Къде е новината, глупако? Как разбра, че фирмата напуска България? Дееба и жълтата медия, в която се превръщате... Нямате нищо общо с ДИР-а от 2000-2005.

Сега не стана ясно това добре или зле е? Кой ще ми обясни по -просто. Сигурно ще се отвори много работа за бължарите,които очакваме скоро да се завърнат от чужбина. Йе,най-накрая ще се покваси морето и тогава да видите..... Като се събудиш , чаршава ти в устата. Сполай Ви.

Като служител на компанията директно казвам, че огромна част от статията е пълна с твърдения, неотговарящи на истината. Биж посъветвал дир.бг да си проверяват източниците, преди да публикуват. Даже толкова много са грешките, че направо сте за съд. Ето най-важните неща: 1. Недопустимо се смесват компаниите - преди 3 години голямото HP се раздели на 2 самостоятелни компании: Хюлет-Пакард или HP Inc. (сега занимаващо се с pc-та и принтери) и Хюлет Пакард Ентърпрайс или HPE (което се занимава с големите бизнес решения - сървъри, IT инфраструктура и т.н.). Сделката е само за част от бизнеса на HPE в България. 2. HPE има(ше) 2 дружества тук: едното е за местни продажби и представителство тук (HPE България) - това е фирмата, която е продадена на Селектиум. По спомени в нея работят 80-тина човека. Другата фирма се каза ХП Глобъл деливъри България център и тя предоставя изнесени услуги на други организации в HPE или на крайни клиенти - в нея работят над 1000 човека. За нея няма абсолютно никакви промени, тя продължава да си оперира в България по същия начин като досега. Кол центърът е много малка част от дейността тук; всъщност има огромно разнообразие на позиции в различни сфери като IT, логистика и т.н. Аз работя в нея. 3500 човека, споменати в статията, са хората, които работеха в групата Ентърпрайс Сървисис, която беше част от HPE допреди година и половина, но те вече са част от друга американска корпорация - DXC Technology. 3. Селектиум е името, което избраха от компанията-майка, която поема местния бизнес не само в България, но и в Сърбия, Хърватия, Кения, Нигерия и Мароко: тя се казва Мидис. Бизнесът трябваше да бъде прехвърлен, защото това беше решение на ниво CEO на HPE, и в крайна сметка HPE ще продължи да го има в България, но не директно, а чрез представителството на Селектиум. Това е.

Еее, как от къде - 100% от квалитетни и доказали професионализма си във времето медии, като bradva.bg, bgnow, ТВ Атака и т.н.

За един прЕател питам?

Ехо, манипулативните новини кога ще спрат. Пак глупости пишете. Проверете от сигурен източник, а не преписвайте като папагали. ГРЕШНА НОВИНА!!!

Пълни глупости и абсолютно не вярна информация.

Ми не искат да плащат даже и мижавите 10% данък...!!! Ей т'ва са "видимите резултати" от поГЕРБването на България...!!! До кога ли в "територията" ще има и нормални български фирми, освен оШФорките?... А?...

Във всички случаи повече от комплексирано недоносче като теб. Учи, кандидатствай, и недей да злобееш! От един преател.

Има достатъчно западни телевизии и сайтове, които са на светлинни години по обективност пред CNN, BBC и DW. И не са някакви руско ориентирани или с националистичен уклон.

Стабилност......

лъжеш бе !

Много нескопосано написана новина, нищо не става ясно от нея.

мерси че ни открехна , ама ни боли оная работа за ХП

Гарантирано от ГЕРБ... Видими резултати.

Става, става... Няма да платим, няма да платим е "новината"...!!! Дааа...!!!

Наистина новината е малко подвеждаща на пръв поглед. HP се разделиха на две под-компании. Накратко - печеливша и непечеливша. Печелившата (HP Inc) си остава в България и продължава да оперира както и досега. Непечелившата, май първо направи 'joint-venture" с някаква световнонеизвестна софтуерна фирма, а сега изглежда ще бъде изцяло преотстъпена на някаква офшорка. Но това не означава, че ще затворят центъра в бизнес парка. По-скоро ще им сменят баджовете (за пореден път). Истината е, че НР отдавна вече не е това, което беше в началото. Постепенно компанията затъна в "ганьовщина" - навсякъде можеш да срещнеш само простотия и шуробаджанащина. Всичко се решаваше на момента, според "обстоятелствата". Хора без квалификация взимаха решения, които пречеха на работата и носеха загуби под формата на неустойки, но всичко се замиташе, защото тези хора бяха на "някой". И така до следващия случай. Добрите кадри започнаха да напускат още през 2012, а след това тенденцията само се засили - цели отдели се чудеха как да запълнят липсите. Компанията започна да назначава безогледно с надеждата да компенсира напускащите и нивото започна да пада. Така компанията се превърна от желано място за всеки IT-специалист, до фирма, която "не е за препоръчване". Накрая в НР останаха само широбаджанаците и хора, които няма къде другаде да отидат. Така че, спокойно - НР си остава, най-много да му сменят табелката, но проблема в тази компания не е в табелката.

Как Тиква и тиквеничета очакват тук да стоят високотехнологични компании, когато държавата основно инвестира в размножаването и комфорта на първобитни хора (орки). И така лека, полека в България ще останат само мучащи и крадящи мургави маргинали, който ще обикалят с каруци по магистралите, за да си наберат джилезо и тухли от някое ново "находище". И ако понякога някой реши да пресече територията, за по-бързо придвижване, то той ще бъде включен в керван охраняван от бронетранспортьори и вертолети на НАТО.

А-ха, значи още 3000-3500 куфара потеглят към чужбина " немили, недраги". Стабилност, значи??? Как беше онова с коня и крачката назад?

Фирмата не напуска България, само данъците плащани от фирмата, напускат България...

Не знам дали информацията е съвсем вярна, и не ме интересува чак толкова, честно казано. Но знам, че там работят само пробивни, провинциални връзкари, с големи заплати, гурели и хемор...ди. И понеже съм бил и от двете страни разбрах, че е по-добре глава на котка, отколкото опашка на лъв ;) Със здраве!