Глоби от 500 до 3000 лв. за налагане на български стоки и дискриминация на вносните

Забранява се дискриминация въз основа на националността, местопребиваването или мястото на установяване на клиентите в рамките на вътрешния пазар общността

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предпочитам винаги Българското и никой не можи да ми налага какво ще продавам или купувам !!!! Чакам да дойдат да ме глобят....

Очаквайте закон за глоба на купувачите които дискриминирани вносните картофи и домати

Свободният пазар решава всичко,а не директивите

Като не ви харесва европарламента и представителите ни в него ЗАЩО не гласувахте на изборите бе кретени? Ами пак платените партии си вкараха своите хора.

Нашите боклуци пак по големи католици от папата... В другите западни страни това е често срещано явление. И през ум не им минава да го отменят със закон, а направо много стриктно си го спазват

Чета по-долу коментарите и не мога да се начудя на тъпотията, лъхаща от тях. Тя, разбира се, е инспирирана от уникално глупавото заглавие. А всъщност е ясно, че няма как да има единен пазар, на който всеки да може да дискриминира стоки, както му е угодно. И по-важното е, че подобна защита от дискриминация ще защити главно качествените български стоки в чужбина. Ние сме неголяма страна и сравнително безинтересен пазар - и да дискриминираме някой, вероятно никой няма да разбере. За слаби страни, като нашата, изглежда доста по-опасно НИЕ да не бъдем дискриминирани на големите пазари. Ако си мислите, че българските производители пеят псалми и си мечтаят да продават на българския пазар, то значи грешите. Най-големи печалби могат да се извлекат от най-големите пазари - Германия, Франция, Италия, Испания, Англия, Западна Европа като цяло. Всеки български производител иска да продава там! И който може да се бори на тези пазари, той ще е защитен там, а който не може - защо да го защитаваме да си продава боклуците тук на нас?

Добре няма да ги блокираме. Само обаче искам на етикета да пише къде е произведено. Не къде е опаковано, а къде е произведено. Нека крайния клиент да има правото на избор дали да си купи домати от България или от майната си.

В цял свят производителите подкрепят националното си производство и насърчават хората да купуват местни продукти,само 240 крадливи търтеи лъжещи ни,че работят за благото на народа се опитват да задушат българският производител за сметка на платилият за лобиране чуждестранен производител.Очевадно е,че изпълняват поръчка на "началниците "от Брюксел

Ти от Москва ли квичиш

Много боклуци или направо отрови има в нашите - като знаем какви са българските "бизнесмени"

Именно! Подкрепя се нашето - европейското производство! Свиквай да мислиш за Европа като за Нас!

Оставете пазара сам да си свърши работата, а не да го регулирате със закони. Проблемът на всички е, че изникват регулации, а реално пазара е най-големия регулатор в света. Премахнете всички изисквания и ще видите, че "боклука" сам ще изчезне от пазара. Какво значение има дали стоката се продава в гараж или на сергия? Ако е мръсно - никой няма да стъпи там. Също всички субсидии трябва да се премахнат, защото на пазара остават само субсидирани "наши" хора - това важи за целия свят. Субсидията е целенасочен инструмент целящ да подпомага определени отрасли в икономиката. Реално обаче се получава, че влияят отрицателно на пазара.

Митата и квотите дето ги блъскате не е ли дискриминация бе телета.... Утре ще забранят да описваме къде и как е произведена стоката, после ще ни забранят да произвеждаме.... долен и перверзен е този европарламент, няма да го бъде така....

Няма мита и квоти на ВОП доставки! Чети за какво се отнасят промените!

Нашите горди еврогейски либерали изпънали лявата ръка в гласуване против българското ! Потресаващата перверзия на проевропейски настроените национални предатели !!

Айде малко статистика: как са гласували различните партии. И имената на депутатите. моля!

Мислех, че простотията няма граници, но безумието я изпреварва.

еми яжте европейски кур и фалирайте! да се бехте разкарали до урните! затова 500 години сме били роби, не можем да управляваме държава! говната отгоре ебати и рушвета са взели от лидл, биЛЛла и на майка им путката за свободата да ти продават еФтини отровни говна отвсякъде и никой да не им търси сметка. ма вие братя пазарувайте, тука едно немско масло е 6 лв, същото има същото е 3.40 лв в Палма де Майорка.

Правихте , струвахте , загърбихте език и традиции , МАЙЧИНИЯТ си език напълнихте с простотии , само и само да се правите на интересни снобари , - Е СЕГА ще го ядете мазен какъвто ви го подадат от Европата , дето всички се юрнахте да сте ''европейци '' !!!! Каквото ви дадат това ще ядете , без да имате дори право да се оплаквате , защото сме народ БЕЗ ценности и самосъзнание !!!!!

Ужас!

