Горанов призова общините да въведат свой подоходен данък, ако искат повече пари

Децентрализацията не е свързана само с права, а и поемане на отговорност от местната власт, заяви финансовият министър в отговор на депутат от БСП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой ще обясни ли какъв бизнес ще въртят 90% от общините където живеят по 100 човека ? Ако така ще се стимулират общините тогава на мен ми се струва че след някоя друга година не само села ами цели по-малки градове ще изчезнат от картата на България. Ще се стигне до пародията да си споделяме че сме живели некога в едно градче на име ..... което вече несъществува. Такова нещо и в най смелите ми кошмари немога да си го представя

По конституция подоходни данъци може да приема само парламента. не общинският съвет. Горанов забравя, че от години се говори за децентрализация на държавните финанси и да остават повече пари в общините. С изземване на пари от местната власт, държавата прави кметовете зависими от централната власт и който слуша - печели. Горанов НИКОГА не е работил извън държавната хранилка. Той не знае как се изкарват пари в частният бизнес, как се плащат заплати и осигуровки . Той приема парите на данъкоплатците за даденост и бащиния, която може да харчи по лично усмотрение.

Това е добре измислено. На общините отдавна им трябваше собствена данъчна политика. Това беше нещо за което Дянков говореше. Истината е че данъчната политика на Дянков още храни ГЕРБ. Ще видим за още колко време ще е така. Вечи решения няма, един ден тая политика няма да е адекватна. Ще дойде момент в който тоя олигофрен Горанов наистина ще взима решенията и тогава я загазихме.

Точно, този ще е.., майката на Герб , Цецо започна но този ще ги довърши!! ;)

Абе смотан двете ти мозъчни клетки вдяват ли че с всеки нов налог изкарвате част от бизнеса в сивия сектор. С тия простотии след 10-15 години в бг ще има само сива икономика и държавни хрантутници и тогава не знам от де ще намирате стинки за калинките.....

Как държавата и общините делят данъка който плащам слабо ме вълнува.... ама гледайте да турите някой нов данък и те тогава ще ви се стъжни....

Едно време имаше самооблагане - сега пак ли?

Ако процент от данъка / досегашния / отива в общините , така местните управляващи ще имат интерес да се развива бизнес в общината. Сега не им пука дали ще има работещи предприятия или не - нали субсидията от централния бюджет ще бъде преведена . " Интереса клати феса " .

Правилно. Да се вдигат данъците от Общините за да не бъде ГЕРБ обвиняван.

До тук, две седмици след изборите, какво имаме: разширяване на Синя зона в Бургас, неплатен първи болничен ден, въвеждане на някакъв нов местен данък.

Горанов е един счетоводител, от икономика не разбира.

A kakво ще кажете общините да си намалят домакините и секретарките и всичкият останал щат на половина, да се въведе електронно правителство и да се намалят данъците. И без това цялата администрация са само партийни членове и по цял ден се обсъждат кой каква далавера прави и се чудят как да се закачат за нея.

Оставка на министър Горанов поради неадекватност,некомпетентност и интелектуална ограниченост.Време е Премиера да назначи истински министър на финансите.

Преди изборите - Няма да пипаме данъците! След изборите - Общините да вдигнат данъците! Нищо добро не видяхме досега от мафията крадлива ГЕРБ,само дране,дране и дране,ама пак за тях гласуват,защото да не върнели БСП мафията... Дано на следващите избори уври акъла на хората и да изберат управници,които мислят за народа,а не как да го одерат и само за магистрали и парите на ЕС!

"Горанов призова общините да въведат свой подоходен данък, ако искат повече пари" Ето така се гради икономика, сива! Ако го направите то тези пари ще си ги прихвана от десятъка които плащам всеки месец.

да се гаврят с вас? Минаха изборите, на които мислехте, че няма смисъл да гласувате, защото няма по-добри от гробарите и им дадохте мълчаливото си съгласие да продължат с пладнешкия обир. Сега виждате ли, че има какво да губите и че може да стане по-лошо?

иска да свалят данъците или ги премахнат?Дунавско- свищовско говедо.

Това няма как да стане в България на този етап - без електронно Правителство , без електронно Гласуване . Ще ви кажа защо - ако се въведе този Данък от 2% допълнително , Общините ще наемат още хора за осчетоводяване , ще направят Отдел с Директор , ще наемат още помещения , ще плащат разходи за отопление и електричество и консуматива . Накрая като сложиш чертата ще има Дефицит . ГЕРБ

Ти данък сгради и смет на кого ги плащаш ?

Не се бъркай в неща лойто не са ти ясни . Министъра предлага част от заплатата да се удържа от Общината . От такива като теб няма оправия . Знаеш ли какво е Данък на Доходите - Демек Заплата - Мръльо Нееден .

Нали уж икономиката върви нагоре и за това купуваме самолети, като луди ?

Няма проблем ГЕРБ казаха няма да вдигат данъците

Чакаха да минат изборите и започнаха с дрането!!!! ГЕРБ ще бъдат свалени от власт!

Хаха. Изтриха ми коментара. "Браво" Горанов, "много добро предложение", много си "умен".

ЗА ГЕРБ! ....Още малко и данък дишане!

Не им давай идеи.

ГЕРБ-хората в България са достатъчно богати и могат да плащат още един данък. Българина е МАЗОХИСТ и ГЕРБ ще продължат да го мачкат а той ще ходи за Гъби на изборите ! Или ще гласува за Десните ГЕРБ ...щото мрази Комунистите !? МАЗОХИСТи !

Всеки феодал да се отчита на падишаха и да си определя взятъка по-нататък сам.

бездомник. Не може да намери пари за следващата вноска в оръжейната индустрия на САЩ. Завалийка!!

Ами то хубаво, но ако стане вероятно първа ще е София и тогава хептен не можеш накараш тълпите от хора, които живеят тук, но не са регистрирани да се регистрират. Или пък не малкото народ, който пътува ежедневно и реално само не спи в София няма да плача този данък тук. Въобще необмислена история ми се вижда това.

Най-богатата Община е Несебър!

Този крадец, живее в жилището на "кума" си и не плаща данъци. Дреме му за българския народ - бие ни като брашнен чувал. НО ТОВА заслужаваме, след като не можем да раберем че ГЕРБ и ДПС са синоним на ДС и имат единствената цел да тероризират и точат кръвчицата на българския народ. Думата е само една и изплува с пълна сила след изборния период - ГЕНОЦИД!