По принцип местното производство трябва да се подкрепя всячески. Тука обаче стигаме до факта, че местният бизнес никак не иска да дели печалбите си с персонал или не дай си боже акционери.Да припомня и че 80% от земите се управляват от 100 човека. Бг бизнес упорито не желае да увеличи отпуските на персонала и доста често вкарва лобистки закони - вкараха и чужденци по морето, тормозят и глобяват свободно къмпингуващите, не дават свободно присъединяване на производители към енергомрежата и т.н. Безброй са свидетелствата, че тези хора не са част от нацията и ми е непонятно защо трябва да ги подкрепям. Иначе незаконен домат покрай пътя ще си взема от някоя баба винаги.

Една страна която не може да задоволи своето население при обсада с най необходимите хранителни и не хранителни стоки,както ток ,вода дори и да има най силната армия тя е капитулирала за дни.Това което се случва в Венесуела ако ни го приложат на нас на втория ден сме дигнали белия байрак!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дребните магазини продават това, с което разполагат дистрибуторите им, онези момчета с бусовете, които минават и зареждат, и стока, която лично са закупили от някоя борса (най-вече зеленчуци и плодове). Големите магазини сас друга бира. Какво точно забранява този закон - реклами "Купувайте българското"? Нима законът може да задължи складовете и дистрибуторските фирми да купуват задължително определена квота вносни неща? Как точно ще се установява нарушение на този закон, за да се налагат тези глоби?

Мкво а ти кажа братче - планова икономика

В България НЕ ни трябват чужди магазини за стоки, щото тия взимат Бизнеса и Работата на Българите и затуй, българите стоят гладни и без работа...НЕ ни трябват Лидл, Кауфланд, Карфур, нито магазини на китайци или араби. Може да пускат някоя фирма да прави магазин в края на града за стоки, които НЕ се произвеждат в България. И служителите трябва да са САМО БЪлгари.. Не ни трябват чужденци да завземат България.Не ни трябват арабски дюнери, нито арабски болници, нито китайски ресторанти. Имаме си БЪЛГАРСКИ. Трябва да утрепят Б.Борисов и после една група Българи да тръгне по градове и села ида убива богатите араби, китайци, турци и да ум взима парите и стоките. Хем ще се спаси България от тия Башибозуци- Нашественици, хем, и ше вземат доста пари.

Бравво ! - назад към комунизма ! А сега за българското. Бъдещите български работници (младите) са мързеливи, некомпетентни и с големи претенции. Искат стартова заплата 4000 лева. Пожелавам ти да си направиш бизнес и такива работници да ти работят.

Този парламент български ли е?

Всеки народ си заслужава управлението и ниво на живота.

Ревете колко лош бил Народният съд, ама само той може да вкара ред в хаоса!

Реват само тези на които не им отърва.

Аз живея в България и си купувам да се храня само с Българско ,чуждото е доказано 7 качество Българско ! Турски пластмасови домати и чушки , Турски Пъпеши и Дини нито вкус , нито мирис , като декоративни , трябва да помогнем на Българското земнеделие и Зеленчукопроизводство !

ПЕДЕРАСТИЯ ОТ СТРАНА НА ГРОБАРИТЕ ЛИ Е?

Гледам как са си вдигнали ръцете да гласуват според флумастера и не мога да разбера как сами си ги избираме такива. Принципно гледано от страната на ГОЛЯМАТА правда в има ЕС логика, но аз си живея с моята малка правда и малката ми заплата. Конкретно, брат'чет как има СП 1 , че може би и СП 2, а няма Южен поток, няма Бургас-Александруполис, няма АЕЦ Белене ( гьол било ) и се чудя тва не беше ли дискриминация или само погалване по главичката на управляващите ?

Луди ли сте ?! Даже домат произведен в БГ избягвам ! Защото не съм сигурен дали ще оживея!

не о не и от Достоевски. Не че индивида е чувал за неговото произведение. А сега сериозно. Всички западни посланици ( САЩ, Испания, Италия, Германия, Великобритания, Япония, Китай ) се захласват и хвалят българския домат, краставици, лук и … Няма да ти говоря за българското свежо сирене, кашкавал, луканки и … Да, може още да се желае, но да кажеш че ..абе я си е..б.. че ми дойде много нагорно от простотията ти !

и си трай, увредена главо, СЛЪНЧАСАЛА!

Абсолютно подкрепям! При всяка възможност избягвам стока от какъвто и да е тип произведена в България ! Не се шегувам. И се аргументирам- аз съм един от тези които произвеждат стоки в България. За 600 лева нето месечно. За тия пари качество ли очаквате от мен ??? Наивници.

Явно и за 60 лева месечно не струва това което произвеждаш. Сбъркан си тотално, но сигурно и така сбъркано си гласувал - хахах

Национално предателство има ли тука? Не съм юрист, а гражданин и виждам такова - само аз ли?

Затрийте бг производство, да останат само кръчми и банки. Всичко друго можете да внесете.

Е ми изборите минаха, сега българските производители, като се услушваха и не гласуваха за БСП и за свалянето на герберската чума, ще го поемат подобаващо.

Гледай ти ? Дискриминация за ограничаване на вноса, а за разликата в субсидиите не помислихте ли бре хайвани ? За дискриминацията в заплащането на труда ? Да не би немския зеленчуко производител да работи по 24 часа, или българския заварчик у нас да получава колкото българския в Германия ? Що за мърди сте там в НС-то ? Нямате ли и капка достойнство и знание и дупе как да защитите българското производство ? Само тояга за вас !

със задниците си мислят, оти немат друго!!!

Българският заварчик в Германия ще бъде експлоатирам я от някой сърбин, я турчин, я шиптър. И ще бачка по празниците, и не минимална заплата. Това е истината - големите фирми работят с подизпълнители, знаят за тази експлоатация, но си траят. А шефове на тия подизпълнители са мизерни източно-европейци или подобна сволоч.

ще ни затрият тези, но простия народ си ги иска

Стигнали сме дъното, но усилено копаем и него! Западните лицемери изискат последните ни стотинки и ние им помагаме усърдно, та даже и ръкопляскаме!

Абе Тръмп обяви война на света, за да прокара протекционизма на ФАЩ. Ние в Европа правим обратното.

И тези глоби ще бъдат подкрепени от "патриотите'? Бравос на тях ...

Купувам по-доброто и изобщо не ме интересува българско ли е или патагонско. Така че е проблем на производителите да ме спечелят за клиент

Що бе, на герберските тролове толкова добре ли плащат. Аз пък мислех, че стига само за копанката помия в кочината, ама може да съм се лъгал.

е кажи ми честно мой ли да сте толкос тъпи.....

Убихте и последните изнемогаващи бг производители. Браво!!!

За да премахнат "дисцриминацията", трябва да махнат изискването за произход на стоката на табелката в магазина. Ирландците си купуват например ирландските найлонови домати, които се отглежат само в оранжрии зиме и лете (то такова им е и лятото...) вместо испанските или италианските. Като си погледнеш бележката след като си платил в супермаркета, там пише: "толкова и толкова Евро, от които ирландски стоки еди колко си %.....евро". Значи и там не са си приели такъв закон, защото по-голямо окуражаване на купуване на местни стоки, здраве му кажи...

Ще избягвам българското, докато чорбаджията кара Порше , а на работника си дава 560 лв. Никой не може да ме убеди, че немското или холандското е по лошо от нашенското.

Беж на някой терминал да копаш немските ливади

А в офис може ли? Щото, ако не може да рапортувам за ливада. :)) п.п. А, да, днес е почивен ден в Германия. :)) А, аз си губя времето тука... Отивам да тичам.

Не ми трябва закон за да избирам българското - едно, че при основните хранителни стоки лично смятам българските за по-добри, второ, мисля, че е въпрос на чест да си купувам български продукти, когато не отстъпват на чуждите или добри са по-добри/вкусни/качествени. По същият начин не могат да ме задължат обаче да купувам и кофти българска стока.

Соросоидни подлоги, не ви омръзна да си продавате задника и да работите срещу България. Тази система трябва да бъде унищожена.

Според мен добър Закон за Българските производители ! Порошанов и онзи с голата Тиква трябва да бъдат съдени за унищожаване на Цял поминък на дребен рогат добитък и опити за унищожаване на свиневъдството в Северо - Източна България !

Купувам само българско, дори да е по-скъпо или по-лошо. Вносно взимам в много краен случай, особено пък храна. Ще ме глобят ли?

Да щото си тъп.

Що ли не реши така Тръмп, примерно за Хювей, колите и други, а се чуди как да изгони чуждите стоки?

Шо не приемете закон директъно да забранитре българските стоки? И без това в оредялото ни откъм потребители Отечество, притежаващо милиони декари прекрасна обработваема земя за градинарство, която може да изхрани 100 млн душо, внасяме 97% не от друго ами от зарзавата... Колко му е и последните 3 процента да затриемй...

Никой съд не отсъжда в полза на праведния. Винаги в полза на силния. А кой е силният в капитализма, си го знаем.

В такъв случай - какво ще се прави със субсидиите ? Или за тук 20 лева за кошер, а за там - 50 евро ... и след това - конкуренция ? С този закон направо закопахте българските стоки ...

Тук работникът взима 1000 лева, там 2000 евро. Що да няма конкуренция?

Според теб - тук работника не заслужава да взима 2000 евро ? А ако да - от къде с такава "конкуренция" ?

В Брюксел да има РАВНИ квоти по техните вериги с молове за българската ракия, българските билки и чайове, шкембе чорбата, зелено сирене от с. Черни Вит, филе "Елена", българските кисели млека, български сирена и кашкавали, български мед, български лютеници, български кюстендилски череши, самоковски картофи, смиляснки боб, пъпеши и дини от с. Любимец, българска червена капия, паста и козметика за зъби "АСТЕРА", перилни препарати на ФИКОСОТА СИНТЕЗ ООД/марките Savex, Tema и Teo bebe и всички други прекрасни автентични български продукти.